Σύνδεση και βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας στο WordPress με το Google Search Console (με βοήθεια από την προσθήκη SEO του Yoast)

03.06.2020
Google საძიებო კონსოლი 'Σύνδεση και βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας στο WordPress με το Google Search Console (με βοήθεια από την προσθήκη SEO του Yoast)
0 95 мин.

Google Search Console Yoast WordPress SEO


Έτοιμοι να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας WordPress με Κονσόλα αναζήτησης Google και Ναι?

Τα βήματα 1, 5, 6 και 20 έχουν να κάνουν με την προσθήκη SEO του Yoast, γι ‘αυτό προτείνω να το χρησιμοποιήσετε, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική προσθήκη SEO (ωστόσο βοηθά). Εάν δεν έχετε επαληθεύσει ακόμα τον ιστότοπό σας με το Search Console μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για τη συμπλήρωση ορισμένων δεδομένων, συχνά αρκετές εβδομάδες εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά ορισμένα από αυτά τα εργαλεία (π.χ. σφάλματα ανίχνευσης και αναλυτικά στοιχεία αναζήτησης). Ωστόσο, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας με πολλούς τρόπους, ανεξάρτητα από το αν το ρυθμίσετε.

*Τα στοιχεία του αστερίσκου περιλαμβάνουν το Yoast

1. Επαλήθευση*
2. Δομημένα δεδομένα
3. Πλούσιες κάρτες
4. Επισήμανση δεδομένων
5. Βελτιώσεις HTML*
6. Accelerated Mobile Pages*
7. Αναζήτηση στο Analytics
8. Σύνδεσμοι προς τον ιστότοπό σας
9. Εσωτερικοί σύνδεσμοι
10. Χειροκίνητες ενέργειες
11. Διεθνής στόχευση
12. Ευχρηστία για κινητά
13. Κατάσταση ευρετηρίου
14. Αποκλεισμένοι πόροι
15. Καταργήθηκαν διευθύνσεις URL
16. Σφάλματα ανίχνευσης
17. Στατιστικά ανίχνευσης
18. Λήψη ως Google
19. Δοκιμαστής Robots.txt
20. Χάρτες ιστοτόπου*
21. Παράμετροι διεύθυνσης URL
22. Θέματα ασφάλειας
23. Άλλοι πόροι
24. Ρυθμίσεις ιστότοπου
25. ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
26. Ιδιότητα Google AnalyticsΚονσόλα αναζήτησης Google

1. Επαλήθευση

 • Εγγραφείτε Κονσόλα αναζήτησης Google και να φτάσετε στο διαδικασία επαλήθευσης
 • Χρησιμοποιήστε την επιλογή επαλήθευσης ετικέτας HTML
 • Αντιγράψτε τον κωδικό
 • Επικόλληση κώδικα στο Yoast (SEO → Γενικά → Εργαλεία για Webmasters)
 • Διαγράψτε τα πάντα εκτός των εισαγωγικών (συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγικών)
 • Αποθηκεύστε τις αλλαγές στο Yoast
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “επαλήθευση” στο Google Search Console
 • Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για τη συμπλήρωση ορισμένων δεδομένων στο Search Console
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια διαδικασία επαλήθευσης ετικέτας HTML Μπινγκ + Γιάντεξ

Ετικέτα HTML Επαλήθευση Google Search Console

Επαλήθευση του Google Search Console

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Yoast, διαθέτουν πολλές εναλλακτικές μεθόδους για την επαλήθευση του ιστότοπού σας.

2. Δομημένα δεδομένα

Η πιο κοινή μορφή δομημένων δεδομένων είναι πλούσια αποσπάσματα που προσθέτουν “επιπλέον πληροφορίες” στα αποσπάσματα σας με τη μορφή αστεριών κριτικών, πληροφοριών συνταγής, πληροφοριών συμβάντων και άλλων τύποι δεδομένων. Εδώ είναι εκθεσιακός χώρος προβάλλοντας μερικούς διαφορετικούς τύπους πλούσιων αποσπασμάτων και πλούσιων καρτών.

Αστέρια αναθεώρησης δομημένων δεδομένων

Δημοφιλείς προσθήκες εμπλουτισμένων αποσπασμάτων:

Έλεγχος για σφάλματα
Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη εμπλουτισμένων αποσπασμάτων σε περιεχόμενο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενότητα δομημένων δεδομένων του Google Search Console για να παρακολουθείτε τις σελίδες που επισημαίνετε, να ελέγχετε για σφάλματα και να βλέπετε βαθμολογίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Εργαλείο δομημένων δεδομένων της Google για να δοκιμάσετε μια μόνο σελίδα, αλλά αυτό δείχνει όλα σελίδες…

Δομημένα δεδομένα στο Google Search Console

3. Πλούσιες κάρτες

Πλούσιες κάρτες είναι μια ενημερωμένη μορφή εμπλουτισμένων αποσπασμάτων. Είναι ένα εμφάνιση καρουζέλ από αριστερά προς τα δεξιά και μπορεί να γίνει μόνο με συνταγές και ταινίες στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά στα Αγγλικά των ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πρόσθετα WordPress που υποστηρίζουν πλούσιες κάρτες καθώς είναι σχετικά νέα, οπότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τη σήμανση από το εκθεσιακός χώρος, αλλά ελπίζω να βγει σύντομα ένα πρόσθετο.

Πλούσιες κάρτες για κινητά

4. Επισήμανση δεδομένων

Επισήμανση δεδομένων είναι ένα εναλλακτική λύση στη χρήση ενός πλούσιου πρόσθετου αποσπάσματος. Είναι ένα εργαλείο “σημείου και κλικ” που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επισημάνετε τους τίτλους σελίδων, τις ημερομηνίες και άλλα απαιτούμενα πεδία που απαιτούνται για την εμφάνιση πλούσιων αποσπασμάτων στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μόλις το κάνετε αυτό με δύο σελίδες ή αναρτήσεις, η Google θα εφαρμόσει αυτά τα μοτίβα σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας… οπότε θα πρέπει να το κάνετε μόνο με μερικά κομμάτια περιεχομένου.

5. Βελτιώσεις HTML

Σας λέει αν τα αποσπάσματα σας (Τίτλοι SEO + μετα-περιγραφές) είναι πολύ σύντομα, μεγάλα ή περιέχουν διπλότυπα. Στο Yoast υπάρχει η “γραμμή προόδου” που πρέπει να γίνει πορτοκαλί (κακή) ή πράσινη (καλή) ανάλογα με το μήκος, αρκεί να γράφετε αυτά αρκετά για να είναι πράσινο, θα πρέπει να είστε εντάξει. Εάν δεν το έχετε κάνει, το Βελτιώσεις HTML θα σας πει ποιες σελίδες πρέπει να διορθωθούν.

Βελτιώσεις HTML

Για να αποφύγετε σφάλματα στο μέλλον, βεβαιωθείτε ότι η «γραμμή προόδου μήκους» στο Yoast είναι πράσινη…

Επεξεργαστής αποσπάσματος Yoast

Χρησιμοποιήστε το Μαζικό πρόγραμμα επεξεργασίας Yoast για να τα διορθώσετε
Μπορείτε να επεξεργαστείτε μαζικά τους τίτλους σας SEO + τις μετα-περιγραφές στο Yoast στο SEO → Εργαλεία → Μαζική επεξεργασία. Λάβετε υπόψη ότι ο μαζικός επεξεργαστής δεν διαθέτει τη “γραμμή προόδου μήκους” ή σας δείχνει τη λέξη-κλειδί εστίασης αυτής της σελίδας, όπως η ανάλυση περιεχομένου… αλλά θα πρέπει να ενσωματώσετε και τα δύο.

Μαζική επεξεργασία Yoast

6. Ταχείες σελίδες για κινητές συσκευές

Σελίδες AMP είναι ένα έργο Google που κάνει τις σελίδες σας για κινητά να φορτώνουν γρηγορότερα ενώ προσθέτετε τη σφραγίδα AMP στα αποσπάσματα για κινητά. ο Προσθήκη AMP προσθέτει τις σελίδες AMP, το Κόλλα για Yoast & Προσθήκη AMP Σας επιτρέπει να κάνετε βασικές προσαρμογές στο σχεδιασμό, καθώς θα αλλάξει τον τρόπο εμφάνισης του περιεχομένου σας σε κινητά. Δοκιμάστε το και αν δεν σας αρέσει, μπορείτε πάντα να διαγράψετε τις προσθήκες.

amp-σελίδες

Προσθήκη σελίδων AMP στο WordPress

 • Εγκαταστήστε το Πρόσθετο AMP από την Automattic (προσθέτει τις σελίδες AMP)
 • Εγκαταστήστε το Πρόσθετο κόλλας για Yoast SEO AMP εάν χρησιμοποιείτε το Yoast (προσαρμόζει το σχέδιο)
 • Προσθέστε / amp / σε οποιαδήποτε σελίδα στον ιστότοπό σας για να δείτε πώς φαίνεται και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Yoast → AMP για να αλλάξετε το σχέδιό σας και να ενεργοποιήσετε τους προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων
 • Περιμένετε μέχρι το Google να ανιχνεύσει ξανά τον ιστότοπό σας και να προσθέσει τα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητές συσκευές AMP

Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε το Search Console επιταχυνόμενη ενότητα σελίδων για κινητά για σφάλματα…

Accelerated Mobile Pages Google Search Console

7. Αναζήτηση στο Analytics

Αυτό θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε πώς μετράτε το SEO εάν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει. Μπορείτε να μετρήσετε την κατάταξη (θέση), τις λέξεις-κλειδιά (ερωτήματα), το CTR (αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων) κι αλλα. Υπάρχει τόνος πολλαπλής παραπομπής που μπορείτε να κάνετε, αλλά παραθέτω 5 παραδείγματα παρακάτω τα οποία βρήκα τα πιο χρήσιμα.

Μεταβείτε στο αναλυτικά αναζήτησης και προσαρμόστε τα φίλτρα σε αυτό που βλέπετε σε κάθε πίνακα ελέγχου

Φίλτρο ανάλυσης αναζήτησης

1. Δείτε λέξεις-κλειδιά (ερωτήματα) για τα οποία βαθμολογείτε…

Ερωτήματα κονσόλας αναζήτησης Google

2. Ερωτήματα για συγκεκριμένα προϊόντα, υπηρεσίες ή θέματα για τα οποία δημοσιεύετε ιστολόγια. Απλώς προσαρμόστε το φίλτρο ερωτημάτων για να συμπεριλάβετε όλα τα ερωτήματα που περιέχουν το “SiteGround” (ή οποιαδήποτε λέξη-κλειδί θέλετε να δείτε)…

Φίλτρο ερωτημάτων του Analytics αναζήτησης

3. Ερωτήματα που χρησιμοποιούνται για την εύρεση περιεχομένου στις Εικόνες Google…

Αναζήτηση στο Google Ερωτήματα εικόνων Google

4. Μάθετε ποιες σελίδες κατατάσσονται υψηλά αλλά έχουν χαμηλό CTR. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να ξαναγράψετε το απόσπασμά σας (τίτλος SEO + μετα-περιγραφή) για να είναι πιο δελεαστικό να κάνετε κλικ, αλλά μερικές φορές συμβαίνει επειδή το περιεχόμενό σας δεν είναι τόσο συναφές με άλλα αποτελέσματα (στην περίπτωση αυτή υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε).

Αναζήτηση CTR Analytics έναντι θέσης

5. Συγκρίνετε το SEO σας (βαθμολογίες, CTR, κλικ) με μια προηγούμενη χρονική περίοδο…

Σύγκριση ημερομηνίας

8. Σύνδεσμοι προς τον ιστότοπό σας

Από την εμπειρία μου, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε χαμηλής ποιότητας και άσχετους ιστότοπους που σας συνδέουν, ώστε να μπορείτε να τους καταργήσετε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα καθαρότερο προφίλ συνδέσμου και θέλησης ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο τυχόν ποινής της Google, και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τις βαθμολογίες σας ειδικά μακροπρόθεσμα. Περιηγηθείτε στους συνδέσμους σας και εντοπίστε ιστότοπους χαμηλής ποιότητας ή άσχετους που σας συνδέουν. Αυτό μπορεί να απαιτεί λίγη έρευνα και κρίση για τον προσδιορισμό των συνδέσμων που είναι “αυθεντικοί” και ποιοι δεν είναι. Ο Moz έχει ένα εξαιρετικό άρθρο σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου και κατάργησης συνδέσμου αν θέλετε να διαβάσετε αυτό.

Ποιος συνδέεται περισσότερο

Απόρριψη κακών συνδέσμων
Μόλις έχετε τη λίστα των διευθύνσεων URL, επικοινωνήστε με τους webmaster και ζητήστε τους να την καταργήσουν (σίγουρα η προτιμώμενη μέθοδος). Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε, χρησιμοποιήστε το εργαλείο απόρριψης. Ακόμα κι αν δεν έχετε χτυπηθεί με ένα πέναλτι ο Matt Cutts προτείνει απορρίπτοντας αμφισβητήσιμους συνδέσμους ως προληπτικό μέτρο. Προσπαθώ να διαβάσω τους συνδέσμους μου περίπου μία φορά κάθε χρόνο για να τους καθαρίσω. Φυσικά, πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο εάν έχετε έναν ιστότοπο αξιοπρεπούς μεγέθους με έναν καλό αριθμό συνδέσμων.

Απόρριψη συνδέσμων

9. Εσωτερικοί σύνδεσμοι

Δείτε ποιες σελίδες συνδέετε περισσότερο …

Εσωτερικοί σύνδεσμοι Google Search Console

Περισσότερο εσωτερικοί σύνδεσμοι μια σελίδα, τόσο πιο πιθανό θα εμφανίζεται ως σύνδεσμος ιστότοπου…

Σύνδεσμοι ιστότοπου

10. Χειροκίνητες ενέργειες

ΕΝΑ χειροκίνητη δράση είναι τύπος ποινής Google. Αυτές είναι οι 2 πιο κοινές…

Μη αυτόματες ενέργειες Google Search Console

Μη φυσικοί σύνδεσμοι στον ιστότοπό σας – αν έχετε προσλάβει ένα πρόγραμμα δημιουργίας συνδέσμων και έχετε δημιουργήσει πολλούς ανεπιθύμητους συνδέσμους, αυτός είναι πιθανώς ο λόγος. Σταματήστε να το κάνετε αυτό τώρα και μεταβείτε σε όλους τους συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας (βήμα 8) και προσπαθήστε να τους καταργήσετε επικοινωνώντας με τους webmaster ή χρησιμοποιώντας το εργαλείο απόρριψης.

Λεπτό περιεχόμενο με μικρή ή καθόλου προστιθέμενη αξία – σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσετε το περιεχόμενό σας. Το σύντομο, μη χρήσιμο και διπλό περιεχόμενο είναι όλα μεγάλα όχι όχι στο SEO. Παρατηρήστε πόσο καιρό είναι αυτό το σεμινάριο; Γι ‘αυτό ορισμένα από τα άρθρα μου συγκεντρώνουν περισσότερους από 150 επισκέπτες την ημέρα. Περιηγηθείτε στο περιεχόμενό σας (τόσο σε σελίδες όσο και σε αναρτήσεις) και ξεσηκώστε τα. Θυμάμαι όταν πέρασα 2 συμπαγείς μέρες ανανεώνοντας το δικό μου Εκπαιδευτικό Yoast και πήγε από 10 επισκέπτες / ημέρα σε 100 επισκέπτες / ημέρα διανυκτέρευση (ναι, αληθινή ιστορία).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κυρώσεις χειροκίνητης δράσης από τον Matt Cutts…

11. Διεθνής στόχευση

Στοχεύστε τον ιστότοπό σας σε μια συγκεκριμένη χώρα. Αυτό δεν το αποκλείει εντελώς από όλες τις άλλες χώρες (είναι απλώς ένα σήμα). Εάν είστε διεθνής, πρέπει να αφήσετε αυτήν την επιλογή μη επιλεγμένη.

Διεθνής στόχευση Google Search Console

12. Ευχρηστία για κινητά

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ Το εργαλείο δοκιμών της Google για κινητά Αυτό κάνει το ίδιο πράγμα μόνο που δείχνει σφάλματα κινητής τηλεφωνίας για ολόκληρο τον ιστότοπό σας. Ακριβώς επειδή χρησιμοποιείτε ένα θέμα WordPress που ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε λάθη! Εδώ είναι πώς να διορθώσετε τα σφάλματα του κινητού σας.

Σφάλματα ευχρηστίας για κινητά Google Search Console

Αλλά ιδανικά θα δείτε αυτό το μήνυμα…

Ζητήματα για κινητά - Εργαλεία για Webmasters Google

13. Κατάσταση ευρετηρίου

Δείχνει πόσες σελίδες ευρετηριάζονται από την Google. Φροντίστε να επιλέξετε το προχωρημένη επιλογή και ενεργοποιήστε τα “αποκλεισμένα από ρομπότ” και “καταργημένα” για να δείτε τους αποκλεισμένους πόρους και τις καταργημένες διευθύνσεις URL.

Κατάσταση ευρετηρίου

Τι να προσέξετε

 • Το γράφημα πρέπει να είναι μια σταθερή αύξηση, που σημαίνει ότι προσθέτετε συνεχώς νέο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, το οποίο μπορεί να ευρετηριάσει η Google
 • Οι ξαφνικές πτώσεις πρέπει να διερευνηθούν και μπορεί να σημαίνει ότι ο διακομιστής σας είναι εκτός λειτουργίας ή υπερφορτωμένος (σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αναβαθμίσετε τη φιλοξενία σας ή να μειώσετε την κατανάλωση CPU)
 • Οι απότομες αιχμές μπορεί να προκληθούν από διπλό περιεχόμενο ή ακόμα και από εισβολές

14. Αποκλεισμένοι πόροι

Σας ενημερώνει εάν το robots.txt σας εμποδίζει την ανίχνευση συγκεκριμένων πόρων από το Google. Σας καθοδηγεί επίσης στη διαδικασία κατάργησης αποκλεισμού, ωστόσο ίσως θελήσετε να διατηρήσετε αποκλεισμένους ορισμένους πόρους εάν δεν θέλετε να ανιχνεύσει η Google. Μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό πόρων που φιλοξενείτε, κατέχετε ή έχετε πρόσβαση στο robots.text του αρχείου (δεδομένου ότι αυτό θα πρέπει να επεξεργαστεί για να το ξεμπλοκάρετε). Διαφορετικά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο του πόρου και να δείτε εάν θα επεξεργαστεί το robots.txt για εσάς.

Αποκλεισμένες διευθύνσεις URL

Αφού βρείτε το αποκλεισμένος πόρος Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Fetch and Render για να δείτε τη σελίδα ως Google και να αποφασίσετε εάν αυτό επηρεάζει το SEO σας. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να το αλλάξετε, θα πρέπει να επαληθεύσετε τον κεντρικό υπολογιστή και, στη συνέχεια, να ενημερώσετε το αρχείο robots.txt για να το ξεμπλοκάρετε. Θυμηθείτε, εάν πρόκειται για πόρους τρίτων, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο του πόρου και να τον κάνετε να το κάνει για εσάς.

Αποκλεισμένοι πόροι

15. Καταργημένες διευθύνσεις URL

ο εργαλείο κατάργησης διευθύνσεων URL μπλοκάρει προσωρινά το URL για 90 ημέρες… αν θέλετε αποκλεισμός μόνιμων διευθύνσεων URL από την Google θα πρέπει να δείτε αυτό το άρθρο. Μπορείτε να καταργήσετε μόνο τις διευθύνσεις URL που σας ανήκουν…

Καταργήθηκαν διευθύνσεις URL

16. Σφάλματα ανίχνευσης

Τα σφάλματα ανίχνευσης είναι κατεστραμμένες σελίδες στον ιστότοπό σας και μπορεί να συμβούν εάν:

 • Αλλαγή διευθύνσεων URL
 • Επανασχεδιασμός του ιστότοπού σας
 • Αποτυχία ρύθμισης ανακατευθύνσεων
 • Διαγραμμένο περιεχόμενο από τον ιστότοπό σας

Εάν απλώς ρυθμίσετε το Search Console, μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον 1 εβδομάδα για να συμπληρωθούν όλα τα σφάλματα ανίχνευσης. Όταν τα δείτε, θα θέλετε να περάσετε από κάθε καρτέλα (επιτραπέζιος υπολογιστής, smartphone, σφάλμα διακομιστή, soft 404, δεν βρέθηκε, άλλος). Κάθε ένα θα έχει διαφορετικά URL που θα πρέπει να διορθωθούν με ανακατευθύνσεις…

Σφάλματα ανίχνευσης Search Console

Κάντε κλικ σε κάθε ένα για να δείτε την πλήρη διεύθυνση URL της σπασμένης σελίδας, η οποία πρέπει να ανακατευθυνθεί στη σωστή σελίδα στον ιστότοπό σας. Φυσικά, αυτό θα χρειαστεί χρόνος για να περάσουμε από όλα αυτά, αλλά θα διασφαλίσει ότι τυχόν σύνδεσμοι που οδηγούν σε αυτές τις παλιές διευθύνσεις URL μεταβιβάζουν το «χυμό συνδέσμου» στις νέες σελίδες σας.

Η επίλυση αυτών είναι βασικά σαν να λαμβάνετε δωρεάν συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας.

Το Search Console Not Found URL

Ανακατεύθυνση σφαλμάτων ανίχνευσης στις κατάλληλες σελίδες τους
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόσθετο όπως Γρήγορη ανακατεύθυνση σελίδας / ανάρτησηςYoast SEO Premium, ή να το κάνετε μέσω .htaccess. Η μέθοδος που θα σας δείξω είναι το Quick Page / Post Redirect. Θέλετε να ανακατευθύνετε κάθε URL στη νέα (σωστή) σελίδα στον ιστότοπό σας. Ναι, πρέπει να κάνετε ΚΑΘΕ ένα.

 • Εγκαταστήστε το Γρήγορη προσθήκη σελίδας / μετά την ανακατεύθυνση
 • Μεταβείτε στις Γρήγορες ανακατευθύνσεις → Γρήγορες ανακατευθύνσεις
 • Προσθέστε το σπασμένο URL στην αριστερή στήλη και το νέο σωστό URL στη δεξιά στήλη
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη νέων ανακατευθύνσεων” (μπορεί να κάνει 3 κάθε φορά)
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “επισήμανση ως σταθερού” στο Search Console ή περιμένετε μερικές ημέρες για να ενημερωθεί

301 Ανακατεύθυνση WordPress

Άμεση προβολή σφαλμάτων ανίχνευσης στο Yoast
Για να δείτε σφάλματα ανίχνευσης στο Yoast χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε στο Search Console, μεταβείτε στο Yoast → SEO → Search Console και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη κώδικα εξουσιοδότησης Google” και ακολουθήστε τις οδηγίες…

yoast-search-console-έλεγχος ταυτότητας

Όταν ολοκληρώσετε τον έλεγχο ταυτότητας του Yoast με το Search Console, μπορεί να χρειαστεί περίπου 1 εβδομάδα για να συμπληρωθούν τα σφάλματα ανίχνευσης. Αλλά εδώ θα τα βλέπετε στο SEO → Search Console.

yoast-search-console-crawl-σφάλματα

17. Στατιστικά ανίχνευσης

Θέλετε ιδανικά ένα σταθερή αύξηση καθώς προσθέτετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας…

Στατιστικά ανίχνευσης Google Search Console

Γιατί μειώθηκε ο ρυθμός ανίχνευσης?

18. Λήψη ως Google

Λήψη ως Google ελέγχει εάν η Google μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σελίδα, πώς την αποδίδει και τυχόν πόρους (π.χ. εικόνες ή σενάρια) που έχουν αποκλειστεί από το Googlebot. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων ανίχνευσης και να διασφαλίσει ότι οι διευθύνσεις URL της σελίδας σας είναι προσβάσιμες στο Googlebot. Αυτό Εκπαιδευτικό Yoast κάνει εξαιρετική δουλειά για να εξηγήσει τα διάφορα σφάλματα, συμπεριλαμβανομένων των μη θεμελιωμένων, μη προσπελάσιμων, ανακατευθύνσεων και άλλων.

Λήψη ως Google

19. Δοκιμαστής Robots.txt

Ελέγξτε εάν αποκλείεται μια διεύθυνση URL από την Google και αν υπάρχουν σφάλματα. Το πιο συνηθισμένο σφάλμα είναι η καθυστέρηση ανίχνευσης που μπορεί να προκύψει εάν περιορίσετε τον ρυθμό ανίχνευσης στο ρυθμίσεις ιστότοπου (θα πρέπει να γίνει μόνο εάν το Googlebot επιβραδύνει τον διακομιστή σας και προκαλεί όρια CPU / εύρους ζώνης στον λογαριασμό φιλοξενίας σας). Αλλά αυτός ο κανόνας αγνοείται από το Googlebot, επομένως δεν απαιτείται καμία ενέργεια.

Δοκιμαστής Robots.txt

20. Χάρτες ιστοτόπου

Δείτε πώς μπορείτε να υποβάλετε τον χάρτη ιστότοπου Yoast XML στο Google…

 • Στις ρυθμίσεις του Yoast, μεταβείτε στο SEO → XML Sitemaps
 • Διαμορφώστε τον χάρτη ιστότοπού σας για να εξαιρέσετε ετικέτες, συνδέσμους συνεργατών κ.λπ. (δείτε τη φωτογραφία παρακάτω)
 • Κάντε κλικ στο κουμπί XML Sitemap
 • Αντιγράψτε το τελευταίο μέρος της διεύθυνσης URL: sitemap_index.xml
 • Στο Google Search Console μεταβείτε στην επιλογή Ανίχνευση → Χάρτες ιστοτόπου
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη / δοκιμή χάρτη ιστότοπου
 • Επικολλήστε τη διεύθυνση URL στο Google Search Console
 • Δοκιμάστε και υποβάλετε
 • Θέα κοινά σφάλματα χάρτη ιστότοπου αν έχεις κανένα
 • Χρησιμοποιείται η ίδια διαδικασία υποβολής χάρτη ιστότοπου Μπινγκ + Γιάντεξ

Εδώ είναι μερικά στιγμιότυπα οθόνης εάν τα χρειάζεστε…

Ρυθμίσεις χάρτη ιστότοπου Yoast XML

xml-sitemap-post-types

Χάρτης ιστοτόπου Yoast

Διεύθυνση URL χάρτη ιστοτόπου Yoast

Υποβολή χάρτη ιστότοπου Search Console

Σφάλματα χάρτη ιστότοπου

21. Παράμετροι URL

Η μεγάλη πλειοψηφία σας δεν θα έχει προβλήματα με Παράμετροι διεύθυνσης URL και θα δει αυτό το μήνυμα, αλλά εάν η Google εμφανίσει ένα διαφορετικό μήνυμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του. Εδώ είναι Σεμινάριο Youtube από Google Webmasters που σας δείχνει τι να κάνετε. Απλά προσέξτε γιατί οι ακατάλληλες ενέργειες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα οι σελίδες να μην εμφανίζονται πλέον στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google.

Παράμετροι διεύθυνσης URL

22. Θέματα ασφάλειας

Κατώτατη γραμμή… εάν έχετε προβλήματα εδώ θα πρέπει επικοινωνήστε με τον Sucuri ποιος μπορεί να σας βοηθήσει να τα διορθώσετε. Αλλά πρέπει να το κάνετε ΤΩΡΑ, καθώς τα ζητήματα ασφαλείας μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον ιστότοπο και το SEO σας. Συχνά αυτό σημαίνει τον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού που έχει προστεθεί στον ιστότοπό σας και τη διαγραφή αυτών των αρχείων.

Search Console ζητήματα ασφαλείας

Ενίσχυση της ασφάλειας στο WordPress

 • Αλλαγή γενικού ονόματος χρήστη “Διαχειριστής”
 • Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με αριθμούς
 • Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων για σύνδεση
 • Εγκαταστήστε μια προσθήκη όπως Wordfence, Θέματα, ή Σουκούρι
 • Διατηρήστε ενημερωμένο τον πυρήνα, το θέμα και τις προσθήκες του WordPress
 • Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας βρίσκεται σε ασφαλή φιλοξενία WordPress (χρησιμοποιώ SiteGround)

23. Άλλοι πόροι

Πόροι Search Console

Χρησιμοποιήστε το PageSpeed ​​Insights για να ελέγξετε εάν η φιλοξενία σας είναι αργή
Εδώ είναι ένα ωραίο κόλπο. Εκτελέστε τον ιστότοπό σας Google PageSpeed ​​Insights και ελέγξτε εάν μείωση του χρόνου απόκρισης διακομιστή βρίσκεται στην αναφορά σας. Εάν ναι, αυτό σημαίνει ότι ο διακομιστής σας (φιλοξενία) είναι αργός. Θα το δείτε πολύ με τους Bluehost, Godaddy, HostGator και άλλους οικοδεσπότες χαμηλότερης ποιότητας…

Slow WordPress Hosting Bluehost

Εάν το βλέπετε στην αναφορά σας θέλετε να το διορθώσετε, θα πρέπει είτε να αναβαθμίσετε τη φιλοξενία σας είτε να μεταβείτε σε έναν ταχύτερο κεντρικό υπολογιστή SiteGround που βαθμολογήθηκε με τον Νο 1 οικοδεσπότη σε πολλές δημοσκοπήσεις στο Facebook…

2017-WordPress-Φιλοξενία-ΔημοσκόπησηΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)Web-Host-PollΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)Best-Hosting-Provider-PollΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)Best-Managed-WordPress-Hosting-PollΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)Best-Shared-Hosting-PollΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)2016-WordPress-Φιλοξενία-ΔημοσκόπησηΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)Best-WooCommerce-Hosting-PollΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)Shared-Hosting-PollΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)Διαχειριζόμενο-WordPress-Φιλοξενία-ΔημοσκόπησηΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)Αγαπημένη φιλοξενία-δημοσκόπησηΠροβολή δημοσκόπησης στο Facebook ή Προβολή πλήρους ψηφοφορίας (Στιγμιότυπο οθόνης)

Μπορείτε να διαβάσετε το δικό μου πλήρης αναθεώρηση SiteGround αν θέλετε να μάθετε για αυτά, αλλά ο ιστότοπός μου φορτώνεται <1s στο GTmetrix, <1s στο Pingdom, έχω 100% ώρες λειτουργίας, και θα είναι ομοιόμορφα μετεγκαταστήστε δωρεάν.

24. Ρυθμίσεις ιστότοπου

Ρυθμίσεις ιστότοπου είναι στο επιλογή κιβωτίου ταχυτήτων στην επάνω δεξιά γωνία του πίνακα ελέγχου του Search Console…

Κύριες επιλογές Search Console

Προτιμώμενος τομέας – είναι μια προτίμηση αν θέλετε να συμπεριλάβετε το www στον τομέα σας (δεν υπάρχει «σωστός» τρόπος για SEO). Όποιο από τα δύο επιλέξατε στις ρυθμίσεις του ιστότοπου θα πρέπει να είναι το ίδιο στο WordPress (Ρυθμίσεις → Γενικά → Διεύθυνση WordPress + Διεύθυνση ιστότοπου). Θα αποφύγω να αλλάξω αυτό εάν έχετε ήδη έναν καθορισμένο τομέα καθώς αυτό αλλάζει ΟΛΟΥΣ τους συνδέσμους στον ιστότοπό σας.

WordPress WWW Non WWW

Ρυθμός ανίχνευσης – η πιο συνηθισμένη χρήση για αυτό είναι εάν ο ιστότοπός σας πέφτει συνεχώς λόγω περιορισμών χωρητικότητας, εύρους ζώνης ή CPU στον λογαριασμό φιλοξενίας σας. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας σας δεν περιλαμβάνει αρκετούς πόρους για την εκτέλεση του ιστότοπού σας, οπότε είτε πρέπει να τα μειώσετε (π.χ. διαγράφοντας προσθήκες που καταναλώνουν πολλούς πόρους ή ενεργοποιώντας Έλεγχος καρδιακών παλμών WordPressή αναβαθμίστε τη φιλοξενία σας. Ο περιορισμός του ρυθμού ανίχνευσης θα πει στο Googlebot να μην ανιχνεύσει τον ιστότοπό σας τόσο γρήγορα, κάτι που βοηθά στη μείωση των πόρων του διακομιστή που καταναλώνει. Αυτή είναι η μόνη φορά που πρέπει να το κάνετε αυτό.

Υπηρεσία προσωρινά μη διαθέσιμη

25. Αλλαγή διεύθυνσης

Εάν αποφασίσατε ποτέ να αλλάξετε ονόματα τομέα, αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της κατάταξης…

Αλλαγή του Search Console

26. Ιδιότητα του Google Analytics

Ενεργοποίηση του Ιδιότητα του Google Analytics σάς επιτρέπει να βλέπετε δεδομένα του Search Console στις αναφορές του Google Analytics. Απλώς επιλέξτε την ιδιότητα ιστού αναλυτικών στοιχείων και αποθηκεύστε τις αλλαγές…

Ιδιότητα Google Analytics

Τώρα συνδεθείτε στο Google Analytics και μεταβείτε στην ενότητα Απόκτηση → Search Console…

Ενσωμάτωση του Google Analytics Search Console

Εδώ είναι ο πίνακας ελέγχου “σελίδες προορισμού” που εμφανίζει παρόμοια δεδομένα με το Google Search Console αναλυτικά αναζήτησης, μόνο εσείς μπορείτε να παραπέμψετε ακόμη περισσότερες μετρήσεις από το Google Analytics…

Σελίδες προορισμού Google Analytics

Λάβετε βοήθεια για την επίλυση σφαλμάτων στο Search Console

Η Pronaya είναι προγραμματιστής WordPress που βρήκα freelancer.com με ποιον συνεργάζομαι για πάνω από 5 χρόνια. Με βοήθησε (και πελάτες) να επιδιορθώσω σφάλματα που σχετίζονται σχεδόν με τα πάντα στο Google Search Console (κινητά, ασφάλεια, www, χάρτες ιστότοπου, σφάλματα ανίχνευσης). Εάν έχετε μια ερώτηση σχετικά με την πλευρά των πραγμάτων SEO, μπορείτε να μου αφήσετε ένα σχόλιο και θα χαρώ να σας βοηθήσω, αλλά αν χρειάζεστε βοήθεια για να διορθώσετε πραγματικά τα σφάλματα, η Pronaya είναι ο άνθρωπος για αυτό. Είναι 40 $ / ώρα και το email του είναι [email protected]. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στον ελεύθερο επαγγελματία και να αναζητήσετε το προφίλ του (όνομα χρήστη) bdkamol).

BDkamol-Speed-Optimizer

Έχετε ερωτήσεις; Χρειάζεστε βοήθεια; Πάρε με τηλέφωνο!

Δείτε το Κέντρο βοήθειας Search Console αν δεν το έχετε κάνει ήδη – έχουν πολλά άρθρα τεκμηρίωσης και αντιμετώπισης προβλημάτων για κάθε ένα από αυτά τα θέματα. Ή απλώς αφήστε μου ένα σχόλιο παρακάτω, καθώς χαίρομαι που βοηθάω όποιον αφιερώνει χρόνο να διαβάσει αυτά τα πράγματα.

Εάν το βρήκατε αυτό χρήσιμο, ένα μερίδιο εκτιμάται πάντα 🙂

Στην υγειά σας,
Κάποιος

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector