Ghidul unui începător pentru Google Analytics: Cum să vă îmbunătățiți site-ul și conținutul utilizând metrici cheie despre vizitatori

03.06.2020
Google Analytics 'Ghidul unui începător pentru Google Analytics: Cum să vă îmbunătățiți site-ul și conținutul utilizând metrici cheie despre vizitatori
0 15 мин.

Gata pentru a afla valorile cheie din Google Analytics astfel încât să vă puteți îmbunătăți site-ul?


Vom instala codul de urmărire, îl vom configura Meniu Admin (filtre, obiective, Consola de căutare și conectați celelalte profiluri Google dvs.), segmentați sursele de trafic, identificați conținut cu performanțe reduse folosind timp mediu redus pe pagină + rate de respingere ridicate, aflați demografii ale vizitatorilor cum ar fi vârsta / sexul / locația – și utilizați-le pentru a aduce îmbunătățiri bazate pe date la site-ul dvs., conținut, SEO și conversii.

Vă voi arăta exemple reale din viață

Așa cum știu că majoritatea vizitatorilor mei sunt bărbați de 25-40 de ani care folosesc Google Chrome pe desktopul lor, care inițial au ajuns aici prin Google și sunt fie din SUA, India, Marea Britanie sau Canada.

… am fost aproape?

În mod ideal, ar trebui să aveți Google Analytics instalat timp de câteva luni (și să aveți un număr decent de vizitatori), astfel încât datele dvs. sunt suficient de mari pentru a trage concluzii. Google Analytics are tutoriale video pe Analiza digitală și Bazele platformei care este folosit în mod gratuit Examen IQ analitic. Cu siguranță le-aș verifica și poate chiar ți-aș primi certificare.

Mult noroc! Lasă-mi o linie dacă ai întrebări 🙂

Cuprins

1. Măsuri cheie

 • Cat de mult utilizatori sunt în vizită pe site-ul meu?
 • Cat de mult căutări organice primesc de la SEO?
 • Ce pagini obțineți cel mai mult căutări organice?
 • Ce pagini obține cel mai puțin căutări organice (deci le pot îmbunătăți)?
 • Ce pagini au cel mai rau CTR, timp mediu pe pagina, timp de încărcare, și rata de respingere?
 • Ce orase sunt din?
 • Ce% dintre ei sunt mobil?
 • Ce limbi vorbesc??
 • Care este tipicul lor sex și vârstă?
 • Ce site-uri web consultați traficul către mine?
 • Ce retele sociale trimite-mi traficul?
 • Ce pagini au cele mai bune conversii (de ex. completarea formularului de contact)?
 • Care pagini au cele mai rele timp de încărcare și de ce?
 • Care Link-uri sunt oameni care se angajează pe fiecare pagină?
 • Cum pot regla site-ul / conținutul meu pe baza acestor valori (marea întrebare)?

2. Instalarea codului de urmărire

Odată înregistrat, Google Analytics vă va oferi un cod de urmarire. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă găzduiți codul de urmărire local (prin WP Dezactivat). Acest lucru ar trebui să remedieze elementul „pârghie de cache a browserului” pentru Google Analytics, adesea văzut în GTmetrix, Pingdom și PageSpeed ​​Insights.

Offload-Google Analytics-To-Local-Sever

Puteți, de asemenea, să-l copiați / să-l lipiți în subsol, dar acest lucru adaugă de obicei mai multe solicitări și face ca site-ul dvs. să fie mai lent. Unele teme WordPress au un câmp specific pentru a vă insera urmărirea sau codul UA …

Google Analytics-Tracking-Code-instalare

3. Configurarea meniului Admin

În tabloul de bord Google Analytics, navigați la Meniu Admin

Google Analytics-Admin-Tab

Google Analytics-Admin-Meniu

STRUCTURA CONTULUI

Există 3 niveluri de ierarhizare în contul dvs. Google Analytics: cont, proprietate, vizualizare. Google Analytics recomandă crearea mai multor vizualizări în fila Vizualizare (Vizualizare → Creare vizualizare nouă). Am creat un vedere magistrală (lăsați neatins astfel încât să nu pierdeți datele în cazul în care ceva nu merge bine) și a vedere filtrată (datele pe care le văd în funcție de configurațiile mele). Puteți crea, de asemenea, vizualizări pentru traficul de tablete, traficul de smartphone-uri sau testarea datelor în GA. Vezi asta tutorial video.

TABIL DE CONT

Cea mai mare parte a acestui fapt este explicativă. Administrarea utilizatorului vă permite să acordați acces la contul dvs. cu diferite niveluri de permisiuni. Filtrele sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a exclude adresele IP (și al altui angajat), astfel încât vizionările dvs. să nu polueze datele. Vom acoperi mai multe filtre atunci când ajungem la fila „vizualizare”.

TABLA DE PROPRIETATE

Setări proprietate

Proprietatea Setări-Google Analytics

Managementul utilizatorilor

Acordă permisiunea altor persoane de a gestiona utilizatorii sau de a edita, colabora și citi datele. Toate acestea sunt niveluri diferite de permisiuni deci asigurați-vă că știți! Dacă sunteți dezvoltatorul sau managerul dvs. de marketing, probabil că doriți să le acordați acces la orice, cu excepția „gestionați utilizatorii”.

Informații de urmărire

Găsiți codul dvs. de urmărire + numărul UA plus activarea caracteristici de raportare publicitară astfel încât să puteți obține date demografice (sex, vârstă, interese).

Product Linking

Conectați datele Google Analytics la Search Console, AdSense, AdWords, Google Play și alte produse Google. Aceasta permite distribuirea unor date în diferite conturi. Selectați „toate produsele” din meniul dvs. pentru a vedea lista completă sau puteți aflați mai multe despre conectarea produsului.

Google-Anaytics-produs-linking

VEZI TABUL

Vizualizați setările – setați fusul orar, activați filtrarea botului pentru a exclude accesările de la păianjenii spam și configurați căutarea pe site pentru a afla ce întrebări tipează oamenii în bara de căutare a site-ului dvs. Pentru a face acest lucru, activați urmărirea căutării site-ului apoi introduceți ceva în bara de căutare. Deoarece mine arată? S = exemplu, aș introduce pur și simplu litera „s” ca parametru de interogare. De asemenea, puteți utiliza categorii de căutare pe site dacă site-ul dvs. permite utilizatorilor să perfecționeze căutările. Altfel ar trebui să fii bine să mergi.

Google-Analytics-View-Setări

Obiective

Obiective măsurați câte persoane completează formularul dvs. de contact, vă înscrieți la buletinul informativ, plasați o comandă, înregistrați un cont, descărcați un PDF și alte obiective țintă afișate mai jos …

De Google Analytics-goluri

Configurarea a obiectiv personalizat este cel mai simplu mod de a face multe dintre acestea. Adăugați o adresă URL de destinație (o pagină de mulțumire sau o altă pagină de confirmare pe care utilizatorii o văd odată ce au îndeplinit obiectivul). Verificați acum obiectivul pentru a vedea cât de des s-ar converti pe baza datelor dvs. din ultimele 7 zile.

Personalizat-Goal-Google Analytics

Acum veți putea vedea obiectivele în datele dvs. …

Google-Analytics-Goal-Conversii

Gruparea conținutului

Grupați conținut, astfel încât să puteți vedea analize pe subiecte specifice (cum ar fi subiecte postare pe blog sau produse / servicii specifice). În acest caz, am segmentat toate paginile ale căror titluri conțin cuvintele „WordPress SEO”. Există 3 metode, dar crearea unui set de reguli este cu siguranță cea mai ușoară metodă.

Conținutul Grupare-Google Analytics

Acum puteți accesa rapoartele „Comportament” și a vedea datele …

Conținutul Grupare-Comportament-Raport

Filtre

Filtre sunt utilizate în principal pentru a exclude adresele IP ale dvs. (și ale angajaților), astfel încât să nu vă polueze datele. Creați un filtru predefinit, apoi excludeți IP-urile „care sunt egale cu”, apoi Google „care este IP-ul meu” pentru a afla a ta. Excludeți toate IP-urile, inclusiv locuința, biroul, smartphone-urile, tabletele etc..

Google Analytics-IP-Filter

Setări canal

Setări canal → Gestionați termenii mărcii – adăugați pur și simplu numele mărcii dvs. aici, care vă va ajuta să separați termenii de marcă și termenii generici (orice alt termen decât numele dvs. de marcă).

Setări comerțul electronic – dacă rulați un site web de comerț electronic, veți dori să le activați. Există pași suplimentari pentru a activa urmărirea comerțului electronic …

Setări comerț electronic

Metrici calculate

segmente

segmente vă permite să vizualizați rapoarte (filele din stânga) în timp ce segmentați utilizatorii după rețelele de socializare, tipul dispozitivului mobil sau orice filtru doriți să utilizați în acel segment. De exemplu, puteți configura un segment „social media”, apoi verificați orice raport pentru a-l vedea special pentru social media.

Creați un segment nou …

De Google Analytics-segmente

Alegeți tipul de persoane (valori) pe care doriți să le segmentați …

Google Analytics-segment Condiții

Acum mergeți la orice raport și alegeți segmentul pentru a filtra datele …

Audiența-Segmentarea-Google Analytics

Alerte personalizate

Alerte personalizate îți trimit notificări prin e-mail sau text dacă o anumită măsură crește / scade cu o anumită sumă (sesiuni, tranzacții, conversii de obiectiv etc.). Este destul de autoexplicativ, dar îmi place doar să știu despre vârfurile de trafic și de liniile de trafic. Nu văd nevoie de altceva.

Personalizat-Google Analytics-Alert

E-mailuri programate

Trimite rapoarte automate clienților, șefului sau oricui. Navigați doar la orice raport doriți să fiți trimis prin e-mail, apoi dați clic pe butonul de e-mail pentru a seta preferințele. Îmi place să primesc rapoarte cu privire la ale mele tablouri de bord personalizate deci pot vedea cele mai importante valori pe care vreau să le măsur.

Google Analytics-Email-Raport

După ce e-mailurile dvs. sunt configurate, le puteți gestiona în meniul de administrare …

Programate-e-mailuri Google Analytics

4. Personalizare

Google Analytics-Personalizare

Tablourile de bord

Tablourile de bord arată cele mai importante valori ale tale într-un singur loc (am marcat marcatul meu în browserul meu, ceea ce facilitează verificarea lucrurilor mele SUPER). Puteți să le creați singuri sau să folosiți tablourile de bord pre-construite care vă segmentează traficul în SEO, mobil, social, geografie, statistici tehnice și multe altele. Galeria de soluții Google Analytics are și mai multe, dar este cu siguranță frumos să poți face clic pe un marcaj și să mergi direct la cele mai importante valori.

Înainte de a importa tablourile de bord:

 • Utilizați link-uri de descărcare pentru a le adăuga la secțiunea „tablouri de bord” din contul GA
 • Pentru widget-urile care spun „fără marcă”, modificați filtrul și folosiți numele site-ului dvs. (nu al meu)

At Glance - tabloul de bord Google Analytics

Descărcați tablourile de bord personalizate pentru a segmenta traficul:

Rapoarte personalizate

În loc să vă verificați zilnic analizele (sau să trimiteți rapoarte manual clienților), puteți crea rapoarte personalizate pentru care puteți activa e-mailuri programate. Cel puțin aș crea câteva rapoarte cu valori cheie precum utilizatori, căutări organice, pagini de top și completări ale obiectivelor.

Mai întâi construiți un raport în fila „rapoarte personalizate” din meniul dvs. de administrator …

Google Analytics-Custom-Rapoarte-

Apoi mergeți la Personalizare > Rapoarte personalizate pentru a vedea datele. Ca în orice alt lucru din Google Analytics, veți vedea o opțiune de partajare (stânga sus) unde puteți configura e-mailuri programate.

Google Analytics-personalizat-Raport

Rapoarte salvate

….

Alerte personalizate

Am trecut deja alertele personalizate în secțiunea „configurarea meniului de administrare” și cum să obținem alerte în timpul vârfurilor de trafic sau al picăturilor de trafic … acesta este doar un alt loc pentru a vedea acele alerte.

5. Rapoarte

Iată ce înseamnă fiecare…

Raportare Google Analytics

Timp real

Vedeți persoanele aflate în prezent pe site-ul dvs., paginile pe care le vizionează, locația, sursele de trafic și multe altele …

Real-Time-Google Analytics

Public

Audiență → Date demografice

Vârstă / Sex

Google-Analytics-date demografice

 • Trebuie să mă reglez fotografii / mărturii pentru a reflecta demografia mea?
 • Sunt primii marturii oamenii văd despre demografia mea?
 • Proiectarea mea (tipul fontului, dimensiunea, culoarea, stilul CSS) vorbește demografic?
 • Oare a mea stil de scriere?
 • Cine îmi dă cel mai înalt conversii? (vom configura obiectivele pentru a măsura acest lucru)
 • Au căutat sigur Cuvinte cheie Puteți găsi în Exemplar automat sau complet de cuvinte cheie?

interese

Categorii de afinitate

Google Analytics-Affinity-Categorie

Segmente de piață

In-Market-Segmente

 • Folosesc design / temă responsivă?
 • Am erori de utilizare mobilă în Search Console?
 • Ar trebui să adaug un buton mobil pentru a face clic pentru a face apel dacă are sens pentru afacerea mea (un articol comun de livrare a pizza ar trebui să aibă cu siguranță acest lucru)?

Geografie

Limba

Limba-Google Analytics

Locație

Locația-Google Analytics

Mobil

Mobile Devices-Google Analytics

Achiziţie

Comportament

Conversii

Informații de urmărire → Lista de excludere a recomandărilor – puteți observa site-uri web spam care vă trimit trafic atunci când consultați datele „traficului de trimitere” – aceasta este o problemă comună. Adăugarea de site-uri web spam în această listă le exclude de la „trafic de trimitere”, dar le adaugă la „trafic direct”. Acest lucru nu rezolvă complet problema, dar obținerea de date exacte despre traficul de trimiteri (site-urile care vă trimit către dvs. și vă trimit trafic) să fie mai important decât obținerea de date exacte despre traficul direct (persoanele care vin direct pe site-ul dvs.). Este o preferință.

Referire-Excludere-List

Setări canal → Gestionați termenii mărcii – adăugați pur și simplu numele mărcii dvs. aici, care vă va ajuta să separați termenii de marcă și termenii generici (orice alt termen decât numele dvs. de marcă).

Setări comerțul electronic – dacă rulați un site web de comerț electronic, veți dori să le activați. Există pași suplimentari pentru a activa urmărirea comerțului electronic …

 • Vizualizați setările → Activați căutarea pe site
 • Obiective
 • Setări comerț electronic

Achiziţie

canale

Email → Pagini de destinație (de la e-mail marketing)

Trafic de sesizare

Referire-Trafic-Google Analytics

Întrebări de pus pentru fiecare secțiune

 1. Măsurarea clasamentului

Verificați clasamentele (utilizați ca punct de referință)

 • Deconectați-vă din contul Google
 • Ascundeți rezultatele private (pictograma globului din partea dreaptă a paginii de pornire a Google)
 • Acum căutați în cuvintele dvs. cheie pentru a obține mai multe rezultate nepărtinitoare
 • Instrumentele de verificare a clasamentului nu sunt de încredere

Căutări organice

Alte surse de trafic (marketing de conținut)

Page analytics (tabloul de bord Google analytics)

Instrumente pentru webmaster

https://moz.com/blog/death-of-keyword-ranking-reports-whiteboard-friday

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector