Kako Minify HTML, CSS i JavaScript koristeći Autoptimize Plugin

Google i drugi pretraživači daju vrijednost vašoj web stranici ako se učitava tako brzo. Jer nitko od gledatelja nema mnogo pacijenata koji bi dugo čekali da pogledaju vaš sadržaj i imate samo 1,5 sekunde da privučete njihovu pažnju. Ako se vašoj web lokaciji treba dugo otvoriti, obično gubite gledatelje. Dakle, ovo je neophodno za ubrzanje vaše web stranice. Postoji nekoliko načina na koje možete optimizirati web mjesto. Ali jedan od najvažnijih dijelova je Umanjite HTML, CSS i JavaScript.


Ako ste ikad radili test brzine Google PageSpeed ili GTmetrix, vjerojatno vidite tu opciju.

Svaka web stranica učitava puno datoteka sadrže HTML, CSS i JavaScript. A većina datoteka sadrži puno prostora, komentara, blokatorima za ograničenje bloka itd. Dakle, značajno se traži pravilno vrijeme za pravilno učitavanje.

To također ovisi o kvaliteti teme. Na primjer, vrhunska kvaliteta teme uvijek je bolja od Besplatne teme. Premium teme su dobro kodirane i izgrađene od strane visoko kvalificiranih programera. No sve teme nisu iste i imaju različitu vrstu funkcija. Dakle, po Reduciranje tim HTML, CSS i JavaScript datotekama, možete strateški povećati brzinu web stranice i učiniti svoje posjetitelje sretnima.

Što je Minify i zašto je to korisno?

Reduciranje je programski jezik koji uklanja sve nepotrebne znakove iz izvornog koda bez promjene njegove funkcionalnosti. Ti nepotrebni znakovi obično sadrže “bijeli svemirski likovi, novi likovi, komentari, i blokatorima “. 

Prije Minify i Nakon Minify

Koriste se za dodavanje čitljivosti kodu, ali nije potrebno da se izvrši. Na taj se način smanjuje količina koda koja se mora prenijeti putem weba i štedi se vaš propusni opseg. Tako da minimiziranje HTML, CSS i JavaScript, lako možete ukloniti te nepotrebne znakove sa svoje web lokacije i znatno povećati brzina vaše web lokacije. 

Kako minimizirati HTML, CSS i JavaScript

Dva su načina na koje možete umanjiti HTML, CSS & JavaScript. Možete to učiniti uređivanjem kôda teme ili pomoću WordPress dodatka koji se zove Autoptimize. U ovom ćemo vam članku pokazati oba postupka Kako minimizirati HTML, CSS i JavaScript.

Da biste znali točan HTML, CSS ili JavaScript datoteku koja uzrokuje problem, morate to provjeriti na bilo kojem alatu za ispitivanje brzine web lokacije kao što je Google PageSpeed ​​alat ili GTmetrix. Budući da sve vaše datoteke ne sadrže nepotrebne znakove.

Nakon provjere rezultata web stranice, dobit ćete ga. Evo slike ispod moje web stranice koja razmatra popravljanje CSS-a i JavaScript.

Kompliciranje Css-a, JavaScript

Odgovara na vašu kvalitetu tema. Dakle, ne brinite se ako vidite da se obojica kažu Minifyju i bolje je dobiti Premium temu.

Postoje neki mrežni alati pomoću kojih možete Minify HTML, CSS i JavaScript code. 

Prije nego što napravite bilo kakvu promjenu, uzmite sigurnosnu kopiju te datoteke.

# 1 Umanji kod:

Minify Code Tool

Umanji kod je alat za kombiniranje All in One. Može umanjiti vaše JavaScript, CSS i HTML kodove. Sve što trebate kopirati HTML ili CSS ili JavaScript kôd i zalijepiti ga ovdje. Zatim kliknite na Umanjiti Opcija. Ovaj alat automatski minimizira svoj kôd. Nakon toga kopirajte Minified code u tu datoteku.

Pomoću ovog alata možete i umanjiti CSS i JavaScript kôd, kao što je HTML kôd.

# 2 Willpeavy:

Willpeavy

Willpeavy je još jedan sjajan alat za to Umanjite HTML kodovi. Ovaj alat djeluje na isti način kao i minify code. Umanjuje HTML i sve CSS ili JS uključene u vašu oznaku. Da biste koristili ovaj alat, trebate ovdje kopirati svoj kôd i kliknuti na Minify.

Umanjite upotrebu automatskog optimiziranja dodatka

Autoptimize

Ako niste upoznati s takvim kodiranjem, tada je bolje koristiti dodatak koji se preporučuje početnicima. Dakle, evo dolazi Automatski optimizirajte dodatak za WordPress Korisnici.

Automatski optimizira sve skripte i kodove stila i čini ih manjim koji se tako brzo učitava. Umanjuje sve HTML, CSS & Sam Javascript kod i čini vašu stranicu stvarno laganom. Uz Minification, ovaj dodatak dodaje zaglavlja sa istekom i kreće stilove u glavu stranice i može premještati skripte u podnožje.

Automatski optimizirajte preporučene postavke

Sve stvari možete jednostavno izraditi iz postavki dodataka. Nakon aktiviranja ovog dodatka idite na postavke> Autoptimize.  Kliknite gumb “Prikaži napredne postavke”.

U HTML odjeljku, potvrdite opciju “Optimizirajte HTML kod” i “Zadrži HTML komentare” za brže performanse.

Automatski optimizirajte HTML opcije

U JavaScript odjeljku, omogućite “Optimizirajte JavaScript kod”. Možete također omogućiti „Prisilite JavaScript u“ da se rano učita JS i smanji mogućnost JS pogrešaka. U slučaju da vaš JS razbije skripte, tada možete omogućiti “Dodavanje obruba pokušaja hvatanja”.
Automatski optimizirajte JavaScript opcije

U CSS omogućite odjeljak “Optimizirajte CSS kôd”, “Također objedini integrirani CSS”. Možete omogućiti i „Inline and Defer CSS“ ako ste promijenili CSS. Isprobajte ovaj alat kako biste umanjili CSS i zalijepili ga u okvir.

Automatski optimizirajte CSS opcije

Unesite svoje CDN URL u polju “CDN Base URL”. Na primjer, “//cdn.example.com/”.

I konačno, omogućite “Spremi agregiranu skriptu / css kao statičku datoteku”. Ali budite sigurni da vaš web poslužitelj može pravilno upravljati sažimanjem i istekom.

Automatski optimizirajte CDN opcije

Nakon što izmijenite svoj kôd, ne zaboravite ponovo provjeriti brzinu svoje web lokacije. Zatim to usporedite s onim prošlim rezultatima. Ako vaša web-lokacija ima problema ili se ne prikazuje ispravno, pokušajte ukloniti Cache

Zaključak

Kompliciranje HTML-a, CSS-a i JS korisno za vašu web lokaciju. Uklanja nepotrebne znakove vašeg koda i smanjuje ih prema pregledniku. Na taj način možete poboljšati brzinu učitavanja svoje web lokacije.

Ako ovaj vodič pomaže u skraćivanju HTML-a, CSS-a i JavaScript-a, molimo vas da podijelite ovaj članak o Facebook, Cvrkut, Google+.

povezani članci,

 • Kako iskoristiti preglednik pretraživača na WordPressu
 • Kako optimizirati WordPress bazu podataka pomoću WP-Sweep
 • 7 najboljih alata za optimizaciju slike za WordPress 2017
 • Kako lako omogućiti Gzip kompresiju u programu WordPress za brže učitavanje
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map