7 najboljih WordPress Backup dodataka za 2020. godinu

Svaka web stranica treba pouzdan rezervni plan kako se ne bi izbrisala s lica weba u slučaju katastrofalnog neuspjeha poput hakiran WordPress. Za web mjesta WordPress sigurnosna kopija rješenja su lako dostupna kao dodaci i pomažu u zaštiti datoteka vaše web lokacije od zlonamjernog softvera, hakova, korisničkih pogrešaka, rušenja poslužitelja i loših naredbi, među mnogim drugima.


Međutim, neki su koliko god ih ima WordPress rezervni dodaci nisu tako učinkoviti kao ostali i mogli bi spustiti vas i vašu web lokaciju. Morate pažljivo odabrati one najbolje na tržištu, a također odabrati one koji odgovaraju vašim sigurnosnim kopijama.

U nastavku navodimo neke od najpopularnijih i najvažnije, najbolje WordPress rezervne dodatke za WordPress web stranice.

7 najboljih WordPress zamjenskih dodataka u usporedbi

1. BackupBuddy

BackupBuddy pruža cjelovito rješenje za izradu sigurnosnih kopija za WordPress. To znači da u jednom hodu možete sigurnosno kopirati i baze podataka vaše web stranice kao i sve druge WP datoteke. Nadalje, ako radite neke promjene koje će utjecati samo na bazu podataka ili samo datoteke i prije toga morate napraviti sigurnosnu kopiju, ovu postavku sigurnosne kopije možete prilagoditi da vam pruži mogućnost da napravite

 • samo sigurnosna kopija baze podataka,
 • sigurnosna kopija samo za datoteku ili
 • puna sigurnosna kopija.

nadzorna ploča

Ove se sigurnosne kopije mogu napraviti ručno ili automatski kroz različite rasporede koji uključuju satne, dnevne, dva puta dnevno, tjedne, mjesečne i mnoge druge.

Rezultirajuća datoteka sigurnosne kopije sprema se kao zip datoteka koja se može preuzeti na vaš uređaj.

backup-prijatelj-stvoriti-kopija

Osim što pohranjujete sigurnosne kopije lokalno, BackupBuddy vam daje i mogućnost pohrane na daljinu izravno iz dodatka.

Najviše preporučeno mjesto za udaljeno pohranu je BackupBuddy Stash. Ovaj prostor za pohranu hostuje BackupBuddy, a kupci dobivaju 1 GB besplatno. Dodatni prostor za odlaganje može se dobiti uz premium. Ostale udaljene lokacije za pohranu uključuju Amazon S3, Google Drive i Dropbox među mnogim drugima.

backupbuddy-daljinsko odredišta

Ponekad se mogu pojaviti pogreške tijekom izrade sigurnosnih kopija i takvi problemi trebaju odmah obratiti pažnju (jer to vjerojatno znači da sigurnosna kopija nije potpuna ostavljajući web lokaciju ranjivom).

BackupBuddy dodatak ima značajku trenutne obavijesti koja vam automatski šalje e-poštu u slučaju bilo kakve pogreške. Također se može konfigurirati za slanje obavijesti svaki put kada se završi uspješna izrada sigurnosnih kopija.

backupbuddy-wizard

ImportBuddy je alat za uvoz koji možete koristiti ako trebate vratiti web mjesto WordPress u prethodnu uspješnu sigurnosnu kopiju (u slučaju da se dogodi nešto tragično). Alat za uvoz vrlo je jednostavan za uporabu i doslovno radi sve teške dizanje i posao na vama.

backupbuddy-vratiti

Nabavite BackupBuddy Pro

2. UpdraftPlus

UpdraftPlus je još jedan vrlo popularan dodatak za izradu sigurnosnih kopija za WordPress – ima vrlo intuitivno korisničko sučelje koje vam omogućuje da izvodite ručne ili automatske sigurnosne kopije jednim klikom. Automatske sigurnosne kopije mogu se zakazati nakon određenog unaprijed određenog vremena koje uključuje svaka 4 sata, svakih 8 sati, svakih 12 sati, dnevno, tjedno, dva tjedna i mjesečno.

updraftplus-raspored

Ove se sigurnosne kopije sveobuhvatno bilježe, tako da se sve pogreške i upozorenja mogu prikazati na WordPress administracijskoj ploči i također poslati na adresu e-pošte administratora vaše web lokacije..

Ovaj dodatak kompatibilan je s instaliranjima na više mjesta u WordPressu što vam omogućuje sigurnosno kopiranje više web lokacija odjednom. Omogućuje vam i vraćanje pojedinih web lokacija u mrežu, bez utjecaja na ostatak – vrlo korisna značajka u slučaju da neke web lokacije u mreži ispadnu, dok ostale nastave raditi ispravno.

Upravljačka ploča sigurnosnih kopija i vraćanja povoljno je postavljena na mrežnu nadzornu ploču, što vam omogućuje jednostavan i praktičan pristup upravljanju više web lokacija.

updraft-višestranično

UpdraftPlus ima migratornu značajku koja vam omogućuje kloniranje i premještanje čitave WordPress web stranice na novu domenu. To je moguće jer dodatak također može sigurnosno kopirati datoteke i baze podataka koje nisu WordPress, omogućujući potpunu migraciju koja se provodi lako i bez potrebe za bilo kakvom drugom intervencijom.

updraftplus-klon

Dodatak vam nudi mogućnost pohranjivanja sigurnosnih kopija na internom spremištu trezora (s 1 GB besplatnim korisnicima) ili korištenjem drugih opcija udaljenog pohranjivanja kao što su Google Drive, Dropbox, Amazon S3 i Rackspace.

updraftplus-remotestorage

Nabavite rezervni dodatak UpdraftPlus

3. WP-DB-sigurnosna kopija

Ovaj WordPress sigurnosni dodatak razlikuje se od gore navedenih. To vam omogućuje sigurnosnu kopiju osnovnih tablica baze podataka kao i drugih tablica u vašoj bazi podataka, koje se po želji mogu odabrati kao dio sigurnosne kopije..

WP-DB-sigurnosna kopija-odabrati-tablice

Pruža vam mogućnost slanja sigurnosne kopije u vaš preglednik radi preuzimanja na uređaj ili e-poštom sigurnosne datoteke na e-mail adresu WordPress-a..

e-backup-datoteka

Ove se sigurnosne kopije mogu zakazati u određeno, unaprijed određeno vrijeme koje uključuju satno, dnevno, dva puta dnevno i tjedno. Ako vam ne trebaju sigurnosne kopije, postupak možete onemogućiti jednostavnim odabirom opcije “nikad” pod opcijama zakazivanja..

zakazano-kopija

Dobra stvar s ovim dodatkom je što je potpuno besplatan. Naravno, ono je ograničeno na osiguravanje sigurnosnih kopija samo za tablice baze podataka – ali to je sjajan dodatak koji veličinu sigurnosnih kopija drži malim uz očuvanje najvažnijeg dijela WP-a – vašeg sadržaja.

Preuzmite WP-DB-Backup dodatak

4. BlogVault

Uz sigurnosne i migracijske značajke poput onih spomenutih dodataka, BlogVault radi još malo.

To je idealan dodatak za testiranje novih promjena ili novih značajki na vašoj web stranici. Omogućuje vam izradu mjesta za inscenaciju bez dodatnih troškova. U osnovi, ovo vam pruža platformu za testiranje novih tema i dodataka kao i ažuriranja tema i dodataka bez utjecaja na web mjesto uživo.

blogvault-staging-stranica

Nakon testiranja ovih novih značajki, željene promjene možete prebaciti na web mjesto uživo s web mjesta, što je čini vrlo prikladnim za upotrebu.

Njegov glavni zadatak (osiguravanje sigurnosnih kopija) obavlja se vrlo pametno i vrlo je organizirano. Rezervne kopije mogu se pohraniti pojedinačno, što znači da se nove promjene postupno sinkroniziraju s najnovijom sigurnosnom kopijom. To drastično smanjuje prostor za pohranu potreban za održavanje sigurnosnih kopija. Značajka automatske izrade sigurnosnih kopija daje oznake datuma i vremena koje omogućuju pohranu ovih sigurnosnih kopija na vrlo organiziran način, od starih do novih, do 365 dana.

blogvault-povijest

Problemi s hostingom, hakeri i rušenje poslužitelja i drugi katastrofalni nedostaci ne bi vas trebali brinuti jer Blogvault nudi vrlo brz postupak oporavka web stranica s neovisnih sigurnosnih kopija (Google Drive, Amazon S3, Dropbox itd.). Također nudi vrlo jednostavnu upotrebu značajke migracije bez dodatnih troškova. To je vrlo zgodno u slučaju da želite prebaciti na drugi domaćin. Čak je i WPEngine upotreba BlogVault njihov zadani dodatak za migraciju.

blogvault-daljinski

Provjerite dodatak sigurnosne kopije BlogVault

5. WordPress sigurnosna kopija za Dropbox

Kao što ime sugerira, ovaj dodatak sigurnosnih kopija prvenstveno je namijenjen pružanju neograničenih sigurnosnih kopija i obnavljanja Dropbox-a, kao i neograničenih lokalnih sigurnosnih kopija i vraćanja. To znači da možete stvoriti potpuno automatizirane sigurnosne kopije, koje uključuju web lokaciju baze podataka i WordPress datoteka na lokalnoj ili Dropbox pohrani. One se tada mogu koristiti za obnavljanje ako vaša web stranica naiđe na neki problem.

wordpress-backup za Dropbox

Dodatak ima automatizirana izvješća putem e-pošte koja vas obavještavaju o stanju sigurnosne kopije izravno u vašu mapu.

Ima upravitelja web stranica koji vam omogućuje kopiranje, kloniranje ili migraciju web stranica. To u osnovi znači istu stvar i olakšavaju premještanje WordPress datoteka iz jedne domene u drugu i mogu se pronaći na nadzornoj ploči dodatka.

Osim što izrađuje sigurnosne kopije, ovaj dodatak opremljen je značajkom optimizacije koja poboljšava performanse baze podataka vaše web lokacije prilikom izvođenja sigurnosnih kopija. Također pokušava popraviti bilo kakve pogreške u bazi podataka, s mogućnošću da uspije ako pogreška nije prevelika.

pomoćni opcije-Dropbox

Preuzmite sigurnosnu kopiju & Vrati dodatak Dropbox

6. umnožak

Neki rezervni dodaci za WordPress omogućuju vam migraciju vaše web stranice, ali korisnici će možda imati zastoja u procesu. Duplikator vam omogućuje premještanje, kloniranje ili premještanje web stranica (e) na novo ime domene ili host bez ikakvog zastoja. Ovo je zaista važna značajka za zaposlene web stranice, jer bilo koji prekid znači gubitak prihoda.

aparat za kopiranje

Duplikator također može klonirati web lokaciju uživo u scenski prostor te vam pružiti platformu za testiranje novih tema i isprobavanje novih dodataka bez utjecaja na web mjesto uživo. Nakon isprobavanja novih značajki, željene promjene mogu se lako i brzo vratiti na web stranicu uživo. Dodatak također omogućava da cijelu web lokaciju uživo prepustite lokalnom domaćinu radi daljnjeg razvoja.

Kada je riječ o sigurnosnim kopijama, Duplicator može izvoditi redovne sigurnosne kopije, koje se mogu pohraniti na nekoliko udaljenih mjesta za pohranu, kao što su Dropbox, Google Drive, Amazon S3 i FTP. Ta se značajka sigurnosnog kopiranja poboljšava značajkom obavijesti koja vas odmah obaviještava da postoji problem, na primjer, kada postoji vremenski prekid, a također i kada je sigurnosna kopija dovršena, putem e-pošte.

zgrada-paketi

Nabavite Duplicator Pro 

7. BackWPUp

Besplatna verzija BackWPUp-a je prilično ograničena. Pro verzija je, međutim, u potpunosti opskrbljena s vrlo korisnim značajkama. Dostupan je u 5 premium paketa koji uključuju standardnu ​​verziju, poslovnu verziju, verziju za razvojne programere, vrhovnu verziju i verziju agencije. Čimbenici ovih premijskih paketa su troškovi i broj domena koje svako može podržati. Osim toga, oni su prilično slični u pogledu značajki koje nude.

backwpup

Svaka verzija nudi vam mogućnost ili potpunog sigurnosnog kopiranja baze podataka ili sigurnosnog kopiranja web mjesta (baza podataka plus WP datoteke).

backwpup-zadataka

Također vam nudi mogućnost spremanja tih sigurnosnih kopija na udaljenim lokacijama za pohranu, kao što su Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, Rackspace i SugarSync. Također može pružiti verziju za preuzimanje putem preglednika ili je poslati na svoju Adminsovu adresu WordPressa.

štedite-backup-odredište

Dodatak se može konfigurirati za slanje izvješća zapisnika o postupku izrade sigurnosnih kopija putem adrese administratora, što vam omogućava da riješite bilo kakve pogreške sigurnosnih kopija koje se mogu pojaviti..

poslati-log-datoteke

Podržava više web stranica, što znači da možete izraditi sigurnosne kopije kao i obnoviti mnoge web stranice odjednom. Također može izvršiti provjere baze podataka za više web lokacija i upozoriti vas na otkrivene pogreške.

Korisnici Premium BackWPUp-a imaju prednost personalizirane podrške i to je vrlo korisno u slučaju da se zaglave dok koriste dodatak.

Provjerite BackWPUP dodatni sigurnosni dodatak

Zaključak

Usluga sigurnosne kopije vašeg domaćina možda nije dovoljna da jamči dostupnost vaše web stranice – posebno ako dođe do katastrofalnog kvara. Štoviše, NIKADA se ne smijete oslanjati samo na sigurnosne kopije svog domaćina, jer zdravlje vaše web stranice je vaša odgovornost. Stoga je korištenje jednog od ovih WordPress rezervnih dodataka vitalni dio održavanja vaše web stranice. Oni mogu doslovno spasiti vaš život vrijedan rada po vrlo pristupačnoj cijeni i jedan je od najlakše opravdanih troškova povezanih s vašom web stranicom.

Koji rezervni dodatak za WordPress koristite, javite nam se u odjeljku za komentare.

povezani članci,

 • Kako premjestiti svoju WordPress stranicu na novog domaćina bez stanke
 • 5 najboljih dodataka za migraciju WordPress-a za sigurno premještanje WordPress web mjesta na novi domaćin
 • 7 najboljih Google AdSense dodataka za WordPress [izdanje 2017]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map