Što je Akismet Plugin i kako postaviti Akismet za WordPress

04.06.2020
KAKO DA 'Što je Akismet Plugin i kako postaviti Akismet za WordPress
0 5 мин.

Što je Akismet?

Ako ste instalirali WordPress, možda ćete primijetiti da su u odjeljku dodataka već instalirana dva dodatka i Akismet je jedan od njih. Nakon aktiviranja potreban vam je API ključ za postava Akismet. A da se i ne spominje Akismet je jedan od najaktivnijih instaliranih (1+ milijuna aktivnih instalacija) & najviše ocijenjeni plugin za WordPress.


Ime Akismet dolazi od Automattic i Kismet. Auttomatic je tvrtka koja stoji iza Akismet-a, a osnovao ju je suosnivač WordPress-a Matt Mullenweg.

Akismet je dodatak za filtriranje neželjene pošte koji znači da filtrira komentare vaše web stranice i obavještava vas koji su komentari označeni kao neželjeni. Akismet koristi njihov specifični algoritam za provjeru svakog komentara. Na primjer, kada brojne web stranice počinju prijavljivati ​​sadržaj sličnog izgleda kao neželjeni sadržaj, tada će Akismet u budućnosti naučiti prepoznati takav sadržaj kao SPAM. Od 14. lipnja 2013. Akismet je uhvatio više od 83 milijardi neželjeni komentari. 

Zašto biste trebali početi koristiti Akismet upravo sada

Svi mrzimo SPAM. To je neugodno Boli vjerodostojnost vaše web lokacije i SEO. Kako vaša web lokacija počinje dobivati ​​promet, postoji 100% vjerojatnost da ćete dobiti puno neželjenih komentara. Samo je nekoliko komentara legitimno, a 85-90% komentara je SPAM. Zaista je naporno i trošiti vrijeme na posao da biste odvojili koji je neželjeni sadržaj, a koji Legit. Pomoću Akismet-a to više ne trebate, on se brine za sve vaše dolazne komentare. Na ovaj način Akismet štedi vaše vrijeme, tako da se možete usredotočiti na svoj rad. U ovom ću članku rado podijeliti s vama Kako postaviti korak po korak za vašu WordPress stranicu dodatak Akismet.

Kako postaviti Akismet dodatak za WordPress

1. Prvi korak je aktiviranje dodatka Akismet s vaše nadzorne ploče za WordPress Admin.AkismetNakon aktiviranja ovog dodatka, kliknite na postavke Akismet. Tada će se od vas tražiti da unesete Akismet API ključ. Ako već imate ključ API-ja, jednostavno ga upotrijebite. Ako nemate API ključ, kliknite na “Dohvati API ključ”

Nabavite Akismet API ključ

nabavite akismet api ključ

Da biste postavili Akismet, trebate API ključ. Kliknite na “Nabavite Akismet API Ključ” dugme. Trebat će vam stranica za prijavu. Ako već imate račun na WordPress.com, onda samo kliknite na Već imam WordPress.com račun. Ako nemate WordPress.com račun, stvorite novi račun. To traje manje od jedne minute. Morate navesti svoj e-mail, željeno korisničko ime i lozinku. Nakon dovršetka registracije preusmjerit će vas na stranicu s cijenama. Prije nego što odaberete planove, pogledajte ključne karakteristike Akismet-a.

Akismet planovi

akismet planovi cijena

Akismet je vodeća odbrambena usluga za zaštitu od neželjene pošte za WordPress, koja trenutno štiti više od 9 milijuna web lokacija. 

 • Osnovni, temeljni: Ovaj je osnovni plan besplatan i pogodan je za osobne web stranice i blogove. Ovim planom dobit ćete samo zaštitu od neželjene pošte.
 • Plus: Pomoću ovog plana imat ćete potpunu zaštitu od neželjene pošte, napredne statistike, prioritetnu podršku i podržane komercijalne stranice. Košta 5 USD / mjesečno po mjestu, a pogodno je za profesionalne ili komercijalne web stranice i blogove.
 • Premija: Ovo je cjelovito sigurnosno rješenje koje vas štiti od više od samo neželjene pošte. Ovaj plan uključuje sve planove (osnovni + premija). Odgovara za velike web stranice i obavlja skeniranje zlonamjernog softvera na vašoj web stranici.

Ako imate osobno web mjesto ili blog, odaberite BASIC” planirajte i nastavite.

Nakon toga od vas će se tražiti da izvršite plaćanje za tu pretplatu. Nemojte paničariti. Postoji povučena traka. Samo promijenite iznos u $ 0. Nakon ovoga možete vidjeti samo dvije mogućnosti: Ime & Prezime.

Nabavite svoj Akismet API ključ

Ovaj je korak jedan od najvažnijih koraka, zato to napravite pažljivo. Na ovoj stranici za pregled računa dobit ćete vaš Akismet API ključ. Da biste dobili ključ, kliknite na Oko gumb i kopirajte kod.

ključ akismet api

Ovdje možete dodati URL svoje web stranice da biste u bilo kojem trenutku pregledali statistiku svoje web lokacije. Također možete vidjeti ljetne koliko je komentara bilo mjesecima označeno kao neželjeno. Ako želite više značajki, možete aktivirati pretplate.

Dodajte ključ akismet api

Nakon što kopirate kôd, idite na svoju WordPress nadzornu ploču. Tamo otvorite stranicu postavki Akismet i vidjet ćete opciju poput ove Ručno unesite ključ API-ja. Zalijepite ga i kliknite na upotrebu ovog koda. API je vrlo tajno, pa ga ne dijelite nikome. U slučaju da ste izgubili ključ, ključ možete dobiti prijavljivanjem u Akismet. Sada ste sve spremni i uspješno postava Akismet.

Preferirane postavke Akismet

Akismetove etings

Poslije tebe postava Akismet pomoću API tipku, a zatim dolazi stranica s postavkama. U osnovi, neki korisnici to drže zadanim. Ali možete izmijeniti neke opcije. Ovdje možete provjeriti okvir za komentare kako biste vidjeli broj odobrenih komentara pored svakog autora komentara. To je sve. Sada je vaša web stranica zaštićena od strane Akismet-a. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector