Lidhja dhe optimizimi i faqes suaj të WordPress-it me tastierën e kërkimit Google (me ndihmë nga plugin SEO i Yoast)

03.06.2020
Google Console Console 'Lidhja dhe optimizimi i faqes suaj të WordPress-it me tastierën e kërkimit Google (me ndihmë nga plugin SEO i Yoast)
0 27 мин.

Google Search Console Yoast WordPress SEO


Gati për të optimizuar faqen tuaj të WordPress me Google Console Console dhe Yoast?

Hapat 1, 5, 6 dhe 20 kanë të bëjnë me shtojcën SEO të Yoast, kështu që unë sugjeroj ta përdorni atë, por nuk është e detyrueshme nëse përdorni një shtojcë të ndryshme të SEO (megjithëse ju ndihmon). Nëse nuk e keni verifikuar ende faqen tuaj me Search Console akoma mund të duhen disa ditë që disa të dhëna të popullohen, shpesh disa javë nëse dëshironi të përdorni në mënyrë efektive disa nga këto mjete (p.sh. gabime zvarritëse dhe analitikë kërkimi). Por prapëseprapë mund ta zgjedhni faqen tuaj në shumë mënyra pavarësisht nëse e keni vendosur vetëm këtë.

*Artikujt e yllit përfshijnë Yoast

1. verifikim*
2. Të dhëna të strukturuara
3. Kartat e pasura
4. Highlighter i të dhënave
5. Përmirësimet HTML*
6. Faqet e përshpejtuara të celularit*
7. Kërkoni Analitikën
8. Lidhje në faqen tuaj
9. Lidhje të brendshme
10. Veprimet manuale
11. Synimi ndërkombëtar
12. Përdorueshmëria e celularit
13. Statusi i indeksit
14. Burimet e bllokuara
15. URL të hequra
16. Gabimet në zvarritje
17. Statistikat e zvarritjes
18. Fetch Si Google
19. Robots.txt Testues
20. Sitemaps*
21. Parametrat e URL-së
22. Ështjet e sigurisë
23. Burime të tjera
24. Cilësimet e sitit
25. Ndryshimi i Adresës
26. Pronë e Google AnalyticsGoogle Console Console

1. Verifikimi

 • Rregjistrohu Per Google Console Console dhe shkoj te procesi i verifikimit
 • Përdorni opsionin e verifikimit të Tag HTML
 • Kopjoni kodin
 • Ngjitni kodin në Yoast (SEO → Të Përgjithshme Tools Vegla të Webmasterit)
 • Fshini gjithçka jashtë citateve (përfshirë citatet)
 • Ruani ndryshimet në Yoast
 • Klikoni “verifikoni” në tastierën e kërkimit Google
 • Do të duhen disa ditë që disa të dhëna të popullohen në Console Search
 • Mund të përdoret i njëjti proces verifikimi i Tag HTML Bing + Yandex

Verifikimi i tasteve të kërkimit të Google Tag Google

Verifikimi i tastierës së kërkimit Google në Yoast

Nëse nuk jeni duke përdorur Yoast, ato kanë mjaft metoda alternative për të verifikuar faqen tuaj.

2. Të dhëna të strukturuara

Forma më e zakonshme e të dhënave të strukturuara janë copra të pasur të cilat shtojnë “informacion shtesë” në copat tuaja në formën e yjeve të rishikimit, informacione për recetë, informacione për ngjarje dhe të tjera llojet e të dhënave. Këtu është një galeri shfaqja e disa llojeve të ndryshme të copave të pasura dhe kartave të pasura.

Yje të rishikuar të strukturuar të të dhënave

Plugins Popular Rich Snippet:

Kontrollimi i gabimeve
Kur të keni përfunduar duke shtuar copa të pasura në përmbajtje, mund të përdorni seksion i strukturuar i të dhënave të Google Console Console për të mbajtur shënimet e faqeve që shënoni, kontrolloni për gabime dhe shikoni vlerësimet. Ju gjithashtu mund të përdorni Mjet i strukturuar i të dhënave Google për të provuar një faqe të vetme, por kjo tregon të gjithë Faqet …

Të dhëna të strukturuara në tastierën e kërkimit Google

3. Kartat e pasura

Kartat e pasura janë një formë e azhurnuar e copave të pasura. Ata janë një Ekrani i karuselit nga e majta në të djathtë dhe mund të bëhet vetëm me receta dhe filma në rezultatet e kërkimit celular në SH.B.A.. Unë nuk mendoj se ka ndonjë plugins WordPress që mbështesin kartat e pasura pasi këto janë relativisht të reja, kështu që do të duhet të ndiqni shënimin nga galeri, por shpresoj se një plugin do të dalë së shpejti.

Kartat e pasura mobile

4. Nxjerrësi i të dhënave

Nxjerrës i të dhënave eshte nje alternative për të përdorur një plugin të pasur me copa. ’Shtë një mjet “pikë dhe klikoni” që mund të përdorni për të nënvizuar titujt e faqeve, datat dhe fushat e tjera të kërkuara për të treguar copa të pasura në rezultatet e kërkimit. Pasi ta bëni këtë me disa faqe ose postime, Google do t’i zbatojë këto modele në të gjithë sitin tuaj … kështu që duhet të bëni vetëm me disa pjesë të përmbajtjes.

5. Përmirësimet HTML

Ju thotë nëse copat tuaja (Tituj SEO + përshkrime meta) janë shumë të shkurtra, të gjata ose përmbajnë kopje. Në Yoast ka “shiritin e përparimit” që duhet të kthehet në portokalli (i keq) ose jeshil (i mirë) në varësi të gjatësisë, për aq kohë sa ju i shkruani këto kohë sa të jenë të gjelbërta, duhet të jeni mirë. Nëse nuk keni qenë, Përmirësime HTML do t’ju tregojë se cilat faqe duhet të rregullohen.

Përmirësimet HTML

Për të parandaluar gabimet në të ardhmen, sigurohuni që ‘shirita e përparimit tuaj’ në Yoast është jeshile…

Redaktori Yoast Snippet

Përdorni Redaktorin Bulk të Yoast për t’i rregulluar këto
Ju mund të redaktoni me shumicë titujt tuaj të SEO + përshkrimet e meta në Yoast nën SEO → Tools Redaktor me shumicë. Mbani në mend se redaktori pjesa më e madhe nuk ka “shiritin e përparimit të gjatësisë” ose t’ju tregojë se fjalët kryesore të përqendrimit të faqes, si analiza e përmbajtjes … por prapë do t’ju duhet të përfshini të dy.

Redaktor Bulmet Yoast

6. Faqet e përshpejtuara të celularit

Faqet e AMP janë një projekt i Google që bëjnë që faqet tuaja të lëvizshme të ngarkohen më shpejt ndërsa shtoni pullën AMP në copat tuaja të lëvizshme. Shtojcë AMP shton faqet AMP, Ngjitës për Yoast & Shtojcë AMP ju lejon të bëni personalizime themelore në dizajn, pasi kjo do të ndryshojë mënyrën se si përmbajtja juaj duket në celular. Provojeni, dhe nëse nuk ju pëlqen, gjithmonë mund t’i fshini shtojcat.

AMP-faqet

Shtimi i faqeve të AMP në WordPress

 • Instaloni Shtojcë AMP nga Automattic (shton faqet AMP)
 • Instaloni Ngjitës për plugin Yoast SEO AMP nëse përdorni Yoast (rregullon modelin)
 • Shtoni / përforconi / në çdo faqe në faqen tuaj të internetit për të parë se si duket dhe sigurohuni që funksionon
 • Shkoni te Parametrat e Yoast ‘→ AMP për të ndryshuar modelin tuaj dhe për të aktivizuar llojet e postave me porosi
 • Prisni që Google të rimarrë faqen tuaj dhe të shtoni shenjën AMP në rezultatet e kërkimit celular

Hapi i fundit është të kontrolloni Konsolën e Kërkimit seksion i përshpejtuar i faqeve celular për gabime…

Konsol i Kërkuar i Google Pages i përshpejtuar i Faqeve Mobile

7. Kërkoni Analitikën

Kjo do t’ju bëjë të mendoni sesi matni SEO nëse nuk e keni përdorur atë. Ju mund të matni renditjen (pozicionin), fjalët kyçe (pyetjet), CTR (normat e klikimit) dhe me shume. Ka një ton të referencave të kryqëzuara që mund të bëni, por unë rendita 5 shembuj më poshtë, të cilët i gjeta më të dobishëm.

Shkoni te analitika e kërkimit dhe shkulni filtrat në atë që shihni në secilën tabelë

Filtri i Analitikës së Kërkimit

1. Shihni fjalë kyçe (pyetje) për të cilat renditni…

Kërkesat e tastierës së kërkimit Google

2. Pyetje për produkte, shërbime ose tema specifike për të cilat keni blog. Thjesht rregulloni filtrin e pyetjeve për të përfshirë të gjitha pyetjet që përmbajnë “SiteGround” (ose çfarëdo fjalen që dëshironi të shihni)…

Filtri i Query Analytics Kërko

3. Pyetjet e përdorura për të gjetur përmbajtje në Google Images…

Kërkoni Analytics Query Google Image

4. Mësoni se cilat faqe renditen të larta, por kanë një CTR të ulët. Kjo mund të nënkuptojë se duhet të rishkruani copëzën tuaj (titulli i SEO + përshkrimi meta) për të qenë më tërheqës për të klikuar, por nganjëherë ndodh sepse përmbajtja juaj nuk është aq e rëndësishme sa rezultatet e tjera (në këtë rast ka pak mund të bëni).

Kërkoni Analytics CTR vs Pozicioni

5. Krahasoni SEO tuaj (renditjen, CTR, klikime) me një periudhë kohore të mëparshme…

Krahasimi i datës

8. Lidhje në faqen tuaj

Nga përvoja ime, kjo është mënyra më e lehtë për të gjetur site me cilësi të ulët dhe të parëndësishme që lidhen me ju, në mënyrë që t’i largoni ato. Kjo rezulton në një profil dhe vullnet më të pastër minimizoni rrezikun e ndonjë ndëshkimi të Google, dhe madje mund të përmirësojë renditjen tuaj posaçërisht afatgjatë. Kaloni nëpër lidhjet tuaja dhe identifikoni faqet me cilësi të ulët ose të parëndësishme që lidhen me ju. Kjo mund të kërkojë një hulumtim dhe gjykim të vogël për të përcaktuar se cilat lidhje janë “autentike” dhe cilat nuk janë. Moz ka një artikull të shkëlqyeshëm për kryerjen e një kontrolli dhe heqje të lidhjeve nëse doni të lexoni për këtë.

Kush ju lidh më së shumti

Mosrespektimi i lidhjeve të këqija
Pasi të keni listën tuaj të URL-ve, kontaktoni webmasterët dhe kërkojuni atyre që ta heqin atë (padyshim metodën e preferuar). Nëse për ndonjë arsye nuk mund ta hiqni, përdorni mjet disavow. Edhe nëse nuk jeni goditur me një penallti Matt Cutts rekomandon duke shmangur lidhjet e diskutueshme si masë parandaluese. Përpiqem të kaloj në lidhjet e mia rreth një herë në vit për t’i pastruar ato. Sigurisht që ju duhet ta bëni këtë vetëm nëse keni një sit me madhësi të mirë me një sasi të mirë lidhjesh.

Mos lejoni lidhjet

9. Lidhje të brendshme

Shikoni cilat faqe po lidhni më shumë…

Linqe të Brendshme Google Search Console

Më shumë lidhje të brendshme një faqe ka, ka më shumë të ngjarë që ajo të shfaqet si sit i lidhjes…

Sitelinks

10. Veprimet manuale

A veprimi manual është lloji i dënimit të Google. Këto janë 2 më të zakonshmet…

Veprimet manuale Google Search Console

Lidhje jo natyrale në faqen tuaj – nëse keni punësuar një ndërtues lidhjesh dhe ata kanë ndërtuar një seri lidhjesh spammy, kjo është ndoshta arsyeja. Ndaloni ta bëni këtë menjëherë dhe kaloni nëpër të gjitha lidhjet në faqen tuaj (hapi 8) dhe përpiquni t’i heqni ato duke kontaktuar webmasterët ose duke përdorur mjetin disavow.

Përmbajtja e hollë me pak ose pa vlerë të shtuar – do të thotë që ju duhet të përmirësoni përmbajtjen tuaj. Përmbajtja e shkurtër, jo e dobishme dhe dublikatë është e gjitha e madhe nuk ka në SEO. Vini re se sa është gjatë këtij mësimi? Kjo është arsyeja pse disa nga artikujt e mi marrin mbi 150 vizitorë në ditë. Kaloni nëpër përmbajtjen tuaj (të dy faqet dhe postimet) dhe shpërndani ato. Mbaj mend kur kalova 2 ditë të qëndrueshme për të ripërtërirë timen Udhëzues për yoast dhe kaloi nga 10 vizitorë / ditë në 100 vizitorë / ditë brenda natës (po, histori e vërtetë).

Më shumë informacion rreth gjobave të veprimit manual nga Matt Cutts…

11. Synimi Ndërkombëtar

Synoni uebfaqen tuaj në një vend të veçantë. Kjo NUK e përjashton plotësisht atë nga të gjitha vendet e tjera (është vetëm një sinjal). Nëse jeni ndërkombëtar, duhet ta lini këtë opsion të pakontrolluar.

Targeting International Console Kërkimi Google

12. Mundësia e përdorimit të celularit

Nëse keni përdorur ndonjëherë Mjeti i testimit celular të Google kjo bën të njëjtën gjë vetëm ajo tregon gabime në celular për faqen tuaj të internetit ENTIRE. Vetëm se po përdorni një temë të përgjegjshme për WordPress në celular nuk do të thotë që nuk mund të keni gabime! këtu është si të rregulloni gabimet tuaja në celular.

Gabimet e shfrytëzueshmërisë së celularit Konsulli i Kërkimit në Google

Por në mënyrë ideale do ta shihni këtë mesazh…

Issështjet e celularit - Mjetet e Webmasterit të Google

13. Statusi i indeksit

Tregon se sa faqe janë indeksuar nga Google. Sigurohuni që të zgjidhni opsion i përparuar dhe aktivizoni “bllokuar nga robotët” dhe “hequr” për të parë burimet e bllokuara dhe URL të hequr.

Statusi i indeksit

Tofarë duhet të shikoni

 • Grafiku duhet të jetë një rritje e qëndrueshme, që do të thotë që vazhdimisht po shtoni përmbajtje të re në faqen tuaj që Google mund të indeksojë
 • Pika e papritur duhet të hetohet dhe mund të nënkuptojë se serveri juaj është i zbehur ose i mbingarkuar (në këtë rast duhet të azhurnoni hostin tuaj ose të zvogëloni konsumin e CPU)
 • Spikes papritur mund të shkaktohen nga përmbajtje të kopjuar ose madje edhe nga hacks

14. Burimet e bllokuara

Ju thotë nëse robots.txt bllokon Google nga zvarritja e burimeve të caktuara. Gjithashtu ju udhëzon në procesin e zhbllokimit, megjithatë mund të dëshironi të mbani disa burime të bllokuara nëse nuk dëshironi që Google t’i zvarritë ato. Ju mund të zhbllokoni vetëm burimet që zotëroni, zotëroni ose të keni akses në robot e skedarit.text (pasi kjo do të duhet të redaktohet për ta zhbllokuar atë). Përndryshe do të duhet të kontaktoni pronarin e burimit dhe të shihni nëse ato do të modifikojnë robots.txt për ju.

URL të bllokuara

Pasi ta keni gjetur burim i bllokuar mund të përdorni Fetch dhe Render për të parë faqen si Google dhe të vendosni nëse kjo ndikon në SEO tuaj. Nëse vendosni të doni ta ndryshoni atë, duhet të verifikoni hostin, më pas të azhurnoni skedarin robots.txt për ta zhbllokuar atë. Mos harroni, nëse është një burim i palës së tretë, do t’ju duhet të kontaktoni pronarin e burimit dhe t’i bëni ata ta bëjnë atë për ju.

Burimet e bllokuara

15. URL të hequra

mjet i hequr URL-ve bllokon përkohësisht URL-në për 90 ditë… nëse dëshiron bllokoni përgjithmonë URL-të nga Google duhet ta shihni atë artikull. Mund të hiqni vetëm URL-të që zotëroni…

URL të hequra

16. Gabimet në zvarritje

Gabimet në zvarritje janë faqe të prishura në faqen tuaj dhe mund të ndodhin nëse:

 • URL të ndryshuara
 • Ri-hartuar faqen tuaj
 • Dështuan në ridrejtimet e konfigurimit
 • Fshihet përmbajtja nga faqja juaj

Nëse sapo keni konfiguruar tastierën e kërkimit mund të duhet të paktën 1 javë për të populluar të gjitha gabimet në zvarritje. Kur t’i shihni, do të dëshironi të kaloni çdo skedë (desktop, smartphone, gabim i serverit, 404 i butë, nuk u gjet, të tjera). Secila do të ketë URL të ndryshme që do të duhet të rregullohen me ridrejtime…

Gabime në zvarritje të tastierës

Klikoni secila për të parë URL-në e plotë të faqes së thyer, e cila duhet të ridrejtohet në faqen e saktë në faqen tuaj. Sigurisht që do të marrë kohë për të kaluar nëpër të gjitha ato, por do të sigurohet që çdo lidhje që tregon këto URL të vjetra po kalojnë “lëngun e tyre të lidhjeve” në faqet tuaja të reja.

Fiksimi i këtyre është në thelb si marrja e lidhjeve falas në faqen tuaj.

Kërkimi i tastierës URL nuk u gjet

Rregulloni gabimet në zvarritje në faqet e tyre të përshtatshme
Mund të përdorni një plugin falas si Faqja e Shpejtë / Rregullimi i PostësPremium SEO Yoast, ose bëjeni këtë përmes .htaccess. Metoda që do t’ju tregoj është Quick Page / Post Redirect. Ju dëshironi të ridrejtoni çdo URL në faqen e re (të saktë) në faqen tuaj. Po, duhet të bëni secilën.

 • Instaloni Faqe e Shpejtë / Shtojcë Rregullimi Post
 • Shkoni te Rirendikimet e Shpejta Red Rregullimet e Shpejta
 • Shtoni URL-në e thyer në kolonën e majtë dhe URL-në e saktë të re në kolonën e djathtë
 • Klikoni “Shto ridrejtimet e reja” (mund të bëni 3 në të njëjtën kohë)
 • Klikoni “shënoni si fikse” në Search Console, ose prisni disa ditë që ajo të azhurnohet

301 Redirect WordPress

Shikoni gabimet në zvarritje direkt në Yoast
Për të parë gabimet në zvarritje në Yoast pa pasur nevojë të identifikoheni në Kërkimin e Konsolës, shkoni te Konsulli i Kërkimit Yoast → SEO then, pastaj klikoni “Merrni Kodin e Autorizimit të Google” dhe ndiqni udhëzimet …

Yoast-search-console-authentication

Kur të keni bërë vërtetimin e Yoast me Search Console, mund të duhet rreth 1 javë për të populluar gabime zvarritje. Por kjo është ajo ku ju do t’i shihni ato nën SEO → Console Search.

Yoast-search-console-zvarritje-gabime

17. Statistikat e zvarritjes

Ju idealisht dëshironi një rritje e qëndrueshme ndërsa shtoni përmbajtje në faqen tuaj…

Zvarritje Stats Google Search Console

Pse Humbja e Vlerësimit tim?

18. Fetch Si Google

Fetch si Google teston nëse Google mund të hyjë në një faqe, si e bën atë dhe çdo burim (p.sh. imazhe ose skriptet) që janë bllokuar nga Googlebot. Mund të ndihmojë të korrigjoni problemet e zvarritjes dhe të siguroheni që URL-të e faqes tuaj të jenë të arritshme për Googlebot. kjo Udhëzues për yoast bën një punë të shkëlqyeshme për të shpjeguar gabimet e ndryshme duke përfshirë ato që nuk gjenden, të paarritshme, të ridrejtuara dhe të tjerët.

Fetch Si Google

19. Robots.txt Testues

Kontrolloni nëse një URL po bllokohet nga Google dhe nëse ka gabime. Gabimi më i zakonshëm është një vonesë zvarritjeje e cila mund të ndodhë nëse e kufizoni normën tuaj të zvarritjes në tuaj cilësimet e sitit (duhet të bëhet vetëm nëse Googlebot po ngadalëson serverin tuaj dhe po shkakton kufijtë e CPU / bandwidth në llogarinë tuaj të pritjes). Por ky rregull injorohet nga Googlebot, kështu që asnjë veprim nuk është i nevojshëm.

Robots.txt Testues

20. Hartat e faqeve

Këtu mund të gjeni mënyrën e paraqitjes së sitit tuaj të Yoast XML në Google…

 • Në cilësimet e Yoast shkoni në sitet e SEO → XML
 • Konfiguroni sitin tuaj për të përjashtuar etiketat, lidhjet e bashkëpunimit, etj (shiko foton më poshtë)
 • Klikoni në butonin XML Sitemap
 • Kopjoni pjesën e fundit të URL: sitemap_index.xml
 • Në tastierën e kërkimit të Google shkoni te Crawl Sitemaps
 • Klikoni Shto / Provo Sitemapin
 • Vendosni URL-në në tastierën e kërkimit Google
 • Testoni dhe paraqisni
 • Pamje gabime të zakonshme të sitit nëse keni ndonjë
 • Procesi i njëjtë i paraqitjes së sitit është përdorur për të Bing + Yandex

Këtu janë disa ekrane fotografish nëse i duhen …

Cilësimet e sitit të XML sit

xml-sitemap-post-Llojet

Hartësia e faqeve

URL e faqes së faqes Yoast

Dorëzimi i sitit të tastierës së kërkimit

Gabimet e sitit

21. Parametrat e URL-së

Shumica e madhe prej jush nuk do të keni probleme me të Parametrat e URL-së dhe do ta shihni këtë mesazh, por nëse Google tregon një mesazh të ndryshëm, do t’ju duhet të ndiqni udhëzimet e tyre. Këtu është një Udhëzues Youtube nga Google Webmasters që ju tregon se çfarë të bëni. Vetëm ki kujdes sepse veprimet e pahijshme mund të rezultojnë që faqet të mos shfaqen më në rezultatet e kërkimit të Google.

Parametrat e URL-së

22. Issështjet e sigurisë

Në fund të fundit … nëse keni çështje këtu duhet kontaktoni Sucuri kush mund t’ju ​​ndihmojë të rregulloni këto. Por ju duhet ta bëni këtë TANI pasi çështjet e sigurisë mund të rrezikojnë tërë faqen tuaj të internetit dhe SEO. Shpesh kjo do të thotë të identifikoni malware që është shtuar në faqen tuaj dhe fshirjen e këtyre skedarëve.

Konsola e kërkimit të çështjeve të sigurisë

Forcimi i sigurisë në WordPress

 • Ndryshoni emrin e përdoruesit “Admin” gjenerik
 • Përdorni një fjalëkalim të fortë me numra
 • Përdorni vërtetimin 2-faktorësh për hyrje
 • Instaloni një plugin si Wordfence, iThemes, ose Sucuri
 • Mbani të azhurnuara thelbin, temën dhe shtojcat e WordPress-it tuaj
 • Sigurohuni që faqja juaj të jetë në një host të sigurt WordPress (Unë e përdor SiteGround)

23. Burime të tjera

Burimet e tastierës së kërkimit

Përdorni njohuri të PageSpeed ​​për të kontrolluar nëse mbajtja juaj është e ngadaltë
Këtu është një mashtrim i lezetshëm. Drejtoni faqen tuaj të internetit përmes Insajtimet e Google PageSpeed dhe kontrolloni për të parë nëse zvogëloni kohën e përgjigjes së serverit është në raportin tuaj. Nëse po, kjo do të thotë që serveri juaj (pritja) është i ngadaltë. Do ta shihni shumë këtë me Bluehost, Godaddy, HostGator dhe hoste të tjera me cilësi më të ulët…

Ngadalë WordPress Hosting Bluehost

Nëse e shihni këtë në raportin tuaj që dëshironi ta rregulloni atë, ose do të duhet të azhurnoni hostin tuaj ose të kaloni në një host më të shpejtë si p.sh. SiteGround i cili u vlerësua si host 1 në shumë sondazhe në Facebook…

2017-WordPress-Hosting-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)Web-Host-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)Best-Hosting-Provider-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)Best-Managed-WordPress-Hosting-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)Best-Shared-Hosting-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)2016-WordPress-Hosting-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)Best-WooCommerce-Hosting-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)Shared-Hosting-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)Menaxhuar-WordPress-Hosting-PollShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)Favorite-Hosting-sondazhShikoni sondazhin në Facebook ose Shikoni sondazhin e plotë (Pamja e ekranit)

Ju mund të lexoni tim rishikim i plotë i SiteGround nëse doni të mësoni rreth tyre, por faqja ime ngarkon shumë <1s në GTmetrix, <1s në Pingdom, une kam 100% kohëzgjatje, dhe ata do të jenë madje ju migrojnë falas.

24. Cilësimet e sitit

Cilësimet e sitit janë në opsioni i kutisë së ingranazhit në të djathtën e sipërme të tabelës suaj të tastierës së kërkimit…

Opsionet kryesore të tastierës së kërkimit

Domain i Preferuar – është një preferencë nëse doni të përfshini www në domenin tuaj (nuk ka mënyrë ‘të duhur’ për SEO). Kushdo që keni zgjedhur në cilësimet e faqes duhet të jetë i njëjtë në WordPress (Cilësimet → Përgjithshme Address Adresa e WordPress + Adresa e sitit). Unë do të shmangja ndryshimin e kësaj nëse tashmë keni një domen të vendosur pasi kjo ndryshon të gjitha lidhjet në faqen tuaj.

WordPress WWW Jo WWW

Shkalla e zvarritjes – përdorimi më i zakonshëm për këtë është nëse faqja juaj e internetit vazhdon të zvogëlohet për shkak të kapacitetit, gjerësisë së bandës ose kufizimeve të CPU në llogarinë tuaj të pritjes. Kjo do të thotë që plani juaj i hostimit nuk përfshin burime të mjaftueshme për të drejtuar faqen tuaj, kështu që ose duhet të zvogëloni këto (p.sh. duke fshirë shtojcat që konsumojnë shumë burime ose duke aktivizuar Kontrolli i rrahjeve të zemrës në WordPress), ose azhurnoni pritjen tuaj. Kufizimi i shkallës së zvarritjes do t’i tregojë Googlebot të mos e zvarrit faqen tuaj në mënyrë të shpejtë që ndihmon në zvogëlimin e burimeve të serverit që ai konsumon. Kjo është hera e vetme që duhet ta bëni këtë.

sherbimi perkohesisht i padisponueshem

25. Ndryshimi i adresës

Nëse ndonjëherë keni vendosur të ndryshoni emrat e domain, kjo do të ndihmojë në ruajtjen e renditjes…

Ndryshimi i tastierës së kërkimit të adresave

26. Pronë e Google Analytics

Mundësimi i juaj Pronë e Google Analytics ju lejon të shihni të dhënat e Konsolës së Kërkimeve në raportet tuaja të Google Analytics. Thjesht zgjidhni pronën e uebit të analitikës dhe kurseni ndryshime …

Pronë e Google Analytics

Tani hyni në Google Analytics dhe shkoni te Acquisition → Console Search …

Integrimi i tastierës së kërkimit të Google Analytics

Këtu është pulti i “faqeve të uljes” i cili tregon të dhëna të ngjashme me atë të Google Search Console analitika e kërkimit, vetëm ju mund të kryeni referencë edhe më shumë metrikë nga Google Analytics…

Faqet e uljes së Google Analytics

Merrni Ndihmë për rregullimin e gabimeve në tastierën e kërkimit

Pronaya është një zhvillues i WordPress, të cilin e gjeta freelancer.com me të cilët kam punuar për më shumë se 5 vjet. Ai më ka ndihmuar (dhe klientët) të rregulloj gabimet që kanë të bëjnë me pothuajse gjithçka në Google Console Console (celular, siguri, www, sitemaps, gabime zvarritje). Nëse keni një pyetje në lidhje me anën SEO të gjërave, mund të më lini një koment dhe do të jem i lumtur t’ju ndihmoj, por nëse keni nevojë për ndihmë në të vërtetë për të rregulluar gabimet, Pronaya është njeriu për këtë. Ai është 40 dollarë në orë dhe emaili i tij është [email protected]. Ju gjithashtu mund të bashkoheni me freelancer dhe të kërkoni në profilin e tij (emrin e përdoruesit) bdkamol).

BDkamol-Speed-Optimizer

Keni pyetje? Kam nevojë për ndihmë? Më lësho një vijë!

Kontrolloni Qendra e Ndihmës për tastierën e kërkimit nëse nuk e keni tashmë – ata kanë mijëra dokumente dhe artikuj të zgjidhjes së problemeve për secilën nga këto tema. Ose thjesht më lini një koment më poshtë pasi jam i lumtur të ndihmoj këdo që merr kohën për të lexuar në lidhje me këto gjëra.

Nëse e keni parë të dobishme, një pjesë vlerësohet gjithmonë 🙂

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector