Ansluta och optimera din WordPress-webbplats med Googles sökkonsol (med hjälp från Yoasts SEO-plugin)

03.06.2020
Гоогле Сеарцх Цонсоле 'Ansluta och optimera din WordPress-webbplats med Googles sökkonsol (med hjälp från Yoasts SEO-plugin)
0 19 мин.

Google Search Console Yoast WordPress SEO


Redo att optimera din WordPress-webbplats med Google Search Console och Yoast?

Steg 1, 5, 6 och 20 har att göra med Yoasts SEO-plugin så jag föreslår att du använder det, men det är inte obligatoriskt om du använder en annan SEO-plugin (hjälper dock). Om du inte har verifierat din webbplats med Search Console än Det kan ta flera dagar innan vissa data fylls, ofta flera veckor om du effektivt vill använda några av dessa verktyg (t.ex. genomsökningsfel och sökanalys). Men du kan fortfarande optimera din webbplats på många sätt oavsett om du bara ställer in den här.

*Asterisk-artiklar involverar Yoast

1. Verifiering*
2. Strukturerade data
3. Rika kort
4. Data Markör
5. HTML-förbättringar*
6. Accelererade mobilsidor*
7. Sök i Analytics
8. Länkar till din webbplats
9. Interna länkar
10. Manuella åtgärder
11. Internationell inriktning
12. Mobil användbarhet
13. Indexstatus
14. Blockerade resurser
15. Borttagna webbadresser
16. Genomsökningsfel
17. Genomsökningsstatistik
18. Hämta som Google
19. Robots.txt Tester
20. Sitemaps*
21. URL-parametrar
22. Säkerhetsproblem
23. Andra resurser
24. Webbplatsinställningar
25. Byte av adress
26. Google Analytics-egendomGoogle Search Console

1. Kontroll

 • Registrera dig för Google Search Console och komma till verifieringsprocess
 • Använd verifieringsalternativet för HTML-tagg
 • Kopiera koden
 • Klistra in koden i Yoast (SEO → Allmänt → Verktyg för webbansvariga)
 • Radera allt utanför offerten (inklusive offerten)
 • Spara ändringar i Yoast
 • Klicka på “verifiera” i Google Search Console
 • Det kommer att ta några dagar innan vissa data fylls i Search Console
 • Samma verifieringsprocess för HTML-tagg kan användas för bing + Yandex

HTML-tagg Google Search Console Verification

Yoast Google Search Console Verification

Om du inte använder Yoast har de många alternativa metoder för att verifiera din webbplats.

2. Strukturerade data

Den vanligaste formen av strukturerade data är avancerade utdrag som lägger till “extra information” till dina utdrag i form av recensionstjärnor, receptinformation, information om evenemang och annat datatyper. Här är en Galleri som visar några olika typer av rika utdrag och rika kort.

Structured Data Review Stars

Populära plugins för Rich Snippet:

Kontrollera för fel
När du är klar med att lägga till rika utdrag i innehåll kan du använda strukturerad datasektion i Google Search Console för att hålla reda på sidor du markerar, kontrollera om det finns fel och se betyg. Du kan också använda Googles strukturerade dataverktyg för att testa en enda sida, men detta visar Allt sidor …

Strukturerade data i Google Search Console

3. Rich Cards

Rika kort är en uppdaterad form av rika utdrag. De är en vänster till höger karusellvisning och kan endast göras med recept och filmer i amerikanska engelska mobilresultat. Jag tror inte att det finns några WordPress-plugins som stöder rika kort eftersom dessa är relativt nya, så du skulle behöva följa markeringen från Galleri, men jag hoppas att ett plugin kommer ut snart.

Mobile Rich Cards

4. Datahöjdstreck

Datahållare är en alternativ till att använda ett rikt utdragsplugin. Det är ett “pek och klicka” -verktyg som du kan använda för att markera sidtitlar, datum och andra obligatoriska fält som behövs för att visa rika utdrag i sökresultaten. När du gör detta med ett par sidor eller inlägg, kommer Google att använda dessa mönster på hela webbplatsen … så du borde bara behöva göra detta med några innehållsinnehåll.

5. HTML-förbättringar

Berättar om dina utdrag (SEO-titlar + metabeskrivningar) är för korta, långa eller innehåller dubbletter. I Yoast finns det “framstegsfält” som ska bli orange (dåligt) eller grönt (bra) beroende på längden så länge du skriver dessa tillräckligt länge för att vara grön ska du ha det bra. Om du inte har varit det HTML-förbättringar kommer att berätta vilka sidor som behöver fixas.

HTML-förbättringar

För att förhindra fel i framtiden, se till att din “längdframstegsfält” i Yoast är grön …

Yoast Snippet Editor

Använd Yoasts bulkredigerare för att fixa dessa
Du kan massredigera dina SEO-titlar + metabeskrivningar i Yoast under SEO → Verktyg → Bulkeditor. Kom ihåg att bulkredigeraren inte har “längdframstegsfältet” eller visa dig den sidans fokus nyckelord som innehållsanalysen … men du kommer fortfarande att behöva integrera båda.

Bulkredaktör Yoast

6. Accelererade mobilsidor

AMP-sidor är ett Google-projekt som får dina mobila sidor att ladda snabbare medan du lägger till AMP-stämpeln i dina mobilavsnitt. De AMP-plugin lägger till AMP-sidorna, Lim för Yoast & AMP-plugin låter dig göra grundläggande anpassningar för designen eftersom det kommer att förändra hur ditt innehåll ser ut på mobil. Testa det och om du inte gillar det kan du alltid ta bort plugins.

amp-sidor

Lägga till AMP-sidor i WordPress

 • Installera AMP-plugin av Automattic (lägger till AMP-sidorna)
 • Installera Lim för Yoast SEO AMP-plugin om du använder Yoast (anpassar designen)
 • Lägg till / amp / till valfri sida på din webbplats för att se hur den ser ut och se till att den fungerar
 • Gå till Yoasts inställningar → AMP för att ändra din design och aktivera anpassade inläggstyper
 • Vänta på att Google ska återcirkulera din webbplats och lägga till AMP-inloggningen i mobilsökresultaten

Det sista steget är att kontrollera Search Console’s snabbare avsnitt för mobilsidor för fel …

Accelerated Mobile Pages Google Search Console

7. Sök i Analytics

Detta gör att du tänker om hur du mäter SEO om du inte har använt den. Du kan mäta rangordningar (position), nyckelord (frågor), CTR (klickfrekvens) och mer. Det finns massor av korsreferenser du kan göra men jag listade upp fem exempel nedan som jag tyckte var mest användbar.

Navigera till sökanalys och justera filtren till vad du ser i varje instrumentpanel

Sök i Analytics-filter

1. Se nyckelord (frågor) du rankar för …

Google Search Console Queries

2. Frågor för specifika produkter, tjänster eller ämnen du bloggar om. Justera helt enkelt frågefiltret så att det inkluderar alla frågor som innehåller “SiteGround” (eller vilket sökord du vill se) …

Sök i analysfrågefilter

3. Frågor som används för att hitta innehåll i Google Bilder …

Sök i Google Image Queries

4. Lär dig vilka sidor som rankas högt men som har en låg CTR. Det kan innebära att du måste skriva om ditt kodavsnitt (SEO-titel + metabeskrivning) för att vara mer lockande att klicka på, men ibland beror det på att ditt innehåll inte är lika relevant som andra resultat (i vilket fall är det lite du kan göra).

Sök i CTR jämfört med position

5. Jämför din SEO (ranking, CTR, klick) med en tidigare tidsperiod …

Datumjämförelse

8. Länkar till din webbplats

Från min erfarenhet är detta det enklaste sättet att hitta webbplatser med låg kvalitet och irrelevanta länkar till dig så att du kan ta bort dem. Detta resulterar i en renare länkprofil och kommer minimera risken för Google-straff, och kan till och med förbättra din ranking särskilt på lång sikt. Gå igenom dina länkar och identifiera webbplatser med låg kvalitet eller irrelevanta som länkar till dig. Detta kan kräva lite forskning och bedömning för att avgöra vilka länkar som är “äkta” och vilka inte. Moz har en bra artikel om att utföra en länkrevision och borttagning om du vill läsa upp detta.

Vem länkar till ditt mest

Avvisar dåliga länkar
När du har en lista med webbadresser, kontakta webbansvariga och be dem ta bort den (definitivt den föredragna metoden). Om du av någon anledning inte kan ta bort det använder du avvisa verktyget. Även om du inte har drabbats av en straff Matt Cutts rekommenderar att avvisa tvivelaktiga länkar som en förebyggande åtgärd. Jag försöker gå igenom mina länkar ungefär en gång om året för att rensa upp dem. Naturligtvis behöver du bara göra detta om du har en anständig storlek med en bra mängd länkar.

Avvisa länkar

9. Interna länkar

Se vilka sidor du länkar mest …

Interna länkar Google Search Console

Ju mer interna länkar en sida har, desto mer sannolikt kommer den att visas som en webbplatslänk …

webbplatslänkar

10. Manuella åtgärder

EN manuell åtgärd är typ av Google-straff. Dessa är de två vanligaste …

Manuella åtgärder Google Search Console

Onaturliga länkar till din webbplats – Om du anlitade en länkbyggare och de byggde ett gäng spammy-länkar är det förmodligen anledningen. Sluta göra det här just nu och gå igenom alla länkar till din webbplats (steg 8) och försök få dem bort genom att kontakta webbansvariga eller använda disavow-verktyget.

Tunnt innehåll med lite eller inget mervärde – betyder att du måste öka ditt innehåll. Kort, icke användbart och duplicerat innehåll är alla stora no no’s i SEO. Lägg märke till hur lång tid denna tutorial är? Det är därför som några av mina artiklar får över 150 besökare per dag. Gå igenom ditt innehåll (både sidor och inlägg) och granat upp det. Jag minns när jag tillbringade två fasta dagar på att renovera min Yoast handledning och det gick från 10 besökare / dag till 100 besökare / dag över natten (ja, sann historia).

Mer information om manuella åtgärder från Matt Cutts …

11. Internationell inriktning

Rikta din webbplats till ett specifikt land. Detta utesluter INTE helt från alla andra länder (det är bara en signal). Om du är internationell bör du lämna det här alternativet inte markerat.

Internationell inriktning på Google Search Console

12. Mobil användbarhet

Om du någonsin har använt Googles mobiltestverktyg detta gör samma sak bara det visar mobilfel för din HELA webbplats. Bara för att du använder ett mobilt WordPress-tema betyder det inte att du inte kan ha fel! här är hur du fixar dina mobilfel.

Mobil användbarhet fel Google sökkonsol

Men helst skulle du se detta meddelande …

Mobilfrågor - Googles verktyg för webbansvariga

13. Indexstatus

Visar hur många sidor som indexeras av Google. Var noga med att välja avancerat alternativ och aktivera “blockerad av robotar” och “borttagen” för att se blockerade resurser och borttagna webbadresser.

Indexstatus

Vad man ska se upp för

 • Graf bör vara en jämn ökning, vilket innebär att du konsekvent lägger till nytt innehåll på din webbplats som Google kan indexera
 • Plötsliga droppar bör undersökas och kan innebära att din server är nere eller överbelastad (i vilket fall du ska uppgradera din hosting eller minska CPU-konsumtionen)
 • Plötsliga spikar kan orsakas av duplicerat innehåll eller till och med hackar

14. Blockerade resurser

Berättar om ditt robots.txt blockerar Google från att genomsöka vissa resurser. Guider dig också i avblockeringsprocessen, men du kanske vill hålla några resurser blockerade om du inte vill att Google ska genomsöka dem. Du kan bara ta bort blockering av resurser som du är värd, äger eller har tillgång till filens robots.text (eftersom detta måste redigeras för att avblockera det). Annars måste du kontakta ägaren till resursen och se om de kommer att redigera robots.txt åt dig.

Blockerade URL: er

När du har hittat blockerad resurs kan du använda Hämta och återge för att se sidan som Google och bestämma om detta påverkar din SEO. Om du bestämmer dig för att ändra den måste du verifiera värden och sedan uppdatera robots.txt-filen för att avmarkera den. Kom ihåg att om det är en tredjepartsresurs måste du kontakta ägaren till resursen och låta dem göra det åt dig.

Blockerade resurser

15. Borttagna webbadresser

De borttagna URL-verktyg blockerar URL tillfälligt i 90 dagar … om du vill blockera webbadresser från Google permanent du bör se den artikeln. Du kan bara ta bort webbadresser du äger …

Borttagna webbadresser

16. Genomsökningsfel

Genomsökningsfel är trasiga sidor på din webbplats och kan hända om du:

 • Ändrade URL: er
 • Omdesignade din webbplats
 • Det gick inte att konfigurera omdirigeringar
 • Raderat innehåll från din webbplats

Om du bara konfigurerar Search Console kan det ta minst en vecka att fylla i alla genomsökningsfel. När du ser dem vill du gå igenom varje flik (skrivbord, smartphone, serverfel, mjuk 404, inte hittad, annat). Var och en kommer att ha olika URL: er som måste fixas med omdirigeringar …

Sök i konsolgenomsökningsfel

Klicka på var och en för att se den fullständiga webbadressen för den trasiga sidan, som bör omdirigeras till rätt sida på din webbplats. Naturligtvis kommer det att ta tid att gå igenom dem alla, men det kommer att se till att alla länkar som pekar på dessa gamla webbadresser skickar sin “länkjuice” till dina nya sidor..

Att fixa dessa är i princip som att få gratislänkar till din webbplats.

Sökningskonsol hittades inte URL

Omdirigera genomsökningsfel till deras lämpliga sidor
Du kan använda ett gratis plugin som Snabb omdirigering av sida / postYoast SEO Premium, eller gör detta igenom .htaccess. Metoden jag kommer att visa dig är Quick Page / Post Redirect. Du vill omdirigera varje URL till den nya (korrekta) sidan på din webbplats. Ja, du bör göra VARJE.

 • Installera Snabbomvandling av sid / post
 • Gå till Snabb omdirigeringar → Snabb omdirigeringar
 • Lägg till den trasiga URL: en i den vänstra kolumnen och den nya korrekta URL: en i den högra kolumnen
 • Klicka på “Lägg till nya omdirigeringar” (kan göra 3 i taget)
 • Klicka på “markera som fast” i Search Console, eller vänta några dagar på att det ska uppdateras

301 omdirigera WordPress

Visa genomsökfel direkt i Yoast
För att se genomsökningsfel i Yoast utan att behöva logga in på Search Console, gå till Yoast → SEO → Search Console och klicka sedan på “Hämta Googles auktoriseringskod” och följ instruktionerna …

Yoast-search-console-autentisering

När du är klar med att autentisera Yoast med Search Console kan det ta ungefär en vecka att fylla genomsökningsfel. Men det är här du ser dem under SEO → Search Console.

Yoast-search-console-crawl-fel

17. Genomsökningsstatistik

Du vill helst ha en stadig ökning när du lägger till innehåll på din webbplats …

Genomsöka statistik Google Search Console

Varför sjönk min genomsnittsfrekvens?

18. Hämta som Google

Hämta som Google testar om Google kan komma åt en sida, hur den återges och alla resurser (t.ex. bilder eller skript) som är blockerade från Googlebot. Det kan hjälpa till att felsöka problem och se till att sidans webbadresser är tillgängliga för Googlebot. Detta Yoast handledning gör ett bra jobb med att förklara de olika felen inklusive inte grundare, omöjliga, omdirigerade och andra.

Hämta som Google

19. Robots.txt Tester

Kontrollera om en URL är blockerad från Google och om det finns fel. Det vanligaste felet är en crawlfördröjning som kan uppstå om du begränsar din genomsökningshastighet i din webbplatsinställningar (ska endast göras om Googlebot bromsar din server och orsakar gränser för CPU / bandbredd på ditt värdkonto). Men denna regel ignoreras av Googlebot, så ingen åtgärd behövs.

Robots.txt Tester

20. Sitemaps

Så här skickar du din Yoast XML-webbplatskarta till Google …

 • I Yoasts inställningar går du till SEO → XML-webbplatskartor
 • Konfigurera din webbplatskarta för att utesluta taggar, anslutna länkar osv. (Se bild nedan)
 • Klicka på XML-webbplatskartan
 • Kopiera den sista delen av webbadressen: sitemap_index.xml
 • I Google Search Console går du till Crawl → Sitemaps
 • Klicka på Lägg till / testa webbplatskarta
 • Klistra in webbadressen i Google Search Console
 • Testa och skicka in
 • Se vanliga sitemapfel om du har några
 • Samma inlämningsprocess för webbplatskartor används för bing + Yandex

Här är några skärmdumpar om du behöver dem …

Yoast XML-webbplatskartainställningar

xml-sitemap-posttyper

Yoast Sitemap

Yoast webbplatskarta

Sökningskonsolens webbplatskarta

Fel på webbplatskartan

21. URL-parametrar

Den stora majoriteten av er kommer inte att ha problem med URL-parametrar och ser detta meddelande, men om Google visar ett annat meddelande måste du följa deras instruktioner. Här är en Youtube-handledning av Google Webmasters som visar dig vad du ska göra. Var bara extra försiktig eftersom felaktiga åtgärder kan leda till att sidor inte längre visas i Googles sökresultat.

URL-parametrar

22. Säkerhetsfrågor

Nedersta raden … om du har problem här bör du göra det kontakta Sucuri vem kan hjälpa dig fixa dessa. Men du bör göra detta NU eftersom säkerhetsproblem kan äventyra hela din webbplats och SEO. Ofta betyder detta att identifiera skadlig kod som har lagts till på din webbplats och ta bort dessa filer.

Säkerhetsproblem Sökkonsol

Stärka säkerheten i WordPress

 • Ändra generiskt användarnamn “Admin”
 • Använd ett starkt lösenord med siffror
 • Använd 2-faktor autentisering för inloggning
 • Installera ett plugin som Wordfence, iThemes, eller Sucuri
 • Håll din WordPress kärna, tema och plugins uppdaterade
 • Se till att din webbplats finns på säker WordPress-värd (jag använder Siteground)

23. Övriga resurser

Sök konsolresurser

Använd PageSpeed ​​Insights för att kontrollera om din hosting är långsam
Här är ett coolt trick. Kör din webbplats igenom Google PageSpeed ​​Insights och kontrollera om minska serverns svarstid finns i din rapport. Om ja, betyder det att din server (hosting) är långsam. Du kommer att se detta mycket med Bluehost, Godaddy, HostGator och andra värdar av lägre kvalitet …

Långsam WordPress Hosting Bluehost

Om du ser detta i din rapport vill fixa det, måste du antingen uppgradera din värd eller byta till en snabbare värd som Siteground som rankades som värd nr 1 i flera Facebook-omröstningar …

2017-Wordpress-värd-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)Webb-Host-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)Bäst-Hosting-Provider-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)Bästa förvaltade-Wordpress-värd-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)Bäst-delad hosting-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)2016-Wordpress-värd-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)Bäst WooCommerce-Hosting-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)Delad hosting-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)Managed-Wordpress-värd-PollVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)Favorit-Hosting-enkätVisa undersökning på Facebook eller Visa fullständig undersökning (skärmdump)

Du kan läsa min fullständig granskning av SiteGround om du vill lära dig mer om dem, men min webbplats laddas in <1s i GTmetrix, <1s i Pingdom, jag har 100% drifttid, och de kommer till och med migrera dig gratis.

24. Webbplatsinställningar

Webbplatsinställningar är i växellådalternativ längst upp till höger på din Search Console-instrumentbräda …

Sökkonsolens huvudalternativ

Föredragen domän – Det är en preferens om du vill inkludera www i din domän (det finns inget ‘rätt’ sätt för SEO). Den som du valde i webbplatsinställningarna ska vara densamma i WordPress (Inställningar → Allmänt → WordPress-adress + Webbadress). Jag skulle undvika att ändra detta om du redan har en etablerad domän eftersom det ändrar ALLA länkar på din webbplats.

WordPress WWW Non WWW

Genomsökningshastighet – den vanligaste användningen för detta är om din webbplats ständigt sjunker på grund av kapacitet, bandbredd eller CPU-begränsningar på ditt värdkonto. Detta innebär att din värdplan inte innehåller tillräckligt med resurser för att köra din webbplats så att du antingen behöver minska dessa (t.ex. genom att ta bort plugins som konsumerar mycket resurser eller aktivera WordPress hjärtslagskontroll), eller uppgradera din värd. Att begränsa genomsökningshastigheten berättar för Googlebot att inte genomsöka din webbplats så snabbt vilket hjälper till att minska serverresurserna den förbrukar. Det är den enda gången du ska göra detta.

service tillfälligt ur tjänst

25. Adressändring

Om du någonsin bestämt dig för att ändra domännamn, kommer det att hjälpa till att upprätthålla ranking …

Ändring av adresskonsol

26. Google Analytics-egendom

Aktivera din Google Analytics-egendom låter dig se Search Console-data i dina Google Analytics-rapporter. Välj bara den analytiska webbegenskapen och spara ändringar …

Google Analytics-egendom

Logga in nu på Google Analytics och gå till Acquisition → Search Console …

Google Analytics Search Console Integration

Här är instrumentpanelen “målsidor” som visar liknande data som Google Search Console sökanalys, bara du kan korsa referens till ännu mer statistik från Google Analytics …

Landningssidor Google Analytics

Få hjälp med att fixa fel i sökkonsolen

Pronaya är en WordPress-utvecklare jag hittade på freelancer.com som jag har jobbat med i över fem år. Han har hjälpt mig (och klienter) att fixa fel relaterade till praktiskt taget allt i Google Search Console (mobil, säkerhet, www, webbplatskartor, genomsökningsfel). Om du har en fråga om SEO-sidan kan du lämna en kommentar och jag hjälper dig gärna, men om du behöver hjälp med att fixa fel är Pronaya mannen för det. Han är $ 40 per timme och hans e-postadress är [email protected]. Du kan också gå med i frilansare och söka i hans profil (användarnamn bdkamol).

BDkamol-Speed-Optimizer

Har frågor? Behövs hjälp? Hör av dig!

Kolla in Search Console Help Center om du inte redan har det – har de massor av dokumentation och felsökningsartiklar om vart och ett av dessa ämnen. Eller lämna bara en kommentar nedan eftersom jag är glad att hjälpa alla som tar sig tid att läsa om det här.

Om du tyckte att detta var användbart uppskattas en andel alltid 🙂

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector