Преглед Иоаст СЕО Премиум – Да ли вреди 89 долара годишње? (Спојлер: Не бих га користио да нисам радио ВордПресс СЕО за свој редовни посао)

03.06.2020
Иоаст 'Преглед Иоаст СЕО Премиум – Да ли вреди 89 долара годишње? (Спојлер: Не бих га користио да нисам радио ВордПресс СЕО за свој редовни посао)
0 12 мин.

Као блогер за ВордПресс СЕО са пуним радним временом, моја је дужност то имати Иоаст СЕО Премиум.


Али да будем искрен, не бих га имао Иоаст премиум да нисам ВордПресс СЕО зарађивао за живот. Иоаст-ова СЕО анализа постаје бескорисна када циљамо кључне речи са више фокуса, тамо има доста бесплатних додатака за преусмеравање и не требају ми увиди у садржаје који ми говоре које речи највише користим на страници. А ако вам требају предлози за интерну везу, боље би се упознали са вашим садржајем и оним што ће читатељима бити корисно – не имати алат да то уради за вас.

Свиђа ми се како премијска верзија аутоматски ствара преусмеравања када мењам пермалинкс (нешто што већина других додатака за преусмеравање не чини), али то је буквално једина премиум функција коју користим. Иначе овај премиум додатак седи на мојој ВордПресс контролној табли, једва се користи, скупљајући мојих 89 УСД годишње док пишем ову рецензију о томе како не волим Иоаст премиум. Иронија свега: /

Иоаст поштујем јер њихов бесплатни СЕО додатак садржи већину ствари које вам требају, али премијум верзија ми не вреди. Показаћу вам шта заправо свака функција чини да бисте могли сами да донесете одлуку. Слободно ми оставите коментар ако имате питања.

Иоаст-СЕО-Премиум

1. Оптимизација кључних речи

Иоаст СЕО Премиум вам омогућава да подесите кључне речи са више фокусирања (до 5), али постоји ПОСЕБНА СТРАТЕГИЈА за ово. Када користите обе кључне речи, резултати претраге требали би бити готово идентични (иста намера претраге). Да бисте оптимизирали и једно и друго, вашу примарну кључну реч обично треба користити као ан Тачан меч док би секундарна кључна реч требала бити а делимична утакмица. Погледајте пример испод … трик је да у садржају посипате појединачне речи из своје секундарне фразе (тачније у наслову странице, Иоаст СЕО наслову и мета опису).

Будући да ћете за секундарну кључну реч користити само делимична подударања (а Иоаст открива само тачне подударности кључних речи), многи од ваших метака неће бити зелене боје у Иоастсовој СЕО анализи. Ово је 100% нормално када циљате секундарне кључне речи, тако да их можете игнорисати.

Иоаст-Мултипле-Фокус-Кључне речи

Обе кључне речи рангирам као обе користећи ову стратегију …

фокус-кључна реч-1

фокус-кључна реч-2

Не заборавите да истражите и своју примарну и секундарну кључну реч како бисте знали да се претражују (помоћу Гоогле аутоматског довршавања) и проверите да нису превише конкурентни (користећи Моз Бар). Ово су само најосновније стратегије за истраживање кључних речи и предлажем да прочитате мој водич о томе Иоаст кључне речи ако желите да будете сигурни да сте одабрали најбоље кључне речи.

Секундарне кључне речи

Кључна реч секундарног фокуса

Савети за циљање вишеструких фокусних речи

 • Секундарне кључне речи морају бити истражене (баш као и ваше примарне)
 • Секундарне кључне речи морају имати исту намену претраге као и примарна кључна реч
 • Креирајте свој наслов, СЕО наслов, мета опис да бисте добро прочитали и укључили кључне речи
 • Дјеломична подударања за секундарне кључне ријечи спрјечавају уношење нежељене кључне ријечи
 • Занемарите СЕО анализу за секундарне кључне речи будући да се користе делимична подударања

Закључак: Иоастови меци постају зелени само када користите тачне кључне речи фокуса (секундарне кључне речи се обично користе као делимична подударања) тако да СЕО анализа постаје бескорисна за секундарне кључне речи. Добро је да их пратите, а не да помажете у оптимизацији садржаја.

2. Преглед своје странице

Преглед друштвених мрежа показати вам како једна страница / пост изгледа када се дели на Фацебооку и Твиттеру. Иоаст (бесплатна верзија) омогућава вам да отпремате прилагођене слике (које ћете морати да креирате) тако да ваша слика изгледа лепо када се дели на овим мрежама. Све док стварате ове слике и постављате их помоћу Иоаст-а, нема потребе да прегледавате слику јер ће се она једноставно форматирати.

У Иоаст поставкама „Друштвене мреже“ омогућите мета податке Фацебоок-а и Твиттер-а…

иоаст-фацебоок-мета-подаци

јоаст-твиттер-мета-подаци

Када уређујете страницу или пост, дођите до Иоаст-а и кликните на опцију „схаре“ и видећете да подразумевана слика вероватно не изгледа добро. Видећете опцију за постављање прилагођене слике за Фацебоок и Твиттер – и Иоаст ће вам рећи исправне димензије. Фацебоок је (1200 к 630пк), Твиттер је (1024 к 512пк). Једном када пренесете ове слике, изгледаће много, много лепше.

иоаст-социал-превиев

Како то изгледа када поделим овај пост на Фацебооку …

поделити на Фејсбуку

Закључак: све док преносите прилагођене слике на сваку страницу / пост на Иоаст-овом социјалном картици (користећи икону „схаре“ у СЕО анализи) са тачним димензијама за Фацебоок (1200 к 630пк) и Твиттер (1024 к 512пк) , ваш садржај ће се савршено форматирати на овим друштвеним мрежама. Нема потребе да се прегледује како садржај / слика изгледа. Али ако и даље желите да прегледате, копирајте УРЛ те странице и залепите је у Фацебоок / Твиттер статус.

3. Провера читљивости

Реадабилии цхецк говори вам да ли су ваше реченице / одломци прекратке, дугачке, да ли користите прелазне речи и оцењује вас колико добро „пишете“. Наравно да не бисте требали писати супер дуге одломке с погрешкама при упису, али алат не може правилно оцијенити оно што пишете! Никад га не користим и не налазим анализу читљивости или месо читања источног теста користан.

Неке карактеристике Иоаст премиум које можете да укључите под СЕО > Генерал > Карактеристике…

Иоаст-Премиум функције

4. Потпуна контрола над хлебним мрвицама

Ако вам треба додатак за менаџера хлебних кругова, има их доста. Већина вам омогућава да радите оно што чини Иоаст премиум, поставите примарна категорија за ваш пост и одредити таксономију.

5. Нема дуплираног садржаја

Сителинер је најлакши начин проналаска дупликата садржаја и обично је зато што индексирате ознаке / категорије у својим Иоаст подешавањима (већином препоручујем да их не приказујете у резултатима претраге). Иоаст у ствари не проверава дупликат садржаја – једноставно вам омогућава да поставите канонски УРЛ ако имате 2 УРЛ адресе који приказују исти садржај (који већина људи не).

Иоаст-Цаноницал-УРЛ

6. Техничке ствари у позадини

Са Иоаст СЕО Премиум можете:

 • Уреди роботс.ткт
 • Уређивање .хтаццесс датотека
 • Очистите УРЛ адресе
 • Направите и ажурирајте своје Ситемапове

Некада сте могли радити већину тога са бесплатном верзијом Иоаст СЕО-а, али сада су они то врхунска функција. На пример, некада сте могли да контролишете који је садржај укључен у ваш ситемап (странице, постови, категорије, ознаке, итд.), Али сада вам Иоаст плаћа: /

7. Аутоматска ажурирања и надоградње

Иоаст каже

Ажурирамо Иоаст СЕО додатак сваке 2 недеље. На тај начин сте сигурни да је ваша веб локација оптимизована за најновију верзију Гоогле-овог алгоритма.

Потпуно је смешно мислити да ће СЕО додатак одржавати вашу веб локацију оптимизовану када се појаве нове Гоогле исправке. Углавном, Панда / Пенгуин једноставно награђује веб странице висококвалитетним садржајем / везама. Иоаст не анализира везе до ваше веб странице и (осим што вам кажем да је ваш садржај прекратак или да има малу оцену читљивости) такође не може рећи да ли је ваш садржај добар. Укључивање видео или инфографике може учинити СВЕ разлике у свету када је реч о њима на страници СЕО, ипак Иоаст не може то открити. Иако не очекујем да ће их неки СЕО плуг-ин открити, одважна је изјава да ће вас Иоаст заштитити од Гооглеових ажурирања када је очигледно, ово је лажно.

8. Предлоги за интерно повезивање

Када уређујете пост, Иоаст Премиум ће приказати предлоге интерних веза на десној страни контролне табле. Никада то не користим и ручно убацујем све везе – нећу да убризгавам везе само због СЕО – користим их само када мојим читаоцима буду потребне информације за разјашњење из туторијала који сам написао. Из тог разлога, ја га не користим. Ова функција такође троши ЦПУ који може успорити вашу веб локацију / контролну таблу јер сваки пут када уређујете страницу / пост, Иоаст повлачи предлоге.

Иоаст-Интернал-Линкинг

Закључак: интерне везе су одличне за СЕО, али немојте их убризгати ако нису од помоћи читаоцима. Будући да ће Иоаст сваки пут кад уређујете страницу / пост проверити релевантне унутрашње везе, то ће повећати потрошњу ЦПУ-а. Радије уносим везе ручно јер су персонализованије.

9. Увид у садржај

Увид у садржај приказује вам које сте речи највише користили на страници. Густина кључних речи једва је битна, а Иоаст већ броји колико сте пута користили кључну реч фокус у садржају (део густине кључне речи у СЕО анализи), па зашто би вам ово требало? Ти не.

Иоаст-СЕО-Метабок-увиди

Закључак: да ли заиста требате знати које сте речи највише користили на страници? Густина кључних речи једва је битна и вероватно ћете природно разговарати о вашој теми (кључној речи).

10. Директор за преусмеравање

Иоаст СЕО Премиум долази са менаџером за преусмеравање тако да можете да га поправите грешке у претраживачима (неисправни УРЛ-ови узроковани променом пермалинк-ова, брисањем страница итд.). На многим веб локацијама се налази на стотине њих.

Упутства

 1. Проверити Гоогле Сеарцх Цонсоле са Иоастом под СЕО → Опште → Алати за вебмастере
 2. Аутентифицирајте Иоаст помоћу Гоогле Сеарцх Цонсоле под СЕО → Сеарцх Цонсоле
 3. Сачекајте неколико дана да се подаци попуне (пуна популација често траје неколико недеља)
 4. Исправите све грешке претраживања у одељку Сеарцх Цонсоле помоћу Иоастсовог менаџера преусмеравања

иоаст-цравл-грешке

иоаст-редирецт-манагер

Врсте преусмеравања – подразумевана је 301 (трајна) преусмеравање, али Иоаст има и друге опције:

иоаст-редирецт-типови

Аутоматска преусмеравања – Ако промените сталне везе, Иоаст ће сада аутоматски креирати преусмеравање, што је најбоља карактеристика менаџера преусмеравања. Ово не функционише ако покренете нову веб локацију са новим трајним везама, баш када их промените на контролној табли.

аутоматски преусмеравање

Увоз постојећих преусмеравања – ако већ постављате преусмеравања кроз Додатак за преусмеравање или .хтаццесс, можете их увести у Иоаст. За додатак за преусмеравање видећете опцију под СЕО → Алати → Увези / Извези → Увези са других СЕО додатака. затим одаберите „Важно из преусмеравања“ (види доле). За .хтаццесс пратите Упутства за Иоаст преусмеравање.

Иоаст Редирецт Манагер вс бесплатни додатак Редирецт
Ако само тражите једноставан начин да поправите грешке у претраживању, можете користити бесплатни Брзи додатак за преусмеравање странице / поста. Иоаст вам омогућава само да креирате 1 преусмеравање истовремено, док овај бесплатни додатак допушта 3. Ово вам може уштедети много времена, посебно ако имате стотине грешака у претраживању.

301 Пример преусмеравања

Закључак: постоји много бесплатних додатака за преусмеравање, попут додатка за брзу страницу / постављање преусмеравања који је једноставан и фантастичан посао. Једина главна предност Иоасстове, је да ако промените сталну везу на страници, они ће аутоматски створити преусмеравање на нови УРЛ. Али ако вам је потребно да их подесите много, Иоаст-ов менаџер за преусмеравање вам дозвољава да радите само један по један.

Професионални менаџер за преусмеравање

 • Омогућава вам да увезете преусмеравања из додатка за преусмеравање и .хтаццесс
 • Долази са више опција преусмеравања: 301 (задано), 302, 307, 410, 451

Менаџер преусмеравања

 • Постојеће преусмеравање из других додатака мора се додати ручно
 • Можете истовремено поставити само 1 преусмеравање
 • Ако морате ручно да увезете преусмеравања, добијате обавештење сваки пут када додате преусмеравање (постане досадно)

11. Фокусирајте извоз кључних речи

Даје вам додатну опцију у подешавањима Иоаст (Алати) > Увоз и извоз) да бисте извезли све кључне речи фокусирања, оцену СЕО / читљивости сваке странице и неке додатне СЕО информације.

Иоаст-Екпорт-Фокус-кључне речи

Закључак: ако радите СЕО ревизију и желите да прегледате целокупну листу кључних речи, ово вам може уштедјети време. У супротном можете једноставно проћи сваку страницу и прегледати њену кључну реч.

12. 1 година бесплатног приступа 24/7 подршци

Закључак: Признајем да никада нисам користио Иоастсову премиум подршку, али чули смо мешовита мишљења и да вас много пута упућују на туторијале које су написали. Неће да конфигуришу додатак за вас или прегледају вашу веб локацију – то су све плаћене услуге које нуде. Али ако вам треба уџбеник који Иоаст разбија на три главна корака (конфигурисање поставки, истраживање кључних речи, оптимизација садржаја), за то имам солидан туториал.

Закључак – ви то можда желите, али вам не треба

Инсталирање било којег СЕО додатка неће аутоматски побољшати ваш СЕО – то је исто и са Иоаст СЕО премијом. Да, то вам даје додатне функције, али да ли ћете их заиста користити ??? Поред њиховог менаџера преусмеравања (за који лако могу да користим други додатак за преусмеравање), немам. Већина људи не руши основе СЕО-а, па уместо да размишљате о додатним функцијама, усредсредите се на оно што је заиста важно. Испод су 3 главна корака за правилно коришћење Иоаст-овог бесплатног СЕО додатка.

 1. Конфигуришите Иоаст-ова подешавања
 2. Истраживачке кључне речи
 3. Оптимизација садржаја

Моја Иоаст туториал води вас кроз све то, а за то вам не треба премиум верзија. Има 500+ коментара и користило га 150.000+ људи – дефинитивно бих га прочитао.

23. Често постављана питања

&# к1ф6а6; Да ли се Иоаст СЕО Премиум исплати?

Не, није. Функција кључних речи са више фокусирања је прилично бескорисна, преусмеравања се могу подесити помоћу бесплатних додатака за преусмеравање, а ништа у Иоаст Премиум-у директно не побољшава ваш СЕО. Не вреди 89 долара годишње. Ја га имам само зато што пишем СЕО критике / водиче за живот.

&# к1ф6а6; Да ли је корисно више опција кључних речи?

Не, није корисно јер се секундарне кључне речи обично користе као делимична подударања и Иоаст их неће открити, па СЕО анализа постаје бескорисна за секундарне кључне речи.

&# к1ф6а6; Могу ли се преусмеравања подесити помоћу бесплатног додатка?

Они сигурно могу. Преусмеравање или брза преусмеравање страница / поста су два (бесплатна) додатка која се могу користити за подешавање преусмеравања или коришћење .хтаццесс тако да вам чак и није потребан додатак.

&# к1ф6а6; Да ли Иоаст Премиум ажурира вашу веб локацију на основу Гоогле-овог алгоритма?

Ни најмање. Лудо је што ово тврде јер Иоаст нема никакве везе са квалитетом ваших веза, танког садржаја или чак одабира добрих кључних речи. Много је фактора у Гоогле-овим ажурирањима и мислити да вас Иоаст некако штити од тих ажурирања у потпуности је неистинито. Та тврдња Иоаст-а је лажна.

&# к1ф6а6; Да ли је функција интерне везе корисна?

Имам Иоаст Премиум (само зато што пишем критике за живот) и не користим њихову функцију интерног повезивања. Све док се сећате да додате интерне везе у свој садржај (што бисте ионако требали), бројање унутрашњих веза на сваки појединачни пост помало је опсесивно.

&# к1ф6а6; Да ли је Иоастова премијска подршка добра?

Они неће прегледати, пријавити се или вам помоћи да оптимизирате своју веб локацију. Углавном ће вас упутити само на водиче које су написали. За то не бих купио Иоаст Премиум или уопште.

Да ли се слажеш? Јавите ми ако имате питања 🙂

Живели,
Томе

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector