Kako dodati Google Analytics na WordPress (korak po korak vodič)

04.06.2020
KAKO DA 'Kako dodati Google Analytics na WordPress (korak po korak vodič)
0 5 мин.

San svakog vlasnika web lokacije je da postane popularniji, stekne ogroman promet, stekne više prodaje itd. Zar ne, zar ne? Vjerojatno se pitate kako nabaviti te stvari. Glavni ključ je poznavanje ponašanja vaše publike, njihovih interesa, ciljeva itd. Na primjer, vodite kafić. Dakle, ako znate kakvu kavu vole piti vaši kupci, kad obično dođu piti, što vaši kupci vole jesti više od kave itd., Možete zajedno poboljšati svoj posao i proizvod. Pa evo dolazi Alat Google Analytics. U ovom ćemo članku podijeliti kako to učiniti Dodajte Google Analytics na vašoj web stranici WordPress.


Što je Google Analytics

Google Analytics je besplatna usluga web analitike koja nudi statistiku i osnovne analitičke alate za optimizaciju pretraživača (SEO) i marketinške svrhe. Prati sve informacije o načinu na koji posjetitelji vaše web stranice komuniciraju s njom. 

 Iako je besplatan alat, ali on ipak nudi više funkcionalnosti u usporedbi s drugim alatima za plaćanje.

Zašto biste trebali odmah koristiti alat Google Analytics

Google Analytics je najbolji i najpopularniji softver za digitalnu analitiku na svijetu. Ako imate blog, e-trgovinu, putovanje ili bilo koju vrstu web mjesta, tada biste trebali koristiti Google Analytics alat zbog:-

 • Potpuno je besplatan i jednostavan za upotrebu: Da, Google Analytics potpuno je besplatan. Nadzorna ploča usluge Google Analytics vrlo je jednostavna i razumljiva, tako da ne brinite ako ste početnik. Osim toga, ovu uslugu možete koristiti za više web stranica.
 • Tko posjećuje vašu web lokaciju: Pomoću usluge Google Analytics možete vidjeti zemljopisni položaj korisnika. S ovim možete vidjeti i preglednik i uređaj koji koriste. 
 • Kako posjetitelji pronalaze vašu web lokaciju: Kako su ključne riječi jedna od najvažnijih činjenica za SEO. Google Analytics pruža vam potpune podatke u koje ključne riječi ulaze vaši posjetitelji kako bi pronašli vašu web stranicu. Uz to vam pokazuje i iz koje tražilice dolazi vaš posjetitelj. Možete segmentirati svoj analitički rezultat po novim / povratnim posjetiteljima, zemljopisnim i referalnim izvorima. Ako je većina vašeg izvora preporuke Twitter, onda na Twitter možete dodati više sadržaja za koje vas korisnici zanimaju.
 • Moguće je identificirati najgledanije stranice, postove: Uz pomoć analitičkog izvješća možete vidjeti stranicu koja se najviše pregledava, objavite itd. Također možete provjeriti kako korisnici komuniciraju sa sadržajem vaše web lokacije, koliko puta korisnici ostaju na stranicama te mogu prepoznati koje stranice i veze vaši posjetitelji najviše kliknu.
 • Praćenje posjetitelja u stvarnom vremenu: Možete vidjeti tko posjećuje vašu web stranicu u stvarnom vremenu. Na ovaj način možete znati koliko je aktivnih korisnika trenutno na vašoj web lokaciji.
 • i još mnogo toga…

Kako dodati Google Analytics na web mjesto WordPress

Korak 1 

Prvo vam treba račun Google Analytics. Da biste to učinili, posjetite Google Analytics.

Ako već imate Gmail račun, onda se možete prijaviti pomoću svog Gmail računa. Ili ako nemate Gmail račun, tada možete stvoriti novi račun.

Prijavite se putem e-pošte za Google Analytics

Korak 2

Jednom kada ste stvorili Gmail račun, morate se prijaviti za daljnji postupak. Nakon prijave, vidjet ćete okvir za prijavu kao dolje. Jednostavno se prijavite ovdje. Ne paničite, ovaj je alat 100% besplatan.

Google Analytics

Step.3

Sada će se tražiti da odaberete web mjesto ili mobilnu aplikaciju. Ali svakako provjerite jeste li odabrali “web mjesto” kako idete dodajte Google Analytics na WordPressu. Zatim upišite naziv svog računa, naziv web stranice i URL. U nastavku je nekoliko opcija, ostavite ga zadanim. Nakon što popunite sve podatke računa, morate kliknuti Nabavite ID praćenja dugme.

Račun Google Analytics

Step.4

Sada s nadzorne ploče Google Analytics idite na Admin. Odande kliknite na postavke svojstva> informacije o praćenju> kod za praćenje. S desne strane kopirajte skriptu. Scenarij izgleda ovako.

Google Analytics kôd za praćenje

Nekoliko je načina na koji možete dodati ovaj kôd za praćenje na svoju web lokaciju. Najlakši način je dodati kôd u vaš footer.php prije oznake. Ako niste upoznati s ovim, možete koristiti WordPress dodatak pod nazivom Zaglavlje i podnožje |.

Nakon instaliranja ovog dodatka idite na postavke> Umetnuti Zaglavlja i podnožja | Ovdje zalijepite kôd za praćenje u odjeljak zaglavlja i spremite ga. Sada ste uspješno dodali Google Analytics na svoju WordPress web lokaciju.

Zaključak

U ovom smo članku pokazali što je Google Analytics i kako to učiniti dodajte Google Analitika na vašoj web stranici WordPress. Ovaj je alat potpuno besplatan, a ako pokrenete bilo koju web stranicu, tada morate koristiti ovaj alat. To ne samo da prati vaše posjetitelje, već također pomaže u rastu vašeg internetskog poslovanja, web lokacija e-trgovine, web stranica za bloganje itd.

Dakle, glavna stvar je ako možete pratiti svoje korisnike, njihove akcije i druge stvari, a zatim možete poboljšati kvalitetu svojih proizvoda više nego ranije. U tom slučaju na prvom mjestu je Google Analytics.

Nadam se da će vam ovaj vodič pomoći da dodate Google Analytics na svoj blog. Ako imate bilo kakav problem ili bilo koji prijedlog, molimo vas da nam ostavite komentar. Možete nas kontaktirati i dalje Facebook, Cvrkut, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector