Как да получите безплатен SSL сертификат за вашия WordPress сайт

04.06.2020
КАК ДА 'Как да получите безплатен SSL сертификат за вашия WordPress сайт
0 7 мин.

Чухте ли, че Google обяви: „HTTPS като класиращ сигнал“. Това означава, че тези сайтове, които имат активиран SSL, получават повишаване на класирането в Google. Оттогава стотици хиляди сайтове преминават от HTTP към HTTPS. Така че, ако искате да преместите вашия сайт в HTTPS или искате да инсталирате SSL сертификат на вашия WordPress сайт, тогава тази статия е за вас. Ако управлявате сайт на блога точно като мен, тогава можете да получите безплатен SSL сертификат от Let’s Encrypt лесно.


В този урок ще споделя какво е SSL сертификат, какви са предимствата от наличието на SSL и как да инсталирате безплатен SSL сертификат на вашия WordPress сайт.

Вземете безплатен SSL сертификат

Какво е SSL сертификат?

SSL означава „Secure socket layer“, представлява основата на интернет сигурността. Този механизъм създава криптирана връзка между уеб браузър и сървър. Така че цялата чувствителна информация, т.е.: пароли, данни за кредитна карта и т.н., минава през шифрованата връзка и защитава информацията от хакери.

Обикновено чувствителни части от информация като пароли, данни за кредитна карта и т.н. се доставят като обикновен текст от потребител на сървъра и е напълно разбираемо. Например сайтът не използва SSL и събира чувствителни данни като парола, данни за кредитна карта за продажба на продукти. Ако хакерите прихващат данните, те могат да използват и да видят информацията, която се прехвърля от потребител на сървър.

От друга страна, информацията за уебсайта с активиран SSL преминава през силно криптирана връзка, която не може да бъде четена или дори дешифрируема. Така че всички данни остават в безопасност между потребител и сървър.

Защо трябва да използвате SSL веднага?

Ако все още не сте добавили SSL към сайта си, трябва да го използвате веднага. Има много предимства от добавянето на SSL.

Google обича HTTPS

На 6 август 2014 г. Google официално обяви, че от този момент те ще дават по-голям приоритет на сайтовете с HTTPS / SSL. Те също така заявиха, че HTTPS сайтовете също ще получат тласък в класирането. Кой не иска да се класира по-високо в Google? Ако добавите SSL към вашия сайт, той ще получи малко тласък в класирането. Въпреки че не би бил голям тласък, но малък тласък е страхотен.

Ако водите блог, тогава можете да получите безплатен SSL сертификат на вашия сайт.

Вашата информация остава в безопасност

SSL сертификатът защитава цялата чувствителна информация като: пароли, данни за кредитна карта, данни за акаунта, които преминават от потребител към сървър. Тъй като уебсайтовете за електронна търговия събират всички чувствителни данни, така и SSL е задължително за онлайн магазините.

Клиентът ви се доверява на вашия сайт

SSL е друг ефективен начин за изграждане на доверието на клиента ви. Наличието на SSL на вашия сайт ги гарантира, че уебсайтът ви е защитен и безопасен за предоставяне на информация, за извършване на транзакция и т.н. По този начин можете да изградите доверието на клиента си и да генерирате повече продажби.

Сега Google също настоява уебмастъри да приемат HTTPS през HTTP на своя уебсайт. Това гарантира, че цялата информация остава безопасна. 

Как да получите безплатен SSL сертификат до вашия сайт?

Ако поддържате уебсайт за блогове точно като мен, не е нужно да купувате скъпи SSL. Можете да получите безплатен SSL сертификат от Let’s Encrypt лесно и аз ви показвам процесите.

Ще получите всички предимства с помощта на Let’s Encrypt SSL и URL адресът на вашия сайт ще се отвори със зелен катинар, което означава, че вашият сайт използва SSL и може да бъде отворен като HTTPS. Има 3 начина да получите безплатен SSL сертификат и да го инсталирате. През повечето време безплатен SSL може да бъде инсталиран директно от хостинг на cPanel или да го инсталирате ръчно.

Метод 1, Инсталирайте безплатен SSL сертификат от хостинг cPanel

Повечето от всички уеб хостинг доставчици предлагат безплатен SSL сертификат. SiteGround е страхотен хостинг, който предлага безплатен SSL сертификат, ежедневно архивиране и инсталиране на WordPress с едно щракване.

Вижте хостинг на SiteGround (сега отстъпка 60%)

За да настроите безплатен SSL сертификат, първо трябва да влезете във вашия хостинг cPanel. След това отидете на SSL / TLS Manager.

SG SSL

След това кликнете върху инсталиране на SSL сертификат. Оттам изберете домейна, който искате да инсталирате SSL и след това щракнете върху „Автоматично попълване по домейн“. Тук не е необходимо да въвеждате нищо, всички полета ще бъдат попълнени автоматично. Сега кликнете върху Инсталиране на сертификат.

Терена на сайта Инсталирайте SSL сертификат

След като инсталирате SSL сертификат, трябва да редактирате URL адреса на вашия сайт. Така че отидете на таблото за управление на WordPress администратор и Настройки>Основни настройки, там ще видите URL адреса на вашия сайт. Сега сменете адреса HTTP на HTTPS и кликнете върху запазване на промените. За целите на сигурността може да излезете.

WP HTTPS

Сега можете да видите, че вашият сайт се отваря с HTTPS, което означава, че на вашия сайт е инсталиран SSL.

Метод 2, Използвайте „SSL безплатно“, за да получите безплатен SSL сертификат (алтернативен метод)

Ако вашият уеб хост не предлага безплатен SSL или не таксува допълнителна стотинка за него, можете ръчно да инсталирате SSL сертификат на вашия cPanel. 

За да инсталирате SSL на трета страна на вашия cPanel, първо отидете на SSL безплатно. SSL for Free предоставя 100% безплатен SSL сертификат завинаги, но трябва да подновите сертификата си на всеки 90 дни, за да продължите да използвате тяхната услуга. 

Вземете безплатен SSL

Въведете вашето име на домейн и кликнете върху „Създаване на безплатен SSL сертификат“. След това трябва да потвърдите вашия домейн. Има няколко начина за проверка на вашия домейн, но ще ви покажа как да потвърдите ръчно.

SSL за безплатна ръчна проверка

След като кликнете върху ръчната проверка, ще видите така. Тук ще видите инструкциите как да проверите файловете.

Първо изтеглете двата файла # 1 и # 2. Отидете на вашия cPanel, намерете папката си с домейн и създайте нова папка “Acme-предизвикателство” при “.всеизвестен” без “” знак. След това качете двата файла (# 1 & # 2) в папка „acme-challenge“. След като го качите, трябва да потвърдите двата файла, като щракнете върху следната връзка. Ако файловете показват някои произволни буквено-цифрови знаци, тогава файловете са проверени.

Ръчно инсталиране на SSL

Сега трябва да изтеглите вашите SSL файлове със сертификати. Това ще бъде zip файл, който съдържа общо 3 файла – частен ключ, сертификат и ca пакет. Пазете се безопасно, ще ни е нужен, за да инсталираме вашия SSL сертификат от cPanel. (Не споделяйте SSL ключовете си с никого)

В тази стъпка отидете на вашия cPanel и след това SSL / TLS мениджър. Там трябва да предоставите ключовете си. След добавяне на ключовете щракнете върху сертификат за инсталиране и сте готови. Сега успешно инсталирате Let’s Encrypt SSL на вашия сайт.

SiteGround SSL мениджърСлед като инсталирате SSL сертификата от cPanel, трябва да влезете в своето табло за управление на WordPress администратор и да промените адреса на сайта на HTTPS.

Метод 3, Вземете безплатен SSL сертификат от CloudFlare

Докато Let’s Encrypt е най-популярният доставчик на безплатни SSL сертификати, има алтернативен начин да получите безплатен SSL сертификат за вашия сайт.

Ако използвате CloudFlare, тогава можете лесно да добавите SSL към вашия сайт само с едно щракване. Влезте в профила си в CloudFlare и преминете към “Крипто” и от там можете да добавите безплатен SSL сертификат към вашия сайт.

Добавете CloudFlare SSL

заключение

Независимо дали управлявате блог или сайт за електронна търговия, SSL е необходим в наши дни. Тъй като Google вече обяви, че сайтовете с активирани SSL / HTTPS ще получат повишаване на класирането. Освен това SSL също така показва, че вашият сайт е сигурен и безопасен за предоставяне на чувствителни данни.

Ако в момента управлявате блог, нямате нужда от платена или премия SSL за вашия сайт. Можете лесно да получите безплатен SSL сертификат във вашия блог на WordPress.

Надявам се този урок да ви помогне да инсталирате SSL сертификат на вашия сайт. Ако имате някакъв проблем или имате предложение, моля, уведомете ни в секцията за коментари. Бих искал да чуя от вас. Ако желаете, можете да се свържете и с нас на Facebook, кикотене, Google+.

Избрах някои други свързани статии, които може да ви харесат,

 • Как да пренасочите HTTP към HTTPS в WordPress
 • Как да настроите CloudFlare CDN към вашия блог на WordPress
 • Как да намерите и поправите прекъснати връзки на вашия WordPress сайт
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector