.Com vs .Net: quina extensió de domini és la millor per a vostè 2020

L’elecció de l’extensió de domini adequada és molt important, ja que posa de manifest el propòsit del vostre lloc i ajuda a crear la vostra marca.


Hi ha més de milers d’extensions de domini disponibles a Internet. Entre elles, les extensions .com, .net, .org, .edu, .info són les més populars i tenen un gran nombre d’usuaris..

Tot i això, la majoria d’individus i empreses prefereixen les extensions de domini .com i .net per ampliar l’abast en línia.

Així que si penseu comprar un domini per a la vostra empresa, bloc, organització o qualsevol altre propòsit, heu de saber quina extensió de domini és adequada per al vostre lloc web o negoci..

En aquest article, us explicarem la diferència entre les extensions de domini .com i .net i us ajudarem a decidir-vos a triar un nom de domini adequat a la vostra empresa.

També us mostraré com registrar el domini .Com i .Net de franc al final. 

.com vs .net

Quina diferència hi ha entre les extensions de domini .Net i .Com

 

Què és una extensió de domini?

Cada nom de domini està format per dues parts diferents: un domini de segon nivell (SLD) i un domini de primer nivell (TLD).

En paraules senzilles, un domini de segon nivell (SLD) és bàsicament el nom del vostre lloc web que arriba abans del signe de punt (.). Per exemple, al nom de domini “wpmyweb.com”, “wpmyweb” és el domini de segon nivell.

Un domini de primer nivell (TLD), també anomenat extensió de domini, és l’última part d’un nom de domini que arriba després del signe dot (.). Per exemple, “.com” és una extensió del domini “wpmyweb.com”.

Domini de segon i superior nivell

Al nom de domini “wpmyweb.com”, “wpmyweb” és el domini de segon nivell (SLD) i “.com” és el domini o extensió de domini de primer nivell.

Hi ha diferents tipus d’extensions de domini disponibles que s’han creat per diferenciar diferents tipus de llocs web, per exemple, una extensió .com s’utilitza principalment per a empreses comercials, un .org utilitzat per a organitzacions, .edu per a llocs web educatius, etc..

Aquests són els TLD més populars:

.Com- .Com a “comercial”, que s’utilitza principalment per a empreses, blocs o qualsevol tipus de llocs web rendibles. Per exemple, Apple.com.

.Net- .Net significa “treball en xarxa” que s’utilitza principalment per a llocs web relacionats amb xarxa, com ara Speedtest.net.

.Org- .Org representa “organització” que s’utilitza per a organitzacions sense ànim de lucre. Per exemple, Wikipedia.org.

Llegiu, quina diferència hi ha entre l’extensió de domini .org i .com.

Si voleu iniciar un lloc web, ja sigui un bloc empresarial o personal, us recomanem que us atengueu als dominis de primer nivell com ara .com, .net, .org.

Dominis de primer nivell més populars

Tanmateix, si esteu orientats a qualsevol àrea específica, podeu utilitzar TLD específics del país com “.us” per als Estats Units, “.de” per a Dinamarca, “.eu” per a Europa, “.com.au” per a Austràlia , etc.

Ara, anem a veure la diferència entre les extensions de domini Com i Net per saber quina haureu de triar per al vostre negoci.

 

.Com vs. Net: la diferència entre les extensions de domini

.com i .net són les extensions de nom de domini més populars d’Internet. Gairebé el 50% dels llocs web globals es registren amb l’extensió de domini .com, on el 3,5% del total de llocs web es registren amb l’extensió .net.

.Com és “comercial” és l’extensió de domini més registrada a Internet. S’utilitza principalment per a empreses comercials, inclosos llocs web de comerç electrònic, blogs personals, carteres o qualsevol lloc rendible.

.Net significa “Xarxa” que es va crear per a l’ús de llocs web en xarxa com ara proveïdors de serveis d’Internet, proveïdors de serveis de correu electrònic i de bases de dades, llocs web relacionats amb la tecnologia, per exemple, “speedtest.net”.

No obstant això, avui dia, moltes empreses registren l’extensió de domini .com i .net per assegurar-se que ningú més pot utilitzar el seu domini de nom d’empresa. 

 

Quan haureu de triar un domini .Com?

.Com és la extensió de nom de domini més registrada al sistema de noms de domini d’Internet. 

A causa de la gran popularitat del nom de domini .com, és més fàcil per als usuaris recordar un domini .com que qualsevol altra extensió.

 • Per a empreses comercials: Com l’extensió .com representa negocis comercials, seria perfecte per a la vostra botiga de comerç electrònic. L’extensió .com té molta més legitimitat que qualsevol altre nom de domini i aporta credibilitat al lloc.
 • Blocs personals: Si voleu publicar un bloc, ja sigui un bloc personal, un portal de notícies, una cartera, una fotografia, l’extensió .com seria perfecta. 
 • Qualsevol tipus de lloc rendible: Si teniu cap tipus de lloc web rendible, ja sigui un bloc, una empresa, una botiga en línia, màrqueting, serveis en línia, lloc web d’afiliats o qualsevol cosa des d’on genereu diners, haureu d’anar amb el domini .com.

Tanmateix, a causa de la popularitat massiva de l’extensió .com, la majoria dels noms de domini adequats ja estan registrats, que no es poden tornar a registrar.

Si això succeeix, una opció .net o qualsevol altra extensió de domini seria una bona opció.

 

Quan haureu de triar un domini .Net?

L’extensió .net representa “Xarxa”, especialment dissenyada per a l’ús de llocs web i empreses relacionades amb la tecnologia.

Més d’un 3,5% del total de llocs web es registren amb extensions .net, per la qual cosa és més fàcil obtenir un domini .net.

 • Proveïdors de serveis de xarxa: Com que l’extensió .net es va crear inicialment per a l’ús de llocs web relacionats amb xarxes, de manera que si proveïu serveis com Internet, televisió per cable, correu electrònic, allotjament de bases de dades, l’extensió de domini .net serà una elecció excel·lent per al vostre lloc web..
 • Llocs web relacionats amb la tecnologia: Es pot utilitzar per a llocs web relacionats amb la tecnologia com ara el lloc web “speedtest.net” que utilitza el domini .net, que és un lloc web relacionat amb la tecnologia que permet als usuaris comprovar la seva velocitat a Internet en temps real..
 • Protecció de marca: Molts propietaris d’empreses prefereixen comprar extensions de domini .com i .net per assegurar-se que ningú més pot difamar la reputació de la seva empresa.

Tanmateix, si utilitzeu només una extensió de domini .net per al vostre lloc web, us recomanem que registreu un domini .com amb el mateix nom de domini (si està disponible). A continuació, redirigiu el .com al vostre lloc web .net.

D’aquesta manera no us perdreu cap trànsit que vagi al domini .com.

 

Pros i contres d’utilitzar un domini .Com

Com que .com és el nom de domini més popular, és més fàcil de recordar, crea credibilitat i també ajuda les petites empreses de certes maneres. L’únic desavantatge de l’extensió .com és que és difícil trobar un nom de domini .com.

Avantatges d’utilitzar un domini .Com

 • És fàcil de recordar: El domini .com és el nom de domini més popular i utilitzat àmpliament per la gent. És la primera extensió que entren al navegador web mentre accedeixen a un lloc web quan se senten per primera vegada. Fins i tot un laic en l’àmbit tecnològic sap que un .com és.
 • Construeix credibilitat: El domini .com s’utilitza des de fa anys amb finalitats comercials. La majoria de les empreses prefereixen un domini .com perquè és un símbol reconegut de la presència comercial i comercial. En canvi, també cal evitar dominis tan barats com .biz, .xyz, ja que són utilitzats majoritàriament per spammers i empreses temporals que no tenen pressupost per invertir en la compra d’un domini .com.

Contra d’utilitzar un domini .Com

 • Menys disponibilitat: A causa de la popularitat massiva del domini .com, sembla que la majoria dels noms comuns ja s’han pres. Així, és difícil aconseguir un nom de domini .com.

 

Pros i contres d’utilitzar un domini .Net

El domini .net es va crear principalment per a l’ús de llocs web relacionats amb la xarxa, com ara allotjament web, proveïdor de serveis d’Internet, televisió per cable, etc. Al voltant del 3,5% del total de llocs web estan registrats amb extensió .net, per això és més fàcil obtenir una domini .net.

Avantatges d’utilitzar un domini .Net

 • Elecció de noms de domini disponibles: Menys del 4% del total de llocs web estan registrats amb el domini .net. És per això que és més fàcil trobar noms de domini .net si es compara amb el domini .com. A més, podeu registrar el vostre nom de domini favorit amb l’extensió .net.
 • Memorabilitat entre llocs web relacionats amb la tecnologia:  .Net representa “xarxa”. La gent reconeix generalment que el lloc web proporciona informació relacionada amb la tecnologia o proporciona serveis basats en web com Internet, allotjament web, allotjament de correu electrònic, televisió per cable, etc. Speedtest.net és un bon exemple.. 

Contra d’utilitzar un domini .Net

 • No és tan popular com .Com: Només uns pocs percentatges del lloc web total funcionen amb l’extensió .net i no són tan populars com .com. Així, si el vostre negoci encara no està ben establert o si la gent no coneix la vostra adreça completa del lloc web, acabarà dirigint-se al lloc web dels vostres competidors..
 • Ús limitat de la indústria: El domini .net està limitat per a llocs web o empreses que proporcionen informació o serveis relacionats amb la tecnologia.

.Com vs. Net: Quin és millor per a SEO?

Ara, potser us preguntareu quina extensió de domini (diguem .com vs .net) us ajudarà a situar-vos més altament a Google.

Si ho demaneu, cap de les extensions us ajudarà a impulsar el SEO. Això significa que l’extensió .net i .com funcionarà molt bé.

La manera de millorar el SEO del vostre lloc web és seguint les millors pràctiques de SEO, com ara: la creació d’enllaços, la creació d’un article d’alta qualitat, mitjançant les paraules clau adequades i moltes altres coses..

Tot i això, afegir una paraula clau rellevant al vostre nom de domini pot augmentar la vostra classificació SEO.

Per exemple, si voleu vendre flors en línia, un bon nom de domini que conté la paraula clau “flor” seria “buyflowersonline.com” o “flowershop.com”.

 

Com comprar un nom de domini?

Hi ha dues maneres de comprar un nom de domini. A continuació es mostren els mètodes següents.

1. Obteniu un nom de domini gratuït amb – Hostgator

Normalment, un domini costa al voltant 14 dòlars per un any i 11,99 $ / mes per a allotjament web. Si calculo, això serà 157 dòlars durant un any i 473 dòlars durant 3 anys.

És força car per als principiants que comencen a començar.

Per sort, HostGator ara ofereix als usuaris de WPMyWeb un nom de domini gratuït i un 60% de descompte en allotjament.

Hostgator és un dels millors proveïdors d’allotjament web i ofereix un tipus diferent d’allotjament com ara allotjament compartit, allotjament de WordPress, hosting al núvol, hosting VPS i allotjament dedicat.

El seu pla d’allotjament comença només 2,75 dòlars / mes, que inclou:

 • un registre de nom de domini GRATU FREET
 • certificat SSL gratuït
 • emmagatzematge il·limitat
 • ample de banda il·limitat
 • Adreça de correu electrònic d’empresa il·limitada
 • per valor de $ 200 crèdits de màrqueting
 • 24/7/365 assistència
 • Garantia de devolució de 45 dies
 • transferència gratuïta de llocs web
 • instal·lació de WordPress fàcil d’utilitzar

Tot i això, també vaig escriure una guia detallada sobre Com iniciar un bloc de WordPress amb HostGator en menys de 10 minuts (guia pas a pas)

2. Registreu un nom de domini amb – NameCheap

Si no voleu crear un lloc web, encara podeu registrar un domini. NameCheap és el millor lloc per registrar un nom de domini.

Actualment estan alimentant més de 10 milions de dominis. El millor de NameCheap és que ofereixen privadesa a la protecció de Whois.

 

Preguntes més freqüents (.Com vs .Net):-

   

És millor .com o .net?

En un nom de domini, l’únic que importa és el nom de domini, no l’extensió.

Així doncs, tant les extensions (.net com .com) funcionen molt bé. Aquestes extensions es van crear amb una finalitat diferent per servir al vostre lloc web.

 

Puc utilitzar .NET per a una empresa?

L’ús d’un domini .net per a una empresa pot danyar la credibilitat d’una marca i enviar un missatge fals a les persones ja que .net representa serveis relacionats amb la xarxa..

 

Què passa si el domini .com que vull ja està pres?

Si un domini ja està registrat, haureu de pensar en els nous noms de lloc web disponibles per registrar-se o anar amb l’extensió .net.

 

 

.Com vs. Net – El Veredicte

.com i .net són les dues extensions de domini més populars d’Internet. Però, quina extensió és adequada per al vostre domini? Com sabeu, escollir una extensió de domini perfecta és extremadament important per al vostre lloc web.

Si voleu comprar un domini per obtenir beneficis, l’extensió .com seria perfecta. L’extensió .net s’adreça a aquells que ofereixen serveis d’internet, televisió per cable, allotjament de correu electrònic, allotjament de bases de dades i altres llocs web relacionats amb xarxes.

En aquest article, hem compartit la diferència entre .Net vs .Com extensions i també explicat quina haureu de triar per al vostre lloc web.

Ara és el moment d’esbrinar quin tipus de lloc web voleu iniciar i després registrar un domini juntament amb una extensió adequada que coincideixi amb la vostra empresa.

 

Als nostres lectors els encanta aquest article,

Com fer un lloc web com Amazon o eBay (menys de 30 minuts)

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map