13 maneres d’arreglar un lent tauler d’administració de WordPress (permanentment)

04.06.2020
GUIA DE COMENÇADOR '13 maneres d’arreglar un lent tauler d’administració de WordPress (permanentment)
0 21 мин.

La càrrega del vostre administrador de WordPress és tan lenta?


Bé, és un problema habitual que tenen molts propietaris de llocs de WordPress. Hi ha diverses raons que poden provocar un lent administrador de WordPress, com ara, per exemple, plugins amb recursos pesats, versió antiga de PHP, que no utilitza un complement de caché, WordPress obsolet, allotjament web de mala qualitat i molts més.

És bastant molest quan tens un estat d’ànim de productivitat i tens una llista àmplia per treballar, però el tauler de WordPress es carrega tan lent o fins i tot deixa de respondre completament (sé com se sent).

Però no us preocupeu. Ajudarem a agilitar el vostre tauler d’administració de WordPress.

En aquest article, primer abordarem algunes de les raons per les quals teniu un lent tauler d’administració de WordPress. A continuació, realitzarem 13 passos per solucionar els problemes i us ajudaran a accelerar el lloc de WordPress i el quadre de comandament.

Després d’obtenir els detalls d’inici de sessió, vaig iniciar la sessió al seu panell d’administració de WordPress per comprovar si el tauler es carrega lentament o no. 

A continuació, vaig dirigir el seu lloc web a través Informació de la velocitat de la pàgina de Google, GTMetrix i Pingdom per comprovar el que alenteu el lloc web. 

He comprovat que el seu lloc de WordPress, així com el tauler d’administració i tots dos, són força lents. Aquí us detallo els resultats de les proves de velocitat del lloc web i també vaig incloure els resultats després de l’optimització.

# 1. Resultats de la informació sobre la velocitat de la pàgina de Google (abans i després de l’optimització): Comparació de resultats de pàgines de Google # 2. Resultats de GTmetrix (abans i després de l’optimització): Comparació de velocitat de Gtmetrix # 3. Resultats del pingdom (abans i després de l’optimització): Resultat del test de velocitat del pingdom

Per què teniu un panell d’administració de WordPress lent?

Hi ha diverses raons per les quals el vostre panell d’administració de WordPress i la vostra pàgina es carreguen lentament. A continuació, es mostren els motius habituals a continuació que causen principalment un retard de WordPress lent:

 • connectors pesats per recursos
 • versió antiga de PHP
 • límit baix de memòria de WordPress
 • no utilitzeu un plugin i un CDN de caché
 • WordPress desactualitzat
 • base de dades desordenada
 • Ginys de WordPress innecessaris
 • allotjament web de mala qualitat

Ara aguditzem el vostre quadre de comandament de WordPress.

Com accelerar el Tauler d’administració de WordPress (Tauler de control)

S'està corregint el tauler d'administració de WordPress lent

1. Identifiqueu i elimineu els complements d’ús d’alta CPU

Quan vàreu instal·lar WordPress, el vostre tauler de WordPress solia carregar-se ràpidament.

Però ara és molt lent.

El motiu pot ser el compliment de recursos pesats. El vostre lloc pot contenir complements d’ús de CPU elevats que normalment requereixen molts recursos per executar-los. Com a resultat, el lloc de WordPress triga més temps a respondre.

Els complements lents més comuns són mapes, estadístiques, publicacions relacionades, verificador d’enllaços trencats, control lliscant d’imatges, creadors de pàgines o qualsevol tipus de complement que s’executen freqüentment per escanejar o processar al vostre lloc..

Així, com podeu trobar complements amb recursos pesats a WordPress?

És tan senzill monitor de consulta Plugin de WordPress.

Query Monitor és un complement que us permet depurar consultes de bases de dades, errors PHP, trucades de l’API HTTP i el més important mostra els complements de càrrega més lenta.

Plugin de WordPress de control de consulta

Un cop instal·lat i activat, aneu al tauler de control de WordPress.

A la part superior de la pàgina, podeu veure les estadístiques del complement. Feu clic a “L consultes per component” opció per veure els complements de càrrega més lenta. Un cop hàgiu trobat els complements de càrrega més lenta, traieu-los del vostre lloc.

A continuació, es detallen alguns complements lleugers de WordPress que us recomanem:

Tornar a la llista

 

2. Actualitzeu el vostre PHP a la versió més recent

WordPress està construït amb PHP i la seva versió l’ha establert l’empresa de hosting. 

Al igual que actualitzeu els vostres complements i temes de WordPress, també és important actualitzar el vostre PHP de WordPress a la versió més recent. Principalment hi ha dues raons per les quals cal actualitzar la vostra versió PHP:

 • El vostre lloc de WordPress serà més ràpid: La nova versió PHP (actualment 7.4) és més eficient. Pot augmentar el rendiment del vostre lloc fins a tres o quatre vegades més ràpid.
 • El vostre lloc serà més segur: WordPress és el CMS més popular i creat amb PHP. Per tant, es converteix en un objectiu per als pirates informàtics. En actualitzar el vostre PHP, tindreu les últimes funcions de seguretat que falten a la versió anterior de PHP. Per tant, és molt important actualitzar el vostre PHP a la versió més recent.

Malauradament, actualment més del 60% dels usuaris de WordPress utilitzen versions PHP que ja no són compatibles. Estadístiques de versions de PHP de WordPress

Com comprovar la vostra versió PHP actual?

Si utilitzeu WordPress 5.0 o superior, podeu comprovar la vostra versió PHP si aneu a Eines > Salut del lloc des del quadre de comandament.

WordPress Verifica la versió PHP

Abans de començar a actualitzar la vostra versió PHP, heu d’assegurar-vos que els vostres plugins i temes siguin compatibles amb la versió més recent de PHP..

> Però, com es pot comprovar si un complement o tema compatible amb la versió PHP?

Bé, per això, heu d’instal·lar el fitxer Comprobador de compatibilitat de PHP connectar.

Anar a Eines > Comprobador de compatibilitat de PHP i seleccioneu la versió més recent “Versió PHP” i “Només analitzar els temes i plugins actius” de l’Estat del complement / tema.

A continuació, feu clic a Lloc d’escaneig botó per executar l’exploració.

Plugin de WordPress per comprovar la compatibilitat PHP

Passarà un minut més o menys. Després d’això, podeu veure si els vostres plugins i temes són compatibles amb la versió més recent de PHP.

Si trobeu que un complement o un tema no és compatible amb la darrera versió PHP, és millor canviar a un altre complement.

També us recomanem que utilitzeu plugins o temes que s’actualitzin regularment.

Com millorar la versió PHP?

Abans d’iniciar l’actualització de la vostra versió PHP, us recomanem que feu una còpia de seguretat del vostre lloc i de la base de dades. En cas que alguna cosa vagi malament, podeu restaurar el vostre lloc des de la còpia de seguretat.

Actualitzeu PHP des del vostre Hosting cPanel 

Si el proveïdor d’allotjament ofereix un cPanel, podeu actualitzar la vostra versió PHP amb molta facilitat.

Primer, inicieu la sessió al compte de cPanel del vostre allotjament. Després, aneu a “Seleccioneu Gestor de versionsOpció ”. En aquest cas, estic utilitzant SiteGround Hosting.

SiteGround cPanel Gestor de versions PHP

Seleccioneu el lloc web per al qual voleu canviar la versió PHP.

SiteGround Versió PHP Actualització

Seleccioneu la versió PHP desitjada de la llista i feu clic a Desa.

El millor de l’allotjament de SiteGround és que actualitzen els servidors amb la versió més recent de PHP sempre que estiguin disponibles.

Sí, Siteground és compatible amb l’última versió de PHP 7.4.

Gràfic de PHP de SiteGround

Tanmateix, si el proveïdor d’allotjament no proporciona un cPanel o cap altra opció per actualitzar la versió PHP, haureu de dirigir-vos a l’equip de suport de la vostra empresa d’allotjament..

Creeu un bitllet d’assistència i escriviu això:

Hola, sóc un usuari del vostre [allotjament] i, actualment, dirigeixo un lloc web que és el vostre lloc web. He comprovat que la versió PHP del meu lloc és 7.2, que no està actualitzada. Em pregunto si podríeu actualitzar la versió PHP a 7.3, la qual cosa millorarà el rendiment del meu lloc i la seguretat. Informeu-me també quan s’actualitzi. Gràcies,

La vostra empresa d’allotjament actualitzarà la versió PHP.

Tornar a la llista

 

3. Elimineu els complements i els temes no utilitzats

Si no utilitzeu plugins i temes que no utilitzeu, el vostre lloc és vulnerable i, a més, fer que el vostre lloc sigui lent.

Els temes i plugins no utilitzats requereixen més espai al servidor i, sobretot, el vostre tauler és desordenat. WordPress també recomana suprimir plugins no utilitzats o antics per poder executar el vostre lloc de WordPress sense problemes.

Si suprimiu els complements i els temes no utilitzats, podeu millorar el rendiment del vostre lloc.

Per suprimir un complement, aneu a Connectors > Connectors instal·lats > Inactiu > Seleccioneu els complements inactius i llavors suprimir.

Suprimeix els complements de WordPress

De la mateixa manera, per suprimir temes no utilitzats, aneu a Aparició > Temes.

A continuació, feu clic a qualsevol tema inactiu. A la part inferior del costat dret, podeu veure una opció Suprimeix. Simplement feu clic a la secció Botó Suprimeix per eliminar el tema.

Suprimeix el tema de WordPress

Tornar a la llista

 

4. Mantingueu al dia el vostre WordPress, plugins i tema actualitzats

És molt recomanable que actualitzeu el vostre WordPress, complements i també el tema. Amb la darrera actualització, els desenvolupadors de WordPress inclouen noves funcions, solucionen problemes de seguretat, solucions d’errors i, el que és més important, millores de rendiment que fan que el vostre lloc de WordPress funcioni més ràpidament..

Abans d’actualitzar, assegureu-vos de fer una còpia de seguretat de la base de dades i fitxers.

Actualitzacions de WordPress

Per actualitzar el vostre lloc de WordPress, inicieu la sessió al vostre WordPress panell > Actualitzacions.

Allà podeu veure si hi ha alguna actualització disponible. Si veieu que hi ha una nova actualització disponible per al vostre nucli, complement o tema de WordPress, simplement actualitzeu-la fent clic al botó Actualitza.

Llegiu, Com actualitzar manualment WordPress, complements i tema

Tornar a la llista

5. Augmenteu el límit de memòria de WordPress

De manera predeterminada, moltes empreses d’allotjament limiten la vostra memòria de WordPress a 32 MB, cosa que no és suficient a vegades sobretot quan teniu molts connectors instal·lats al vostre lloc..

Podeu notar-ho quan processeu qualsevol cosa al vostre lloc, l’administrador de WordPress respon de manera tan lenta o fins i tot mostra un error esgotat de la memòria de WordPress.

Això es deu al fet que el vostre lloc requereix més memòria per executar de manera eficient una tasca diferent.

En augmentar el límit de memòria de WordPress, es pot corregir un lent tauler d’administració de WordPress.

Però primer, comproveu quin és el límit de memòria actual establert pel vostre proveïdor d’allotjament. 

Si utilitzeu la versió 5.0 de WordPress o superior, podeu comprovar-la fàcilment. Anar a Eines > Salut del lloc > Informació i desplaceu-vos cap a avall Servidor secció.

Límit de memòria de WordPress

Ara inicieu la sessió al vostre cPanel de l’allotjament i després a File Manager. Vés al directori arrel del lloc de WordPress.

Troba el “Wp-config.php” fitxer i afegeix el següent codi abans de la línia: “/ * Tot això, deixa d’editar! Feliç bloc. * / ”.

define (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);
Augmentar el límit de memòria PHP de WordPress

No oblideu guardar el fitxer.

Tanmateix, pot ser que l’allotjament no proporciona cap permís als usuaris per accedir al fitxer per fer cap canvi. En aquest cas, heu de dirigir-vos al proveïdor d’allotjament per augmentar el límit de memòria PHP.

Tornar a la llista

 

6. Comenceu a utilitzar un complement de memòria cau

Un complement de memòria cau crea automàticament un fitxer estàtic del contingut del lloc web al vostre servidor. Quan un visitant visita el vostre lloc web, el complement de memòria cau serveix el fitxer estàtic en lloc de carregar els scripts PHP més pesats.

Les pàgines estàtiques generalment es carreguen ràpidament als navegadors i, en general, augmenten el rendiment del vostre lloc.

WP Rocket és el millor complement de memòria cau de WordPress. Només costa 49 dòlars (inversió única) i inclou moltes funcions útils que altres plugins de memòria cau no ofereixen.

Aquí és per què WP Rocket és el millor complement de memòria cau de WordPress.

Funcions del connector de cau WP Rocket

Per què m’agrada WP Rocket:

 • És molt fàcil de configurar
 • Permet carregar imatges de mandra
 • Permet limitar els batecs del cor de WordPress
 • Puc optimitzar fàcilment la base de dades de WordPress
 • Molt fàcil d’integrar amb un CDN
 • La meva velocitat del lloc va augmentar
 • El seu suport al client és fantàstic

Què diuen altres usuaris sobre WP Rocket:

Classificat amb el primer lloc en diferents enquestes de Facebook

WP Rocket FaceBook Poll01

WP-Rocket-Facebook-Poll 02

WP-Rocket-Facebook-Poll 03

WP-Rocket-Facebook-Poll.4

Opinions sobre Trustpilot:

Més de 500 usuaris de Rocket WP els van classificar 4,9 sobre 5. 

Això és el que diuen sobre WP Rocket:

WP Rocket Trustpilot Review6

WP Rocket Trustpilot Review6

I n’hi ha més.

Obteniu el connector Wet Rocket

Tornar a la llista

 

7. Desactiva o limita el bateig del cor de WordPress

L’API WordPress Heartbeat és una característica que permet al navegador comunicar-se amb el servidor i proporcionar informació en temps real al tauler de WordPress.

Bàsicament, API de batejos de cor de WordPress:

 • mostra automàticament els avenços que heu fet a l’editor de pàgines / publicacions
 • proporciona dades en temps real al tauler de control mitjançant plugins

Tot i que aquesta funció ajuda de moltes maneres, també pot alentir dràsticament el vostre lloc.

L’API de batecs cardíacs envia sol·licituds AJAX al servidor cada 15 segons mitjançant “/wp-admin/admin-ajax.php“. Això pot generar un alt ús de CPU al vostre servidor.

Ara, si sou un servidor d’allotjament compartit i provoqueu un alt ús de CPU, la vostra empresa d’allotjament probablement acabarà el vostre compte.

Com comprovar l’API del batec del cor?

Escanegeu el vostre lloc a GTmetrix. Quan s’hagi completat l’exploració, aneu a la pestanya Cascada i comproveu el gràfic si hi ha alguna sol·licitud de “POST admin-ajax.php”..

publicar l'administració ajax

A l’opció “POST admin-ajax.php”, consulteu la pestanya Resposta per esbrinar el plugin per a culpables..

Aquí, he trobat que un complement de compartició social que provoca les trucades de l’API i retarda el meu lloc durant 2,3 segons.

Com desactivar o limitar els batecs del cor de WordPress?

Si utilitzeu el complement de memòria cau WP Rocket, podeu desactivar o limitar els batecs del cor de WordPress fàcilment.

WP Rocket Desactiva o controla els batecs del cor

Plugin alternatiu,

Si no utilitzeu el complement WP Rocket, encara podeu desactivar o limitar el bateig del cor de WordPress mitjançant la instal·lació del programa Control del batec cardíac connectar. Un cop activat, aneu a configuració > Control del batec cardíac.

Plugin de control del batec cardíac

Us recomanem que la desactiveu a tot arreu.

Tornar a la llista

8. Optimitza la base de dades de WordPress

Sempre que faci canvis al vostre lloc, per exemple, instal·lar un complement, editar una pàgina o publicació, quan un usuari deixa un comentari, etc. la vostra base de dades de WordPress emmagatzema tot.

Tanmateix, la base de dades de WordPress també emmagatzema coses innecessàries com ara revisions de pàgines / publicacions, taules de plugins desinstal·lades, comentaris no aprovats / de correu brossa, etc. Al moment, la vostra base de dades de WordPress s’ha encobert amb aquestes dades innecessàries i, per tant, el lloc de WordPress s’adopta. més temps per respondre.

Es pot solucionar esborrant la base de dades de WordPress.

Abans de començar, us recomano que feu una còpia de seguretat de la base de dades.

Si utilitzeu WP Rocker, podeu optimitzar fàcilment la base de dades de WordPress.

Base de dades WP Rocket Clean

Des del Tauler de control de WordPress, aneu a Configuració > Coet WP i feu clic a la pestanya Base de dades.

Us recomano que comproveu totes les opcions i que executeu el procés Optimitzar.

També hi ha una opció per programar la neteja de bases de dades, però, no us recomano que activeu aquesta opció, ja que pot trencar el vostre lloc. És millor que el procés de neteja de bases de dades manual es pugui executar una vegada al mes.

Plugin alternatiu,

Si no utilitzeu el complement WP Rocket, també podeu netejar la vostra base de dades de WordPress mitjançant el Optimització del WP connectar.

WP Optimitzar bases de dades netes

Instal·leu el complement i aneu al vostre tauler de control de WordPress. Des d’allà, feu clic a l’opció Optimitzar WP i netegeu la base de dades de WordPress.

Tornar a la llista

 

9. Desactiveu la memòria cau d’objectes i bases de dades a la memòria cau total W3

W3 Total Cache és un excel·lent complement per accelerar el lloc de WordPress.

Tanmateix, si no està configurat correctament, pot retardar el vostre lloc web.

Si utilitzeu el complement de memòria cau W3 total, us recomanem que Desactiva l’objecte i Cache de bases de dades.

Anar a “Rendiment > Configuració general” i desactiveu la memòria cau de bases de dades i la memòria cau d’objectes.

Desactiveu la memòria cau d'objectes i bases de dades a la memòria cau total W3

Tornar a la llista

10. Afegeix el teu lloc a Cloudflare CDN

Una xarxa de lliurament de contingut (CDN) és un sistema que, bàsicament, emmagatzema els continguts del vostre lloc web i els proporciona als espectadors des de la seva ubicació geogràfica més propera. Un CDN també accelera l’àrea d’administració de WordPress, protegeix el vostre lloc dels atacs de DDoS, estalvia els recursos del vostre allotjament i, el que és més important, millora l’experiència de l’usuari.

Cloudflare és un servei gratuït de CDN que abasta 200 ciutats de més de 90 països.

Pas 1, En primer lloc, cal Registra’t per a Cloudflare i afegeix el teu lloc web.

Pas 2, Trieu el pla gratuït

Pas 3, Continua a la pàgina de registres DNS

Pas 4, Assenyaleu el lloc amb els servidors de noms de Cloudflare

Cloudflare Canvia els noms de servidor

Pas 5, Comproveu els servidors de noms

Llegiu la nostra guia detallada sobre com afegir Cloudflare CDN al vostre lloc de WordPress

Tanmateix, si feu servir allotjament de Siteground, podeu afegir Cloudflare amb un sol clic (triga menys de 5 segons)

Opció CPanel Cloudflare Siteground

Tornar a la llista

11. Afegiu les regles de la pàgina de Cloudflare

Flama de núvols recomana desactiva les seves funcions a la pàgina d’administrador. Podeu fer-ho afegint regles de pàgina al vostre compte Cloudflare.

Inicieu la sessió al vostre compte de Cloudflare i aneu a l’aplicació Regla de pàgina.

Introduïu l’URL d’administració de WordPress que és “example.com/wp-admin/”. Afegiu un * abans i després de l’URL com ara * example.com / wp-admin / *. A continuació, introduïu les regles de la pàgina següent.

Creeu regles de pàgina Cloudflare

 

Un cop acabat, feu clic al botó Desa i desplega.

Tornar a la llista

 

12. Desactiveu widgets del tauler de comandament innecessaris

De manera predeterminada, el vostre tauler de WordPress inclou molts widgets com el panell de benvinguda, en un primer moment, esdeveniments i notícies de WordPress, activitat, etc..

Cada cop que carregueu el vostre tauler de WordPress, aquests widgets realitzen trucades externes per mostrar-vos la informació, que alenteix el tauler d’administració de WordPress.

Si observeu les vostres càrregues d’administració de WordPress tan lentes, podeu desactivar els ginys de tauler de taula innecessaris que no utilitzeu. Per desactivar widgets innecessaris, podeu utilitzar el Widget Disable connectar.

Un cop instal·lat i activat, aneu a Aparició > Desactiva el widget. A continuació, canvieu a la pestanya Desactivar widgets i seleccioneu els widgets que vulgueu inhabilitar.

Desactiva els ginys del tauler de comandament a WordPress

Un cop seleccionat, feu clic als canvis desats.

Tornar a la llista

13. Penseu en l’actualització o en el canvi del vostre allotjament de WordPress

Si l’administrador de WordPress continua sent lent, és hora d’actualitzar o canviar l’allotjament web. WordPress diu l’allotjament web té un impacte enorme en el rendiment del vostre lloc web.

El lloc web és l’allotjament de WordPress amb la millor valoració i també el recomana oficialment WordPress.org.

WordPress recomana SiteGround

Són el número 1 de cada enquesta de Facebook. 

Sitegound-Facebook-Poll-1

Sitegound Facebook Poll 2

Lloc web Facebook Poll 03

Lloc web Facebook Poll 05

Sitegound Facebook Poll 6

Lloc web Facebook Poll 7

Lloc web Facebook Poll00

Lloc web Facebook Poll .4

Lloc web Facebook Poll 9

Lloc web Facebook Poll 010

Lloc web Facebook Poll 011

Lloc web Twitter comentaris 0

Lloc web Twitter comentaris 01

Lloc web Twitter comentaris 02

Lloc web Twitter comentaris 05

Opinions sobre el lloc web Twitter 06

Ressenyes de Twitter del lloc web 7

Ressenyes de Twitter del lloc web 9

Lloc web Twitter comentaris 10

Ressenyes de Twitter del lloc web 12

Ressenyes de Twitter del lloc 13

Ressenyes de Twitter del lloc 14

Ressenyes de Twitter del lloc web 15

Opinions sobre el lloc web Twitter 16

Ressenyes de Twitter del lloc web 017

 

Revisió Trustpilot del lloc web0

Revisió aprovada

 

 

La seva plataforma d’avantguarda d’alta velocitat proporciona un servei d’allotjament molt ràpid. Utilitzen el més recent programari, protocols i impuls de velocitat tecnologies que fan que el vostre lloc de WordPress sigui extremadament ràpid.

Què és tan especial amb el hosting de Siteground?

 • Mouran el vostre lloc al seu servidor de forma gratuïta (sense temps d’aturada)
 • Ells faran que el vostre lloc de WordPress sigui molt ràpid (podeu veure els resultats d’altres usuaris que han compartit)
 • Proporcionen la darrera versió de PHP 7.4
 • Podeu afegir el vostre lloc ràpidament a Cloudflare CDN (triguen menys de 5 segons)
 • Proporcionen Firewall d’aplicacions web (WAF) que ajuda a protegir el vostre lloc contra els pirates informàtics
 • Anti-bot anti AI contra el tràfic maliciós
 • Ofereixen còpia de seguretat automàtica diària
 • La seva atenció al client és molt ràpida i útil

Tenen 3 plans diferents. Els seus plans de hosting de WordPress comencen a partir de només 3,95 dòlars al mes, cosa que és suficient per als principiants.

Si necessiteu més recursos, podeu seleccionar el pla GrowBig o el pla GoGeek.

Preu d'allotjament WordPress lloc

Cada pla inclou transferència de dades il·limitada, actualització automàtica de WordPress, còpia de seguretat diària gratuïta, CDN gratuït de Cloudflare, SSL gratuït i HTTPS i molts altres. Podeu consultar les funcions completes aquí.

Tornar a la llista

El backend lent de WordPress és un problema freqüent al qual tenen lloc la majoria dels propietaris de llocs de WordPress. Un lloc web lent pot fer mal al vostre SEO, reduir les taxes de conversió i també crear una mala experiència d’usuari.

Però no us preocupeu. Podeu accelerar el vostre lloc de WordPress i també el tauler (molt fàcilment).

En aquest tutorial, he compartit 13 millors consells que us ajudaran a arreglar un lent plafó d’administració de WordPress. És molt senzill d’utilitzar. Tot el que necessites és llegir aquests passos a fons i implementar-los al lloc de WordPress.

Ara vull conèixer la velocitat del vostre lloc de WordPress. Posa a prova el teu lloc GTmetrix o Pingdom eina i feu-me saber. Estic esperant. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector