Како добити бесплатни ССЛ сертификат за своју ВордПресс локацију

Да ли сте чули да је Гоогле објавио: „ХТТПС као рангирани сигнал“. То значи да оне веб локације са омогућеним ССЛ системом повећавају рангирање на Гооглеу. Од тада, стотине хиљада локација прелазе са ХТТП-а на ХТТПС. Дакле, ако желите да преместите веб локацију на ХТТПС или желите да инсталирате ССЛ сертификат на своју ВордПресс локацију, онда је овај чланак за вас. Ако имате веб локацију блога попут мене, онда можете да добијете бесплатни ССЛ сертификат од Лет’с Енцрипт лако.


У овом туториалу ћу поделити Шта је ССЛ сертификат, које су предности од ССЛ-а и како инсталирати бесплатни ССЛ сертификат на своју ВордПресс локацију.

Набавите бесплатан ССЛ сертификат

Шта је ССЛ сертификат?

ССЛ означава „Сигурни слој утичнице“, окосница је Интернет сигурности. Овај механизам ствара шифровану везу између веб прегледача и сервера. Тако све осетљиве информације, тј. Лозинке, детаљи кредитне картице итд. Пролазе кроз шифровани линк и обезбеђују податке од хакера.

Обично се осетљиви делови информација попут лозинки, детаљи кредитне картице итд. Испоручују од корисника на сервер као обичан текст и то је потпуно разумљиво. На пример, веб локација не користи ССЛ и прикупља осетљиве податке попут лозинке, детаља о кредитној картици за продају производа. Ако хакери пресрећу податке, могу да користе и виде информације које се од корисника преносе на сервер.

С друге стране, информације о веб локацији са омогућеним ССЛ системом пролазе кроз високо шифровану везу која се не може прочитати или чак дешифровати. Тако сви подаци остају сигурни између корисника и сервера.

Зашто бисте ССЛ користили одмах?

Ако још нисте додали ССЛ на своју веб локацију, одмах је требате да користите. Много је предности додавања ССЛ-а.

Гоогле воли ХТТПС

6. августа 2014., Гоогле је званично објавио да ће од сада дати већи приоритет веб локацијама које имају ХТТПС / ССЛ. Такође су рекли да ће и ХТТПС сајтови добити повећање рејтинга. Ко не жели да се рангира на Гоогле-у? Додавањем ССЛ-а на вашу веб локацију, ваша страница ће добити мало појачано рангирање. Иако то не би било велико појачање, али мали подстицај је сјајан.

Ако водите блог, тада можете добити бесплатан ССЛ сертификат на својој веб локацији.

Ваше информације остају сигурне

ССЛ сертификат штити све осетљиве информације као што су: лозинке, детаљи кредитне картице, детаљи рачуна који од корисника прелазе на сервер. Како веб локације за е-трговину прикупљају све осјетљиве податке, тако и ССЛ мора бити доступан у мрежним трговинама.

Клијент верује вашој веб локацији

ССЛ је још један ефикасан начин за изградњу поверења клијента. Постављање ССЛ-а на вашој веб локацији осигурава да је ваша веб локација заштићена и безбедна за пружање информација и извршење трансакција итд. На овај начин можете да изградите поверење свог купца и остварите већу продају.

Сада Гоогле такође подстиче вебмастере да усвоје ХТТПС преко ХТТП-а на својој веб локацији. Ово осигурава да све информације остану сигурне. 

Како добити бесплатан ССЛ сертификат на своју веб локацију?

Ако имате веб локацију блога попут мене, онда вам није потребно да купујете неки скуп ССЛ. Можете добити бесплатан ССЛ сертификат од Лет’с Енцрипт, а ја вам показујем процесе.

Добићете све предности коришћењем Лет’с Енцрипт ССЛ-а, а УРЛ веб локације ће се отворити зеленим локотом, што значи да ваша веб локација користи ССЛ и може се отворити као ХТТПС. Постоје три начина на које можете добити бесплатни ССЛ сертификат и инсталирати га. Већину времена се бесплатни ССЛ може инсталирати директно са хостинга цПанела или можете ручно инсталирати.

1. метод, инсталирајте бесплатни ССЛ сертификат са хостинга цПанел

Већина од свих веб хостинг провајдера нуди бесплатан ССЛ сертификат. СитеГроунд је одличан хостинг који нуди бесплатан ССЛ сертификат, дневну израду резервних копија и инсталирање ВордПресса једним кликом.

Погледајте хостингГроунд хостинг (сада снижен 60%)

Да бисте поставили бесплатан ССЛ сертификат, прво се морате пријавити на свој хостинг цПанел. Затим идите на ССЛ / ТЛС Манагер.

СГ ССЛ

Затим кликните на инсталацију ССЛ сертификата. Одатле изаберите домен који желите да инсталирате ССЛ, а затим кликните на „Аутофилл би Домаин“. Овде не морате ништа да уносите, сва поља ће се аутоматски попунити. Сада кликните на Инсталирај потврду.

Сите Гроунд Инсталирајте ССЛ цертификат

Након инсталирања ССЛ сертификата, морате да измените УРЛ веб локације. Зато идите на ВордПресс контролну таблу и Подешавања>Општа подешавања, тамо ћете видети УРЛ странице. Сада промените адресу ХТТП у ХТТПС и кликните на сачувај промене. Из сигурносних разлога можете бити одјављени.

ВП ХТТПС

Сада можете видети да се ваша веб локација отвара помоћу ХТТПС-а што значи да је на вашу веб локацију инсталиран ССЛ.

2. метод, користите „ССЛ бесплатно“ да бисте добили бесплатни ССЛ сертификат (алтернативни метод)

Ако ваш веб домаћин не нуди бесплатан ССЛ или не наплаћује додатни пени за њега, можете ручно инсталирати ССЛ сертификат на свој цПанел. 

Да бисте инсталирали ССЛ треће стране на свој цПанел, прво идите на ССЛ бесплатно. ССЛ фор Фрее нуди 100% бесплатни ССЛ сертификат заувек, али морате да обновите свој сертификат сваких 90 дана да бисте наставили да користите њихову услугу. 

Набавите бесплатни ССЛ

Унесите своје име домена и кликните на „Цреате Фрее ССЛ Цертифицате“. Након тога морате верификовати свој домен. Постоји неколико начина за верификацију вашег домена, али показаћу вам како да ручно потврдите.

ССЛ за бесплатну ручну верификацију

Након клика на ручну верификацију видећете овако. Овде ћете видети упутства о томе како да верификујете датотеке.

Прво преузмите две датотеке # 1 и # 2. Идите на свој цПанел, пронађите мапу вашег домена и направите нову фасциклу „Изазов против акме“ испод “.познат” без “” знак. Затим пренесите две датотеке (# 1 & # 2) у фолдеру „ацме-цхалленге“. Након што је отпремите, две датотеке морате потврдити кликом на следећу везу. Ако датотеке приказују неке случајне алфанумеричке знакове, тада су датотеке верификоване.

Ручна инсталација ССЛ-а

Сада морате преузети датотеке ССЛ сертификата. То ће бити зип датотека која садржи укупно 3 датотеке – приватни кључ, сертификат и ца-пакет. Нека буде безбедно, требаће нам да инсталирамо ваш ССЛ сертификат са цПанела. (Не делите своје ССЛ кључеве никоме)

У овом кораку идите на свој цПанел, а затим на ССЛ / ТЛС менаџер. Тамо требате да дате своје кључеве. Након додавања кључева, кликните на инсталациони сертификат и готови сте. Сада сте успешно инсталирали Лет’с Енцрипт ССЛ на своју веб локацију.

СитеГроунд ССЛ менаџерНакон инсталирања ССЛ сертификата са цПанела, потребно је да се пријавите на своју ВордПресс контролну таблу и промените адресу веб локације у ХТТПС.

Трећи метод, Набавите бесплатан ССЛ цертификат од ЦлоудФларе-а

Иако је Лет’с Енцрипт најпопуларнији провајдер бесплатних ССЛ сертификата, постоји алтернативни начин да добијете бесплатни ССЛ сертификат за своју веб локацију.

Ако користите ЦлоудФларе, једноставно можете додати ССЛ на своју веб локацију са само једним кликом. Пријавите се на свој ЦлоудФларе налог и пређите на „Црипто“ и одатле можете додати бесплатан ССЛ сертификат на своју веб локацију.

Додајте ЦлоудФларе ССЛ

Закључак

Без обзира да ли имате блог или веб локацију за електроничку трговину, ССЛ је ових дана неопходан. Као што је Гоогле већ најавио да ће места са омогућеним ССЛ / ХТТПС доћи до побољшања рангирања. Штавише, ССЛ такође указује да је ваша веб локација сигурна и сигурна за пружање осетљивих података.

Ако тренутно водите блог, онда вам није потребан плаћени или премиум ССЛ за вашу веб локацију. На свој ВордПресс блог можете лако добити бесплатни ССЛ сертификат.

Надам се да ће вам овај водич помоћи да инсталирате ССЛ сертификат на своју веб локацију. Ако имате било каквих проблема или имате неки предлог, молимо да нас о томе обавестите у одељку за коментаре. Волео бих да се јавим од вас. Ако желите, можете и да се повежете са нама Фејсбук, Твиттер, Гоогле+.

Изабрао сам неке друге сродне чланке који ће вам се можда свидети,

 • Како преусмерити ХТТП на ХТТПС у ВордПресс-у
 • Како подесити ЦлоудФларе ЦДН на свој ВордПресс блог
 • Како пронаћи и поправити неисправне везе на вашој ВордПресс веб локацији
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map