Connexió i optimització del lloc web de WordPress amb Google Search Console (amb ajuda del connector de SEO de Yoast)

03.06.2020
Гоогле Сеарцх Цонсоле 'Connexió i optimització del lloc web de WordPress amb Google Search Console (amb ajuda del connector de SEO de Yoast)
0 21 мин.

Google Search Console Yoast WordPress SEO


Preparat per optimitzar el vostre lloc de WordPress Google Search Console i Yoast?

Els passos 1, 5, 6 i 20 tenen a veure amb el complement SEO de Yoast, per la qual cosa us suggereixo utilitzar-lo, però no és obligatori si feu servir un complement de SEO diferent (però sí que us serveix d’ajuda). Si encara no heu verificat el vostre lloc amb Search Console es poden trigar uns quants dies a incloure algunes dades, sovint diverses setmanes si voleu fer servir eficaçment algunes d’aquestes eines (per exemple, errors d’exploració i analítica de cerca). Tanmateix, podeu optimitzar el vostre lloc de moltes maneres, independentment si simplement configureu-lo.

*Els articles asterisk inclouen Yoast

1. Verificació*
2. Dades estructurades
3. Targetes enriquides
4. Ressaltador de dades
5. Millores HTML*
6. Pàgines mòbils accelerades*
7. Cerca Analytics
8. Enllaços al vostre lloc
9. Enllaços interns
10. Accions manuals
11. Orientació internacional
12. Usabilitat mòbil
13. Estat de l’índex
14. Recursos bloquejats
15. URL suprimits
16. Errors de rastreig
17. Estadístiques de rastreig
18. Obtenir com a Google
19. Robots.txt Tester
20. Mapa del lloc*
21. Paràmetres d’URL
22. Problemes de seguretat
23. Altres recursos
24. Configuració del lloc
25. Canvi d’adreça
26. Propietat de Google AnalyticsGoogle Search Console

1. Verificació

 • Inscriu-te Google Search Console i arribar a la procés de verificació
 • Utilitzeu l’opció de verificació d’etiquetes HTML
 • Copieu el codi
 • Enganxeu el codi a Yoast (SEO → General → Eines per a administradors web)
 • Elimineu tot fora de les ofertes (incloses les ofertes)
 • Desa els canvis a Yoast
 • Feu clic a “verificar” a la Cerca de Google Console
 • Es triguen uns dies a incloure algunes dades a la Search Console
 • Es pot utilitzar el mateix procés de verificació d’etiquetes HTML Bing + Yandex

Verificació de la consola de cerca de Google Tag Tag

Verificació de la consola de cerca de Google Yoast

Si no utilitzeu Yoast, tenen molts mètodes alternatius per verificar el vostre lloc.

2. Dades estructurades

La forma més comuna de dades estructurades són fragments rics que afegeixen “informació addicional” als fragments en forma d’estrelles de revisió, informació de receptes, informació d’esdeveniments i altres tipus de dades. Aquí hi ha un galeria mostrant alguns tipus diferents de fragments rics i cartes riques.

Estrelles de revisió de dades estructurades

Connectors populars de fragments enriquits:

Comprovació d’errors
Quan hàgiu acabat d’afegir fragments rics al contingut, podeu utilitzar el secció de dades estructurades de Google Search Console per fer un seguiment de les pàgines que marca, comprovar si hi ha errors i veure avaluacions. També podeu utilitzar L’eina de dades estructurada de Google per provar una sola pàgina, però això es mostra tot pàgines …

Dades estructurades a Google Search Console

3. Targetes enriquides

Targetes riques són una forma actualitzada de fragments rics. Són una exhibició de carrusel d’esquerra a dreta i només es pot fer amb receptes i pel·lícules en els resultats de cerca per a mòbils en anglès dels Estats Units. No crec que hi hagi plugins de WordPress que admetin targetes riques, ja que són relativament noves, per la qual cosa haureu de seguir el marcatge des del galeria, però espero que aviat aparegui un complement.

Targetes enriquides mòbils

4. Destacador de dades

Ressalt de dades és un alternativa a l’ús d’un complement de fragment ric. És una eina “punt i clic” que podeu utilitzar per ressaltar els títols de les pàgines, les dates i altres camps obligatoris necessaris per mostrar fragments rics en els resultats de la cerca. Un cop fet això amb un parell de pàgines o publicacions, Google aplicarà aquests patrons a tot el vostre lloc. Per tant, només haureu de fer-ho amb uns quants fragments de contingut..

5. Millores HTML

Us indica si els vostres fragments (Títols SEO + meta descripcions) són massa curts, llargs o contenen duplicats. A Yoast hi ha una “barra de progrés” que hauria de tornar taronja (dolenta) o verda (bona) depenent de la llargada, sempre que escrigueu prou temps per estar verds, haureu d’estar bé. Si no ho heu estat, el Millores HTML us dirà quines pàgines s’han de arreglar.

Millores HTML

Per evitar errors en el futur, assegureu-vos que la vostra “barra de progrés de longitud” a Yoast sigui verda …

Editor de fragments de Yoast

Utilitzeu l’editor a granel de Yoast per solucionar-los
Podeu editar els vostres títols de SEO + meta descripcions a Yoast a SEO → Eines → Editor a granel. Tingueu en compte que l’editor de masses no té la “barra de progrés de longitud” ni us mostrarà la paraula clau d’enfocament de la pàgina com l’anàlisi de contingut … però encara haureu d’incorporar totes dues coses.

Editor a granel Yoast

6. Pàgines mòbils accelerades

Pàgines AMP són un projecte de Google que fa que les vostres pàgines mòbils es carreguin més ràpidament mentre afegiu el segell AMP als fragments mòbils. El Plugin AMP afegeix les pàgines AMP, Cola per a Yoast & Plugin AMP et permet fer personalitzacions bàsiques per al disseny, ja que alterarà la vostra aparença del contingut al mòbil. Proveu-lo i, si no us agrada, sempre podeu eliminar els complements.

Amp-pàgines

Addició de pàgines AMP a WordPress

 • Instal·leu el Complement AMP per Automattic (afegeix les pàgines AMP)
 • Instal·leu el Extensió de cola per a Yoast SEO AMP si feu servir Yoast (personalitza el disseny)
 • Afegiu / amp / a qualsevol pàgina del vostre lloc web per veure com es veu i assegurar-vos que funciona
 • Vés a la configuració → AMP de Yoast per canviar el disseny i habilitar els tipus de publicació personalitzats
 • Espereu que Google torni a rastrejar el vostre lloc i afegiu l’inici de sessió AMP als resultats de la cerca per a mòbils

L’últim pas és revisar els Search Console secció de pàgines mòbils accelerades per errors …

Consola de cerca de Google Pàgines mòbils accelerades

7. Cerca Analytics

Això us farà repensar com mesureu el SEO si no l’heu utilitzat. Podeu mesurar rànquings (posició), paraules clau (consultes), CTR (percentatges de clics) i més. Podeu fer un munt de referències creuades, però us vaig enumerar cinc exemples que he trobat més útils.

Desplaceu-vos a analítica de cerca i ajusta els filtres a cada quadre de comandament

Filtre de Google Analytics

1. Vegeu les paraules clau (consultes) que feu servir per …

Consultes de la Consola de Cerca de Google

2. Consultes de productes, serveis o temes específics sobre els quals es discuteix. Simplement ajusteu el filtre de consulta per incloure totes les consultes que continguin “SiteGround” (o qualsevol paraula clau que vulgueu veure) …

Filtre de consultes de Google Analytics

3. Consultes que es fan servir per cercar contingut a Google Images …

Consultes d'imatge de Google Analytics

4. Obteniu informació sobre quines pàgines tenen el nivell de valoració més elevat i que tenen un valor CTR baix. Això pot voler dir que cal reescriure el fragment (títol de SEO + meta descripció) per resultar més atractiu per fer clic, però de vegades és perquè el contingut no és tan rellevant que altres resultats (en aquest cas hi pot haver poc).

Cerca de CTR de Analytics i posició

5. Compareu el vostre SEO (rànquings, valor CTR, clics) amb un període de temps anterior …

Comparació de dates

8. Enllaços al vostre lloc

Segons la meva experiència, aquesta és la manera més fàcil de trobar llocs de baixa qualitat i irrellevants que s’enllacin amb tu per tal de suprimir-los. D’aquesta manera es tradueix un perfil d’enllaç més net minimitzar el risc de qualsevol penalització de Google, i fins i tot pot millorar els seus rànquings, especialment a llarg termini. Executeu els vostres enllaços i identifiqueu llocs que són enllaçadors de baixa qualitat o irrellevants. Això pot requerir una mica d’investigació i judici per determinar quins enllaços són “autèntics” i quins no. Moz té un gran article sobre com realitzar una audició i eliminació d’un enllaç si voleu llegir-ho.

Qui es vincula amb la seva majoria

Desautorització dels enllaços dolents
Un cop tingueu la llista d’URL, poseu-vos en contacte amb els administradors web i demaneu-los que l’eliminin (definitivament el mètode preferit). Si per algun motiu no podeu treure-ho, feu servir el botó eina de desautorització. Encara que no hagi estat colpejat per un penal Matt Cutts recomana desautoritzar els enllaços qüestionables com a mesura preventiva. Intento passar els meus enllaços una vegada cada any per netejar-los. Per descomptat, només hauràs de fer-ho si tens un lloc de mida decent amb una bona quantitat d’enllaços.

Desautoritzar enllaços

9. Enllaços interns

Consulteu quines pàgines enllaçeu més …

Enllaços interns Consola de cerca de Google

El més enllaços interns una pàgina té més probabilitats de mostrar-se com a enllaç de lloc …

Enllaços de llocs

10. Accions manuals

A acció manual és el tipus de penalització de Google. Aquests són els dos més comuns …

Accions manuals Consola de cerca de Google

Enllaços no naturals al vostre lloc – si heu contractat un creador d’enllaços i heu creat un grup d’enllaços spammy, probablement aquest és el motiu. Deixeu de fer-ho ara mateix i aneu a través de tots els enllaços al vostre lloc (pas 8) i proveu d’eliminar-los contactant amb els administradors web o utilitzant l’eina de desautorització.

Contingut prim amb poc o cap valor afegit – vol dir que necessiteu millorar el contingut. El contingut breu, no útil i duplicat, no és un gran contingut en SEO. Teniu en compte la durada d’aquest tutorial? És per això que alguns dels meus articles reben més de 150 visitants al dia. Aneu a través del vostre contingut (tant de pàgines com de publicacions) i feu-los servir. Recordo quan vaig passar dos dies sòlids renovant el meu Tutorial de Yoast i va passar de 10 visitants / dia a 100 visitants / dia durant la nit (sí, història real).

Més informació sobre les sancions manuals de Matt Cutts …

11. Orientació internacional

Orienteu el vostre lloc web a un país concret. Això NO l’exclou completament de la resta de països (és només un senyal). Si ets internacional, has de deixar aquesta opció sense marcar.

Consola de cerca de Google d’orientació internacional

12. Usabilitat mòbil

Si alguna vegada heu fet servir L’eina de prova mòbil de Google Això fa el mateix només que mostra errors mòbils al lloc web ENTIRE. El fet que utilitzeu un tema de WordPress amb resposta mòbil per a mòbils no significa que no pugueu tenir errors. Aquí està com solucionar els errors del mòbil.

Errors d’utilització per a mòbils Consola de cerca de Google

Però, idealment, veuríeu aquest missatge …

Problemes per a mòbils - Eines per a administradors web de Google

13. Estat de l’índex

Mostra quantes pàgines estan indexant per Google. Assegureu-vos de seleccionar la opció avançada i activeu “bloquejat per robots” i “eliminat” per veure recursos bloquejats i URL eliminats.

Estat de l’índex

Què mirar

 • El gràfic hauria de suposar un augment constant, cosa que significa que afegiu contingut al vostre lloc de manera constant al qual Google pugui indexar
 • S’han d’investigar les caigudes sobtades i pot suposar que el servidor està baixat o sobrecarregat (en aquest cas, heu d’actualitzar el vostre allotjament o reduir el consum de CPU)
 • Les punxes sobtades poden ser causades per contingut duplicat o fins i tot hacks

14. Recursos bloquejats

Us indica si el vostre robot.txt impedeix que Google rastregi determinats recursos. També us guia en el procés de desbloqueig, però és possible que vulgueu bloquejar alguns recursos si no voleu que Google els faci rastrejar. Només podeu desbloquejar recursos que allotgeu, posseïu o tingueu accés al fitxer robots.text del fitxer (ja que caldrà editar-ho per desbloquejar-lo). En cas contrari, haureu de contactar amb el propietari del recurs i veure si editaran els robots.txt per a vosaltres.

URL bloquejats

Després d’haver trobat recurs bloquejat podeu utilitzar Fetch i Render per visualitzar la pàgina com a Google i decidir si això afecta el vostre SEO. Si decidiu que voleu canviar-lo, haureu de verificar l’amfitrió i actualitzar el fitxer robots.txt per desbloquejar-lo. Recordeu-vos que, si és un recurs de tercers, haureu de contactar amb el propietari del recurs i fer-los que ho feu per vosaltres.

Recursos bloquejats

15. URL suprimides

El Eina d’URL eliminada bloqueja temporalment l’URL durant 90 dies … si voleu bloquejar de forma permanent els URL de Google hauríeu de veure aquest article. Només podeu eliminar els URL que teniu …

URL suprimits

16. Errors d’exploració

Els errors de rastreig són pàgines trencades del lloc i es poden produir si:

 • URL canviats
 • Redissenyat el vostre lloc
 • No s’ha pogut configurar les redireccions de configuració
 • Contingut suprimit del lloc

Si acaba de configurar Search Console, pot trigar almenys una setmana a omplir tots els errors de rastreig. Quan els veieu, voldreu passar per cada pestanya (escriptori, telèfon intel·ligent, error del servidor, soft 404, no trobat, altres). Cadascú tindrà URL diferents que s’hauran de corregir amb redireccions …

Errors de rastreig de la consola de cerca

Feu clic a cadascun per veure l’URL complet de la pàgina trencada, que s’ha de redirigir a la pàgina correcta del vostre lloc. Per descomptat, es necessitarà un temps per recórrer-les totes, però s’assegurarà que els enllaços que apuntin a aquests URL anteriors passin el seu “suc d’enllaç” a les noves pàgines..

Arranjar-los és bàsicament com obtenir enllaços gratuïts al vostre lloc.

URL de la consola de cerca no trobada

Redireccionar els errors de rastreig a les seves pàgines adequades
Podeu utilitzar un complement gratuït com Redirecció de la pàgina / publicació ràpidaYoast SEO Premium, o fer-ho a través .htaccess. El mètode que us mostraré és redirecció de pàgina ràpida / publicació. Voleu redirigir cada URL a la pàgina nova (correcta) del vostre lloc. Sí, n’hauries de fer CADA.

 • Instal·leu el Plugin de redirecció de pàgina ràpida / publicació
 • Vés a redireccions ràpides → redireccions ràpides
 • Afegiu l’URL trencat a la columna de l’esquerra i el nou URL correcte a la columna de la dreta
 • Feu clic a “Afegeix noves redireccions” (podeu fer-ne 3 alhora)
 • Feu clic a “Marca com a fix” a la Search Console o espereu uns dies perquè s’actualitzi

301 Redirecciona WordPress

Visualitza els errors de rastreig directament a Yoast
Per veure els errors de rastreig a Yoast sense haver d’iniciar sessió a Search Console, aneu a Yoast → SEO → Search Console i, a continuació, feu clic a “Obtén el codi d’autorització de Google” i seguiu les instruccions …

yoast-search-console-autenticació

Quan s’hagi autenticat Yoast amb Search Console, pot trigar aproximadament una setmana a omplir els errors de rastreig. Però aquí és on els podríeu veure a SEO → Search Console.

Errors de yoast-search-console-crawl-error

17. Estadístiques d’exploració

Idealment desitges a augment constant a mesura que afegiu contingut al vostre lloc …

Estadístiques d’exploració Google Search Console

Per què va baixar la taxa de rastreig??

18. Obtenir com a Google

Obtenir com a Google posa a prova si Google pot accedir a una pàgina, com es presta i a qualsevol recurs (per exemple, imatges o scripts) bloquejats de Googlebot. Pot ajudar a depurar problemes de rastreig i assegurar-se que els URL de la vostra pàgina són accessibles a Googlebot. Això Tutorial de Yoast fa un gran treball d’explicar els diferents errors, inclosos els que no es poden trobar, no es poden accedir, es redirigeixen i altres.

Obtenir com a Google

19. Robots.txt Tester

Comproveu si s’està bloquejant una URL de Google i si hi ha errors. L’error més comú és un retard de rastreig que es pot produir si heu limitat la taxa de rastreig en el vostre configuració del lloc (només s’ha de fer si Googlebot redueix el vostre servidor i causa límits de CPU / amplada de banda al vostre compte d’allotjament). Però aquesta regla ignora Googlebot, per la qual cosa no es necessita cap acció.

Robots.txt Tester

20. Mapa del lloc

A continuació, es mostra com enviar el mapa del lloc de Yoast XML a Google …

 • A la configuració de Yoast, aneu a Sitemaps de SEO → XML
 • Configureu el vostre lloc web per excloure etiquetes, enllaços d’afiliació, etc. (vegeu la foto a continuació)
 • Feu clic al botó Mapa del lloc XML
 • Copieu l’última part de l’URL: sitemap_index.xml
 • A la Cerca de Google Search Console, aneu a Rastregeu → Mapa del lloc
 • Feu clic a Afegeix / prova el mapa del lloc
 • Pega l’URL a Google Search Console
 • Prova i envia
 • Veure Errors de lloc comuns habituals si en teniu
 • S’utilitza el mateix procés de presentació del mapa del lloc Bing + Yandex

Aquí teniu algunes captures de pantalla si les necessiteu …

Configuració del mapa del lloc XML de Yoast

xml-sitemap-post-types

Mapa del lloc

URL del mapa del lloc

Enviació del mapa del lloc de la consola de cerca

Errors del mapa del lloc

21. Paràmetres d’URL

La gran majoria de vosaltres no tindrà problemes Paràmetres d’URL i veureu aquest missatge, però si Google mostra un missatge diferent, haurà de seguir les seves instruccions. Aquí hi ha un Tutorial de Youtube de Google Webmasters que us mostra què heu de fer. Si us plau, tingueu molta cura perquè les accions incorrectes poden provocar que les pàgines ja no apareguin als resultats de cerca de Google.

Paràmetres d’URL

22. Problemes de seguretat

Bottom line … si teniu problemes aquí, hauríeu de fer-ho contacta amb Sucuri qui us pot ajudar a solucionar-los. Però haureu de fer això ARA ja que els problemes de seguretat poden posar en perill tot el vostre lloc web i SEO. Sovint, això significa identificar programari maliciós que s’ha afegit al vostre lloc i suprimir aquests fitxers.

Consola de cerca de problemes de seguretat

Enfortiment de la seguretat a WordPress

 • Canvieu un nom d’usuari genèric “Administrador”
 • Utilitzeu una contrasenya forta amb números
 • Utilitzeu l’autenticació de dos factors per iniciar la sessió
 • Instal·leu un complement com Wordfence, iThemes, o Sucuri
 • Mantingueu el nucli, el tema i els complements de WordPress actualitzats
 • Assegureu-vos que el vostre lloc estigui en hosting segur de WordPress (jo faig servir SiteGround)

23. Altres recursos

Recursos a la consola de cerca

Utilitzeu PageSpeed ​​Insights per comprovar si el vostre allotjament és lent
Aquí hi ha un truc fantàstic. Executeu el vostre lloc web a través Google PageSpeed ​​Insights i comproveu per veure si reduir el temps de resposta del servidor es troba al vostre informe. En cas afirmatiu, això significa que el vostre servidor (hosting) és lent. Ho veuràs molt amb Bluehost, Godaddy, HostGator i altres hostes de qualitat inferior …

Bluehost allotjament a WordPress lent

Si veieu això en el vostre informe voleu arreglar-lo, o bé haureu d’actualitzar el vostre allotjament o bé canviar a un host més ràpid com SiteGround que va ser classificat amb l’amfitrió número 1 en diverses enquestes de Facebook …

2017-WordPress-Hosting-PollVeure l’enquesta a Facebook o Veure el sondeig complet (captura de pantalla)Poll-Host-PollVeure l’enquesta a FacebookVeure el sondeig complet (captura de pantalla)Poll-Best-Hosting-Provider-PollVeure l’enquesta a FacebookVeure el sondeig complet (captura de pantalla)Poll-Best-Managed-Hosting-PollVeure l’enquesta a FacebookVeure el sondeig complet (captura de pantalla)Enquesta de Best-Shared-HostingVeure l’enquesta a Facebook o Veure el sondeig complet (captura de pantalla)2016-WordPress-Hosting-PollVeure l’enquesta a Facebook o Veure el sondeig complet (captura de pantalla)Best-WooCommerce-Hosting-PollVeure l’enquesta a Facebook o Veure el sondeig complet (captura de pantalla)Poll-Hosting-pollVeure l’enquesta a Facebook o Veure el sondeig complet (captura de pantalla)Gestió-WordPress-Hosting-PollVeure l’enquesta a Facebook o Veure el sondeig complet (captura de pantalla)Poll-Hosting preferitVeure l’enquesta a Facebook o Veure el sondeig complet (captura de pantalla)

Podeu llegir el meu Revisió completa de SiteGround si voleu obtenir més informació, però el meu lloc es carrega <1s a GTmetrix, <1s a Pingdom, jo tinc 100% de vegades, i ho seran migrar-te gratuïtament.

24. Configuració del lloc

Configuració del lloc es troben a la opció caixa de canvis a la part superior dreta del tauler de control de la Consola de cerca …

Opcions principals de la consola de cerca

Domini preferit – preferiu incloure www al vostre domini (no hi ha cap manera “correcta” per a SEO). Qualsevol que trieu en la configuració del lloc ha de ser el mateix a WordPress (Configuració → General → Adreça de WordPress + Adreça del lloc). Evitaria canviar això si ja teniu un domini establert, ja que canvia TOTS els enllaços del vostre lloc.

WordPress WWW No WWW

Taxa de rastreig – l’ús més comú per a això és si el lloc web disminueix constantment a causa de les limitacions de capacitat, amplada de banda o CPU del vostre compte d’allotjament. Això vol dir que el vostre pla d’allotjament no inclou recursos suficients per executar el vostre lloc, de manera que cal reduir-los (per exemple, si suprimiu els complements que consumeixen molts recursos o que ho permetin Control dels batecs del cor de WordPress), o actualitzeu el vostre allotjament. Limitar la taxa de rastreig indicarà a Googlebot que no arrossegui el vostre lloc tan ràpidament, cosa que permet reduir els recursos del servidor que consumeix. És l’única vegada que hauríeu de fer això.

servei temporalment no disponible

25. Canvi d’adreça

Si mai heu decidit canviar els noms de domini, això ajudarà a mantenir els rànquings …

Canvi de la consola de cerca d’adreces

26. Propietat de Google Analytics

Habilita el teu Propietat de Google Analytics us permet veure les dades de Search Console als vostres informes de Google Analytics. Només heu de seleccionar la propietat web d’analítica i desar els canvis …

Propietat de Google Analytics

Inicieu la sessió a Google Analytics i aneu a Adquisició → Search Console …

Integració de la consola de cerca de Google Analytics

Aquí es mostra el tauler de “pàgines de destinació” que mostra dades similars a les de Google Search Console analítica de cerca, només podeu creuar mètriques de referència encara més de Google Analytics …

Pàgines de destinació Google Analytics

Obteniu ajuda per solucionar errors a la consola de cerca

Pronaya és un desenvolupador de WordPress que he trobat freelancer.com amb qui treballo des de fa més de 5 anys. M’ha ajudat (i els clients) a arreglar errors relacionats amb pràcticament tot a Google Search Console (mòbil, seguretat, www, mapes de lloc, errors de rastreig). Si teniu alguna pregunta sobre el aspecte del SEO, podeu deixar-me un comentari i estaré encantat d’ajudar-vos, però si necessiteu ajuda per solucionar errors, Pronaya és l’únic per això. Té 40 dòlars per hora i el seu correu electrònic és [email protected]. També podeu unir-vos a freelancer i cercar el seu perfil (nom d’usuari bdkamol).

Optimitzador de velocitat BDkamol

Té alguna pregunta? Necessitar ajuda? Lliga’m una línia!

Consulteu la pàgina Centre d’ajuda de la consola de cerca si encara no ho heu fet, contenen tones de documentació i articles de resolució de problemes sobre cadascun d’aquests temes. O simplement deixeu-me un comentari a continuació, perquè estic encantat d’ajudar a qualsevol persona que es dediqui a llegir aquesta informació.

Si us sembla útil, sempre s’agraeix una participació 🙂

Salutacions,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector