Как да добавите Google Анализ в WordPress (Ръководство стъпка по стъпка)

Мечтата на всеки собственик на уебсайт е да стане по-популярен, да получи огромен трафик, да спечели повече продажби и т.н. Не е ли, нали? Вероятно се чудите как да получите тези неща. Основният ключ е да знаете поведението на вашата аудитория, техните интереси, цели и т.н. Например, вие управлявате кафе. Така че ако знаете какъв вид кафе обичат да пият клиентите ви, когато обикновено идват да пият, какво клиентите ви обичат да ядат повече от кафе и т.н., тогава можете да подобрите работата и продуктите си заедно. Така че идва тук Инструмент Google Analytics. В тази статия ще споделим как да Добавете Google Analytics на вашия сайт WordPress.


Какво е Google Analytics

Google Analytics е безплатна уеб аналитична услуга, която предоставя статистически данни и основни аналитични инструменти за оптимизация на търсачките (SEO) и маркетингови цели. Той проследява цялата информация за начина, по който посетителите на вашия сайт взаимодействат с него. 

 Въпреки че е безплатен инструмент, но все пак предлага повече функционалности в сравнение с други инструменти за разплащане.

Защо трябва да използвате инструмента Google Analytics веднага

Google Analytics е най-добрият и най-популярният софтуер за цифрова анализация в света. Ако имате блог, електронна търговия, пътуване или какъвто и да е вид уебсайт, тогава трябва да използвате Google Analytics Tool, защото:-

 • Това е напълно безплатно и лесно за използване: да, Google Analytics е напълно безплатно. Таблото за управление на Google Analytics е много удобно и лесно за разбиране, така че не се притеснявайте, ако сте начинаещ. Освен това можете да използвате тази услуга за множество уебсайтове.
 • Кой посещава уебсайта Ви: С помощта на Google Analytics можете да видите географското местоположение на потребителя. С това можете също да видите какъв браузър и устройство използват. 
 • Как посетителите ви намират вашия уебсайт: Тъй като ключовите думи са един от жизненоважните факти за SEO. Google Analytics Ви предоставя пълните данни на кои ключови думи въвеждат посетителите Ви, за да намерят Вашия уебсайт. Освен това той ви показва и от коя търсачка идва вашият посетител. Можете да сегментирате аналитичния си резултат чрез нови / връщащи се посетители, география и източници на препоръки. Ако по-голямата част от вашия източник на реферали е Twitter, тогава можете да добавите още съдържание в Twitter, от което вашите потребители се интересуват.
 • Възможност за идентифициране на най-гледаните страници, публикации: С помощта на аналитичен отчет можете да видите най-гледаната страница, публикация и т.н. Можете също така да проверите как потребителите взаимодействат със съдържанието на вашия сайт, колко пъти потребителите остават на страниците и можете да идентифицирате кои страници и връзки посетителите ви кликват най-много.
 • Проследяване на посетителите в реално време: Можете да видите кой посещава вашия уебсайт в реално време. По този начин можете да знаете колко активни потребители са на вашия сайт в момента.
 • и много други…

Как да добавите Google Analytics на уебсайта на WordPress

Етап 1 

Първо, имате нужда от акаунт в Google Analytics. За целта посетете Google Analytics.

Ако вече имате Gmail акаунт, тогава можете да влезете с вашия Gmail акаунт. Или ако нямате Gmail акаунт, можете да създадете нов акаунт.

Регистрирайте се по имейл в Google Analytics

Стъпка 2

След като създадете Gmail акаунт, трябва да влезете, за да извършите по-нататъшен процес. След като влезете, ще видите поле за регистрация, както по-долу. Просто се регистрирайте тук. Не се паникьосвайте, този инструмент е 100% безплатен.

Google Analytics

Step.3

Сега ще бъдете помолени да изберете вашия уебсайт или мобилно приложение. Но не забравяйте, че сте избрали „уебсайт“, както искате добавете Google Analytics на WordPress. След това въведете името на вашия акаунт, името на уебсайта и URL. Има няколко опции по-долу, оставете го по подразбиране. След като попълните всичките си данни за акаунта, трябва да кликнете върху Вземете проследяващ идентификационен номер бутон.

Профил в Google Analytics

Step.4

Сега от таблото за управление на Google Analytics отидете на Admin. От там кликнете върху настройки на свойството> информация за проследяване> проследяващ код. От дясната страна копирайте скрипта. Сценарият изглежда така.

Проследяващ код на Google Analytics

Има няколко начина да добавите този проследяващ код към уебсайта си. Най-лесният начин е да добавите кода във footer.php преди маркера. Ако не сте запознати с това, можете да използвате приставка за WordPress, наречена Заглавие и долен колонтитул.

След като инсталирате този плъгин, отидете на Настройки> Insert Заглавки и колонтитули. Тук поставяте проследяващия код в секцията на заглавката и го запазвате. Сега успешно добавихте Google Analytics на вашия сайт WordPress.

заключение

В тази статия показахме какво е Google Analytics и как да добавете Google анализ на вашия сайт WordPress. Този инструмент е напълно безплатен и ако използвате някой уебсайт, тогава трябва да използвате този инструмент. Той не само проследява посетителите ви, но също така помага за разрастването на вашия онлайн бизнес, уебсайтове за електронна търговия, уебсайтове за блогове и др.

Така че основното е, ако можете да проследявате своите потребители, техните действия и други неща, тогава можете да подобрите качеството на продуктите си повече от преди. И в този случай Google Analytics е на първо място.

Надявам се този урок да ви помогне да добавите Google Analytics в блога си. Ако имате някакъв проблем или някакво предложение, моля, оставете ни коментар. Можете също да се свържете с нас на Facebook, кикотене, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map