Koble til og optimaliserer ditt WordPress-nettsted med Google Search Console (med hjelp fra Yoasts SEO Plugin)

03.06.2020
Гоогле Сеарцх Цонсоле 'Koble til og optimaliserer ditt WordPress-nettsted med Google Search Console (med hjelp fra Yoasts SEO Plugin)
0 18 мин.

Google Search Console Yoast WordPress SEO


Klar til å optimalisere WordPress-nettstedet ditt med Google Search Console og Yoast?

Trinn 1, 5, 6 og 20 har å gjøre med Yoasts SEO-plugin, så jeg foreslår at du bruker den, men det er ikke obligatorisk hvis du bruker en annen SEO-plugin (hjelper likevel). Hvis du ikke har bekreftet nettstedet ditt med Search Console ennå Det kan ta flere dager før noen data fylles ut, ofte flere uker hvis du effektivt vil bruke noen av disse verktøyene (f.eks. gjennomsøkingsfeil og søkeanalyse). Men du kan fortsatt optimalisere nettstedet ditt på mange måter uansett om du nettopp konfigurerer dette.

*Stjerneobjekter involverer Yoast

1. Bekreftelse*
2. Strukturerte data
3. Rik kort
4. Datamarkering
5. HTML-forbedringer*
6. Akselererte mobilsider*
7. Søk i Analytics
8. Koblinger til nettstedet ditt
9. Interne lenker
10. Manuelle handlinger
11. Internasjonal målretting
12. Mobil brukbarhet
1. 3. Indeksstatus
14. Blokkerte ressurser
15. Fjernede nettadresser
16. Gjennomsøkingsfeil
17. Gjennomgå statistikk
18. Hent som Google
19. Robots.txt Tester
20. Sitemaps*
21. URL-parametere
22. Sikkerhetsproblemer
23. Andre ressurser
24. Nettstedsinnstillinger
25. Adresseendring
26. Google Analytics-eiendomGoogle Search Console

1. Prøving

 • Melde seg på Google Search Console og komme til bekreftelsesprosess
 • Bruk verifiseringsalternativet for HTML-tagg
 • Kopier koden
 • Lim inn kode i Yoast (SEO → Generelt → Webmasterverktøy)
 • Slett alt utenfor sitatene (inkludert tilbudene)
 • Lagre endringer i Yoast
 • Klikk “bekreft” i Google Search Console
 • Det vil ta noen dager før noen data fylles i Search Console
 • Samme bekreftelsesprosess for HTML-tagger kan brukes til Bing + Yandex

HTML-kode Google Search Console Verification

Yoast Google Search Console Verification

Hvis du ikke bruker Yoast, har de mange alternative metoder for å bekrefte nettstedet ditt.

2. Strukturerte data

Den vanligste formen for strukturerte data er rike kodeutdrag som legger til “ekstra informasjon” til tekstutdragene dine i form av gjennomgangsstjerner, oppskriftsinformasjon, informasjon om hendelser og annet datatyper. Her er en galleri som viser frem noen få forskjellige typer utdrag og rike kort.

Strukturert data gjennomgang stjerner

Populære plugins for Rich Snippet:

Kontroller for feil
Når du er ferdig med å legge til rikt utdrag i innhold, kan du bruke strukturert dataseksjon av Google Search Console for å holde oversikt over sider du markerer, se etter feil og se rangeringer. Du kan også bruke Googles strukturerte dataverktøy for å teste en enkelt side, men dette viser alle sider …

Strukturerte data i Google Search Console

3. Rik kort

Rik kort er en oppdatert form for rike utdrag. De er en venstre til høyre karusellvisning og kan bare gjøres med oppskrifter og filmer i amerikanske engelske mobile søkeresultater. Jeg tror ikke det er noen WordPress-plugins som støtter rike kort, ettersom disse er relativt nye, så du må følge markeringen fra galleri, men jeg håper at en plugin snart kommer ut.

Mobile Rich Cards

4. Datamerket

Datamarkering er en alternativ til å bruke en rik plugin-kodebit. Det er et “pek og klikk” -verktøy du kan bruke til å fremheve sidetitler, datoer og andre obligatoriske felt som er nødvendige for å vise rike utdrag i søkeresultatene. Når du har gjort dette med et par sider eller innlegg, vil Google bruke disse mønstrene på hele nettstedet ditt … så du trenger bare å gjøre dette med noen få innholdsstykker.

5. HTML-forbedringer

Forteller deg om tekstutdragene dine (SEO-titler + metabeskrivelser) er for korte, lange eller inneholder duplikater. I Yoast er det “fremdriftslinje” som skal bli oransje (dårlig) eller grønn (god) avhengig av lengden, så lenge du skriver disse lenge nok til å være grønn, skal du ha det bra. Hvis du ikke har vært det, HTML-forbedringer vil fortelle deg hvilke sider som må fikses.

HTML-forbedringer

For å forhindre feil i fremtiden, må du sørge for at “lengde fremdriftslinjen” i Yoast er grønn …

Yoast Snippet Editor

Bruk Yoasts bulkeditor for å fikse disse
Du kan bulk redigere SEO-titlene + metabeskrivelsene i Yoast under SEO → Verktøy → Bulk Editor. Husk at bulkredigereren ikke har “lengde fremdriftslinjen” eller viser deg sidens fokusnøkkelord som innholdsanalysen … men du vil fremdeles ha behov for å innlemme begge.

Bulkredaktør Yoast

6. Akselererte mobilsider

AMP-sider er et Google-prosjekt som får mobilsidene dine til å laste raskere mens du legger AMP-stempelet til mobilutdragene. De AMP-plugin legger til AMP-sidene, Lim For Yoast & AMP-plugin lar deg gjøre grunnleggende tilpasninger til designen siden det vil endre hvordan innholdet ditt ser ut på mobil. Prøv det, og hvis du ikke liker det, kan du alltid slette programtilleggene.

amp-sider

Legge til AMP-sider i WordPress

 • Installer AMP-plugin av Automattic (legger til AMP-sidene)
 • Installer Lim for Yoast SEO AMP-plugin hvis du bruker Yoast (tilpasser designet)
 • Legg til / amp / til hvilken som helst side på nettstedet ditt for å se hvordan det ser ut og sørge for at det fungerer
 • Gå til Yoasts innstillinger → AMP for å endre design og aktivere tilpassede innleggstyper
 • Vent til Google skal gjennomsøke nettstedet ditt, og legg til AMP-påloggingsresultat for mobil

Det siste trinnet er å sjekke Search Console akselerert mobilsidedelen for feil …

Akselererte mobilsider Google Search Console

7. Søk i Analytics

Dette vil få deg til å tenke nytt på hvordan du måler SEO hvis du ikke har brukt den. Du kan måle rangeringer (plassering), nøkkelord (spørsmål), CTR (klikkfrekvens) og mer. Det er massevis av krysshenvisninger du kan gjøre, men jeg listet opp fem eksempler nedenfor som jeg fant de mest nyttige.

Navigere til søkeanalyse og finpusse filtrene til det du ser i hvert dashbord

Søk i Analytics-filter

1. Se nøkkelord (spørsmål) du rangerer for …

Google Search Console Queries

2. Spørsmål om spesifikke produkter, tjenester eller emner du blogger om. Bare juster justeringsfilteret slik at det inkluderer alle spørsmål som inneholder “SiteGround” (eller hvilket søkeord du vil se) …

Søk i Analytics-spørringsfilter

3. Spørsmål som ble brukt til å finne innhold i Google Bilder …

Søk i Google Image Image Queries

4. Lær hvilke sider som rangerer høyt, men som har en lav CTR. Dette kan bety at du må skrive om utdraget ditt (SEO-tittel + metabeskrivelse) for å være mer fristende å klikke på, men noen ganger er det fordi innholdet ditt ikke er så relevant som andre resultater (i så fall er det lite du kan gjøre).

Søk i CTR sammenlignet med plassering

5. Sammenlign SEO (rangeringer, CTR, klikk) med en tidligere tidsperiode …

Dato sammenligning

8. Koblinger til nettstedet ditt

Etter min erfaring er dette den enkleste måten å finne sider av lav kvalitet og irrelevante sider som lenker til deg slik at du kan fjerne dem. Dette resulterer i en renere koblingsprofil og vil minimere risikoen for Google-straff, og kan til og med forbedre rangeringene dine spesielt på lang sikt. Gå gjennom koblingene dine og identifiser sider eller irrelevante nettsteder med lav kvalitet som lenker til deg. Dette kan kreve litt research og vurdering for å bestemme hvilke koblinger som er “autentiske” og hvilke som ikke er det. Moz har en flott artikkel om å utføre en koblingsrevisjon og fjerning hvis du vil lese opp dette.

Som lenker til ditt mest

Avviser dårlige koblinger
Når du har listen over nettadresser, kontakter du webansvarlige og ber dem fjerne den (definitivt den foretrukne metoden). Hvis du av en eller annen grunn ikke kan få den fjernet, bruker du avvis verktøyet. Selv om du ikke har blitt truffet med en straff Matt Cutts anbefaler å avvise tvilsomme lenker som et forebyggende tiltak. Jeg prøver å gå gjennom koblingene mine omtrent en gang hvert år for å rydde opp i dem. Selvfølgelig trenger du bare å gjøre dette hvis du har en anstendig størrelse med en god mengde lenker.

Avvis koblinger

9. Interne lenker

Se hvilke sider du lenker mest til …

Interne lenker Google Search Console

Jo mer interne lenker en side har, desto mer sannsynlig vil den vises som en nettstedslink …

nettstedkoblinger

10. Manuelle handlinger

EN manuell handling er typen Google-straff. Dette er de to vanligste…

Manuelle handlinger Google Search Console

Unaturlige lenker til nettstedet ditt – Hvis du ansatt en lenkebygger og de bygde en haug med spammy lenker, er dette sannsynligvis grunnen. Slutt å gjøre dette akkurat nå og gå gjennom alle lenker til nettstedet ditt (trinn 8) og prøv å få dem fjernet ved å kontakte webansvarlige eller bruke disavow-verktøyet.

Tynt innhold med liten eller ingen verdi – betyr at du trenger å øke innholdet ditt. Kort, ikke-nyttig og duplisert innhold er stort sett ingen i SEO. Legg merke til hvor lang tid denne opplæringen er? Det er grunnen til at noen av artiklene mine får over 150 besøkende om dagen. Gå gjennom innholdet ditt (både sider og innlegg) og gran det opp. Jeg husker da jeg brukte 2 solide dager på å pusse opp min Yoast tutorial og det gikk fra 10 besøkende / dag til 100 besøkende / dag over natten (ja, sann historie).

Mer info om manuelle handlingsstraff fra Matt Cutts …

11. Internasjonal målretting

Målrett nettstedet ditt mot et bestemt land. Dette utelukker IKKE helt fra alle andre land (det er bare et signal). Hvis du er internasjonal, bør du la dette alternativet ikke være avmerket.

Internasjonal målretting av Google Search Console

12. Mobil brukbarhet

Hvis du noen gang har brukt Googles mobile testing tool dette gjør det samme, bare det viser mobilfeil for HELE nettstedet ditt. Bare fordi du bruker et responsivt WordPress-tema, betyr ikke det at du ikke kan ha feil! her er hvordan du fikser mobilfeilene dine.

Mobil brukervennlighet Feiler Google Search Console

Men ideelt sett vil du se denne meldingen …

Mobilproblemer - Googles verktøy for nettredaktører

13. Indeksstatus

Viser hvor mange sider som indekseres av Google. Sørg for å velge avansert alternativ og aktiver “blokkert av roboter” og “fjernet” for å se blokkerte ressurser og fjernede nettadresser.

Indeksstatus

Hva du skal se opp for

 • Grafikk skal være en jevn økning, noe som betyr at du konsekvent legger til nytt innhold på nettstedet ditt som Google kan indeksere
 • Plutselige dråper bør undersøkes og kan bety at serveren din er nede eller overbelastet (i så fall bør du oppgradere hosting eller redusere CPU-forbruk)
 • Plutselige pigger kan være forårsaket av duplikatinnhold eller til og med hacks

14. Blokkerte ressurser

Forteller deg om robots.txt blokkerer Google for å gjennomsøke bestemte ressurser. Veileder deg også i avblokkeringsprosessen, men det kan være lurt å holde noen ressurser sperret hvis du ikke vil at Google skal gjennomsøke dem. Du kan bare fjerne blokkeringen av ressurser du er vert, eier eller har tilgang til filens robots.text (siden dette må redigeres for å fjerne blokkeringen av det). Ellers må du kontakte eieren av ressursen og se om de vil redigere robots.txt for deg.

Blokkerte URL-er

Etter at du har funnet sperret ressurs kan du bruke Hent og gjengi for å se siden som Google og bestemme om dette påvirker SEO-en din. Hvis du bestemmer deg for å endre den, må du bekrefte verten og deretter oppdatere robots.txt-filen for å fjerne blokkeringen. Husk at hvis det er en tredjepartsressurs, må du kontakte eieren av ressursen og få dem til å gjøre det for deg.

Blokkerte ressurser

15. Fjernede nettadresser

De fjernet URL-verktøy blokkerer URL midlertidig i 90 dager … hvis du vil blokkerer nettadresser fra Google permanent du bør se den artikkelen. Du kan bare fjerne nettadresser du eier …

Fjernede nettadresser

16. Gjennomsøkingsfeil

Gjennomsøkingsfeil er ødelagte sider på nettstedet ditt og kan skje hvis du:

 • Endrede nettadresser
 • Omdesignet nettstedet ditt
 • Kunne ikke konfigurere viderekoblinger
 • Slettet innhold fra nettstedet ditt

Hvis du nettopp konfigurerer Search Console, kan det ta minst en uke å fylle alle gjennomsøkingsfeil. Når du ser dem, vil du gå gjennom hver fane (stasjonær, smarttelefon, serverfeil, soft 404, ikke funnet, annet). Hver av dem vil ha forskjellige nettadresser som må fikses med viderekoblinger …

Søk i konsollgjennomsøkingsfeil

Klikk på hver enkelt for å se den fullstendige URL-en til den ødelagte siden, som bør omdirigeres til riktig side på nettstedet ditt. Selvfølgelig vil det ta tid å gå gjennom dem alle, men det vil sørge for at eventuelle lenker som peker til disse gamle URL-ene, overfører “link juice” til de nye sidene dine..

Å fikse disse er i utgangspunktet som å få gratis lenker til nettstedet ditt.

Søkekonsoll URL ikke funnet

Omdiriger gjennomsøkingsfeil til de aktuelle sidene
Du kan bruke en gratis plugin som Hurtig omvisning av side / innleggYoast SEO Premium, eller gjør dette gjennom .htaccess. Metoden jeg vil vise deg er Quick Page / Post Redirect. Du vil omdirigere hver URL til den nye (riktige) siden på nettstedet ditt. Ja, du bør gjøre HVER.

 • Installer Hurtigplugin for Page / Post-omdirigering
 • Gå til Hurtige viderekoblinger → Hurtige viderekoblinger
 • Legg til den ødelagte URLen i venstre kolonne og den nye riktige URLen i høyre kolonne
 • Klikk på “Legg til nye viderekoblinger” (kan gjøre tre om gangen)
 • Klikk “merk som fast” i Search Console, eller vent noen dager på at den skal oppdateres

301 Redirect WordPress

Se gjennomsøkingsfeil direkte i Yoast
For å se gjennomsøkingsfeil i Yoast uten å måtte logge deg på Search Console, gå til Yoast → SEO → Search Console og klikk deretter på “Få Google-autorisasjonskode” og følg instruksjonene …

Yoast-search-konsoll-autentisering

Når du er ferdig med å godkjenne Yoast med Search Console, kan det ta omtrent en uke å finne gjennomsøkingsfeil. Men det er her du ser dem under SEO → Search Console.

Yoast-search-konsoll crawl-feil

17. Gjennomgå statistikk

Du vil ideelt sett ha en jevn økning når du legger til innhold på nettstedet ditt …

Gjennomsøk statistikk Google Search Console

Hvorfor falt crawlfrekvensen min?

18. Hent som Google

Hent som Google tester om Google har tilgang til en side, hvordan den gjengis den, og eventuelle ressurser (f.eks. bilder eller skript) som er blokkert fra Googlebot. Det kan hjelpe med å feilsøke problemer og sikre at nettadressene til siden din er tilgjengelige for Googlebot. Dette Yoast tutorial gjør en god jobb med å forklare de forskjellige feilene, inkludert ikke grunnleggende, utilgjengelige, omdirigerte og andre.

Hent som Google

19. Roboter.txt Tester

Sjekk om en URL er blokkert fra Google og om det er feil. Den vanligste feilen er en gjennomgangsforsinkelse som kan oppstå hvis du begrenser gjennomsøkingsfrekvensen i din nettstedinnstillinger (skal bare gjøres hvis Googlebot bremser serveren din og forårsaker grenser for CPU / båndbredde på hostingkontoen din). Men denne regelen blir ignorert av Googlebot, så ingen handling er nødvendig.

Robots.txt Tester

20. Sitemaps

Slik sender du ditt Yoast XML-sitemap til Google …

 • I Yoasts innstillinger går du til SEO → XML-nettkart
 • Konfigurer nettstedskartet ditt for å ekskludere koder, tilknyttede lenker osv. (Se bildet nedenfor)
 • Klikk på XML Sitemap-knappen
 • Kopier den siste delen av nettadressen: sitemap_index.xml
 • Gå til Gjennomsøk → i Google Search Console Sitemaps
 • Klikk på Legg til / test nettstedkart
 • Lim inn URL-en i Google Search Console
 • Test og send inn
 • Utsikt vanlige nettstedskartfeil hvis du har noen
 • Samme innsending av nettstedskart brukes til Bing + Yandex

Her er noen skjermbilder hvis du trenger dem …

Yoast XML-områdekartinnstillinger

xml-sitemap-post-typer

Yoast-områdekart

Yoast nettkart URL

Innlevering av søkekonsoll

Feil på nettkart

21. URL-parametere

Det store flertallet av dere vil ikke ha problemer med URL-parametere og vil se denne meldingen, men hvis Google viser en annen melding, må du følge instruksjonene deres. Her er en Youtube-opplæring av Google Webmasters som viser hva du skal gjøre. Bare vær ekstra forsiktig fordi urettmessige handlinger kan føre til at sider ikke lenger vises i Googles søkeresultater.

URL-parametere

22. Sikkerhetsproblemer

Ergo … hvis du har problemer her, bør du gjøre det kontakt Sucuri som kan hjelpe deg med å fikse disse. Men du bør gjøre dette NÅ, siden sikkerhetsproblemer kan sette hele nettstedet og SEO i fare. Ofte betyr dette å identifisere skadelig programvare som er lagt til nettstedet ditt og slette disse filene.

Sikkerhetsproblemer Search Console

Styrking av sikkerhet i WordPress

 • Endre generisk brukernavn
 • Bruk et sterkt passord med tall
 • Bruk 2-faktor autentisering for innlogging
 • Installer en plugin som Wordfence, Ithemes, eller Sucuri
 • Hold WordPress-kjerne, tema og plugins oppdatert
 • Forsikre deg om at nettstedet ditt er på sikkert WordPress-hosting (jeg bruker Siteground)

23. Andre ressurser

Søk i konsollressurser

Bruk PageSpeed ​​Insights for å sjekke om hosting er treg
Her er et kult triks. Kjør nettstedet ditt gjennom Google PageSpeed ​​Insights og sjekk for å se om reduser responstiden på serveren er i rapporten din. Hvis ja, betyr dette at serveren din (hosting) er treg. Du vil se dette mye med Bluehost, Godaddy, HostGator og andre verter av lavere kvalitet …

Slow WordPress Hosting Bluehost

Hvis du ser at dette i rapporten ønsker å fikse det, må du enten oppgradere hosting eller bytte til en raskere vert som Siteground som ble vurdert som nummer 1-verten i flere Facebook-avstemninger …

2017-WordPress-hosting-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)Web-Host-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)Best-hosting-leverandør-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)Best-Managed-WordPress-hosting-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)Best-Shared-hosting-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)2016-WordPress-hosting-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)Best-WooCommerce-hosting-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)Delt-Hosting-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)Managed-WordPress-hosting-PollSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)Favoritt-hosting-avstemningSe avstemning på Facebook eller Vis full avstemning (skjermbilde)

Du kan lese min fullstendig gjennomgang av SiteGround hvis du vil lære om dem, men nettstedet mitt laster inn <1s i GTmetrix, <1s i Pingdom, jeg har 100% oppetid, og de vil til og med migrere deg gratis.

24. Innstillinger for nettstedet

Innstillinger for nettstedet er i girkassealternativ øverst til høyre på Search Console-oversikten …

Søk i konsollens hovedalternativer

Foretrukket domene – det er en preferanse om du vil inkludere www i domenet ditt (det er ingen ‘riktig’ måte for SEO). Uansett hvilken du valgte i nettstedinnstillingene, skal være den samme i WordPress (Innstillinger → Generelt → WordPress-adresse + Nettstedsadresse). Jeg vil unngå å endre dette hvis du allerede har et etablert domene, da dette endrer ALLE lenker på nettstedet ditt.

WordPress WWW Ikke WWW

Gjennomsøkingsfrekvens – den vanligste bruken av dette er hvis nettstedet ditt stadig går ned på grunn av kapasitet, båndbredde eller CPU-begrensninger på hostingkontoen din. Dette betyr at hostingplanen din ikke inkluderer nok ressurser til å drive nettstedet ditt, slik at du enten må redusere disse (f.eks. Ved å slette plugins som bruker mye ressurser eller aktivere WordPress hjerterytme kontroll), eller oppgrader hosting. Å begrense gjennomsøkingsfrekvensen vil fortelle Googlebot om ikke å gjennomsøke nettstedet ditt så raskt, noe som bidrar til å redusere serverressursene den bruker. Dette er den eneste gangen du skal gjøre dette.

Tjenesten er midlertidig utilgjengelig

25. Adresseendring

Hvis du noen gang bestemte deg for å endre domenenavn, vil dette bidra til å opprettholde rangeringen …

Endring av adressesøkkonsoll

26. Google Analytics-eiendom

Aktiverer din Google Analytics-eiendom lar deg se Search Console-data i Google Analytics-rapportene dine. Bare velg den analytiske nettegenskapen og lagre endringer …

Google Analytics-eiendom

Nå logger du på Google Analytics og går til Anskaffelse → Søkekonsoll …

Google Analytics Search Console Integration

Her er oversikten over “destinasjonssider” som viser lignende data som Google Search Console søkeanalyse, bare du kan krysse referanse til enda flere beregninger fra Google Analytics …

Landingssider Google Analytics

Få hjelp med å fikse feil i Search Console

Pronaya er en WordPress-utvikler jeg fant på freelancer.com som jeg har jobbet med i over 5 år. Han har hjulpet meg (og klienter) med å fikse feil relatert til praktisk talt alt i Google Search Console (mobil, sikkerhet, www, nettkart, gjennomsøkingsfeil). Hvis du har et spørsmål om SEO-siden av ting, kan du gi meg en kommentar, og jeg vil gjerne hjelpe deg, men hvis du trenger hjelp med å fikse feil, er Pronaya mannen for det. Han er $ 40 per time og e-postmeldingen hans er [email protected]. Du kan også bli med i frilanser og søke på profilen hans (brukernavn bdkamol).

BDkamol-Speed-Optimizer

Har du spørsmål? Trenger hjelp? Drop Me A Line!

Sjekk ut Search Console Help Center Hvis du ikke allerede har det – har de mange dokumenter og feilsøkingsartikler om hvert av disse emnene. Eller bare legg igjen en kommentar nedenfor, da jeg er glad for å hjelpe alle som tar seg tid til å lese om dette.

Hvis du fant dette nyttig, blir en andel alltid verdsatt 🙂

Jubel,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector