Ulasan SiteGround GrowBig: Lebih Banyak Sumber Pelayan Daripada StartUp & Dilengkapi Dengan Pementasan, Caching Lanjutan, Tapak Hosted Tanpa Had

Memutuskan antara SiteGroud StartUp vs GrowBig vs. GoGeek?


Pelan GrowBig SiteGround sangat sesuai untuk hosting beberapa laman web, pementasan satu klik, dan mendapatkan lebih banyak sumber pelayan (faktor kelajuan utama dalam hosting web) berbanding Memulakan.

Ia sebenarnya mempunyai nilai terbaik memandangkan anda memperoleh semua ini dengan hanya $ 2 lebih banyak sebulan. Belum lagi anda mendapat simpanan 10GB tambahan, a alat sandaran dan pulihkan, dan cache lanjutan (ketiga-tiga tahap) jika anda merancang untuk menggunakan SiteGround’s SuperCacher untuk WordPress dan Joomla. Saya akan membahas setiap rancangan (ditambah pengalaman saya sendiri dengan mereka) dalam tinjauan SiteGround GrowBig saya.

Sekiranya anda mahukan spoiler …

Ya, saya pasti mengesyorkan rancangan GrowBig SiteGround. Saya mempunyai banyak laman web yang dihoskan di dalamnya dan semuanya dimuat dalam masa kurang dari 1 saat di Pingdom dengan 100% masa operasi di Uptime Robot. Sudah tentu, saya juga kagum mengenai pengoptimuman kelajuan. Saya menaik taraf ke GoGeek dan akhirnya menjadi awan sejak itu, tetapi hanya kerana saya bergantung pada laman web saya untuk mencari nafkah dan sangat penting bagi saya. Tengok ini Carta perbandingan StartUp vs. GrowBig vs GoGeek untuk melihat apa yang disertakan dalam setiap rancangan.

Ya, Saya Menggunakan SiteGround

Saya telah menggunakan SiteGround selama lebih dari 2 tahun dan telah menggunakan GrowBig, GoGeek mereka, dan sekarang ini dalam rancangan hosting awan mereka. Satu-satunya sebab saya menaik taraf menjadi GoGeek dan Awan kerana saya mahu laman web saya memuat lebih cepat (anda mendapat lebih banyak sumber pelayan dengan rancangan yang lebih tinggi).

OMM-Di Tapak Tapak

Sudah tentu saya bersama beberapa hos yang teruk sebelum SiteGround (Godaddy dan Bluehost) tetapi telah cukup gembira sejak penghijrahan. Saya tidak akan menulis ulasan tentang GrowBig sekiranya saya tidak menggunakannya – beberapa orang hanya membuat banyak kajian tetapi saya HANYA menulis ulasan rancangan hosting yang telah saya gunakan (dan buat penyelidikan). Saya juga menulis blog mengenai kelajuan laman web, jadi mengetahui hos terbaik sangat penting bagi saya, pelanggan, dan orang yang membaca panduan saya. Saya tidak mahu mengarahkan mereka ke arah yang salah.

Inilah laman web saya yang memuat di bawah 1s (lihat laporan Pingdom saya) …

2019-Laporan Pingdom

StartUp vs. GrowBig vs GoGeek

Ini adalah carta yang sama yang ditunjukkan di SiteGround’s halaman ciri

Tinjauan GrowBig saya yang selebihnya merangkumi ciri-ciri ini tetapi juga merangkumi petua (di luar hosting) untuk menjadikan laman web anda dimuat lebih cepat. Terutama jika anda menjalankan WordPress, saya ada petua untuk anda.

GrowBig Bagus jika…

 • Anda mahu menghoskan banyak laman web
 • Anda mahukan lebih banyak sumber pelayan (laman web lebih pantas)
 • Anda mahukan 30 sandaran harian dan bukannya 1 yang anda dapatkan dengan StartUp
 • Anda mahukan storan 20GB dan bukannya 10GB yang disertakan dengan StartUp
 • Anda mahu storan e-mel anda menjadi 2000MB dan bukannya 1000MB dengan StartUp
 • Anda ingin menggunakan alat sandaran dan pemulihan 1-klik SiteGround untuk menjadikannya lebih mudah
 • Anda mahukan cache lanjutan, walaupun menggunakan W3 Total Cache melakukan pekerjaan yang lebih baik
 • Anda mahukan SSL wildcard percuma selama 1 tahun (menjamin subdomain laman eCommere anda)
 • Laman web anda mempunyai kurang dari 25,000 lawatan / bulan dan tidak memerlukan banyak sumber

Anda Mungkin Mahu GoGeek Sekiranya…

 • Awak mahu hosting separa berdedikasi dengan lebih banyak sumber pelayan
 • Awak mahu pementasan supaya anda dapat menguji reka bentuk / kod di laman demo (pementasan)
 • Anda mahukan sokongan keutamaan dengan tiket yang diberikan dalam masa kurang dari 10 minit
 • Anda mahu SiteGround memberikan perkhidmatan sandaran / pemulihan percuma apabila diperlukan
 • Awak mahu Pematuhan PCI untuk laman web eCommerce anda dengan mencegah penipuan kad kredit

Hoskan Laman Web Tanpa Had

Anda boleh menghoskan laman web tanpa had di akaun GrowBig anda, pastikan anda tidak melebihi Had CPU atau laman web anda boleh ditutup sementara (ini boleh berlaku dengan mana-mana hos). Ini tidak menjadi masalah bagi kebanyakan laman web tetapi saya menyenaraikan beberapa petua di bawah untuk mencegahnya.

SiteGround-CPU-Had

Ini sebenarnya berlaku pada saya pada satu ketika, tetapi saya dapat menyelesaikannya dengan cepat dengan bantuan pasukan sokongan hebat SiteGround yang membantu saya mengkonfigurasi pemalam Wordfence saya dengan lebih baik.

kawasan tapak-cpu-overages

Petua Mengelakkan Lebihan CPU

 • Gunakan rancangan hosting yang dapat mengendalikan laman web anda
 • Pantau AWstats dalam cPanel SiteGround anda
 • Persediaan Cloudflare dan MaxCDN untuk mengurangkan penggunaan CPU
 • Memampatkan gambar dengan tidak pantas menggunakan Imbangkan Plugin
 • Gunakan Wordfence untuk menyekat alamat bot / IP yang tidak diingini
 • Aktifkan perlindungan pautan panas dalam tetapan Cloudflare W3 Total Cache
 • Elakkan pemalam atau pelanjutan berat yang terus berjalan di laman web anda
 • Pasang Plugin Kawalan Denyutan Jantung WordPress untuk mengelakkan penggunaan sumber

Lebih Banyak Sumber Pelayan Daripada StartUp

Ini bermakna anda berkongsi pelayan dengan laman web yang KURANG dan lebih banyak sumber dikhaskan untuk menginangi ANDA. GrowBig hadir dengan kira-kira 2x lebih banyak sumber pelayan daripada StartUp. Anda dapat melihatnya di SiteGround’s halaman ciri di bawah “kami memperuntukkan sumber yang anda perlukan” kemudian arahkan kursor ke tab “pelayan”. Semasa menaik taraf rancangan, anda mendapat proses pelayan serentak 2x, penggunaan CPU 2x, inod 2x, dll. Ini adalah faktor besar ketika datang ke kepantasan hosting. GoGeek mempunyai lebih banyak lagi, tetapi ini adalah kenaikan harga yang lebih besar sedangkan GrowBig hanya $ 2 / bulan lebih banyak daripada StartUp…

SiteGround-Server-Resources-Perbandingan

Lihat halaman ciri untuk melihat berapa banyak sumber pelayan yang anda peroleh dengan setiap rancangan…

SiteGround-Sumber-Carta

Buat Laman Web Demo Dengan Pementasan 1 Klik

GoGeek disertakan dengan pementasan satu klik yang membolehkan anda mengklon laman web anda (dalam Joomla atau WordPress) dan menggunakannya untuk menguji reka bentuk, pemalam, atau sebarang perubahan di laman pementasan sebelum benar-benar melancarkan ke laman web sebenar anda. Ini sangat bagus untuk menguji perubahan yang berisiko.

pementasan laman web

Perkhidmatan Sandaran / Pulihkan Mengikut Sokongan SiteGround

SiteGround GoGeek dilengkapi dengan 30 sandaran harian, sandaran percuma & alat pemulihan, dan kemampuan untuk meminta pasukan sokongan SiteGround untuk memulihkan sandaran sekiranya anda memerlukannya. Sekiranya anda tidak selesa memulihkan laman web anda ke versi sebelumnya, tetapi anda mahukan pasukan yang boleh dipercayai sekiranya berlaku sesuatu, anda kini mempunyai kemewahan dengan rancangan GoGeek.

Ciri eCommerce: Mari Enkripsi Dan Wildcard SSL

laman web-e-dagang-ciri

Let’s Encrypt SSL Percuma – semua rancangan disertakan secara percuma Mari Encrypt SSL anda boleh dapatkan di cPanel.

Wildcard SSL – GrowBig dan GoGeek merangkumi a kad liar SSL selama 1 tahun yang mengamankan laman web anda dan subdomain sambil memberi anda meterai laman web untuk dipamerkan di laman web anda. Selepas tahun pertama harganya $ 89 / tahun. Awak boleh lihat rancangan SSL SiteGround jika anda ingin mengetahui lebih lanjut.

Keranjang Belanja – SiteGround menyokong utama kereta membeli-belah. Anda mungkin juga ingin membaca mengenai mereka penyelesaian akaun saudagar untuk belajar memproses pembayaran untuk hosting eCommerce.

Pematuhan PCI – hanya disertakan dengan rancangan GoGeek dan membantu mencegah penipuan kredit dengan menyatukan pembayaran menggunakan 12 syarat.

Ciri WordPress, Joomla, Drupal

WordPress – Pemasangan WordPress, kemas kini automatik, dan sokongan WordPress yang luar biasa semuanya disertakan dengan SiteGround StartUp. Pasukan sokongan mereka sangat berpengetahuan ketika menggunakan WordPress dan telah membantu saya menyelesaikan masalah dengan Wordfence dan pemalam lain. Saya fikir saya baik dengan WordPress tetapi sokongan SiteGround terus menarik perhatian saya. Lihat SiteGround’s Demo cPanel untuk melihat alat untuk WordPress, Joomla, alat kelajuan dan mel, dll.

laman web-wordpress-ciri

Alat WordPress di cPanel…

laman web-wordpress-alat

Joomla – 1-pemasangan Joomla, sokongan Joomla, dan ciri lain dengan Joomla hosting.

laman web-joomla-ciri

Alat Joomla di cPanel…

tapak-joomla-cpanel-alat

Drupal – Git Drush, pra-pemasangan, dan SuperCache disertakan bersama mereka Pengacaraan Drupal.

ciri-ciri tapak-drupal

Mengoptimumkan Kelajuan: Masa Beban SiteGround

Saya dapat mengambil masa muat saya bawah 1 saat Di Pingdom, tetapi saya bukan satu-satunya yang mempunyai masa muat pantas di SiteGround. Pelanggan mereka mempunyai masa muat terpantas daripada banyak hos yang popular. Ini kerana SiteGround’s teknologi kelajuan menggunakan pelayan NGINX, pemacu keadaan pepejal (SSD), pelayan berkemampuan PHP7, HTTP / 2, dan “timbunan” yang lebih pantas daripada host lain.

laman web-halaman-masa muat

Mengaktifkan Cloudflare dalam SiteGround cPanel menjadikan laman web anda lebih pantas …

Pengaktifan CloudGare SiteGround

Menggunakan cache yang agresif dan Kereta api menjadikannya lebih pantas …

Tetapan Cloudflare SiteGround

Sekiranya anda menjalankan WordPress, Saya cadangkan mengkonfigurasinya Tetapan plugin W3 Total Cache bukannya mereka SuperCacher terbina dalam. Terdapat pemalam dan pelanjutan lain yang lebih baik yang boleh anda gunakan untuk membuat cache dengan penilaian yang lebih tinggi, dan kemungkinan anda akan mendapat hasil yang lebih baik. Tutorial yang saya pautkan (untuk WordPress) telah digunakan oleh lebih daripada 75,000 orang dan membantu mereka mendapatkan markah kelajuan halaman 100% di GTmetrix. Saya pasti akan memeriksanya jika anda menjalankan WordPress.

laman web-sg-cachepress

Atau jika anda suka Roket WP dan Cache Terpantas WP, Saya juga mempunyai tutorial untuk plugin tersebut. Plugin dan hosting cache anda adalah 2 faktor terbesar dalam hal kelajuan laman WordPress.

SiteGround = Host # # Dalam Banyak Undian Facebook

Ini dia Tinjauan Facebook hos WordPress teratas di mana SiteGround dinilai # 1. Mereka juga adalah # 1 dalam banyak tinjauan Facebook yang lain (dan anda boleh mengklik setiap gambar untuk melihat tinjauan penuh)…

Undian Hosting 2019
Lihat Undian2017-WordPress-Hosting-FB-Poll
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinCadangan Elementor Hosting
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinCadangan Pengehosan Julai 2019
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinWordPress-Host-Poll-Ogos-2018
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinShared-Hosting-Poll-2017
Lihat Undian atau Tangkapan Skrin2019-Hosting-Undian
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinPergi-ke-Hosting-Syarikat
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinWordPress-Hosting-Poll-2017
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinPengundian-Pengundian Terurus
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinWooCommerce-Hosting-FB-Poll
Lihat Undian atau Tangkapan Skrin2016-Web-Hosting-Undian
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinPungutan suara-Penyedia Hosting-WordPress Terbaik
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinUndian-Web-Hosting-2019-Terbaik
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinPoll Hosting Mesra WP
Lihat Undian atau Tangkapan Skrin2016-WordPress-Hosting-FB-Poll
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinHosting Kegemaran Untuk Elementor
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinCadangan Hosting 2018
Lihat Undian atau Tangkapan Skrin
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinTerurus-WordPress-Hosting-Poll-2017
Lihat Undian atau Tangkapan Skrin2019-Hosts-Poll-1
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinHosting-Undian-Untuk-Kelajuan
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinWordPress-Hosting-Poll-Jun-1
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinPengesyoran SiteGround
Lihat Undian atau Tangkapan Skrin2014-Diuruskan-WordPress-Hosting-FB-Poll
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinUndian-Web-Hosting-Penyedia Terbaik
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinPengundian-Poll-Feb-2019
Lihat Undian atau Tangkapan SkrinHosting-Cadangan-Undian
Lihat Undian atau Tangkapan Skrin

Bluehost vs SiteGround

Poll Host Web WordPress
Lihat Undian atau Tangkapan Skrin

Beralih ke SiteGround

Penghijrahan Masa Beban SiteGround

Bluehost ke SiteGround GTmetrix

HostGator Ke SiteGround

SiteGround GTmetrix

Wawasan Laman Laman GoogleSpeed ​​SiteGround

100 Markah Sempurna Di Tapak Tapak

Kejadian SiteGround

Kelajuan Dihantar Oleh SiteGround

Laporan SiteGround GTmetrix

Mengurangkan Masa Beban Dengan SiteGround

Masa Respons Laman Web Baru

HostGator Ke Migrasi SiteGround

Masa Respons SiteGround Di Joomla

Beralih ke Hosting SiteGround

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Di SiteGround

Dapatan LamanSpeed ​​PageGround

SiteGround Di Joomla

Masa Beban Berkurang SiteGround

Hosting Speedy SiteGround

Hasil Pingdom Baru Di SiteGround

Masa Respons Tapak Tapak Baru

Peningkatan Masa Respons SiteGround

Lihat SiteGround GrowBig

Soalan Lazim

&# x2705; Berapakah kos SiteGround GrowBig?

SiteGround GrowBig berharga $ 5.95 / bulan untuk tempoh promosi anda (1-3 tahun) kemudian $ 19.95 / bulan selepas.

&# x2705; Apakah perbezaan antara GrowBig dan GoGeek?

GrowBig mempunyai simpanan, sumber pelayan yang lebih sedikit, dan tidak dilengkapi dengan sokongan keutamaan atau GIT. Sementara GoGeek tidak.

&# x2705; Adakah GrowBig sesuai untuk ~ 25,000 lawatan setiap bulan?

GrowBig biasanya sesuai untuk ~ 25,000 lawatan setiap bulan, tetapi ini adalah jumlah umum. Itu bergantung pada pemalam, lalu lintas, dan penggunaan CPU laman web anda.

&# x2705; Bolehkah saya mengehoskan beberapa laman web di GrowBig?

Ya, anda boleh menghoskan banyak laman web di GrowBig. Hanya memerhatikan penggunaan CPU anda.

&# x2705; Bagaimana saya meminta migrasi percuma dari SiteGround?

Untuk meminta migrasi percuma dari SiteGround, buka tiket sokongan dan anda akan melihat pilihan pemindahan laman web. Berikan SiteGround dengan perincian hosting lama anda, dan mereka akan menguruskan penghijrahan.

Lihat Ulasan Laman Web Saya yang Lain

MemulakanTumbuhBesarGoGeekAwan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map