15 këshilla për optimizimin e shpejtësisë së WordPress për ta bërë faqen tuaj të shpejtë të zjarrtë (të njëjtët që kam përdorur për të marrë 100% rezultate PageSpeed ​​në GTmetrix)

Këshilla për optimizimin e shpejtësisë së WordPress


Po kërkoni disa këshilla të mrekullueshme për shpejtësinë e WordPress?

Këto janë të njëjtat këshilla që përdor për të marrë rezultate 100% GTmetrix në faqen time dhe <2s ngarkesa herë në pothuajse çdo postimet e mia. Do të mësoni gjithçka nga optimizimi i shtojcave, imazhet, koha e reagimit të serverit, CDN dhe burimet e jashtme si Fonts Google dhe videot në YouTube.

Përdorni GTmetrix si mjetin tuaj të dëshiruar.
Ai jep kohë të saktë të ngarkesës dhe ka rekomandime të gjera, si imazhet, të cilat duhet të optimizohen, cilat shtojca po ngadalësojnë faqen tuaj të WordPress, kohën për të parë bajtët, CDN, etj..

Google PageSpeed ​​Insights është i mirë vetëm për të matur kohën e përgjigjes së serverit që duhet të jetë <200ms. Përndryshe, është mjaft e padobishme dhe ka shumë artikuj atje që shpjegojnë pse.

Pingdom është mjeti më i saktë për matjen e kohës së ngarkesës, por rekomandimet e tyre nuk janë aq të mira sa GTmetrix. (për shembull, nuk thotë se cilat imazhe specifike duhet të optimizohen).

Ky postim që po lexoni ka një madhësi të faqes 1.61MB, 69 kërkesa dhe akoma ngarkesa në rreth 1s:

Këshilla për optimizimin e shpejtësisë së WordPress Raporti GTmetrix

Nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë, më hidhni një koment ose mund të punësoni gjithashtu optimizuesin tim të shpejtësisë WordPress për t’ju ndihmuar të përmirësoni rezultatet + kohën e ngarkesës me para + pas raporteve të GTmetrix.

1. Shmangni Pluginët e Njohur të Lartë të CPU-së

“Nuk është numri i shtojcave, por është cilësia,” thanë të gjithë

Nëse jeni duke përdorur ndonjë prej këtyre shtojcave të ngadalta, mendoni t’i zëvendësoni ato me një alternative më të shpejtë.

* Shumica e shtojcave të ngadalta të WordPress përfshijnë ndarjen sociale, statistikat (analitikën), rrëshqitësit, portofolet, ndërtuesit e faqeve, kalendarët, chat, format e kontaktit, postën e lidhur, sitinap, Wordfence, WPML, WooCommerce dhe çdo shtojcë që ekzekuton skanime ose procese në vazhdim. Këto mund të identifikohen duke përdorur Query Monitor ose Waterfall GTmetrix.

 1. AddThis
 2. Monitorimi i Mashtrimit të Klikoni AdSense
 3. Kalendari i Ngjarjeve Gjithë në Një
 4. Rezervë Buddy
 5. Ndërtues kastor
 6. Faqet më të mira të WordPress në Google XML
 7. Kontrollues i lidhjeve të thyer (përdorni Kontrollin e linkut Dr.)
 8. Kontakt i vazhdueshëm për WordPress
 9. Formulari i kontaktit 7
 10. Postime të ndërlidhura kontekstuale
 11. Lidhje automatike Digi
 12. Sistemi i komenteve disqus
 13. Ndërtues Divi
 14. Rrjet thelbësor
 15. Biseda në Facebook
 16. Galeria e zbukuruar
 17. Përmirësues i ngathët i SEO
 18. Google Analytics
 19. Përkthyesi i gjuhës Google
 20. Shikoni listën e plotë të 65 shtojcave të ngadalta

Si të gjeni shtojcat tuaja më të ngadalta
Ju mund të përdorni Query Monitor, ose të kaloni përmes raportit tuaj GTmetrix për të parë nëse i njëjti shtojcë po tregon shumë herë në skedat tuaja PageSpeed ​​dhe YSlow. Kontrolloni gjithashtu Ujëvarin:

Plugin i ngadaltë i WordPress

2. Mos lejoni që Plugins të funksionojë në çdo faqe

CleanUp i Aseteve ju lejon të çaktivizoni në mënyrë selektive plugins + scripts nga ngarkimi i përmbajtjes së caktuar. Për shembull, mund të çaktivizoni formularin tuaj të kontaktit dhe shtojcën e pasur të copëzave nga ngarkesa në përmbajtje që nuk shfaqen. Ose çaktivizoni shtojcën tuaj të marketingut të filialeve nga ngarkimi në faqe.

Kjo eliminon kërkesat e panevojshme dhe zvogëlon kohën e ngarkesës. Asset CleanUp është gjithashtu më i lehtë për t’u përdorur sesa Plugin Organizer dhe shtojcat e tjera me funksionalitet të ngjashëm. Unë e rekomandoj shumë.

Ableaktivizoni selektivin e aseteve

3. Përdorni një Plugin me Cache më të vlerësuar

Cili shtojcë cache është më e mira? Shikoni këto sondazhe në Facebook:

WP Rocket është zakonisht # 1 sepse vjen me shumë karakteristika që shumica e shtojcave të cache nuk (pastrim i bazës së të dhënave, imazhe me ngarkesë dembel + video, fonte lokale + analitikë, prefetching, integrim CDN) për këtë arsye zakonisht jep rezultate më të mira + herë ngarkese sesa shtojca të tjera të cache.

Kjo gjithashtu do të thotë nëse do të përdorni shumicën e shtojcave të tjera të cache, do t’ju duhet të instaloni rreth 6 shtesa shtesë, kur WP Rocket i ka të gjitha këto brenda. Nëse më pëlqen mua, do të kesh vetëm 1 plugin.

Sondazhi më i mirë i plug cache 2016

Sondazhi i plugins cache 2019

Rocket Swift vs WP

Sondazhi i plugëve të cache 2016

Sondazhi më i mirë i shtojcave të cache 2018

raketë wp vs w3 totla cache

Karakteristikat e raketës WP nuk përfshihen me shumicën e prizave të cache:

 • Pastrimi i bazës së të dhënave: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni WP-Optimize.
 • Loading Lazy: e integruar në WP Rocket, ose përdorni WP YouTube Lyte.
 • Kontrolli i rrahjeve të zemrës: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni Kontrollin e rrahjeve të zemrës.
 • Google Analytics lokale: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni CAOS Analytics.
 • Fonts lokale Google: të integruar në WP Rocket, ose përdorni OMGF ose SHGF.
 • Paraprakisht Kërkesat DNS: e integruar në Rocket WP, ose përdorni sugjerime të burimeve para * partisë.
 • Ruajtja e Shfletuesit e Facebook Pixel: e integruar në WP Rocket (asnjë shtojcë tjetër nuk e bën këtë).
 • CDNs: e integruar në Rocket WP (të dy Cloudflare + CDN të shumta), ose përdorni CDN Enabler.

Swift Performance Lite është gjithashtu e mirë, por është më e vështirë të vendosni dhe me siguri nuk do të merrni të njëjtat rezultate si WP Rocket. Por Swift vjen me një organizator plugin i cili është i dobishëm.

4. Përditësoni në PHP 7.3

Përditësimi në një version më të lartë PHP është gjëja më e lehtë dhe mund ta bëjë faqen tuaj 2-3 herë më të shpejtë.

E tëra çfarë duhet të bësh është të identifikohesh në llogarinë tënde të pritjes, të gjesh menaxherin e versionit PHP dhe të sigurohesh që të jesh në versionin e fundit (shiko më pas faqen tënde të internetit). Disa hoste janë më të shpejtë për të lëshuar versione më të reja PHP sesa të tjerët, një arsye tjetër pse duhet të shmangni GoDaddy, Bluehost dhe HostGator (të dy ishin vonë për të lëshuar PHP 7.2 dhe ka të ngjarë të mbesin atje për ca kohë).

Përditësimi i PHP

Ju mund të përdorni Afisho plugin Versionin PHP për të kontrolluar se në cilin version të PHP jeni aktualisht.

Display-PHP

5. Optimizoni Shkrimet e Jashtme

Skriptet e jashtme mund të jenë gjithçka në faqen tuaj të internetit që krijojnë kërkesa të jashtme nga faqet e internetit të jashtme. Instalimet janë shumë të zakonshme (videot e ngulitura, kodi Github, postimet në punë, madje edhe GIF).

Disa skriptet mund të optimizohen (hostimin e shkronjave + kodin e gjetjes së analitikëve në vend), videot me ngarkesë dembelë, apo edhe mënyra të zgjuara, si marrja e fotove të postimeve në Twitter, në vend që t’i futni ato. Ju mund të provoni edhe ruajtjen e Gravatars duke përdorur një shtojcë ose duke përdorur Diskus ngarkesë e kushtëzuar ose Perfmatters (krijuar nga Kinsta) për të optimizuar skriptet, stilet dhe fragmentet e qerreve WooCommerce.

Skriptet e tjera të jashtme janë gati të pamundura për t’u optimizuar. Unë kurrë nuk kam parë një sit me AdSense të ketë një raport të mirëfilltë GTmetrix. Ndarja e lartë sociale e CPU dhe pluginet e komentimit gjithmonë do të ngadalësojnë faqen tuaj (kjo lidhet me zgjedhjen e shtojcave të lehta). Sugjerimi im – optimizoni ato që mundeni, përpiquni të shmangni pjesën tjetër dhe çfarëdo që të mbetet, sigurohuni që të paracaktoni këtë listë të domenet e përbashkëta për të paravendosur përdorim Raketë WP. Por, shmangni skriptet e jashtme kur të keni mundësi.

Skriptet e Jashtme në GTmetrix

Fonts Google
Mund të presësh shkronja në vend duke përdorur WP Rocket, OMGF, ose Fonts Google të vetë-hostuara. Menaxheri i Aseteve dhe Autoptimize gjithashtu kanë mundësi për këtë. Por mënyra më e mirë për të optimizuar shkronjat është të presësh fontet në vend. Shkoni në faqen e internetit të Fonts Google dhe shkarkoni të gjitha fontet që jeni duke përdorur (të jetë sa më pak të jetë e mundur me shkronjat dhe peshat). Tjetra, ktheni shkronjat në skedarët e shkronjave në internet duke përdorur Transfonter. Vendosni skedarët e shkronjave të uebit në dosjen wp-ngarkime dhe shtoni fontin e personalizuar në CSS.

Google Analytics
WP Rocket, CAOS Analytics dhe shtojca Lokale Google Analytics për WordPress do të rregullojnë gabimin “ruajtjen e shfletuesit të shfletuesit” në GTmetrix kur përdorni Google Analytics. Unë përdor WP Rocket.

Google AdSense
Duke ngarkuar Google AdSense në mënyrë asinkron dhe Cloudflare Rocket Loader mund të ndihmojë në optimizimin e Google AdSense, por kjo është vrasësi më i madh GTmetrix për të gjithë. Në thelb është një tregti për fitim parash nga performanca, dhe ka pak që mund të bësh për të bërë më të shpejtë ngarkesën e AdSense.

Video të përfshira në YouTube
Nëse jeni duke përdorur WP Rocket, ata kanë një mundësi për të ngarkuar videot e ngarkuara dhe të zëvendësojnë iframe me një imazh parapamje (duke e bërë atë që videot të ngarkohen vetëm pasi njerëzit të klikojnë butonin e luajtjes). Nëse nuk përdorni WP Rocket, WP YouTube Lyte është një alternativë e mirë. Kjo mund të rruajë sekonda të shumta nga koha juaj fillestare e ngarkesës dhe është e lehtë. Shumë video të ngulitura mund të zgjasin më shumë se 2 sekonda.

Postimet në Twitter, Facebook, dhe Instagram
Nëse vendosni postime në faqen tuaj të internetit, konsideroni të merrni fotografi nga ekranet dhe ta zëvendësoni me një imazh (shiko një shembull për zvogëlimin e kohës së përgjigjes së serverit). Kam përdorur një plan urbanistik me dy kolona dhe kam marrë pamje të sondazheve në Facebook. Tani, ata nuk duhet të tërheqin kërkesa nga Facebook.

Gravatareve
Nëse keni shumë komente në blogun tuaj, ju me siguri e dini se sa Gravatars dhe madje disa plugins komente mund të ngadalësojnë faqen tuaj. Vendosa të çaktivizoja Gravatars pasi jam i kujdesshëm në lidhje me kohën time të ngarkesës, por gjithashtu mund të provoni cantat e Harrys, FV dhe Optimum Gravatar. Asnjë prej atyre shtojcave nuk ka punuar për mua pse. Mundësia juaj tjetër është të prishni ose fshehni komentet.

Shtojcat e Ndarjes Sociale
Butonat e ndarjes sociale tërheqin kërkesa të jashtme nga Facebook, Twitter dhe rrjetet e tjera sociale. Nëse shtojca juaj ka një mundësi për të azhurnuar “si numërimet”, mund ta rregulloni në mënyrë që të mos azhurnohen aq shpesh. Përndryshe, unë rekomandoj një prej këtyre shtojcave të lehta të ndarjes sociale:

6. Shërbeni imazhe me shkallë

Shërbyer imazhe të shkallëzuara do të thotë që ju duhet të ndryshoni përmasat e mëdha për të qenë më të vegjël.

GTmetrix ju tregon se cilat imazhe janë shumë të mëdha dhe dimensionet e sakta ku duhet të ndryshohen ato. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndryshoni përmasat e tyre, pastaj të zëvendësoni imazhet e vjetra me një të re.

Shërbyer imazhe të shkallëzuara

Shtë një ide e mirë për të krijuar një fletë mashtrimesh në dimensione të imazhit, në mënyrë që të njihni dimensionet e të gjitha imazheve tuaja të ndryshme. Për shembull, rrëshqitësit tuaj mund të jenë 1024 x 400px ndërsa imazhet e widget-ve tuaj janë 300 x 300px, ose imazhet e blogut tuaj me gjerësi të plotë mund të jenë me gjerësi 680px (si minat). Kështu që para se të krijoj ndonjë imazh, e di se duhet të ndryshohet në madhësi në ato dimensione që ajo të ngarkohet shpejt.

Shembull Sheets Cheat Dimensioni:

 • Logo: 300 x 100px
 • Rrëshqitësit: 1024 x 400px
 • Widgets: 300 x 300px
 • Imazhe të veçanta të postimit: 350 x 350px
 • Imazhe me blog të plotë: 680px (gjerësi)

Nëse keni gabime në imazhe në shkallë, do t’ju duhet t’i rregulloni ato me dorë pa një plugin. Por, pasi të njiheni me madhësinë e figurave tuaja, nuk duhet ta keni më atë gabim.

7. Kompresoni imazhet

ShortPixel, Imagify dhe Smush janë 3 shtojcat kryesore për këtë.

Instaloni njërën nga ato shtojcat (Unë përdor ShortPixel), regjistrohuni me një çelës API, pastaj pjesa më e madhe kompresoni të gjitha imazhet në faqen tuaj. Sigurisht, duhet të kontrolloni cilësimet tuaja, të provoni disa imazhe dhe të bëni kopje rezervë të imazheve tuaja përpara se të optimizoni pjesën më të madhe. Edhe nëse shtojcat thonë “humbje”, pothuajse gjithmonë ka një rënie të vogël të cilësisë. Kjo është dilema e një fotografi – nëse shpejtësia është më e rëndësishme, bëjeni atë. Nëse jo, mos!

Parametrat e ShkurtërPixel

8. CDN e konfigurimit të Cloudflare

Nuk ka asnjë arsye të mos përdorni CDN falas të Cloudflare.

Ajo pret faqen tuaj te internetit në 200+ qendra të të dhënave, e bën atë më të sigurt dhe ka ton karakteristikash në pultin e tyre. Nëse nuk e keni konfiguruar Cloudflare dhe keni ndryshuar serverat e emrave, unë do ta bëj atë.

Qendrat e të dhënave në cloud

Nëse tashmë keni Cloudflare, këtu janë disa optimizime shtesë të shpejtësisë:

 • Rregullat e faqeve të konfigurimit për të ruajtur gjerësinë e bandës dhe për të siguruar wp-administratorin tuaj
 • Konfiguroni cilësimet e shpejtësisë së Cloudflare për të përfituar sa më shumë nga shërbimi i tyre
 • Aktivizoni Mbrojtjen e Hotlinkit për të parandaluar njerëzit të përdorin bandën e bandës
 • Lëreni shtojcën tuaj të cache të kujdeset për minifikimin, pastaj çaktivizojeni atë në Cloudflare

9. Konsideroni CDN të shumta

Multiple CDN = më shumë qendra të të dhënave = shpërndarje më e shpejtë e përmbajtjes suaj.

CDN të shumta

Unë i përdor të dyja CloudFlare dhe StackPath. Uebfaqet më të vogla duhet të jenë në rregull me Cloudflare, por nëse jeni serioz për shpejtësinë, do të konsideroja një CDN shtesë. StackPath ka mbështetje të shkëlqyeshme dhe ato do të ndihmojnë në konfigurimin e cilësimeve optimale nëse kërkohet. KeyCDN është gjithashtu i mirë.

Me CDN të tjera përveç Cloudflare, ata do të gjenerojnë një URL të CDN të cilën do ta ngjisni në shtojcën tuaj të cache (shumica e shtojcave të cache kanë një fushë të URL-së për CDN) ose përdorin shtojcën e CDN Enabler.

10. Bëni më shpejtë Legjenda e Plugins

Ne të gjithë e dimë se shtojcat mund të shkatërrojnë rezultatet e GTmetrix, kështu që këtu janë disa këshilla për optimizimin e tyre.

 • Shmangni shtojcat e larta të CPU-së: shmangni këtë listë të shtojcave të ngadalta. Shtojcat e zakonshme të ngadalta përfshijnë shtojcat e ndarjes sociale, portofolet, rrëshqitësin, statistikat, kopjet rezervë dhe të tjerët.
 • Zëvendësoni shtojcat e larta të CPU me shtojcat më të shpejta: Do të kërkohen disa hulumtime, por zëvendësoni ndonjë prej shtojcave tuaja të larta të CPU me shtojca më të shpejtë dhe më të lehtë për plugin.
 • Fshini shtojcat që nuk ju duhen: a mund të zëvendësoni shtojcat me kod (p.sh. futni direkt kodin e gjurmimit të GA, përdorni widgets në Facebook në vend të shtojcave, ose të krijoni një tabelë të përmbajtjes në HTML + CSS? Anydo shtojcë që mund të zëvendësoni me kod, bëni atë.
 • Mos e përdorni JetPack për disa module: së pari, çaktivizoni të gjitha modulet që nuk i përdorni aktualisht në cilësimet e debugimit. Tjetra, a keni vërtet nevojë për JetPack nëse vetëm e përdorni për disa gjëra? Infshtë famëkeq për ngadalësimin e vendeve. Ju jeni duke bërë bast që të gjeni një shtojcë jo të fryrë që bën vetëm të njëjtin funksionalitet.
 • Gjeni shtojcat tuaja më të ngadalta: përdorni skedën GTmetrix Waterfall ose Query Monitor (pyetjet sipas skedës së komponentëve) për të parë shtojcat tuaja më të ngadalta. Nëse një shtojcë tregon shumë herë në raportin tuaj PageSpeed ​​+ YSlow, kjo mund të jetë gjithashtu një aktakuzë.

11. Kufizoni Revizionet e Postimit + Autosaves

Si parazgjedhje, WordPress automatikisht ruan çdo rishikim të postës dhe gjithashtu ruan vazhdimisht hartimet kur i redaktoni ato. Kursimi i skicave mund të jetë një humbje e burimeve të serverit dhe ruajtja e mijëra revizioneve të postës mund të fryjë bazën e të dhënave tuaja, kështu që ne të paktën do t’i shkulim këto cilësime.

Shtojeni këtë në wp-config.php:

përcaktoni (‘AUTOSAVE_INTERVAL’, 60 * 60 * 60 * 24 * 365); // Vendosni intervalin e autosave në 1x në vit
përcaktoni (‘WP_POST_REVISIONS’, 3);

Ju gjithashtu mund të çaktivizoni autosave dhe të kufizoni revizionet e postimit duke përdorur Perfmatters ose Clearfy.

Cilësimet e optimizmit të perfmatters

12. Blloko bllokimet e spamit nga goditja e faqes tuaj

Spot bots janë një humbje e burimeve të serverit.

Ata godasin faqen tuaj vazhdimisht dhe konsumojnë burime të serverit, pa asnjë përfitim. Dhe pa kontrolluar nëse ata janë duke goditur faqen tuaj (përdorni Wordfence), nuk do të dini se ata janë atje.

Hapi 1: Gjeni bots spam duke përdorur Raporti i trafikut të drejtpërdrejtë i Wordfence. Nëse shihni të njëjtin bot që godet vazhdimisht faqen tuaj, Google është emri i hostit dhe shihni nëse njerëzit e tjerë e kanë raportuar atë si spam. Googlebot dhe botët e tjera legjitime janë dukshëm të shkëlqyera, por bots si amazon.aws dhe linode janë raportuar si probleme. Këto 2 bote po godisnin faqen time gati çdo sekondë!

Live-Traffic-Raport-Wordfence

Hapi 2: Blloko bllokimet e spamave duke përdorur Rregullat e firewall-it në cloud, BBQ, Vrimë e zezë, ose Wordfence. Unë personalisht do të përdor sundimtarët e firewall të Cloudflare nëse keni vetëm disa pika spam kryesore për tu bllokuar, pasi vetë Wordfence mund të shkaktojë CPU të lartë. Për të rishikuar, gjeni bots spam në Wordfence, bllokoni bots spam duke përdorur Cloudflare, pastaj fshini Wordfence në mënyrë që të mos konsumoni CPU.

Wordfence-bllokimin-Rregulla

13. Reduktoni Kohët e Përgjigjes së serverit te <200ms

Serveri juaj (pritja) është Faktori # 1 në udhëzuesin e optimizmit të WordPress.

Për të kontrolluar koha e reagimit të serverit, drejtojeni faqen tuaj përmes Google PageSpeed ​​Insights:

Ulni kohën e përgjigjes së serverit

SiteGround (pritje e përbashkët) dhe Cloudways (host cloud) janë zakonisht 2 hostet kryesorë sipas sondazheve të shumta në Facebook, shumë të marra nga WordPress Hosting Facebook Group.

Farëdo që të bëni, shmangni GoDaddy dhe EIG i cili zotëron 60+ kompani të ndryshme pritëse përfshirë Bluehost, HostGator, iPage, Site5, dhe të tjerët. Ata janë të famshëm për serverët e ngadaltë.

Shumë njerëz që kanë emigruar tashmë në SiteGround, Cloudways dhe Kinsta kanë postuar fotografi të kohërave të reja të ngarkesës në Twitter. Disa njerëz panë një përmirësim të 7S.

Ka shumë informacione të këqija atje – madje edhe vlerësimet që presin në YouTube rekomandojnë ndërmarrje si Bluehost, HostGator, apo edhe HostPapa. Kjo është plotësisht qesharake; bëni hulumtimin tuaj në Grupet e Facebook dhe shikoni se çfarë thonë njerëzit e vërtetë në Facebook + Twitter.

SiteGround dhe Cloudways do t’ju migrojnë falas.

Kalimi në sitin e rrethit

Migrimi i kohës me ngarkesën në sit

Bluehost në SiteGround GTmetrix

HostGator të SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 Nota Perfect në SiteGround

HostGator To SiteGround Migrimi

SiteGround Times Response Times On Joomla

Kaloi në SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Në SiteGround

SiteGround FaqeSpeed ​​Insights

SiteGround Në Joomla

2019 Sondazhi i hostimeve

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Rekomandime për strehimin e elementëve

Korrik 2019 Rekomandim Pritës

WordPress-Host-Poll-Aug-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Poll

Go-To-Hosting-Company

WordPress-Hosting-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Pritja e preferuar për Elementor

2018 Rekomandime Pritëse

Sondazhi i hostimit të WordPress Shtator 2018.png

Menaxhuar-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-pret-Poll-1

Hosting-Poll-For-Speed

WordPress-Hosting-Poll-Qershor-1

SiteGround-Rekomandimi

14. Disaktivizoni skriptet, stilet, fragmentet e shportave të WooCommerce

Faqet WooCommerce janë shumë të ngadalta.

Kjo është pjesërisht sepse WooCommerce shton skriptet, stilet dhe fragmentet e qerreve në çdo faqe të vetme në faqen tuaj (madje edhe faqet jo të tregtisë elektronike). Ashtu si nuk duhet të lejoni që disa shtojca të funksionojnë në çdo faqe (tip 2), nuk duhet t’i lejoni opsionet WooCommerce të ekzekutohen në faqet jo të tregtisë. Ju mund t’i çaktivizoni të gjitha këto me një klikim duke përdorur Shtojca shtesë e Perfmatters nga Kinsta (e cila gjithashtu ju lejon të çaktivizoni shtojcat / skriptet në mënyrë selektive), përndryshe ju mund t’i përdorni këto kode nga Github.

optimizimi i perfomatorëve të woocommerce

Disaktivizoni skriptet WooCommerce:

Disaktivizoni stilet e WooCommerce: Shiko Dokumentacioni i Woocommerce.

Disaktivizoni fragmentet e shportave WooCommerce:

15. Postoni Raportin tuaj të GTmetrix në Grupet në Facebook

Nëse ende keni nevojë për ndihmë, ka Grupet e Facebook ku njerëzit janë të lumtur të japin përshtypje. Mos ngurroni të më lini gjithashtu një koment, shikoni udhëzuesin tim të plotë të shpejtësisë WordPress ose punësoni ekipin tim për optimizimin e shpejtësisë së WordPress i cili do t’ju dërgojë para dhe pas raporteve të GTmetrix.

2019-GTmetrix-Report

Grupet e rekomanduara në Facebook

WordPress Speed ​​Up Facebook Group

Shpresoj se kjo ishte e dobishme.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map