.Com vs .Net – Care extensie de domeniu este cea mai bună pentru tine 2020

Alegerea extensiei de domeniu potrivite este foarte importantă, deoarece evidențiază scopul site-ului dvs. și vă ajută să vă construiți marca.


Există peste mii de extensii de domeniu disponibile pe internet. Printre ele, extensiile .com, .net, .org, .edu, .info sunt cele mai populare și au un număr mare de utilizatori.

Cu toate acestea, majoritatea persoanelor fizice și a întreprinderilor preferă extensiile de domenii .com și .net pentru a-și extinde accesul online.

Așadar, dacă vă gândiți să cumpărați un domeniu pentru afacerea, blogul dvs., organizația sau orice alt scop, ar trebui să știți ce extensie de domeniu este potrivită pentru site-ul sau afacerea dvs..

În acest articol, vă vom explica diferența dintre extensiile de domeniu .com și .net și vă vom ajuta să decideți să alegeți un nume de domeniu care să se potrivească afacerii dvs..

Vă voi arăta, de asemenea, modul de înregistrare a domeniului .Com și .Net GRATUIT la final. 

.com vs .net

Care este diferența dintre extensiile de domeniu .Net și .Com

 

Ce este o extensie de domeniu?

Fiecare nume de domeniu este format din două părți diferite – un domeniu de nivel secundar (SLD) și un domeniu de nivel superior (TLD).

În cuvinte simple, un domeniu de nivel secundar (SLD) este practic numele site-ului dvs. web care vine înainte de semnul punct (.). De exemplu, în numele de domeniu „wpmyweb.com“, „wpmyweb“ este domeniul al doilea nivel.

Un domeniu de nivel superior (TLD), denumit și extensie de domeniu este ultima parte a unui nume de domeniu care vine după semnul punct (.). De exemplu, „.com” este o extensie a domeniului „wpmyweb.com“.

Domeniul al doilea și de nivel superior

În numele de domeniu „wpmyweb.com“, „wpmyweb” este domeniul de nivel secundar (SLD), iar „.com” este domeniul de nivel superior sau extensia de domeniu.

Există diferite tipuri de extensii de domeniu disponibile care au fost create pentru a diferenția diferite tipuri de site-uri web, de exemplu, o extensie .com este utilizată mai ales pentru afaceri comerciale, un .org utilizat pentru organizații, .edu pentru site-uri web educaționale, etc..

Iată cele mai populare TLD-uri:

.Com- .Com înseamnă „comercial”, care este utilizat în principal pentru companii, bloguri sau orice fel de site-uri web profitabile. De exemplu, Apple.com.

.Net- .Net înseamnă „rețea” care este folosită mai ales pentru site-uri web legate de rețea, cum ar fi Speedtest.net.

.Org- .Org reprezintă „organizație” care este folosită pentru organizații non-profit. De exemplu, Wikipedia.org.

Citiți care este diferența dintre extensia de domeniu .org și .com.

Dacă doriți să porniți un site web, indiferent dacă este un blog de afaceri sau personal, vă recomandăm să vă conformați cu domeniile de nivel superior, cum ar fi .com, .net, .org.

Cele mai populare domenii de nivel superior

Cu toate acestea, dacă vizați orice zonă specifică, puteți utiliza TLD-uri specifice fiecărei țări, cum ar fi „.us” pentru Statele Unite, „.de” pentru Danemarca, „.eu” pentru Europa, „.com.au” pentru Australia , etc.

Acum, să vedem diferența dintre extensiile de domeniu Com și Net pentru a afla care ar trebui să alegeți pentru afacerea dvs..

 

.Com vs. Net – diferența dintre extensiile domeniului

.com și .net sunt ambele cele mai populare extensii de nume de domeniu de pe internet. Aproape 50% din toate site-urile globale sunt înregistrate cu extensia de domeniu .com, unde 3,5% din totalul site-urilor web sunt înregistrate cu extensia .net.

.Com reprezintă „Comercial” este cea mai mare extensie de domeniu înregistrată pe internet. Este utilizat în principal pentru întreprinderile comerciale, inclusiv site-uri web de comerț electronic, bloguri personale, portofolii sau orice site-uri profitabile.

.Net înseamnă „Rețea”, care a fost creat pentru prima dată pentru utilizarea site-urilor de rețea, cum ar fi furnizorii de servicii de internet, furnizorii de servicii de e-mail și baze de date, site-uri web legate de tehnologie, de exemplu, „speedtest.net”.

Cu toate acestea, în zilele noastre, multe companii înregistrează atât extensia de domeniu .com cât și .net pentru a se asigura că nimeni altcineva nu își poate folosi domeniul de nume al companiei. 

 

Când ar trebui să alegeți un domeniu .Com?

.Com este cea mai mare extensie de nume de domeniu înregistrată în sistemul de nume de domeniu de pe internet. 

Datorită vastei popularități a numelui de domeniu .com, este mai ușor pentru utilizatori să-și amintească un domeniu .com decât orice alte extensii.

 • Pentru întreprinderile comerciale: Deoarece extensia .com reprezintă afacerile comerciale, ar fi perfect pentru magazinul dvs. de comerț electronic. Extensia .com arată mult mai multă legitimitate decât orice alt nume de domeniu și adaugă credibilitate site-ului.
 • Bloguri personale: Dacă doriți să rulați un blog, fie că este un blog personal, portal de știri, portofoliu, fotografie, atunci extensia .com ar fi perfectă. 
 • Orice fel de site profitabil: Dacă derulați orice fel de site web rentabil, fie că este un blog, o afacere, un magazin online, marketing, servicii online, un site de afiliere sau orice alt loc de unde generați bani, atunci ar trebui să mergeți cu domeniul .com.

Cu toate acestea, din cauza popularității masive a extensiei .com, majoritatea numelor de domeniu pot fi deja înregistrate, care nu mai pot fi înregistrate.

Dacă se întâmplă acest lucru, atunci .net sau orice altă extensie de domeniu ar fi o alegere excelentă.

 

Când ar trebui să alegeți un domeniu .Net?

Extensia .net reprezintă „Rețea”, care a fost special concepută pentru utilizarea site-urilor și companiilor legate de tehnologie.

Mai mult de 3,5% din totalul site-urilor web sunt înregistrate cu extensia .net, de aceea este mai ușor să obțineți un domeniu .net.

 • Furnizori de servicii de rețea: Întrucât extensia .net a fost creată inițial pentru utilizarea site-urilor web legate de rețea, deci dacă furnizați servicii precum internet, tv prin cablu, e-mail, găzduire de baze de date, atunci extensia de domeniu .net va fi o alegere excelentă pentru site-ul dvs..
 • Site-uri web legate de tehnologie: Poate fi utilizat pentru site-uri web legate de tehnologie, cum ar fi site-ul „speedtest.net”, domeniu .net, care este un site web legat de tehnologie care permite utilizatorilor să își verifice viteza internetului în timp real.
 • Protecția mărcii: Mulți proprietari de afaceri preferă să cumpere atât extensii de domenii .com cât și .net pentru a se asigura că nimeni altcineva nu ar putea defăima reputația companiei lor.

Cu toate acestea, dacă utilizați doar extensie de domeniu .net pentru site-ul dvs. web, vă recomandăm cu ardoare să înregistrați un domeniu .com cu același nume de domeniu (dacă este disponibil). Apoi redirecționați .com către site-ul dvs. .net.

În acest fel, nu veți lipsi niciun trafic care să treacă pe domeniul .com.

 

Pro și contra folosirii unui domeniu .Com

Deoarece .com este cel mai popular nume de domeniu, este mai ușor de reținut, creează credibilitate și, de asemenea, ajută întreprinderile mici în anumite moduri. Singurul dezavantaj al extensiei .com este că este greu de găsit un nume de domeniu .com.

Beneficiile utilizării unui domeniu .Com

 • Poate să-ți amintești: Domeniul .com este cel mai popular nume de domeniu și utilizat pe scară largă de oameni. Este prima extensie pe care o introduc în browser-ul web în timp ce accesează un site web atunci când sunt auzite pentru prima dată. Chiar și un laic din domeniul tehnologiei știe că un .com este.
 • Creează credibilitate: Domeniul .com este folosit de ani de zile în scopuri comerciale. Majoritatea întreprinderilor preferă un domeniu .com, deoarece este un simbol recunoscut al unei prezențe comerciale și comerciale. În schimb, trebuie să evitați astfel de domenii ieftine, cum ar fi .biz, .xyz, deoarece sunt utilizate în mare parte de către spameri și companii temporare care nu au buget pentru a investi în achiziționarea unui domeniu .com.

Contra folosirii unui domeniu .Com

 • Mai puțină disponibilitate: Datorită popularității masive a domeniului .com, se pare că majoritatea numelor comune sunt deja luate. Deci, este destul de greu să obții un nume de domeniu .com.

 

Pro și contra folosirii unui domeniu .Net

Domeniul .net a fost creat în principal pentru utilizarea de site-uri web legate de rețea, cum ar fi găzduire web, furnizor de servicii de internet, televiziune prin cablu etc. În jur de 3,5% din totalul site-urilor web sunt înregistrate cu extensie .net, de aceea este mai ușor să obțineți un Domeniul .net.

Beneficiile utilizării unui domeniu .Net

 • Alegerea numelor de domeniu disponibile: Mai puțin de 4% din totalul site-urilor web sunt înregistrate cu domeniul .net. Acesta este motivul pentru care este mai ușor să găsiți nume de domeniu .net în comparație cu domeniul .com. În plus, puteți înregistra numele dvs. de domeniu preferat cu extensia .net.
 • Memorabilitatea printre site-urile web legate de tehnologie:  .Net reprezintă „rețea”. În general, oamenii recunosc că site-ul web furnizează informații legate de tehnologie sau furnizează servicii bazate pe web, cum ar fi internet, găzduire web, găzduire prin email, cablu TV etc. Speedtest.net este un excelent exemplu în acest sens.. 

Contra folosirii unui domeniu. Net

 • Nu este la fel de popular ca .Com: Doar câteva procente din totalul site-urilor web sunt alimentate de extensia .net și nu sunt foarte populare ca .com. Deci, dacă afacerea dvs. nu este încă bine pusă la punct sau dacă oamenii nu știu adresa dvs. completă a site-ului, acestea vor ajunge pe site-ul concurenților dvs..
 • Utilizare limitată a industriei: Domeniul .net este limitat pentru site-uri web sau companii care furnizează informații sau servicii legate de tehnologie.

.Com vs. Net – Care este mai bun pentru SEO?

Acum, este posibil să vă întrebați ce extensie de domeniu (să zicem .com vs .net) vă va ajuta să obțineți un nivel mai ridicat pe Google.

Dacă solicitați acest lucru, atunci niciuna dintre extensii nu vă va ajuta să stimulați SEO. Asta înseamnă că atât extensia .net cât și .com va funcționa foarte bine.

Modul în care puteți îmbunătăți SEO-ul site-ului dvs. este urmând cele mai bune practici SEO, cum ar fi: crearea de link-uri, crearea unui articol de înaltă calitate, folosind cuvintele cheie potrivite și multe altele.

Cu toate acestea, adăugarea unui cuvânt cheie relevant în numele dvs. de domeniu vă poate stimula poziția SEO.

De exemplu, dacă doriți să vindeți flori online, atunci un nume de domeniu bun care conține cuvântul cheie „floare” ar fi „buyflowersonline.com” sau „flowershop.com”.

 

Cum să cumpărați un nume de domeniu?

Există două modalități prin care puteți cumpăra un nume de domeniu. Iată metodele de mai jos pe care le puteți alege.

1. Obțineți un nume de domeniu gratuit cu – Hostgator

De obicei, un domeniu costă în jur $ pe 14 pentru un an și $ 11.99 / luna pentru găzduire web. Dacă calculez, asta este 157 USD pentru un an și 473 USD timp de 3 ani.

Este destul de scump pentru începătorii care abia încep.

Din fericire, HostGator oferă acum utilizatorilor WPMyWeb un nume de domeniu gratuit și o reducere de 60% la găzduire.

Hostgator este unul dintre cei mai buni furnizori de găzduire web și oferă un tip diferit de găzduire, cum ar fi găzduire partajată, hosting WordPress, hosting Cloud, hosting VPS și hosting dedicat.

Planul lor de găzduire începe de la numai 2,75 USD / lună, care include:

 • o înregistrare GRATUITĂ a numelor de domeniu
 • certificat SSL gratuit
 • stocare nelimitată
 • lățime de bandă nelimitată
 • adresa de e-mail de afaceri nelimitată
 • în valoare de 200 USD credite de marketing
 • Suport 24/7/365
 • Garanție de returnare de 45 de zile
 • transfer gratuit de site-uri web
 • instalare WordPress ușor de utilizat

Totuși, am scris și un ghid detaliat despre Cum să pornești un blog WordPress cu HostGator sub 10 minute (ghid pas cu pas)

2. Înregistrați un nume de domeniu cu – NameCheap

Dacă nu doriți să creați un site web, puteți înregistra în continuare un domeniu. NameCheap este cel mai bun loc pentru înregistrarea unui nume de domeniu.

În prezent, alimentează peste 10 milioane de domenii. Cel mai bun lucru despre NameCheap este faptul că acestea oferă confidențialității Whois gardian.

 

Întrebări frecvente (.Com vs. Net):-

   

Este .com sau .net este mai bun?

Într-un nume de domeniu, singurul lucru care contează este numele de domeniu, nu extensia.

Deci ambele extensii (.net și .com) vor funcționa foarte bine. Aceste extensii au fost create cu un scop diferit în servirea site-ului dvs..

 

Pot folosi .NET pentru o afacere?

Utilizarea unui domeniu .net pentru o companie poate deteriora credibilitatea unei mărci și trimite un mesaj fals oamenilor, deoarece .net reprezintă servicii legate de rețea.

 

Ce se întâmplă dacă domeniul .com pe care îl doresc este deja luat?

Dacă un domeniu este deja înregistrat, trebuie să vă gândiți la noi nume de site-uri web disponibile pentru a vă înregistra sau a merge cu extensia .net.

 

 

.Com vs. Net – Verdictul

.com și .net sunt cele mai populare două extensii de domeniu de pe internet. Dar ce extensie este potrivită pentru domeniul dvs.? După cum știți, alegerea unei extensii de domeniu perfecte este extrem de importantă pentru site-ul dvs. web.

Dacă doriți să cumpărați un domeniu pentru a face profit, atunci extensia .com ar fi perfectă. Extensia .net este destinată celor care oferă internet, servicii de cablu-tv, găzduire prin e-mail, găzduire de baze de date și alte site-uri web legate de rețea.

În acest articol, am împărtășit diferența dintre .Net vs .Com extensii și, de asemenea, a explicat care ar trebui să alegeți pentru site-ul dvs. web.

Acum, este timpul să descoperiți ce tip de site web doriți să porniți și apoi să înregistrați un domeniu împreună cu o extensie potrivită care să se potrivească afacerii dvs..

 

Cititorii noștri adoră acest articol,

Cum să creezi un site web ca Amazon sau eBay (sub 30 de minute)

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map