Свързване и оптимизиране на вашия уебсайт WordPress с конзола за търсене на Google (с помощ от SEO плъгин на Yoast)

03.06.2020
Google конзола за търсене 'Свързване и оптимизиране на вашия уебсайт WordPress с конзола за търсене на Google (с помощ от SEO плъгин на Yoast)
0 18 мин.

Google Search Console Yoast WordPress SEO


Готови сте да оптимизирате вашия WordPress сайт с Google конзола за търсене и Yoast?

Стъпки 1, 5, 6 и 20 са свързани с SEO плъгин на Yoast, така че предлагам да го използвате, но не е задължително, ако използвате различен SEO плъгин (помага ли обаче). Ако все още не сте потвърдили сайта си с Search Console може да отнеме няколко дни, докато някои данни се попълнят, често няколко седмици, ако искате ефективно да използвате някои от тези инструменти (напр. грешки при обхождане и анализи за търсене). Но все пак можете да оптимизирате вашия сайт по много начини, независимо дали просто сте го настроили.

*Елементите със звездичка включват Yoast

1. проверка*
2. Структурирани данни
3. Карти с богати карти
4. Маркиране на данни
5. Подобрения в HTML*
6. Ускорени мобилни страници*
7. Search Analytics
8. Връзки към вашия сайт
9. Вътрешни връзки
10. Ръчни действия
11. Международно таргетиране
12. Мобилна използваемост
13. Състояние на индекса
14. Блокирани ресурси
15. Премахнати URL адреси
16. Грешки при обхождане
17. Статистика за обхождане
18. Извличане като Google
19. Robots.txt тестер
20. Sitemaps*
21. URL параметри
22. Проблеми със сигурността
23. Други ресурси
24. Настройки на сайта
25. Смяна на адрес
26. Собственост на Google AnalyticsGoogle конзола за търсене

1. Проверка

 • Запиши се за Google конзола за търсене и стигнете до процес на проверка
 • Използвайте опцията за потвърждаване на HTML маркера
 • Копирайте кода
 • Поставете код в Yoast (SEO → Общи → Инструменти за уеб администратори)
 • Изтрийте всичко извън офертите (включително цитатите)
 • Запазете промените в Yoast
 • Кликнете върху „Потвърждаване“ в конзолата за търсене на Google
 • Ще отнеме няколко дни, докато някои данни ще се попълнят в Search Console
 • Може да се използва същия процес за потвърждаване на HTML маркера Bing + Yandex

HTML Tag Потвърждаване на конзолата за търсене на Google

Проверка на конзолата за търсене в Google Yoast

Ако не използвате Yoast, те имат много алтернативни методи за проверка на вашия сайт.

2. Структурирани данни

Най-често срещаната форма на структурирани данни са разширени описания които добавят „допълнителна информация“ към вашите фрагменти под формата на звезди за преглед, информация за рецепти, информация за събитията и други типове данни. Ето а галерия показващи няколко различни вида богати фрагменти и богати карти.

Звезди за преглед на структурирани данни

Популярни приставки за Rich Snippet:

Проверка за грешки
Когато приключите с добавянето на богати фрагменти към съдържание, можете да използвате раздел за структурирани данни на Google Search Console, за да следите страниците, които маркирате, да проверявате за грешки и да виждате оценки. Можете също да използвате Структуриран инструмент за данни на Google да тествате една страница, но това показва всичко страници …

Структурирани данни в Google Search Console

3. Богати карти

Богати карти са актуализирана форма на богати фрагменти. Те са а дисплей с въртене отляво надясно и може да се прави само с рецепти и филми в резултатите от търсенето с мобилно търсене на английски в САЩ. Не мисля, че има приставки за WordPress, които поддържат богати карти, тъй като те са сравнително нови, така че ще трябва да следвате маркирането от галерия, но се надявам скоро приставка да излезе.

Мобилни богати карти

4. Маркиране на данни

Маркиране на данни е алтернатива на използването на богат фрагмент плъгин. Това е инструмент „точка и клик“, който можете да използвате, за да откроите заглавия на страници, дати и други задължителни полета, необходими за показване на богати фрагменти в резултатите от търсенето. След като направите това с няколко страници или публикации, Google ще приложи тези модели към целия ви сайт … така че трябва да го направите само с няколко парчета съдържание.

5. Подобрения в HTML

Известява дали вашите фрагменти (SEO заглавия + мета описания) са твърде къси, дълги или съдържат дубликати. В Yoast има „лента за прогрес“, която трябва да стане оранжева (лоша) или зелена (добра) в зависимост от дължината, така че докато ги пишете достатъчно дълго, за да е зелено, трябва да сте добре. Ако не сте били, HTML подобрения ще ви каже кои страници трябва да бъдат коригирани.

Подобрения в HTML

За да предотвратите грешки в бъдеще, уверете се, че „лентата за напредък по дължината“ в Yoast е зелена…

Yoast Snippet Editor

Използвайте редактора за насипно състояние на Yoast, за да ги коригирате
Можете да редактирате групово своите SEO заглавия + мета описания в Yoast под SEO → Инструменти → Групов редактор. Имайте предвид, че груповият редактор няма „лентата за напредък по дължината“ или да ви покаже ключовата дума за фокусиране на тази страница като анализа на съдържанието…, но все пак ще трябва да включите и двете.

Групов редактор Yoast

6. Ускорени мобилни страници

AMP страници са проект на Google, който кара мобилните ви страници да се зареждат по-бързо, като същевременно добавяте AMP печат към мобилните си фрагменти. Най- AMP Plugin добавя AMP страниците, the Лепило за Yoast & AMP Plugin ви позволява да правите основни персонализации на дизайна, тъй като това ще промени начина, по който съдържанието ви изглежда на мобилни устройства. Изпробвайте го и ако не ви хареса, винаги можете да изтриете приставките.

ампер страници

Добавяне на страници AMP към WordPress

 • Инсталирайте AMP плъгин от Automattic (добавя страниците на AMP)
 • Инсталирайте Лепило за приставка Yoast SEO AMP ако използвате Yoast (персонализира дизайна)
 • Добавете / усилвател / към която и да е страница на вашия уебсайт, за да видите как изглежда и се уверете, че работи
 • Отидете в Настройки на Yoast → AMP, за да промените дизайна си и да активирате персонализирани типове публикации
 • Изчакайте Google да пренасели вашия сайт и добавете AMP знак в резултатите от мобилното търсене

Последната стъпка е да проверите Search Console раздел ускорени мобилни страници за грешки …

Ускорена мобилна страница Google конзола за търсене

7. Търсене Анализ

Това ще ви накара да преосмислите как измервате SEO, ако не сте го използвали. Можете да измервате класиране (позиция), ключови думи (заявки), CTR (честота на кликване) и още. Можете да направите много кръстосани препратки, но изброих 5 примера по-долу, които намерих най-полезните.

Навигирайте до анализа за търсене и настройте филтрите до това, което виждате на всяко табло

Филтър за търсене в Google Анализ

1. Вижте ключови думи (заявки), по които класирате …

Заявки за конзола за търсене на Google

2. Въпроси за конкретни продукти, услуги или теми, за които блог. Просто коригирайте филтъра на заявките, така че да включва всички заявки, съдържащи „SiteGround“ (или каквато ключова дума искате да видите)…

Филтър за заявки за търсене в Google Анализ

3. Заявки, използвани за намиране на съдържание в Google Images …

Търсене в Google Анализи на заявки за изображения

4. Научете кои страници класират високо, но имат нисък CTR. Това може да означава, че трябва да пренапишете своя фрагмент (SEO заглавие + мета описание), за да бъдете по-примамливи да кликнете, но понякога това е така, защото съдържанието ви не е толкова подходящо, колкото другите резултати (в този случай можете да направите малко).

Търсене на CTR в Google Анализ спрямо позицията

5. Сравнете вашия SEO (класиране, CTR, кликвания) с предишен период от време …

Сравнение на дата

8. Връзки към вашия сайт

От моя опит, това е най-лесният начин да намерите нискокачествени и неподходящи сайтове, които се свързват към вас, за да можете да ги премахнете. Това води до по-чист профил и воля за връзка минимизирайте риска от всяко наказание от Google, и дори може да подобри класирането ви, особено дългосрочно. Преминете през линковете си и идентифицирайте нискокачествени или неподходящи сайтове, които се свързват към вас. Това може да изисква малко проучване и преценка за определяне кои връзки са „автентични“ и кои не. Moz има страхотна статия за извършване на одит и премахване на връзки ако искате да прочетете за това.

Кой линк към вашите най-много

Прекратяване на лоши връзки
След като имате своя списък с URL адреси, свържете се с уеб администраторите и ги помолете да го премахнат (определено предпочитаният метод). Ако по някаква причина не можете да го премахнете, използвайте откажете инструмент. Дори да не сте били уцелени с дузпи Мат Кътс препоръчва дезактивиране на съмнителни връзки като превантивна мярка. Опитвам се да минавам през връзките си около веднъж годишно, за да ги почистя. Разбира се, че трябва да направите това, само ако имате приличен по размер сайт с добро количество връзки.

Disavow Връзки

9. Вътрешни връзки

Вижте кои страници свързвате най-много …

Вътрешни връзки Google Search Console

Колкото повече вътрешни връзки страница има, толкова по-вероятно е тя да се покаже като връзка към сайта …

Връзки към сайта

10. Ръчни действия

А ръчно действие е тип наказание Google. Това са 2-те най-често срещани …

Ръчни действия Конзола за търсене на Google

Неестествени връзки към вашия сайт – ако сте наели строител на връзки и те са изградили куп спам линкове, това вероятно е причината. Спрете да правите това веднага и преминете през всички връзки към вашия сайт (стъпка 8) и се опитайте да ги премахнете, като се свържете с уеб администраторите или с помощта на инструмента за дезактивиране.

Тънко съдържание с малко или без добавена стойност – означава, че трябва да подобрите съдържанието си. Краткото, неполезно и дублиращо се съдържание е голямо, но не и в SEO. Забележете колко дълъг е този урок? Ето защо някои мои статии получават над 150 посетители на ден. Преминете през съдържанието си (двете страници и публикации) и ги размножете. Спомням си, когато прекарах 2 солидни дни за подновяване на моя Урок за Йоаст и премина от 10 посетители на ден до 100 посетители на ден за една нощ (да, истинска история).

Повече информация за наказанията за ръчни действия от Matt Cutts …

11. Международно таргетиране

Насочете уебсайта си към конкретна държава. Това НЕ го изключва напълно от всички други страни (това е просто сигнал). Ако сте международен, трябва да оставите тази опция непроверена.

Международна конзола за насочване към Google

12. Мобилна използваемост

Ако някога сте използвали Google инструмент за тестване на мобилни устройства това прави същото, само че показва мобилни грешки за вашия ВСИЧКИ уебсайт. Само защото използвате мобилна адаптивна тема на WordPress, не означава, че не можете да имате грешки! Ето как да поправите вашите мобилни грешки.

Грешки за мобилна използваемост Google Search Console

Но в идеалния случай ще видите това съобщение …

Проблеми за мобилни устройства - Google Webmaster Tools

13. Състояние на индекса

Показва колко страници се индексират от Google. Не забравяйте да изберете разширена опция и активирайте „блокирани от роботи“ и „премахнати“, за да видите блокираните ресурси и премахнатите URL адреси.

Състояние на индекса

За какво да внимавате

 • Графиката трябва да бъде постоянно увеличаване, което означава, че постоянно добавяте ново съдържание към сайта си, което Google може да индексира
 • Внезапните капки трябва да бъдат изследвани и могат да означават, че сървърът ви е препълнен или претоварен (в този случай трябва да надстроите хостинга или да намалите консумацията на процесора)
 • Внезапните шипове могат да бъдат причинени от дублирано съдържание или дори хакове

14. Блокирани ресурси

Казва ви дали robots.txt блокира Google да обхожда определени ресурси. Освен това ви води в процеса на деблокиране, но може да искате да блокирате някои ресурси, ако не искате Google да ги обхожда.. Можете да деблокирате само ресурси, които хоствате, притежавате или имате достъп до файла robots.text на файла (тъй като това ще трябва да бъде редактирано, за да го деблокирате). В противен случай ще трябва да се свържете със собственика на ресурса и да видите дали те ще редактират robots.txt за вас.

Блокирани URL адреси

След като сте намерили блокиран ресурс можете да използвате Fetch and Render, за да видите страницата като Google и да решите дали това се отразява на вашия SEO. Ако решите, че искате да го промените, ще трябва да потвърдите хоста, след което да актуализирате файла robots.txt, за да го деблокирате. Не забравяйте, че ако е трета страна, ще трябва да се свържете със собственика на ресурса и да ги накарате да го направят вместо вас.

Блокирани ресурси

15. Премахнати URL адреси

Най- премахнат инструмент URL адреси временно блокира URL адреса за 90 дни … ако искате трайно блокиране на URL адреси от Google трябва да видите тази статия. Можете да премахнете само вашите URL адреси, които притежавате …

Премахнати URL адреси

16. Грешки при обхождане

Грешките при обхождането са счупени страници на вашия сайт и могат да се случат, ако:

 • Променени URL адреси
 • Преработете сайта си
 • Неуспешна настройка на пренасочвания
 • Изтрито съдържание от вашия сайт

Ако просто настроите Search Console, може да отнеме най-малко 1 седмица, за да попълните всички грешки при обхождане. Когато ги видите, ще искате да преминете през всеки раздел (десктоп, смартфон, грешка в сървъра, софт 404, не е намерен, друг). Всеки от тях ще има различни URL адреси, които ще трябва да бъдат фиксирани с пренасочвания …

Грешки при обхождане на конзолата

Кликнете върху всяка от тях, за да видите пълния URL адрес на счупената страница, който трябва да бъде пренасочен към правилната страница на вашия сайт. Разбира се, това ще отнеме време, за да преминете през всички тях, но ще се уверите, че всички връзки, сочещи към тези стари URL адреси, предават своя „сок от връзки“ към новите ви страници.

Поправянето им по същество е като получаване на безплатни връзки към вашия сайт.

Не е намерен URL адрес на конзолата за търсене

Пренасочете грешките при обхождане към техните подходящи страници
Можете да използвате безплатен плъгин като Бързо пренасочване на страница / публикацияYoast SEO Premium, или направете това чрез .Htaccess. Методът, който ще ви покажа, е Бързо пренасочване на страница / публикация. Искате да пренасочите всеки URL адрес към новата (правилна) страница на вашия сайт. Да, трябва да направите всеки.

 • Инсталирайте Бърза приставка за пренасочване на страница / публикация
 • Отидете на Бързи пренасочвания → Бързи пренасочвания
 • Добавете разбития URL в лявата колона и новия правилен URL в дясната колона
 • Кликнете върху „Добавяне на нови пренасочвания“ (може да направите 3 наведнъж)
 • Кликнете върху „маркирай като фиксиран“ в Search Console или изчакайте няколко дни, за да се актуализира

301 Пренасочване на WordPress

Преглеждайте грешките при обхождане директно в Yoast
За да видите грешки при обхождане в Yoast, без да се налага да влизате в Search Console, отидете на Yoast → SEO → Search Console, след което щракнете върху „Вземете Google Authorization Code“ и следвайте инструкциите…

Yoast-търсене-конзола удостоверяване

Когато приключите с удостоверяването на Yoast с Search Console, може да отнеме около 1 седмица, за да попълните грешки при обхождане. Но тук ще ги видите в SEO → Search Console.

Yoast-търсенето на конзола обхождане грешки

17. Статистика за обхождане

В идеалния случай искате a постоянен ръст докато добавяте съдържание към сайта си …

Статистика за обхождане Конзола за търсене на Google

Защо спада моята честота на обхождане?

18. Извличане като Google

Извличане като Google тества дали Google може да получи достъп до страница, как я изобразява и всички ресурси (напр. изображения или скриптове), които са блокирани от Googlebot. Това може да помогне за отстраняване на грешки при проблеми с обхождането и да се уверите, че URL адресите на вашата страница са достъпни за Googlebot. Това Урок за Йоаст върши чудесна работа за обясняване на различните грешки, включително не основания, недостъпни, пренасочени и други.

Извличане като Google

19. Robots.txt тестер

Проверете дали URL адресът е блокиран от Google и дали има грешки. Най-честата грешка е забавяне на обхождането, което може да възникне, ако сте ограничили скоростта на обхождане във вашата настройки на сайта (трябва да се направи само ако Googlebot забавя вашия сървър и причинява ограничения на CPU / трафик на вашия хостинг акаунт). Но това правило се игнорира от Googlebot, така че не са необходими действия.

Robots.txt тестер

20. Карта на сайта

Ето как да изпратите вашата Sitemap за Yoast XML в Google …

 • В настройките на Yoast отидете на SEO → XML Sitemap
 • Конфигурирайте вашата Sitemap, за да изключите маркери, партньорски връзки и т.н. (вижте снимката по-долу)
 • Кликнете върху бутона на XML Sitemap
 • Копирайте последната част от URL адреса: sitemap_index.xml
 • В конзолата за търсене на Google отидете на Обхождане → Sitemaps
 • Щракнете върху Добавяне / тестване на Sitemap
 • Поставете URL адреса в конзолата за търсене на Google
 • Тествайте и изпратете
 • изглед често срещани грешки в Sitemap ако имате такива
 • Същият процес на подаване на карта се използва за Bing + Yandex

Ето няколко скрийншота, ако имате нужда от тях …

Настройки за Sitemap на Yoast XML

XML карта на сайта--пост-видове

Карта за Yoast

URL адрес на сайта за Yoast

Представяне на Sitemap на конзолата за търсене

Грешки в сайта

21. Параметри на URL

Голямото мнозинство от вас няма да има проблеми Параметри на URL адреса и ще видите това съобщение, но ако Google покаже различно съобщение, ще трябва да следвате техните инструкции. Ето а Урок за Youtube от уеб администратори на Google, който ви показва какво да правите. Просто бъдете особено внимателни, защото неправилни действия могат да доведат до това, че страниците вече не се показват в резултатите от търсенето с Google.

URL параметри

22. Проблеми със сигурността

Долен ред … ако имате проблеми тук трябва свържете се със Сукури кой може да ви помогне да ги поправите. Но трябва да направите това СЕГА, тъй като проблемите със сигурността могат да застрашат целия ви уебсайт и SEO. Често това означава идентифициране на злонамерен софтуер, който е добавен към вашия сайт и изтриване на тези файлове.

Конзола за проблеми със сигурността

Укрепване на сигурността в WordPress

 • Промяна на общото потребителско име за администратор
 • Използвайте силна парола с числа
 • Използвайте двуфакторната автентификация за вход
 • Инсталирайте приставка като Wordfence, iThemes, или Sucuri
 • Актуализирайте ядрото, темата и плъгините на WordPress актуализирани
 • Уверете се, че вашият сайт е на сигурен хостинг на WordPress (аз използвам SiteGround)

23. Други ресурси

Ресурси за търсене в конзолата

Използвайте PageSpeed ​​Insights, за да проверите дали хостингът ви е бавен
Ето готин трик. Стартирайте уебсайта си Google PageSpeed ​​Insights и проверете дали намаляване на времето за отговор на сървъра е в доклада ви. Ако да, това означава, че вашият сървър (хостинг) е бавен. Това ще видите много с Bluehost, Godaddy, HostGator и други домакини с по-ниско качество …

Бавен WordPress хостинг Bluehost

Ако видите това в отчета си искате да го поправите, ще трябва или да надстроите хостинга си, или да преминете към по-бърз хост като SiteGround който беше оценен като домакин №1 в множество анкети във Facebook …

2017-WordPress-хостинг-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)Уеб-домакин-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)Най-добър хостинг-доставчик-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)Best-Управляван WordPress-хостинг-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)Най-добър споделен хостинг-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)2016-WordPress-хостинг-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)Best-WooCommerce-хостинг-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)Споделено-хостинг-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)Сайтът се поддържа-WordPress-хостинг-PollВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)Любими-хостинг-анкетаВижте анкета във Facebook или Вижте пълна анкета (екранна снимка)

Можете да прочетете моите пълен преглед на SiteGround ако искате да научите за тях, но моят сайт се зарежда <1 в GTmetrix, <1 в Pingdom, аз имам 100% кратки резултати, и те ще са дори мигрират ви безплатно.

24. Настройки на сайта

Настройки на сайта са в опция на скоростната кутия в горния десен ъгъл на таблото за търсене на конзолата Ви за търсене …

Основни опции на Search Console

Предпочитан домейн – предпочитание е дали искате да включите www във вашия домейн (няма „правилен“ начин за SEO). Който и от избраните от вас в настройките на сайта, трябва да бъде същият в WordPress (Настройки → Общи → WordPress Адрес + Адрес на сайта). Бих избягвал да променя това, ако вече имате установен домейн, тъй като това променя ВСИЧКИ връзки на вашия сайт.

WordPress WWW Non WWW

Скорост на обхождане – най-честата употреба за това е, ако уебсайтът ви постоянно намалява поради ограничения на капацитет, честотна лента или CPU на вашия хостинг акаунт. Това означава, че вашият хостинг план не включва достатъчно ресурси за стартиране на вашия сайт, така че или трябва да ги намалите (например чрез изтриване на приставки, които консумират много ресурси или активиране WordPress контрол на сърдечната дейност) или надстройте вашия хостинг. Ограничаването на честотата на обхождане ще накара Googlebot да не обхожда вашия сайт толкова бързо, което помага да се намалят ресурсите на сървъра, които консумира. Това е единственият път, когато трябва да направите това.

Услугата е временно недостъпна

25. Промяна на адрес

Ако някога сте решили да промените имена на домейни, това ще ви помогне да поддържате класиране …

Промяна на конзолата за търсене на адрес

26. Собственост на Google Analytics

Активиране на вашия Собственост на Google Analytics ви позволява да виждате данни от конзолата за търсене в отчетите си от Google Analytics. Просто изберете уеб собствеността за анализи и запазете промените …

Собственост на Google Analytics

Сега влезте в Google Analytics и отидете на Придобиване → Search Console …

Интеграция на Google Analytics конзола за търсене

Ето таблото за управление на „целевите страници“, което показва подобни данни като Google Search Console анализа за търсене, само вие можете да пресечете още по-големи показатели от Google Analytics …

Целеви страници Google Analytics

Вземете помощ за коригиране на грешки в конзолата за търсене

Pronaya е разработчик на WordPress, който намерих freelancer.com с когото работя повече от 5 години. Той ми помогна (и клиенти) да коригирам грешки, свързани с почти всичко в Google Search Console (мобилни устройства, сигурност, www, Sitemap, грешки при обхождане). Ако имате въпрос относно SEO страницата на нещата, можете да ми оставите коментар и ще се радвам да ви помогна, но ако имате нужда от помощ в коригирането на грешки, Проня е човекът за това. Той е $ 40 / час и имейл е [email protected]. Можете също да се присъедините към фрийлансър и да потърсите неговия профил (потребителско име) bdkamol).

BDkamol-Speed-Optimizer

Имате въпроси? Нужда от помощ? Пусни ми една линия!

Вижте Помощен център на Search Console ако още не сте – те имат множество документи и статии за отстраняване на неизправности по всяка от тези теми. Или просто ми оставете коментар по-долу, тъй като ще се радвам да помогна на всеки, който отдели време да прочете тези неща.

Ако сте намерили това за полезно, винаги се оценява дял 🙂

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector