Kako preusmjeriti HTTP na HTTPS u WordPressu

U našem prethodnom članku raspravljali smo o tome kako pravilno instalirati besplatni SSL certifikat u WordPress. Nakon instaliranja SSL-a na vašu web lokaciju, vaša će web lokacija biti ocjenjiva pomoću SSL / HTTPS. Vaša će se web-lokacija otvoriti s HTTPS-om samo kada korisnik otvori vašu web stranicu s HTTPS-om. U većini slučajeva, ako samo upišete naziv svoje web lokacije (example.com), neće se otvoriti HTTPS / SSL i pokazati da “veza nije sigurna”. Dakle, morate nametnuti HTTPS ili preusmjeriti HTTP na HTTPS kako bi svi posjetitelji bili dostupni sigurnom HTTPS vezom.


Nedavno sam na svoju web lokaciju instalirao SSL certifikat. Web-lokacija se otvara s SSL / HTTPS samo kad unesem punu adresu, tj. “Https://www.example.com”. To izgleda ovako:

SSL stranica je sigurna

Ali kada upišem samo ime web mjesta, tj. “Example.com”, ne otvara se s SSL ili HTTPS vezom i pokazuje mi da “veza nije sigurna”

SSL web mjesto nije sigurno

Dakle, u svoju .htaccess datoteku dodao sam kôd za preusmjeravanje HTTPS-a, tada je web lokacija dostupna samo s HTTPS vezom. Sad kad unesem samo naziv web mjesta, ono se automatski otvara putem sigurne HTTPS veze. U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako jednostavno prisiliti HTTPS ili preusmjeriti HTTP na HTTPS u WordPressu.

Kako preusmjeriti HTTP na HTTPS u WordPressu

Postoji nekoliko metoda pomoću kojih možete prisiliti HTTPS na svoju web lokaciju. To možete učiniti s web hosting cPanela ili koristeći .htaccess. U ovom sam članku prikazao bot metodu.

1. Kako forsirati HTTPS iz cPanela?

Neki pružatelji web hostinga omogućuju vam izravno prisiljavanje HTTPS sa svog cPanela. Dakle, u ovom slučaju, ne morate ručno uređivati ​​bilo koji kôd. Koristim SiteGround WordPress hosting i oni pružaju opciju “prisiliti HTTPS” u svom cPanelu. 

Ako koristite SiteGround, možete prisiliti HTTPS u samo jednom kliku. Da biste to učinili, prvo se prijavite na svoj cPanel i idite na sigurnosti odjeljku i kliknite Šifriraj.

SiteGround LE

Od tamo možete vidjeti popis vaših aktivnih potvrda. No provjerite jeste li ispravno instalirali SSL certifikat ili neće raditi.

Tamo ćete vidjeti dvije mogućnosti – HTTPS Enforce i External Links Rewrite.

Omogućavanjem “HTTPS Enforce” prisilit će cijelu vašu web lokaciju da otvori šifriranu HTTPS vezu. Na ovaj način se vaša web stranica uvijek otvara s HTTPS-om. Ali budite sigurni da niste dodali nijedan kôd za preusmjeravanje u vašu .htaccess datoteku.

Druga mogućnost je “Prepiši vanjske veze” koja otvara sve vaše vanjske veze putem HTTPS veze. Ali to je potpuno neobavezno. Omogućite ovu opciju ako vaša web lokacija prikazuje upozorenje “Mješoviti sadržaj” ili se neće učitati putem HTTPS veze.

Preporučujemo vam da omogućite samo opciju “HTTPS Enforce”.

SiteGround Force HTTPS

Nakon omogućavanja opcije HTTPS Enforce, web mjesto će se uvijek otvoriti s SSL / HTTPS vezom.

2. Kako preusmjeriti HTTP na HTTPS koristeći .htaccess

Ako vaš web domaćin ne pruža prisilnu HTTPS opciju, možete ručno preusmjeriti HTTP na HTTPS iz .htaccess datoteke. To je također jednostavna metoda i traje nekoliko minuta. Ali provjerite da niste dodali daljnji kôd za preusmjeravanje u .htacces datoteku.

Da biste prisilili HTTPS iz .htaccessa, prvo se prijavite na svoj cPanel. Zatim idite u korijensku mapu vašeg web mjesta. Tamo možete vidjeti datoteku pod nazivom “.htaccess”, a zatim kliknite na uređivanje i unesite sljedeći kôd.

a) Preusmjeriti sve posjetitelje na HTTPS / SSL

Učitajte ponovoEngine uključeno
Isključeno prepisati%% HTTPS}
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

b) Ako želite prisiliti HTTPS / SSL u određenu mapu

Učitajte ponovoEngine uključeno
PrepišiCond% {SERVER_PORT} 80
Prepišite svoje mape% REQUEST_URI}
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yourdomain.com/yourfolder/$1 [R, L]

* Obavezno zamijenite www.yourdomain.com sa stvarnim imenom domene.

c) Ako želite preusmjeriti jednu stranicu HTTP na HTTPS

Učitajte ponovoEngine uključeno
Isključeno prepisati%% HTTPS}
RewriteRule ^ secureform \ .html $ https://www.yourdomain.com/samplepage [L, R = 301]

* Obavezno zamijenite www.yourdomain.com/samplepage s stvarnim URL-om stranice.

3. Kako preusmjeriti HTTP na HTTPS u Nginxu

Ako na vašem web poslužitelju radi Nginx, sav HTTP promet možete lako preusmjeriti na HTTPS dodavanjem sljedećeg koda u vašu konfiguracijsku datoteku Nginx. Idite na “/etc/nginx/nginx.conf” i dodajte sljedeći odjeljak:

poslužitelj {
slušati 80;
server_name domena.com www.domain.com;
povratak 301 https: //domain.com$request_uri;
}

Kliknite na Spremi i gotovi ste.

Nadam se da je ovaj vodič pomogao ispravnom preusmjeravanju HTTP-a na HTTPS. Ako se pojavi pogreška ili ste zapeli u bilo kojem koraku, obratite nam se u odjeljku komentara. Dostupni smo i na Facebook, Cvrkut, Google+.

povezani članci,

  • Kako dobiti besplatni SSL za svoju web stranicu WordPress
  • Kako postaviti CloudFlare CDN na svoj WordPress blog
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map