Cara Memperbaiki Hosting WordPress Lambat Di Tapak Tapak & Elakkan Had CPU (Gunakan PHP 7.4, Cloudflare, Setup WP Rocket Atau SG Optimizer)

Nikmati laman WordPress yang perlahan Tapak Tapak?


Saya menghadapi masalah ini juga; skor GTmetrix saya hampir 100% untuk setiap catatan blog yang saya tulis (kerana saya terobsesi dengan kelajuan), tetapi masa muat saya boleh sampai 10+ saat. Saya mempunyai banyak gambar dan komen di kebanyakan catatan saya, tetapi sebenarnya tidak ada lagi yang dapat dilakukan di GTmetrix. Saya akhirnya membuat kesimpulan bahawa rancangan GoGeek separa berdedikasi SiteGround, dan bahkan hosting awan mereka, tidak cukup pantas (spoiler: Saya pergi dari SiteGround ke Cloudways).

Tutorial ini merangkumi semua yang anda perlu ketahui untuk mencapai skor yang lebih baik + masa muat di GTmetrix. SiteGround sangat bagus untuk hosting bersama, tetapi jika anda menjalankan WooCommerce, AdSense, plugin CPU tinggi, atau skrip luaran, saya akan melewatkan hosting bersama bersama-sama. Pelayan bersama mereka sering tidak dapat menangani sumber yang diperlukan, menyebabkan laman WordPress lambat.

Terdapat pilihan yang lebih baik daripada pertimbangan hosting Cloud SiteGround Cloudways DO menawarkan 2 CPU + 4GB RAM yang sama dengan harga $ 42 / bulan (bukannya $ 80 / bulan dengan SiteGround). Saran saya adalah untuk mengoptimumkan laman web anda dengan sebaik mungkin, tetapi awasi masa tindak balas pelayan yang dapat anda ukur di Google PageSpeed ​​Insights. Sekiranya lambat, anda pasti tahu masalahnya.

1. Naik taraf ke PHP 7.4

SiteGround mengeluarkan PHP 7.4 yang boleh anda naik taraf ke dalam papan pemuka anda.

Ini jauh lebih cepat terutamanya jika anda sedang menjalankan versi PHP yang lebih lama, dan ini adalah salah satu cara termudah untuk mempercepat laman web anda. Adalah idea yang baik untuk mengambil sandaran, dan memastikan pemalam dan tema anda serasi, walaupun Pemeriksa Keserasian PHP tidak berguna.

Pengumuman PHP 7.4 SiteGround

Cara Meningkatkan Ke PHP 7.4 Di SiteGround

 • Log masuk ke akaun anda
 • Klik Devs dari menu sebelah kiri
 • Klik Pengurus PHP
 • Klik ikon edit
 • Ubah versi PHP dan klik CONFIRM (tangkapan skrin di bawah)

Versi PHP Kemas kini SiteGround

2. Gunakan WP Rocket Bukan SG Optimizer

Sekiranya anda menggunakan SG Optimizer atau WP Rocket? Mari kita keluarkan ini.

WP Rocket masih mempunyai pengoptimuman kelajuan yang lebih banyak daripada Pengoptimum SG (walaupun dengan kemas kini besar SG Optimizer) yang bermaksud anda pasti akan melihat hasil yang lebih baik dengan WP Rocket. Ini membolehkan anda melakukan perkara yang tidak dilakukan oleh SG Optimizer: menghosting analitik secara tempatan, memuatkan video + iframe malas, mengganti iframe dengan gambar pratonton, membersihkan pangkalan data anda, penyatuan pelbagai CDN, dan banyak lagi.

Manfaat utama SG Optimizer adalah caching mereka (seharusnya) lebih cepat daripada plugin cache lain kerana pengguna menggunakan cache sisi pelayan dan bukannya cache berasaskan fail. Walau bagaimanapun, saya telah menguji kedua-dua SG Optimizer vs WP Rocket dan selalu menemui saya di WP Rocket dengan SG Optimizer dinyahpasang. Setiap laman web berbeza, jadi saya cadangkan melakukan ujian anda sendiri.

Pilihan lain adalah menggunakan WP Rocket untuk semua TETAPI caching. Untuk melakukan ini, anda akan mengkonfigurasi tetapan WP Rocket untuk menangani semuanya (kecuali cache). Seterusnya, lumpuhkan cache halaman WP Rocket menggunakan mereka plugin penolong. Akhirnya, pasang SG Optimizer dan gunakan hanya untuk cache (tetapi lumpuhkan semua yang lain untuk mengelakkan pertindihan fungsi yang dikendalikan oleh WP Rocket).

Ada sebab WP Rocket biasanya plugin cache # 1 dalam tinjauan Facebook:

Pengundian cache plugin terbaik 2016

Pengundian cache 2019

Swift vs WP Rocket

Pungutan suara cache plugin 2016

Pungutan suara cache terbaik 2018

wp roket vs cache totla w3

Inilah yang dikatakan oleh SiteGround, namun saya bersetuju untuk tidak bersetuju. Sekali lagi, lakukan ujian anda sendiri!

SG-Optimizer-vs-Cache-Plugin

3. Konfigurasikan Cache Plugin Anda dengan betul

Apa sahaja pemalam cache yang anda gunakan, 110% penting untuk dikonfigurasikan secara optimum. Sekiranya anda hanya menggunakan SG Optimizer, anda mungkin ingin mencuba WP Rocket, WP Fastest Cache, atau Swift untuk mengurus pengoptimuman ‘lain’. Ingatlah untuk mengelakkan fungsi pendua antara pemalam.

4. Aktifkan CDN Cloudflare Di SiteGround

CDN Cloudflare sekarang adalah 200+ pusat data (whoa). Dan masih percuma!

Mengapa ada yang tidak menggunakannya adalah di luar saya, tetapi anda boleh aktifkannya di papan pemuka SiteGround.

Cloudflare SiteGround cPanel

Anda masih harus mengkonfigurasi tetapan di Papan pemuka Cloudflare. Berikut adalah beberapa petua:

 • Kepantasan: aktifkan Brotli dan Rocket Loader
 • Perisai Mengikis: aktifkan perlindungan pautan panas
 • Firewall: sekat bot buruk dari laporan lalu lintas langsung Wordfence
 • Peraturan Halaman: Cloudflare mempunyai banyak peraturan halaman untuk kepantasan, keselamatan, keserasian

5. Elakkan Memukul Had CPU SiteGround

Pelan SiteGround anda perlu mencukupi sumber pelayan untuk menampung penggunaan sumber laman web anda. Sekiranya tidak, anda akan menerima pemberitahuan CPU dari SiteGround yang mengancam akan mematikan laman web anda, tetapi ini juga alasan yang baik bahawa laman WordPress anda akan perlahan di SiteGround. Ini kerana pelayan anda mungkin berlebihan dan “tertekan.”

Kepala ke Halaman Ciri SiteGround dan tatal ke bawah ke bahagian “kami memperuntukkan sumber yang anda perlukan”. Arahkan kursor ke Pelayan lihat dan lihat berapa banyak sumber yang disertakan dengan rancangan anda:

Perbandingan Sumber Pelayan SiteGround

Seterusnya, bandingkan dengan penggunaan CPU anda (ini adalah tangkapan skrin hosting awan mereka):

Kurangkan-CPU-Penggunaan-WordPress

Sekiranya anda melebihi had CPU, anda akan mendapat e-mel ini:

Had CPU SiteGround

Adakah anda hampir melebihi had CPU?

Sekiranya demikian, anda memerlukan rancangan hosting yang dilengkapi dengan lebih banyak sumber pelayan (Had CPU telah dilabel sebagai kejatuhan terbesar SiteGround). Anda boleh menaik taraf dengan SiteGround, tetapi jika anda sudah menggunakan rancangan GoGeek atau hosting awan mereka, saya pasti tidak naik taraf ke perkara lain. Seperti yang telah saya katakan, SiteGround sangat bagus untuk tahap tertentu, tetapi setelah anda mengatasi GoGeek atau membelanjakan $ 35 / bulan kerana harga pembaharuan, lakukan sendiri dan pilih dan beralih ke Laluan Awan.

6. Lumpuhkan Pemilihan Secara Selektif Pada Halaman Tertentu

Mari kita bincangkan mengenai Asset CleanUp dan Perfmatters.

Kedua-duanya membiarkan anda melumpuhkan pemalam secara selektif, skrip, dan gaya dari memuatkan pada halaman tertentu. Ini menghasilkan permintaan HTTP yang lebih sedikit dan masa muat yang lebih cepat kerana beberapa pemalam lambat lambat.

Contoh:

 • Lumpuhkan ciri WooCommerce pada halaman bukan eCommerce
 • Lumpuhkan pemalam slaid pada kandungan tanpa slider
 • Lumpuhkan pemalam coretan kaya pada kandungan tanpa coretan kaya
 • Lumpuhkan pemalam borang kenalan pada kandungan tanpa borang kenalan
 • Lumpuhkan pautan AdSense atau afiliasi di mana mereka tidak ditunjukkan
 • Lumpuhkan pemalam perkongsian sosial di semua halaman (kerana biasanya untuk catatan blog)
 • Lumpuhkan skrip, gaya, serpihan troli WooCommerce pada halaman bukan e-niaga

Langkah 1: Pasang pemalam Asset CleanUp atau Perfmatters.

Pemalam Asset CleanUp

Langkah 2: Edit halaman atau siaran dan nonaktifkan elemen yang tidak digunakan dari pemuatan pada halaman:

Lumpuhkan Skrip Luaran WordPress

7. Mengoptimumkan Imej

Gambar yang besar dan tidak dioptimalkan juga boleh menyebabkan laman web lambat di SiteGround.

Sekiranya anda melihat kesalahan gambar berskala servis di GTmetrix, ini bermakna anda memuat naik gambar yang terlalu besar dan gambar tersebut perlu dipangkas dan / atau diubah ukurannya ke dimensi yang betul (yang GTmetrix berikan kepada anda). Anda mungkin juga melihat menentukan ralat dimensi gambar yang bermaksud anda perlu menambahkan lebar + tinggi pada HTML gambar. Terakhir, jika anda melihat ralat mengoptimumkan gambar, anda perlu memampatkannya tanpa kerugian, dan satu-satunya pemalam yang saya dapat yang mendapat 100% setiap kali adalah ShortPixel.

Pengoptimuman Imej Dalam GTmetrix

8. Optimumkan Fon Google

Sekiranya anda menggunakan Google Font, periksa laporan GTmetrix anda untuk masalah pengoptimuman:

GTmetrix Fon Google

Terdapat sejumlah plugin yang dapat membantu mengoptimumkan fon: OMGF, WP Rocket, Font Google yang Dihoskan Sendiri, Optimumkan, bahkan Pembersihan Aset. Tetapi kaedah yang ideal adalah menghoskan fon secara tempatan.

Untuk melakukan ini, muat turun fon anda terus dari laman web Google Font sambil minimum dengan jumlah fon dan bobot fon (kerana lebih banyak fon juga dapat berarti lebih banyak permintaan).

Seterusnya, ubah fail ke fail fon web menggunakan alat seperti Transfonter. Setelah ditukar, muat naik ke folder wp-content / muat naik anda, dan tambahkan fon ke CSS anda. Uji fon, tetapkan fon lalai dengan penggantian, dan anda berwarna emas. Lihat panduan fon tempatan saya (di atas) untuk maklumat lebih lanjut.

9. Mengoptimumkan Permintaan Pihak Ketiga

Permintaan pihak ketiga adalah apa sahaja yang menarik permintaan dari laman web luar.

Ini boleh menjadi Font Google, Analitis, AdSense, Pengurus Tag, Peta, video YouTube tertanam, Gravatars, jumlah perkongsian sosial, Facebook Pixel, atau bahkan pemalam yang membuat permintaan luaran.

Beberapa permintaan pihak ketiga mudah dioptimumkan:

Tetapan Tambah WP Rocket membolehkan anda hos Google Analitis secara tempatan dan aktifkan cache penyemak imbas untuk Facebook Pixel. Tetapan Media mereka membiarkan anda malas memuat video YouTube dan mengganti iframe dengan gambar pratonton. Disqus mempunyai plugin beban bersyarat untuk itu, dan catatan sosial Google Maps + yang disematkan dapat diambil sebagai tangkapan layar dan digunakan sebagai gambar dan bukan penyisipan.

Beberapa permintaan pihak ketiga tidak begitu mudah:

Google AdSense, Pengurus Teg Google, dan Gravatars agak sukar untuk dioptimumkan. Anda boleh memuatkan AdSense secara tidak serentak dan cuba memuatkannya dengan malas, tetapi itu sahaja. Google Tag Manager hanya boleh digunakan untuk laman web yang besar dan tidak dioptimumkan. Dan saya tidak menemui penyelesaian yang baik untuk Gravatar (saya telah mencuba hampir setiap pemalam cache Gravatar) dan menjadikannya dilumpuhkan.

Skrip Luar

10. Elakkan Plugin yang Kelaparan Sumber

Sekiranya anda menjalankan plugin yang lambat, hosting bersama SiteGround mungkin tidak mencukupi.

Plugin ini biasanya adalah portfolio, slider, live chat, backup, statistik, posting yang berkaitan, perkongsian sosial, kalendar, atau bahkan WooCommerce dan WPML. Sudah tentu ia bergantung pada plugin mana yang anda gunakan dan seberapa baik mereka dikembangkan dengan cepat. Berikut adalah penyebab utama:

 1. Tambah ini
 2. Pemantauan Penipuan Klik AdSense
 3. Kalendar Acara Semua Dalam Satu
 4. Rakan Sandaran
 5. Pembina Beaver
 6. Peta Laman Google XML WordPress yang lebih baik
 7. Pemeriksa Pecah Pautan (gunakan Dr. Link Check)
 8. Hubungan Tetap untuk WordPress
 9. Borang Hubungan 7
 10. Catatan Berkaitan Kontekstual
 11. Pautan Auto Digi
 12. Sistem Komen Disqus
 13. Pembina Divi
 14. Grid Penting
 15. Lihat Senarai Penuh 65 Plugin Perlahan

11. Selesaikan 10% Terakhir Dengan Perfmatters

Terdapat banyak “pengoptimuman pelbagai ” yang sebenarnya tidak termasuk dalam kategori utama pengoptimuman kelajuan. Saya bercakap tentang melumpuhkan simpanan automatik, pingback, trackback, mengehadkan semakan post, prefetch DNS dan preonnect, dan pada dasarnya menghapus bloat dari laman web anda.

The Pemalam Perfmatters (oleh Kinsta) menjaga 10% pengoptimuman kelajuan terakhir ini:

ciri perfmatters

12. Cari Kesalahan Dalam GTmetrix

GTmetrix dapat digunakan lebih dari sekadar mengukur skor dan masa muat. Ia juga dapat digunakan untuk menentukan mengapa laman web anda lambat di SiteGround, pemalam lambat, ttfb, dll Berikut adalah contoh:

Masa Ke Bait Pertama

Masa Ke Bait Pertama

Plugin Perlahan

Plugin WordPress Lambat

13. Ukur Masa Respons Pelayan

Sudah tiba masanya untuk mengetahui sekali atau tidak jika hosting SiteGround adalah masalah anda.

Jalankan laman web anda melalui Wawasan PageSpeed ​​Google dan periksa masa tindak balas pelayan anda yang mestilah di bawah 200ms seperti yang dicadangkan oleh Google. Sekiranya tidak, anda memerlukan pelayan yang lebih hebat.

Kurangkan Masa Respons Pelayan

14. Dapatkan Hosting Awan (Bukan Dari SiteGround)

Inilah yang berlaku semasa saya berhijrah dari SiteGround ke Cloudways DigitalOcean:

SiteGround-vs-Cloudways-Cloud-Hosting

Malah catatan dengan banyak permintaan dimuatkan <2s. Jalankan halaman ini melalui GTmetrix jika anda mahu.

GTmetrix-report-for-long-post

Apa yang saya bayar dengan SiteGround:

SiteGround-Cloud-Hosting-Sales-Resit

Apa yang saya bayar sekarang dengan Cloudways:

Cloudways-Invois

Saya rasa saya tidak perlu mengatakan lebih banyak lagi. Hanya kerana SiteGround baik untuk hosting bersama tidak bermaksud lebih baik atau lebih cepat daripada penyedia hosting cloud yang lain. Pastikan pilihan anda terbuka dan sertai Kumpulan Facebook Hosting WordPress untuk melihat apa yang dikatakan oleh orang sebenar.

Masa Respons Cloudways

Enjin WP Ke Cloudways

Laporan DigitalOcean Pingdom

Masa Respons Pelayan Cloudways

Peningkatan Masa Beban Cloudways

Cloudways vs WP Engine

Tanpa tajuk

Masa Beban Pingdom Cloudways

Laporan Cloudways Pingdom

Namecheap Ke Cloudways Migrasi

Cloudways WooCommerce Migrasi

Penghijrahan AWS Cloudways

Apa yang orang lain katakan:

Ulasan Facebook Cloudways

Cloudways vs SiteGround

Pokoknya: hosting bersama adalah baik jika anda tidak menjalankan WooCommcerce, AdSense, pemalam CPU tinggi, atau mempunyai lalu lintas yang baik. Tetapi apabila anda mempunyai salah satu daripadanya, lihatlah hosting cloud. Ya, saya ahli gabungan untuk Laluan Awan, tetapi ada banyak orang lain yang berhijrah dan menghantar hasilnya. Kodnya OMM25 akan memberi anda potongan 25% untuk dua bulan pertama hosting di Cloudways.

Soalan Lazim

&# x2705; Bagaimana saya boleh mempercepat laman web SiteGround saya?

Naik taraf ke versi PHP terkini, siapkan dan konfigurasikan plugin SG Optimizer, dan aktifkan CDN percuma Cloudflare di akaun SiteGround anda. Seterusnya, lihat laporan GTmetrix anda untuk melihat apa yang memperlahankannya, dan buat pengoptimuman dari tutorial ini.

&# x2705; Sekiranya saya menggunakan SG Optimizer atau WP Rocket?

Sekiranya anda mempunyai bajet, uji baik SG Optimizer dan WP Rocket (secara individu) untuk melihat mana yang menghasilkan masa + skor pemuatan terbaik di GTmetrix. WP Rocket mempunyai lebih banyak ciri daripada SG Optimizer, tetapi SG Optimizer menggunakan cache sisi pelayan yang kononnya lebih cepat daripada cache berasaskan fail WP Rocket. Elakkan pertindihan fungsi antara kedua-dua pemalam!

&# x2705; Bagaimana cara menetapkan had CPU SiteGround?

Sekiranya anda mendapat mesej had CPU dari SiteGround, anda perlu menurunkan sumber yang digunakan oleh laman web anda. Cara yang paling biasa adalah dengan mematikan API Heartbeat WordPress (mis. Dengan plugin HeartBeat Control), menghilangkan sebarang plugin yang tidak memerlukan sumber di laman web anda, menyediakan CDN untuk memuatkan sumber, dan mengkonfigurasi plugin cache anda dengan betul.

&# x2705; Adakah rancangan menaik taraf akan memperbaiki laman SiteGround saya yang perlahan?

Secara teori, ya. Pelan SiteGround yang lebih tinggi merangkumi lebih banyak sumber pelayan yang menjadikan laman web anda lebih pantas. Tetapi yang terbaik adalah memastikan laman web anda dioptimumkan dengan sebaik mungkin sebelum menaik taraf. Anda mungkin ingin meneroka hosting awan yang jauh lebih cepat daripada yang dikongsi.

&# x2705; Apa pengoptimuman kelajuan lain yang boleh saya lakukan di luar SiteGround?

Bersihkan pangkalan data anda menggunakan plugin seperti WP Rocket atau WP-Optimize, sajikan gambar berskala (jangan gunakan gambar besar), gunakan Asset CleanUp atau Perfmatters untuk secara selektif mematikan skrip dan pemalam daripada memuatkan pada halaman tertentu, dan mengelakkan (atau mengoptimumkan) luaran skrip seperti Font Google, Analitis, Peta, AdSense, video terbenam, dan pemalam perkongsian sosial.

Adakah Laman Web Anda Masih Lambat Di SiteGround?

Memandangkan saya merangkumi hampir setiap faktor utama dari Panduan pengoptimuman WordPress, anda semestinya mempunyai laman web yang lebih pantas. Dan jika tidak, kemungkinan anda mengatasi pelan StartUp atau GrowBig SiteGround, atau pemalam cache anda tidak dikonfigurasi dengan betul. Tetapi jika anda masih mempunyai pertanyaan, tinggalkan saya komen dengan URL laporan GTmetrix anda dan saya akan senang melihatnya.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map