Ingyenes SSL tanúsítvány beszerzése a WordPress webhelyhez

Hallotta, hogy a Google bejelentette: „HTTPS mint rangsorjel”. Ez azt jelenti, hogy azok a webhelyek, amelyekben engedélyezve van az SSL, rangsorolást kapnak a Google-on. Azóta több százezer oldal mozog a HTTP-ről a HTTPS-re. Tehát ha a webhelyét HTTPS-re szeretné helyezni, vagy SSL-tanúsítványt szeretne telepíteni a WordPress-webhelyre, akkor ez a cikk az Ön számára készült. Ha éppen olyan webhelyet működtet, mint én, akkor a Let’s Encrypt szolgáltatásból ingyenes SSL-tanúsítványt is szerezhet.


Ebben az oktatóanyagban meg fogom osztani, mi az SSL tanúsítvány, mi az SSL előnyei és hogyan telepíthető ingyenes SSL tanúsítvány a WordPress webhelyére.

Ingyenes SSL tanúsítványt kaphat

Mi az SSL tanúsítvány??

Az SSL a „biztonságos aljzat réteg”, az Internet biztonság gerincét jelenti. Ez a mechanizmus titkosított kapcsolatot hoz létre a webböngésző és a szerver között. Tehát az összes érzékeny információ, azaz: jelszavak, hitelkártya-adatok stb. Átjut a titkosított linken, és megvédi az információkat a hackerektől..

Általában az érzékeny információkat, például jelszavakat, hitelkártya-részleteket stb. Egyszerű szöveg formájában juttatják el a felhasználótól a szerverre, és ez teljesen érthető. Például egy webhely nem használ SSL-t, és érzékeny adatokat gyűjt, például jelszavakat, hitelkártya-adatokat a termékek értékesítéséhez. Ha a hackerek elfogják az adatokat, felhasználhatják és megnézhetik a felhasználóról a szerverre átvitt információkat.

A másik oldalon az SSL-kompatibilis webhely információi egy nagyon titkosított linken keresztül mennek keresztül, amely nem olvasható, vagy még nem is dekódolható. Tehát minden adat biztonságos marad a felhasználó és egy szerver között.

Miért használjon rögtön az SSL-t??

Ha még nem adott hozzá SSL-t webhelyéhez, akkor azonnal használnia kell. Az SSL hozzáadásának számos előnye van.

A Google szereti a HTTPS-t

2014. augusztus 6-án a Google hivatalosan bejelentette, hogy mostantól nagyobb prioritást fognak élni a HTTPS / SSL-kompatibilis webhelyek számára. Azt is mondták, hogy a HTTPS webhelyek szintén növekedni fognak a rangsorban. Ki nem akarja magasabb rangot szerezni a Google-on? Ha SSL-t ad hozzá a webhelyéhez, akkor a webhelye kissé javul. Bár nem lenne óriási lendület, de egy kis lendület nagyszerű.

Ha blogot működtet, akkor ingyenes SSL tanúsítványt kaphat a webhelyére.

Az Ön adatai biztonságban vannak

Az SSL tanúsítvány védi az összes olyan érzékeny információt, mint például: jelszavak, hitelkártya-adatok, fiókok adatai, amelyek a felhasználótól a szerverig továbbadnak. Mivel az e-kereskedelemmel foglalkozó weboldalak gyűjtik az összes érzékeny adatot, ezért az online áruházak számára kötelező az SSL.

Ügyfelei bíznak az Ön webhelyén

Az SSL egy másik hatékony módja az ügyfelek bizalmának növelésére. Ha SSL-je van a webhelyén, akkor megbizonyosodhat arról, hogy webhelye védett és biztonságos-e az információk szolgáltatása, a tranzakció elvégzése stb. Révén. Így erősítheti az ügyfelek bizalmát és további értékesítéseket generálhat..

A Google most arra is ösztönzi a webmestereket, hogy fogadják el a HTTPS-t a HTTP-n keresztül webhelyükön. Ez biztosítja, hogy minden információ biztonságban maradjon. 

Hogyan juthat el ingyenes SSL tanúsítványhoz webhelyére?

Ha éppen olyan blog webhelyet működtet, mint én, akkor nem kell drága SSL-t vásárolnia. Kaphat egy ingyenes SSL tanúsítvány a Let’s Encrypt alkalmazásból, és megmutatom neked a folyamatokat.

Minden előnyt megkaphat a Let’s Encrypt SSL használatával, és a webhely URL-je zöld lakattal nyílik meg, vagyis az Ön webhelye SSL-t használ, és HTTPS-ként megnyitható. Három módon lehet ingyenes SSL-tanúsítványt szerezni és telepíteni. A legtöbb ingyenes SSL telepíthető közvetlenül a cPanel tárhelyéből, vagy manuálisan is telepíthető.

1. módszer: Ingyenes SSL tanúsítvány telepítése a cPanel tárhelyéből

A legtöbb web hosting szolgáltató ingyenes SSL tanúsítványt kínál. A SiteGround egy nagyszerű tárhely, amely ingyenes SSL tanúsítványt, napi biztonsági másolatot és egy kattintással elérhető WordPress telepítést kínál.

Nézze meg a SiteGround tárhelyet (most 60% kedvezmény)

Ingyenes SSL tanúsítvány beállításához először be kell jelentkeznie a host cPanelbe. Ezután lépjen az SSL / TLS Manager alkalmazásba.

SG SSL

Ezután kattintson az SSL tanúsítvány telepítése elemre. Innen válassza ki az SSL telepítéséhez szükséges tartományt, majd kattintson az „Automatikus kitöltés tartományonként” elemre. Itt nem kell semmit megadnia, az összes mező automatikusan kitöltődik. Most kattintson a Tanúsítvány telepítése elemre.

Helyszíni telepítés SSL tanúsítvány

Az SSL tanúsítvány telepítése után szerkesztenie kell a webhely URL-jét. Tehát menjen a WordPress admin irányítópultjába és Beállítások>Általános beállítások, ott látni fogja webhelyének URL-jét. Most változtassa meg a HTTP címet HTTPS-re, és kattintson a Mentés gombra. Biztonsági okokból kijelentkezhet.

WP HTTPS

Most már láthatja, hogy webhelye megnyílik a HTTPS használatával, ami azt jelenti, hogy telepítve van egy SSL.

2. módszer: Használja az „SSL ingyen” ingyenes SSL tanúsítványt (alternatív módszer)

Ha az internetes házigazda nem kínál ingyenes SSL-t, vagy extra pennyet számít fel érte, akkor manuálisan telepítheti az SSL-tanúsítványt a cPanelbe. 

Harmadik féltől származó SSL telepítéséhez a cPanelre először lépjen a következőbe: SSL ingyen. Az SSL ingyen 100% -ban ingyenes SSL tanúsítványt nyújt örökre, de a szolgáltatása használatának folytatása érdekében 90 naponta meg kell újítania a tanúsítványt.. 

Ingyenes SSL-t kaphat

Írja be domain nevét, majd kattintson az „Ingyenes SSL tanúsítvány létrehozása” elemre. Ezt követően ellenőriznie kell domainjét. Kevés módszerrel ellenőrizheti domainjét, de megmutatom, hogyan kell manuálisan igazolni.

SSL a ingyenes kézi ellenőrzéshez

A kézi ellenőrzésre kattintás után ezt láthatja. Itt láthatja a fájlok ellenőrzésének útmutatásait.

Először töltse le a két fájlt # 1 és # 2. Menjen a cPanelhez, keresse meg a domain mappáját, és hozzon létre egy új mappát „Csúcspont-kihívás” alatt “.jól ismert” nélkül ”„ jel. Ezután töltse fel a két fájlt (# 1 & # 2) az „acme-challenge” mappában. A feltöltés után meg kell erősítenie a két fájlt a következő linkre kattintva. Ha a fájlok tartalmaznak véletlenszerű alfanumerikus karaktereket, akkor a fájlokat ellenőrizték.

Kézi SSL telepítés

Most le kell töltenie az SSL tanúsítvány fájljait. Ez egy ZIP fájl, amely összesen 3 fájlt tartalmaz – privát kulcsot, tanúsítványt és ca-köteget. Tartsa biztonságban, ehhez szükség lesz az SSL-tanúsítvány telepítésére a cPanelből. (Ne ossza meg senkivel az SSL-kulcsát)

Ebben a lépésben lépjen a cPanelhez, majd az SSL / TLS kezelőhöz. Itt kell megadnia a kulcsait. A kulcsok hozzáadása után kattintson a telepítési tanúsítványra, és kész. Most sikeresen telepítette a Let’s Encrypt SSL webhelyet.

SiteGround SSL ManagerMiután telepítette az SSL tanúsítványt a cPanelből, be kell jelentkeznie a WordPress admin irányítópultjába, és a webhely címét HTTPS-re kell változtatnia..

3. módszer: Ingyenes SSL-tanúsítvány beszerzése a CloudFlare-től

Noha a Let’s Encrypt a legnépszerűbb ingyenes SSL-tanúsítvány-szolgáltató, alternatívája van annak, hogy ingyenes SSL-tanúsítványt szerezzen a webhelyén.

Ha CloudFlare-t használ, akkor egyszerűen egyetlen kattintással hozzáadhat webhelyére SSL-t. Jelentkezzen be a CloudFlare fiókjába, és térjen tovább a „Crypto” és innen hozzáadhat ingyenes SSL tanúsítványt a webhelyéhez.

Add hozzá a CloudFlare SSL-t

Következtetés

Függetlenül attól, hogy blogot vagy e-kereskedelmi webhelyet működtet, manapság szükséges az SSL. Amint a Google már bejelentette, hogy az SSL / HTTPS-kompatibilis webhelyek rangsorban növekednek. Sőt, egy SSL azt is jelzi, hogy webhelye biztonságos és biztonságos az érzékeny adatok szolgáltatása érdekében.

Ha jelenleg blogot üzemeltet, akkor a webhelyéhez nem kell fizetett vagy prémium SSL. Könnyedén ingyenes SSL tanúsítványt szerezhet a WordPress blogjába.

Remélem, hogy ez az útmutató segített telepíteni az SSL tanúsítványt a webhelyen. Ha bármilyen problémája merül fel, vagy javaslata van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban. Szeretnék hallani rólad. Ha úgy tetszik, kapcsolatba léphet velünk is Facebook, Twitter, Google+.

Vettem néhány más kapcsolódó cikket, amelyek tetszhetnek Önnek,

 • Hogyan lehet átirányítani a HTTP-t a HTTPS-re a WordPress programban
 • Hogyan állítsuk be a CloudFlare CDN-t a WordPress blogjába
 • Hogyan lehet megtalálni és kijavítani a megszakadt hivatkozásokat a WordPress webhelyén
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map