Google Analytics hozzáadása a WordPress-hez (lépésről lépésre)

04.06.2020
HOGYAN KELL 'Google Analytics hozzáadása a WordPress-hez (lépésről lépésre)
0 6 мин.

Minden weboldaltulajdonos álma az, hogy egyre népszerűbbé váljon, hatalmas forgalmat szerezzen, több eladást szerezzen stb. Hát nem igaz? Valószínűleg azon gondolkodik, hogyan szerezheted meg ezeket a cuccokat. A fő kulcs a közönség viselkedésének, érdeklődésének, céljainak stb. Ismerete. Például, ha kávézót működtet. Tehát ha tudod, hogy milyen kávét fogyasztanak az ügyfelek, amikor általában isznak, mi az ügyfelek szeretnek enni többet, mint a kávét stb., Akkor javíthatja munkáját és termékét együtt. Tehát itt jön Google Analytics eszköz. Ebben a cikkben megosztjuk hogyan Adja hozzá a Google Analytics szolgáltatást a WordPress webhelyén.


Mi a Google Analytics?

A Google Analytics egy ingyenes webanalitikai szolgáltatás, amely statisztikákat és alapvető elemző eszközöket biztosít keresőmotor-optimalizálás (SEO) és marketing célokra. Követi az összes információt arról, hogy miként működnek a webhely látogatói. 

 Bár ez egy ingyenes eszköz, de még több funkciót kínál, összehasonlítva más fizetőeszközökkel.

Miért kellene azonnal használni a Google Analytics eszközt?

A Google Analytics a világ legjobb és legnépszerűbb digitális elemző szoftvere. Ha van blogod, e-kereskedelme, utazása vagy bármilyen weboldala, akkor a Google Analytics eszközt használja, mert:-

 • Teljesen ingyenes és könnyen használható: Igen, A Google Analytics teljesen ingyenes. A Google Analytics irányítópultja nagyon felhasználóbarát és könnyen érthető, ezért ne aggódjon, ha kezdő vagy. Ezenkívül ezt a szolgáltatást több webhelyére is felhasználhatja.
 • Ki látogatja meg az Ön weboldalát: A Google Analytics segítségével láthatja a felhasználó földrajzi helyzetét. Ezzel láthatja azt is, hogy milyen böngészőt és eszközt használnak. 
 • Hogyan találják meg a látogatók az Ön webhelyét: Mivel a kulcsszavak az SEO egyik kulcsfontosságú tényezője. A Google Analytics megadja annak a teljes adatot, mely kulcsszavakat írja be a látogató, hogy megtalálja az Ön webhelyét. Ezenkívül azt is megmutatja, hogy melyik keresőmotorból érkezik látogatója. Az elemzési eredményeket szétválaszthatja új / visszatérő látogatók, földrajzi és áttételi források szerint. Ha az Ön hivatkozási forrása nagy része Twitter, akkor a Twitterbe további olyan tartalmat adhat hozzá, amely a felhasználók érdekli.
 • Képes azonosítani a legnézettebb oldalakat, hozzászólásokat: Az analitikus jelentés segítségével láthatja a leginkább megtekintett oldalt, bejegyzését stb. Ellenőrizheti azt is, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba az Ön webhelyének tartalmával, hányszor tartózkodnak a felhasználók az oldalakon, és meg tudja határozni, hogy mely oldalakra és linkekre kattintanak a látogatók a legjobban..
 • Valós idejű látogatók követése: Láthatja, ki valós időben látogatja meg webhelyét. Így megtudhatja, hogy jelenleg hány aktív felhasználó van az Ön webhelyén.
 • és még sok más…

Google Analytics hozzáadása a WordPress webhelyhez

1. lépés 

Először szüksége van egy Google Analytics-fiókra. Ehhez látogasson el a következő oldalra: A Google Analytics.

Ha már van Gmail-fiókja, akkor a Gmail-fiókjával jelentkezhet be. Vagy ha még nem rendelkezik Gmail-fiókkal, akkor létrehozhat egy új fiókot.

A Google Analytics e-mail feliratkozás

2. lépés

A Gmail-fiók létrehozása után be kell jelentkeznie a további feldolgozáshoz. A bejelentkezés után megjelenik egy Regisztráció mező, mint az alábbiak szerint. Csak jelentkezzen ide. Ne pánikoljon, ez az eszköz 100% -ban ingyenes.

A Google Analytics

Step.3

Most felkérést fog kapni a webhely vagy a mobil alkalmazás kiválasztására. De győződjön meg arról, hogy a „webhely” lehetőséget választotta, ahogyan megy add hozzá a Google Analytics szolgáltatást a WordPress-en. Ezután írja be a fiók nevét, a webhely nevét és az URL-t is. Néhány lehetőség van az alábbiakban, hagyja alapértelmezettként. Az összes számla adata kitöltése után rá kell kattintania Szerezzen követési azonosítót gomb.

Google Analytics-fiók

Step.4

Most a Google Analytics irányítópultjáról ugorj ide admin. Innentől kattintson a gombra ingatlanbeállítások> követési információ> azonosító kód. Jobbról másolja a szkriptet. A szkript így néz ki.

Google Analytics követőkód

Számos módon felveheti ezt a követőkódot webhelyére. A legegyszerűbb módszer a kód hozzáadása a footer.php-be a címke elé. Ha nem ismeri ezt, akkor használhat egy WordPress plugint, az úgynevezett Fejléc és lábléc.

A plugin telepítése után lépjen a következőbe: Beállítások> Insert Fejlécek és láblécek. Itt illessze be a követőkódot a fejléc szakaszba, és mentse el. Most sikeresen hozzáadta a Google Analytics szolgáltatást a WordPress webhelyére.

Következtetés

Ebben a cikkben bemutattuk, mi a Google Analytics és hogyan add hozzá a Google-t Analitika a WordPress webhelyén. Ez az eszköz teljesen ingyenes, és ha bármilyen webhelyet üzemeltet, akkor ezt az eszközt használni kell. Ez nem csak a látogatók nyomon követését szolgálja, hanem elősegíti az online üzleti vállalkozások, az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyek, a blogos webhelyek stb.

Ezért az a lényeg, hogy ha nyomon tudja követni a felhasználókat, azok tevékenységét és más dolgokat, akkor a korábbinál jobban javíthatja a termékek minőségét. És ebben az esetben a Google Analytics az első.

Remélem, hogy ez az oktatóanyag hozzáteszi a Google Analytics weboldalához. Ha bármilyen problémája van, vagy bármilyen javaslata van, kérjük, írjon nekünk egy megjegyzést. Itt is elérhet minket Facebook, Twitter, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector