Престаните да се бавите зеленим светлима у Иоастовој СЕО анализи

Оптимизација садржаја НЕ значи добијање зелено светло у Иоасти – и мислим да је време да неко баци бомбу Иоаст-ова СЕО анализа када вам каже да користите кључну реч за фокус.


Проблем је, Иоастсова СЕО анализа открива само тачне подударности ваше кључне речи у фокусу визуелни и ХТМЛ уређивач (а не за прављење страница). Не открива множину, синониме или делимична подударања ваше кључне речи. Дакле, када пишете леп наслов и исјечак странице (СЕО наслов + мета опис) људи ће заправо кликнути у резултате претраживања, немојте само да користите тачну кључну реч да бисте добили зелено светло у Иоастовој СЕО анализи. Узмите у обзир и стопе кликова (ЦТР).

Решење је, како бисте пронашли равнотежу између коришћења кључне речи за фокус И учинили да ваш садржај + исечци лепо прочитају. Ако је моја кључна реч фокус „Иоаст Фоцус Кеивордс“, мој СЕО наслов могао би бити: Како одабрати кључне речи фокуса у Иоаст-у (које у ствари можете рангирати). То није тачно подударање и не користим кључну реч на почетку СЕО наслова као што Иоаст жели, па ће 2 метака бити црвена у Иоастовој СЕО анализи. Али ово је леп наслов и за ову кључну реч сам заузео # 5 (Иоаст има 4 најбоља резултата). Тако да је сасвим у реду да не укључите тачне подударности и добијете црвено светло у Иоаст-у.

 1. Шта би требао рећи СЕО Иоаст-ове СЕО анализе
 2. Оптимизована пошта (пример)
 3. Писање наслова за странице наспрам постова
 4. Густина кључне речи једва је важна
 5. Када скратити УРЛ адресе (и уклонити зауставне речи)
 6. Текст Алт слике требао би само описати слику
 7. Иоаст не анализира садржај у програмима за прављење страница
 8. Када користити тачне подударности кључних речи (примери)
 9. Употријебите Иоаст-ов уређивач маски за преписивање исјечака
 10. Не циљајте исту кључну реч на више страница
 11. Већина људи не бира праве кључне речи

1. Шта би требало рећи СЕО Иоастову СЕО анализу

УПОЗОРЕЊЕ: Уметање кључне речи фокуса у тело садржаја / исјечке може учинити да изгледају нежељено! Да ли сте размишљали о томе да напишете леп СЕО наслов да бисте повећали ЦТР? Сваки резултат у Гоогле-у користиће кључну реч – зашто би неко кликнуо вашу везу? Да, требало би да користите своју кључну реч у наслову странице, СЕО наслову и мета опису … али не морате да користите тачно подударање само да би ваша светла постала зелена. Само пошкропите појединачне речи читавим текстом! Кључне речи и леп наслов… пронађите равнотежу. Заборавите на густину кључних речи и употребу кључне речи у Х2 … сви знамо да су они једва важни у он-паге СЕО-у. Спомените то у првих пар реченица и вратите се на стварање феноменалног садржаја (који је бољи од оног ко је у вашим најбољим резултатима за кључну реч). Пс. ако користите алат за прављење страница, Иоаст неће открити ништа у вашем садржају јер анализира само садржај у визуелном / ХТМЛ уређивачу. Не форсирајте се да добијете зелено светло.

Сада идите на Иоаст-ов уредник за скуп (СЕО) > Алати > Булк Едитор) и препишите своје СЕО наслове + мета описе како би људи заправо желели да их кликну!

Важност зелених светла Иоаст

2. Оптимизирана пошта (пример)

Ево објаве у којој сам за ове кључне речи заузео # 1: подешавања иоаст-а, подешавања иоаст 2018, подешавања сео иоаст вордпресс сео-а, најбоља подешавања иоаст-а, између осталих кључних речи о подешавању Иоаст-а.

Иоаст-СЕО-анализа

Како сам одабрао кључну реч фокус …

Иоаст-Кеиворд-Ресеарцх

Иоаст-Кеиворд

3. Писање наслова за странице у односу на постове

Наслови поста су обично много дужи од наслова страница… ово је једина главна разлика у начину на који оптимизирам странице у односу на постове. Моја страница о ВордПресс СЕО Цонсултингу нуди једноставан наслов странице „ВордПресс СЕО Цонсултинг.“ Али мој наслов поста за овај туториал који читате је … знатно дуже.

Наслов странице

Пост-наслови

4. Густина кључне речи једва је важна

Гоогле даје све мања важност густине кључних речи и већа тежина на квалитетном садржају. Да, ипак бисте требали поменути кључну ријеч за фокус (или њену делимичну подударност) неколико пута у садржају, и што је најважније, једном у првих пар реченица. Али да прођете кроз све своје странице / постове и убаците кључну реч са фокусом … није добро улагање времена. Боље вам је да побољшате садржај. Моја густина кључних речи% у Иоаст-у је обично црвена, било где од 0-1%, посебно зато што не користим увек тачне подударности, што је једино што ће Иоаст открити.

Кључна реч-густоћа-иоаст

5. Када скратити УРЛ адресе (и уклонити зауставне речи)

Иоаст-ова СЕО анализа тражи од вас да уклоните зауставне речи (уобичајене речи које већина претраживача прескаче) као што су, а, и итд. Понекад бисте Скратили УРЛ адресе да бисте укључили само кључну реч за фокус. ВордПресс аутоматски користи наслов странице / поста за ваш УРЛ, па би УРЛ за овај пост који сада читате био ВЕЛИКО ДУГИ. Тако да нагласим своје кључне речи, скратила сам то на хттпс://онлинемедиамастерс.цом/иоаст-греен-лигхтс-ин-сео-аналисис/

Иоаст-Стоп-Речи

Али понекад није добра идеја уклањати зауставне речи, јер то УРЛ-ове збуњује у вези са темом о којој се заправо ради. Ево примера када не бисте требали да уклањате зауставне речи:

Стоп-Вордс-СЕО

Видите како они немају смисла? Да, требали бисте скратити УРЛ адресе и укључити кључну реч за фокус. Али ако вам ријечи за заустављање чине читање смијешним као у горњим примјерима, немојте их уклањати.

6. Текст Алт слике требао би само описати слику

Ако имате слику која описује кључну реч вашег фокуса, свакако је користите као алт текст. Али нема апсолутно никаквог разлога да се ловите за сликама и промените њихов алт текст само да бисте добили још једно зелено светло у Иоаст-у. Све док преносите слике са именом датотеке које заправо описују слику и користите назив датотеке као алт текста, бићете ФИНЕ (и вероватно ћете имати пар лепих делимичних подударања своје кључне речи)! Овај туториал садржи слике за Иоастсову СЕО анализу, кључне речи фокуса, уређивач раствора … тако да ћу их тако именовати. Нека буде једноставно.

Иоаст-Фоцус-Кеиворд-ин-Алт-Тект

7. Иоаст не анализира садржај у програмима за прављење страница

Ако користите алат за прављење страница, Иоаст-ова СЕО анализа овде неће открити ништа, тако да ћете морати да извршите СЕО страницу ручно. Само учините како бисте то радили на било којем садржају, једноставно нећете моћи да одредите када вам лампице постају зелене у Иоаст-у. СЕО анализа не анализира садржај изван ВордПресс Висуал / ХТМЛ Едитор-а ово важи и за кућне странице на видгетизеду.

8. Када се користе тачни подудари кључних речи (примери)

Једино када бисте користили кључну реч са тачним фокусом јесте ако звучи природно (без убризгавања нежељене кључне речи, без убризгавања у СЕО наслове + мета описа по цени нижих ЦТР-ова). Али ако и даље можете да напишете леп наслов са вашом тачном кључном речом, наставите и то урадите.

СЕО наслови где користим тачно подударање:

 • ИоуТубе Видео СЕО (Дефинитивни водич за рангирање видео записа у 2018. години)
 • Како додати богате исјечке у ВордПресс У 2018. години (2 додатка)
 • Идеално Подешавања ракете ВП-а (2018) Са Цлоудфларе + МакЦДН
 • ВордПресс Лоцал СЕО (Поредај више у Гоогле мапама / локалним резултатима)
 • Услуге за оптимизацију брзине програма ВордПресс За брже веб странице

9. Употријебите Иоаст-ов уређивач масова за преписивање исјечака

Ако желите да напишете своје СЕО наслове + мета описе да звуче лепо (и свакако бих вам препоручио да то урадите), Иоаст-ов уређивач обима омогућава вам да то урадите без проласка кроз појединачне странице / постове (то је под СЕО > Алати > Булк Едитор). Уређивач скупа не каже вам кључну реч за фокус сваке странице и не мери дужину СЕО наслова + мета описа. СЕО наслови требају бити 50-60 знакова, мета описи требају бити 150-160 (међутим, у 2018. години), Гоогле је у многим резултатима продужио дужину мета описа а Моз сада препоручује 300 карактера).

Иоаст-Булк-Едитор

10. Немојте циљати исту кључну реч на више страница

То је контрапродуктивно. Боље вам је да трошите време на побољшање садржаја на једној јединственој страници од стварања гомиле страница с осредњим садржајем који циља исту кључну реч.

Дупликат-фокус-кључне речи

11. Већина људи не бира праве кључне речи

Највећи проблем који видим код људи који користе Иоаст је одабир широких, конкурентних кључних речи за које се никада неће рангирати. Ако се не сврставате на врх странице 1 за многе кључне речи, почните да бирате конкретније изразе (дуге репу) у Гоогле Аутоматском довршавању. А ако још увек не рангирате, будите још прецизнији. Обично само веб локације са високим ауторитетом домена (ово можете да проверите ОСЕ) може да се рангира за широке, конкурентне кључне речи. До тада, увек идите дугим репом.

Кључне речи са дугим репом

Увек Гоогле пронађите своју кључну реч и анализирајте резултате претраживања. Избегавајте да се такмичите са јаким садржајем (који детаљно покрива тему) и ауторитетима веб локација попут Цредит.цом, амазон.цом итд. Ако можете да створите бољи садржај од најбољих резултата, имате шансу.

Конкуренција кључних речи

Употреба МозБар да бисте добили Гоогле-ову кључну реч и погледали ПА-е сваког резултата (ауторитет странице) и ДА (ауторитет домена). Покушајте да се такмичите само са веб локацијама у домену овлашћења вашег домена.

Мозбар конкурс за кључне речи

Моз Екплорер Екплорер је такође сјајно место за проналажење кључних речи (пуно је боље него Гоогле Планнер за кључне речи). Једном када сте сузили списак кључних речи са дугим репом и анализирали резултате претраживања како бисте избегли снажне веб локације и ауторитете, имаћете лепу листу кључних речи.

Закључак: Иоастина СЕО анализа није савршена (зато што …)

 • Иоаст не узима у обзир добре наслове / ЦТР
 • Откривају само тачна подударања кључних речи, без делимичних подударања
 • Они вас траже да повећате густину кључних речи која је јечам
 • Они вас позивају да уклоните зауставне речи, што може да учини да их УРЛ чита смијешно
 • Они вас обавештавају да користите вашу тачну кључну реч у Х2-у (проузрокује нежељене поднаслове)
 • Они вас обавештавају да користите своју тачну кључну реч у алт тексту слике (чак и ако слика не описује)

Све су то ситуације на страници / посту, без обзира да ли заиста имате слику која описује кључну реч вашег фокуса и да ли можете да пишете наслове / исјечке који укључују вашу кључну реч И и даље звуче лепо. Иоаст је и даље сјајан СЕО додатак, али мислим да морају да садрже моје упозорење како би спречили људе да убризгавају своју кључну реч фокус по цени нежељеног садржаја.

Да ли се слажеш?

Живели,
Томе

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map