Mi az Akismet beépülő modul és hogyan állíthatjuk be az Akismet a WordPress programhoz

04.06.2020
HOGYAN KELL 'Mi az Akismet beépülő modul és hogyan állíthatjuk be az Akismet a WordPress programhoz
0 6 мин.

Mi az Akismet??

Ha telepítette a WordPress programot, akkor észreveheti, hogy két plugin már telepítve van a plugin szakaszban és Akismet az egyikük. Az aktiválás után szüksége van egy API kulcsa setup Akismet. Nem is beszélve, az Akismet az egyik legaktívabb telepített (1 millió aktív telepítés) & legmagasabb besorolású WordPress plugin.


A név Akismet az Automattic és a Kismet cégtől származik. Az Auttomatic az Akismet mögött álló társaság, és a WordPress alapítója, Matt Mullenweg alapította..

Az Akismet egy megjegyzés spam szűrő plugin, azaz azt jelenti, hogy kiszűri a webhely megjegyzéseit, és tudatja velük, hogy mely megjegyzéseket spamként jelölik meg. Az Akismet a saját algoritmusát használja az összes megjegyzés ellenőrzésére. Például, ha számos webhely elkezdi bejelenteni hasonló megjelenésű tartalmat, mint a spam, akkor az Akismet megtanulja azonosítani az ilyen tartalmat spamként. 2013. június 14-től az Akismet többet fogott 83 milliárd spam megjegyzések. 

Miért kellene elkezdenie az Akismet használatát?

Mindannyian utáljuk a spamet. Ez idegesítő. Sérti webhelye hitelességét és SEO-ját. Amint webhelye elkezdi a forgalmat, 100% esély van arra, hogy sok spammel kapcsolatos megjegyzést fog kapni. Csak néhány megjegyzés legitim, a 85–90% megjegyzés spam. Nagyon nehéz és időigényes munka elválasztani, hogy melyik a spam, vagy melyik a Legit. Az Akismet használatával már nem kell ezt megtennie, ez minden beérkező megjegyzését vigyázza. Ily módon az Akismet időt takarít meg, így a munkájára összpontosíthat. Ebben a cikkben örömmel osztom meg rólad Az Akismet beépülő modul lépésről lépésre történő beállítása a WordPress webhelyén.

Az Akismet plugin telepítése a WordPresshez

1. Az első lépés az Akismet plugin aktiválása a WordPress Admin irányítópultján.AkismetA plugin aktiválása után kattintson az Akismet beállításaira. Ezután meg kell adnia az Akismet API kulcsot. Ha már rendelkezik API-kulccsal, akkor egyszerűen használja ezt a kulcsot. Ha még nem rendelkezik API-kulccsal, akkor kattintson a gombra „Szerezd meg az API-kulcsot”

Szerezzen be egy Akismet API-kulcsot

kap egy akismet api kulcsot

Az Akismet beállításához API-kulcsra van szüksége. Kattintson “Szerezzen be egy Akismet API-t Kulcs” gomb. A regisztráció oldalra kerül. Ha már rendelkezik WordPress.com-fiókkal, akkor kattintson csak arra, hogy már van WordPress.com-fiókom. Ha még nem rendelkezik WordPress.com fiókkal, akkor hozzon létre egy új fiókot. Kevesebb, mint 1 percig tart. Meg kell adnia az e-mail címét, a kívánt felhasználónevet és jelszót. A regisztráció befejezése után átirányítja Önt az árképzési oldalra. A tervek kiválasztása előtt tekintse meg a az Akismet főbb jellemzői.

Akismet tervek

akismet árazási tervek

Az Akismet az WordPress iparágvezető spam-védelmi szolgáltatása, jelenleg több mint 9 millió webhelyet véd. 

 • Alapvető: Ez az alapterv ingyenes, és személyes oldalakhoz és blogokhoz is alkalmas. Ezzel a tervvel csak spam-védelem érhető el.
 • Plusz: Ezzel a tervvel teljes spamvédelmet, fejlett statisztikákat, prioritást élvez és a kereskedelmi webhelyek támogatását kapja. Havonta 5 dollárba kerül, webhelyenként professzionális vagy kereskedelmi webhelyekre és blogokra is alkalmas.
 • Prémium: Ez a teljes biztonsági megoldás, amely nem csak a spam ellen védi Önt. Ez a terv tartalmazza az összes tervet (alap + prémium). Nagyméretű weboldalakhoz alkalmazható, és rosszindulatú szoftvereket szkennel a webhelyén.

Ha van személyes weboldala vagy blogja, akkor válassza a BASIC” tervezz és folytasd.

Ezt követően a rendszer felkérést fog fizetni az előfizetésért. Ne ess pánikba. Van egy sáv. Csak változtassa meg az összeget $ 0. Ezután csak két lehetőséget láthat: Keresztnév & Vezetéknév.

Szerezze be az Akismet API kulcsát

Ez a lépés az egyik legfontosabb lépés, ezért tegye óvatosan. Ezen a fiókáttekintő oldalon megkapja az Akismet API kulcsot. A kulcs megszerzéséhez kattintson a gombra Szem gombot, és másolja a kódot.

akismet api kulcs

Itt hozzáadhatja webhelyének URL-jét, hogy bármikor megtekinthesse webhelyének statisztikáit. Látványosan láthatja, hogy a hónapokban hány megjegyzés került spamként megjelölésre. Ha további szolgáltatásokat szeretne, akkor aktív előfizetéseket végezhet.

Adja hozzá a akismet api kulcsot

A kód másolása után lépjen a WordPress irányítópultjára. Itt megy az Akismet beállításai oldalra, és látni fog egy ilyen lehetőséget Adjon meg manuálisan egy API-kulcsot. Illessze be a kódot, és kattintson a kód használatához gombra. Az API nagyon titkos, ezért ne ossza meg senkivel. Abban az esetben, ha elvesztette a kulcsát, akkor azt megszerezheti az Akismet bejelentkezésével. Most már minden készen áll és sikeresen setup Akismet.

Preferált Akismet beállítások

Akismet ettings

Ön után setup Akismet használva API gombot, majd a beállítások oldalra kerül. Alapvetően egyes felhasználók tartják alapértelmezésben. De módosíthat néhány beállítást. Itt bejelölheti a megjegyzés négyzetet, hogy megnézze a jóváhagyott megjegyzések számát az egyes megjegyzés szerzőinél. Ez minden. Most webhelyét Akismet védi. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector