Как да пренасочите HTTP към HTTPS в WordPress

В предишната ни статия разгледах как правилно да инсталирате безплатен SSL сертификат в WordPress. След инсталиране на SSL на вашия сайт, той ще бъде оценен с SSL / HTTPS. Вашият сайт ще се отваря с HTTPS само когато потребител отвори вашия сайт с HTTPS. В повечето случаи, ако въведете само името на вашия сайт (example.com), то няма да се отвори с HTTPS / SSL и да покаже, че „Връзката не е защитена“. Така че трябва да принудите HTTPS или да пренасочите HTTP към HTTPS, така че всички посетители да бъдат достъпни чрез защитена HTTPS връзка.


Наскоро инсталирах SSL сертификат на моя сайт. Сайтът се отваря със SSL / HTTPS само когато напиша пълен адрес, т.е.: „https://www.example.com“. Изглежда така:

SSL сайтът е защитен

Но когато напиша само името на сайта, т.е.: example.com, той не се отваря със SSL или HTTPS връзка и ми показва, че „Връзката не е защитена“

SSL сайтът не е защитен

Така че, добавих код за пренасочване HTTPS във файла .htaccess, тогава сайтът е достъпен само с HTTPS връзка. Сега, когато напиша само името на сайта, той автоматично се отваря чрез защитена HTTPS връзка. Така че в този урок ще ви покажа как лесно да принудите HTTPS или да пренасочите HTTP към HTTPS в WordPress.

Как да пренасочите HTTP към HTTPS в WordPress

Има няколко метода, чрез които можете да насилвате HTTPS във вашия сайт. Можете да го направите от уеб хостинг cPanel или с помощта на .htaccess. В тази статия показах бот метод.

1. Как да принудите HTTPS от cPanel?

Някои от уеб хостинг доставчиците ви позволяват да принудите директно HTTPS от вашия cPanel. Така че в този случай не е необходимо да редактирате никакъв код ръчно. Използвам хостинг на SiteGround WordPress и те предоставят опция „принудително HTTPS“ в своя cPanel. 

Ако използвате SiteGround, можете да принудите HTTPS само с едно щракване. За да направите това, първо влезте в своя cPanel и отидете на Сигурност и кликнете върху Криптиране на Нека.

SiteGround LE

От там можете да видите списък с вашите активни сертификати. Но се уверете, че сте инсталирали правилно SSL сертификат или той няма да работи.

Там ще видите две опции – HTTPS Enforce и External Links Rewrite.

Като активирате „HTTPS Enforce“, той ще принуди целия ви сайт да отвори криптирана HTTPS връзка. По този начин вашият уебсайт винаги ще се отваря с HTTPS. Но се уверете, че не сте добавили код за пренасочване във вашия .htaccess файл.

Другата опция е „Презаписване на външни връзки“, която отваря всички ваши външни връзки чрез HTTPS връзка. Но е напълно незадължително. Не активирайте тази опция, ако вашият сайт показва предупреждение „Смесено съдържание“ или те няма да бъдат заредени чрез HTTPS връзка.

Препоръчваме ви да активирате само опцията „HTTPS Enforce“.

SiteGround Force HTTPS

След като активирате опцията HTTPS Enforce, вашият сайт винаги ще се отваря със SSL / HTTPS връзка.

2. Как да пренасочите HTTP към HTTPS, използвайки .htaccess

Ако вашият уеб хост не предоставя опция за принудително HTTPS, можете ръчно да пренасочите HTTP към HTTPS от .htaccess файл. Освен това е лесен метод и отнема няколко минути. Но се уверете, че не сте добавили допълнителен код за пренасочване във .htacces файл.

За да принудите HTTPS от .htaccess, първо влезте в своя cPanel. След това отидете в основната папка на вашия сайт. Там можете да видите файл с име „.htaccess“, сега кликнете върху редактиране и въведете следния код.

а) За да пренасочите всички посетители към HTTPS / SSL

ПренапишетеEngine на
RewriteCond% {HTTPS} изключен
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

б) Ако искате да наложите HTTPS / SSL в определена папка

ПренапишетеEngine на
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
Пренапишете%% {REQUEST_URI} папката си
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yourdomain.com/yourfolder/$1 [R, L]

* Не забравяйте да замените www.yourdomain.com с вашето действително име на домейн.

в) Ако искате да пренасочите HTTP на една страница към HTTPS

ПренапишетеEngine на
RewriteCond% {HTTPS} изключен
RewriteRule ^ secureform \ .html $ https://www.yourdomain.com/samplepage [L, R = 301]

* Не забравяйте да замените www.yourdomain.com/samplepage с вашия действителен URL адрес на страницата.

3. Как да пренасочите HTTP към HTTPS в Nginx

Ако вашият уеб сървър работи с Nginx, можете лесно да пренасочите целия HTTP трафик към HTTPS, като добавите следния код във вашия конфигурационен файл Nginx. Отидете на „/etc/nginx/nginx.conf“ и добавете следния раздел:

сървър {
слушайте 80;
server_name domain.com www.domain.com;
върнете 301 https: //domain.com$request_uri;
}

Кликнете върху запазване и сте готови.

Надявам се този урок да помогне за правилното пренасочване на HTTP към HTTPS. Ако получавате грешка или сте останали при всяка стъпка, моля, уведомете ни в секцията за коментари. Ние сме достъпни и на Facebook, кикотене, Google+.

Свързани статии,

  • Как да получите безплатен SSL за вашия сайт WordPress
  • Как да настроите CloudFlare CDN към вашия WordPress блог
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map