Hogyan lehet átirányítani a HTTP-t a HTTPS-re a WordPress programban

04.06.2020
HOGYAN KELL 'Hogyan lehet átirányítani a HTTP-t a HTTPS-re a WordPress programban
0 6 мин.

Az előző cikkben arról beszéltünk, hogyan lehet az SSL tanúsítványt megfelelően telepíteni a WordPress-ben. Miután telepítette az SSL-t a webhelyére, webhelyét fel lehet mérni az SSL / HTTPS-sel. Webhelyed csak akkor nyílik meg a HTTPS használatával, ha a felhasználó HTTPS használatával nyitja meg webhelyét. A legtöbb esetben, ha csak a webhely nevét írja be (példa.com), akkor nem nyílik meg a HTTPS / SSL esetén, és azt jelzi, hogy “A kapcsolat nem biztonságos”. Tehát kényszerítenie kell a HTTPS-t vagy átirányítania kell a HTTP-t a HTTPS-re, így minden látogató biztonságos HTTPS-kapcsolaton keresztül elérhető lesz..


Nemrég telepítettem egy SSL tanúsítványt a webhelyemre. A webhely csak az SSL / HTTPS használatával nyílik meg, amikor a teljes címet írom, azaz: „https://www.example.com”. Ez így néz ki:

Az SSL webhely biztonságos

De amikor csak a webhelynevet írom be, azaz: „example.com”, akkor nem nyílik meg SSL vagy HTTPS kapcsolattal, és azt mutatja, hogy a „A kapcsolat nem biztonságos”

Az SSL webhely nem biztonságos

Tehát hozzáadtam egy HTTPS átirányítási kódot a .htaccess fájlhoz, akkor a webhely csak HTTPS kapcsolaton érhető el. Most, amikor csak a webhelynevet írom, automatikusan megnyílik a biztonságos HTTPS kapcsolaton keresztül. Tehát ebben az oktatóanyagban megmutatom, hogyan lehet a HTMLPPS-t kényszeríteni vagy a HTTP-t átirányítani a HTTPS-re a WordPress-ben.

Hogyan lehet átirányítani a HTTP-t a HTTPS-re a WordPress programban

Számos módszer használható arra, hogy kényszerítse a HTTPS-t a webhelyére. Megteheti a cPanel webtárhelyén vagy a .htaccess használatával. Ebben a cikkben bemutattam a bot módszert.

1. Hogyan lehet kényszeríteni a HTTPS-t a cPanelről?

Néhány webtárhely-szolgáltató lehetővé teszi a HTTPS közvetlen kikényszerítését a cPanelről. Tehát ebben az esetben a kódot nem kell manuálisan szerkesztenie. A SiteGround WordPress tárhelyet használom, és cPanelükben „erőszakos HTTPS” lehetőséget biztosítanak. 

Ha a SiteGround-t használja, akkor a HTTPS-t egyetlen kattintással kényszerítheti. Ehhez először jelentkezzen be a cPanelbe, és ugorjon a Biztonság szakaszra, és kattintson a Let’s Encrypt elemre.

SiteGround LE

Innentől megtekintheti az aktív tanúsítványok listáját. De ellenőrizze, hogy megfelelően telepítette-e az SSL-tanúsítványt, különben nem fog működni.

Itt két lehetőség jelenik meg: a HTTPS Enforce és a Külső linkek újraírása.

A „HTTPS Enforce” engedélyezésével az egész webhely kényszeríti a titkosított HTTPS kapcsolat megnyitását. Így webhelye mindig nyitva lesz a HTTPS használatával. De ügyeljen arra, hogy ne adjon hozzá átirányítási kódot a .htaccess fájlhoz.

A másik lehetőség a „Külső linkek újraírása”, amely HTTPS kapcsolaton keresztül megnyitja az összes külső linket. De teljesen választható. Ne engedélyezze ezt a beállítást, ha webhelyén a „Vegyes tartalom” figyelmeztetés jelenik meg, vagy ha nem kerülnek betöltésre a HTTPS kapcsolaton keresztül.

Javasoljuk, hogy csak a „HTTPS Enforce” opciót engedélyezze.

SiteGround Force HTTPS

A HTTPS Enforce opció engedélyezése után a webhely mindig SSL / HTTPS kapcsolattal lesz nyitva.

2. Hogyan lehet átirányítani a HTTP-t a HTTPS-re a .htaccess használatával

Ha a webgazda nem nyújt erőteljes HTTPS beállítást, akkor manuálisan átirányíthatja a HTTP-t a HTTPS-re a .htaccess fájlból. Ez egy egyszerű módszer is, és néhány percet vesz igénybe. De ügyeljen arra, hogy ne adjon hozzá további átirányítási kódot a .htacces fájlba.

A HTTPS kényszerítése a .htaccess fájlból először jelentkezzen be a cPanelbe. Ezután lépjen a webhely gyökérmappájába. Itt láthat egy „.htaccess” nevű fájlt, kattintson a szerkesztés elemre, és írja be a következő kódot.

a) Az összes látogató átirányítása a HTTPS / SSL-re

RewriteEngine be
RewriteCond% {HTTPS} ki
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

b) Ha a HTTPS / SSL-t kéri egy adott mappára

RewriteEngine be
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteCond% {REQUEST_URI} mappája
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yourdomain.com/yourfolder/$1 [R, L]

* Ügyeljen arra, hogy cserélje ki www.yourdomain.com a tényleges domain nevével.

c) Ha egyetlen oldal HTTP-t kíván átirányítani a HTTPS-re

RewriteEngine be
RewriteCond% {HTTPS} ki
RewriteRule ^ secureform \ .html $ https://www.az domain.com/samplepage [L, R = 301]

* Ügyeljen arra, hogy cserélje ki www.yourdomain.com/samplepage a tényleges oldal URL-jével.

3. Hogyan lehet átirányítani a HTTP-t a HTTPS-re az Nginx-ben

Ha a webkiszolgálón Nginx fut, akkor az összes HTTP forgalmat könnyen átirányíthatja a HTTPS-re, az alábbi kód hozzáadásával az Nginx konfigurációs fájljába. Lépjen a „/etc/nginx/nginx.conf” oldalra, és adja hozzá a következő részt:

szerver {
figyelj 80;
kiszolgálónév domain.com www.domain.com;
visszatérés 301 https: //domain.com$request_uri;
}

Kattintson a Mentés gombra, és kész.

Remélem, hogy ez az oktatóprogram segített a HTTP átirányításában a HTTPS-re. Ha hibát észlel vagy elakad valamelyik lépésben, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban. Itt is elérhetők vagyunk Facebook, Twitter, Google+.

kapcsolódó cikkek,

 • Ingyenes SSL-letöltés a WordPress-webhelyhez
 • A CloudFlare CDN beállítása a WordPress Bloghoz
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector