8 najboljih dodataka Google Analytics za WordPress (besplatno i plaćeno)

Google Analytics jedan je od najvažnijih dodataka za WordPress. Omogućuje vam praćenje prometa na vašoj web lokaciji, nadzor ponašanja posjetitelja, prikazivanje stranica sa najboljom izvedbom, izvora prometa itd. U ovom ćemo članku podijeliti osam najboljih Dodatak Google Analytics za WordPress.


Zašto koristiti dodatak Google Analytics WordPress?

Mnogo je prednosti upotrebe dodatka Google Analytics za WordPress. Na primjer, ako vodite blog ili web stranicu, tada možete lako nadzirati promet na svojoj web lokaciji, pregledati korisničku GEO lokaciju i njihove akcije, ukupne prikaze stranica, najpopularnije stranice, najpopularnije stranice preporuke, stopu napuštanja početne stranice i mnoge druge.

Nakon što steknete ove informacije, možete poboljšati svoj sadržaj kao i ostale važne stranice koje pomažu u povećanju prometa i rastu vašeg poslovanja.

8 najboljih dodataka Google Analytics za WordPress

# 1 MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights je najpopularniji Google Analitički dodatak za WordPress. Ima više od 2 milijuna aktivnih instalacija i ima ocjena 4,5 od 5.

MonsterInsights omogućava praćenje prometa na vašoj web lokaciji i uvijek vas prati s najnovijim značajkama usluge Google Analytics. Prikazuje vam svu statistiku prometa izravno na nadzornoj ploči WordPress-a, tako da ne morate svaki put otvarati Google Analytics.

Ovaj dodatak Analytics vrlo je jednostavan za upotrebu i jednostavan za postavljanje. Dobra stvar ovog dodatka je da ne zahtijeva nikakvo ručno postavljanje. Sve što morate instalirati i povezati svoj Google Analytics profil s ovim dodatkom. 

Nadzorna ploča MonsterInsights

MonsterInsights je freemium dodatak. Dodatak besplatne verzije dolazi s vrlo ograničenom značajkom, gdje Pro verzija uključuje moćnije značajke kao što su popularno praćenje posta, praćenje događaja, praćenje e-trgovine, praćenje partnerskih veza, praćenje preuzimanja datoteka, praćenje oglasa, prilagođena izvješća itd.. 

Značajke:

 • Jednostavan za upotrebu i treba samo jednu minutu za postavljanje
 • Može provjeriti statistiku u stvarnom vremenu
 • Možete pratiti odlaznu vezu, partnerske veze i datoteke
 • Dostupne su mnoge moćne značajke kao što su praćenje oglasa, praćenje obrazaca, praćenje događaja, prilagođena izvješća itd
 • Dostupno je praćenje e-trgovine

Br. 2 nadzorna ploča Google Analyticsa

Analytify

Analytify je još jedan sjajan dodatak Google Analytics za WordPress. Analytify dolazi s najnaprednijim značajkama i prekrasnim sučeljem koje vam čini ugodnijim za razumijevanje.

Predstavlja vam statistiku Google Analytics na lijep način na vašoj nadzornoj ploči, čak možete dobiti i statistiku sa stranica / postova izravno. To znači, ako želite provjeriti statistiku bilo kojeg pojedinačnog posta ili stranice, to možete učiniti pod odjeljkom stranice / posta.

Analitizirajte nadzornu ploču

Analytify je besplatni dodatak, a Pro inačica sadrži toliko naprednih značajki kao što su statistika prometa u stvarnom vremenu, statistika društvenih medija, statistika mobilnih uređaja, popis glavnih preporuka, popis najboljih zemalja i gradova, prosječno vrijeme na web mjestu, ukupna stranica prikazi, ključne riječi i još mnogo toga.

Postavljanje ovog dodatka vrlo je jednostavno. Proces autentifikacije jednim klikom dodaje kôd za praćenje Google Analytics na vašu web lokaciju, tako da ne morate ručno kopirati kôd. Također nudi kratke kodove pomoću kojih možete označiti statističke podatke u vlastitim predlošcima.

Značajke:

 • Prekrasan UI dizajn
 • Pokaži statistiku u stvarnom vremenu
 • Google Analytics statistika ispod pojedinačnih postova, stranica & Prilagođena pošta
 • Pojedinosti o sesijama, korisnicima, stopi napuštanja početne stranice, prosječnom vremenu na web mjestu, novim / povratnim posjetiteljima itd.
 • Prikazuje status sustava korisnika kao što su koji uređaji i preglednik koji koriste
 • Popis zemalja i gradova s ​​najboljim rezultatima, preglednici s najpopularnijim referentima
 • Koristite ShortCodes

# 3 WD Google Analytics

WD Google Analytics

WD Google Analytics omogućuje vam praćenje posjetitelja vaše web stranice i pružanje svih podataka o prometu izravno na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Kao i drugi dodaci Google Analytics WordPress, on ne zahtijeva nikakvo ručno postavljanje. Nakon što je dodatak instaliran, samo ga trebate ovjeriti pomoću Google analitike.

Možete odabrati bilo koji datumski raspon i provjeriti promet u tom vremenu. Na nadzornoj ploči dodatka možete provjeriti statistiku prometa u stvarnom vremenu, izvor prometa, najpopularnije stranice, izvješća o lokaciji i preglednike itd..

Također možete izraditi prilagođena upozorenja e-poštom i obavijesti o potezima, tako da kad god odabrani mjerni podaci dosegnu svoje najviše ili najniže bodove, bit će automatski obaviješteni.

WD nadzorna ploča Google Analytics

Google Analytics WD dostupan je u besplatnoj i premium verziji. S dodatkom besplatne verzije dobit ćete samo osnovne značajke. Ali dodatak Premium verzije uključuje demografiju, geo, izvor prometa, brzinu web lokacije, izvješća o e-trgovini, izvješća Google AdSense i AdWords i mnoge druge.

Značajke:

 • Provjerite posjetitelje u stvarnom vremenu, prikaze stranica
 • Usporedba prema mjernim podacima i datumskom rasponu u izvješćima
 • Omogućuje slanje zakazanih poruka e-pošte za svako izvješće
 • Možete isključiti praćenje određenih uloga ili korisnika iz Google Analytics-a
 • Isključite promet web mjesta s IP adrese, države, grada ili regije
 • Možete postaviti prilagođene dimenzije
 • Možete jednostavno integrirati AdSense i AdWords

# 4 ExactMetrics

ExactMetrics

ExactMetrics, prije poznat kao Nadzorna ploča Google Analytics-a za WP (GADWP), najbolji je besplatni dodatak Google Analytics-a za WordPress. Ima više od milijun aktivnih instalacija i ima ocjenu 4,3 od 5.

Ovaj dodatak za analizu prati promet na vašoj web lokaciji i donosi vam sve podatke ispred vaše nadzorne ploče za WordPress. Nakon prijave na nadzornu ploču administratora WordPressa, možete vidjeti statistiku prometa na vašoj web lokaciji. Ovaj dodatak dolazi s mnogim naprednim značajkama u usporedbi s drugim plaćenim dodacima.

Na nadzornoj ploči dodatka možete provjeriti sesije, korisnike, prikaze stranica, stopu napuštanja početne stranice, organsko pretraživanje, stranicu / sesiju itd. Prema zadanim postavkama ExactMetrics dohvaća sve pojedinosti o prometu u zadnjih 30 dana, ali možete promijeniti vrijeme od 1 dana u zadnje 3 godine. Također vam omogućuje praćenje posjetitelja u stvarnom vremenu.

Nadzorna ploča ExactMetrics

Postavljanje ovog dodatka je jednostavno, sve što morate integrirati svoj Google Analytics profil s tim dodatkom. Nakon završetka ovaj će dodatak istaknuti sve podatke o prometu na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

Značajke:

 • Možete pratiti posjetitelje, detalje o kanalima i izvorima prometa u stvarnom vremenu
 • Omogućuje vam sesije, organska pretraživanja, prikaze stranica, izvješća o analitičkoj stopi napuštanja stranice
 • Omogućuje vam praćenje događaja poput preuzimanja, e-pošte, izlaznih veza, partnerskih veza itd.
 • Ovaj je dodatak u potpunosti kompatibilan s višestrukim instalacijama mreže
 • Potpuno je besplatno

# 5 Google Analyticator

Google Analyticator

Google Analyticator je još jedan besplatni dodatak Google Analytics za WordPress. Google Analyticator je vrlo jednostavan dodatak i jednostavan za postavljanje. Ovaj dodatak dodaje nekoliko widgeta vašem administrativnom području za prikazivanje podataka Google Analytics vaše web lokacije. Prikazuje grafikon zadnjih 30 dana posjetitelja, sažetak korištenja web mjesta, prikaz stranica, preporučivanje stranice / posta, pretraživanja itd..

Pomoću statistike stranica možete pratiti sve veze na stranici, događaje, veze za preuzimanje itd. 

Google Analytics ljetni

Ovaj dodatak pruža vam jednu od najboljih funkcija, a to su kratki kodovi. Upotrebom kratkog koda [analitika] bilo gdje na vašoj web lokaciji da biste javno pokazali analitiku ili možete upotrijebiti kôd [analitički brojač] u widgetu za podnožje za prikazivanje dnevnih prikaza stranica. Iz postavke dodatka možete omogućiti Google Adsense ID za praćenje informacija o AdSenseu.

Značajke:

 • Podržava univerzalnu i tradicionalnu analitiku
 • Možete koristiti kratki kôd na bilo kojoj stranici da biste javno pokazali našu analitiku
 • Podrška za praćenje brzine na web mjestu
 • Može pratiti ukupne prikaze stranica, izvore upućivanja, najpopularnije pretrage, stope napuštanja početne stranice, praćenje veza za preuzimanje itd.
 • Možete odrediti korisničke uloge koje mogu vidjeti widget nadzorne ploče
 • Mogućnost sakrivanja padajućeg mjesta Google UID
 • Prijevodi dostupni

# 6 Statistika WP-a

Statistika WP-a

WP Statistics jedini je dodatak Google Analytics za WordPress koji ne ovisi o vanjskoj usluzi. Dakle, ne morate integrirati ovaj dodatak s Google Analytics. Ovaj dodatak pružit će vaše podatke o prometu nakon što ga aktivirate.

Kako nema veze između ovog dodatka i Google Analytics-a, tako taj dodatak funkcionira na svom putu. Iz postavke dodatka lako možete vidjeti statistiku predstavljenu kao grafikone. Prikazuje vam ukupno korisnika, ukupno posjeta, GeoIP, preporuke, statistike itd. Također možete vidjeti ukupne upite pretraživanja i preusmjeravanja s popularnih pretraživača poput Googlea, Binga, DuckDuckGo, Yahoo, Yandex i Baidu.

Karte WP statistike

Ovaj dodatak omogućuje vam da putem svoje adrese e-pošte dobivate uobičajena izvješća o prometu, poput korisnika na mreži, pregleda stranica, ukupnog broja posjetitelja itd. Također možete dodati više e-poruka kako biste dobili izvješća o prometu. 

Značajke:

 • Ne morate povezivati ​​ovaj dodatak s uslugom Google Analytics
 • GeoIP lokacija prema državi i interaktivna karta mjesta posjetitelja
 • Pogledajte upite pretraživanja i preusmjeravanja s popularnih pretraživača poput Googlea, Binga, Yahooa itd.
 • Dostupni su kratki kodovi za widgete i postove / stranice
 • Dobijte statistiku na svojoj e-pošti
 • Automatska ažuriranja GeoIP baze podataka

# 7 WP snaga snage

WP Power Stats

WP Power Stats još je jedan besplatni Google analitički dodatak za WordPress. WP Power Stats funkcionira na isti način kao što radi statistika WP. Ovaj dodatak je lagan i dolazi s nekoliko sjajnih značajki. Ako vam je potrebna samo osnovna statistika prometa kao što su prikazi stranica, uređaji, organska pretraživanja, preglednici, OS, gornji postovi, itd., Ovaj je dodatak dobra opcija za vas.

WP Power Stanica na nadzornoj ploči

Za ovaj dodatak nije potrebna usluga Google Analytics da bi ga aktivirala, tako da samo trebate aktivirati ovaj dodatak za početak. 

Značajke:

 • Vrlo lagana i jednostavna za upotrebu
 • Nije potrebna treća strana za aktiviranje ovog dodatka
 • Na preglednoj ploči vašeg administratora pronađite sve prikaze stranica sa statistikama, izvore prometa, zemljopisni položaj, pregledani post
 • prijevod dostupan

8. Jetpack

Jetpack WP

Jetpack je WordPress dodatak sve u jednom koji nudi alate za sigurnost, performanse i upravljanje web mjestima. Jetpack prema zadanim postavkama dolazi s WordPress instalacijama.

Pomoću Jetpacka možete nadzirati statistiku vaše web lokacije. Nakon instaliranja ovog dodatka idite na Ruksak za letenje> Statistika web mjesta, tada će se od vas tražiti da se prijavite sa svojim WordPress.com računom.

Da biste započeli s Jetpackom, morate povezati svoj WordPress.com račun s njim. Nakon što se aktivira, možete vidjeti ukupne prikaze, ukupne preporuke, gornje postove & stranice itd.

Preuzmite Jetpack dodatak

Zaključak

Google Analytics za WordPress obavezni je dodatak ako vodite WordPress blog ili poslovnu web lokaciju. Dodatak Google Analytics pruža vam sve podatke o prometu na vašoj web lokaciji kao što su ukupni prikazi stranica, najpopularnije ključne riječi, korisničku GEO lokaciju, promet preporuke itd. I pomaže vam da povećate svoj organski promet.

Koji Dodatak Google Analytics za WordPress vaš je omiljeni, javite nam u odjeljku za komentare. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map