Cilësimet Ideale të Autoptimizojnë + Cloudflare / StackPath CDN (2020)

Autoptimize është një shtesë e shkëlqyeshme, por për caching, WP Rocket është zakonisht # 1 në sondazhet në Facebook.


Atëherë pse do ta përdorni??

Sepse disa hoste u pëlqen GoDaddy dhe Motori WP lista e zezë e shumicës së shtojcave të cache (pasi ato kanë sistemin e tyre të brendshëm të memorimit të fshehtë) por ato nuk bëjnë gjëra të tilla si optimizimi i HTML, CSS, JavaScript, Fonts Google ose CDN (rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes). Pra, ndërsa sistemi i ruajtjes së hostit tuaj mund të funksionojë mirë për mbajtjen e memorjes, Autoptimize ndihmon të bëni “pjesën tjetër” të sendeve (rregullimi i sendeve në GTmetrix + Pingdom). Shmangni Google PageSpeed ​​Insights si ajo nuk i mat as koha e ngarkesës.

Edhe zhvilluesi i Autoptimize thotë në faqen e tij të shtojcave se funksionon më mirë kur kombinohet me një shtojcë cache. Unë rekomandoj Swift nëse po kaloni rrugën e lirë, dhe Raketë WP nëse mund të bëni 49 dollarë në vit pasi është më e lehtë për të konfiguruar (është gjithashtu ajo që unë përdor dhe kam 100% rezultate në GTmetrix) pasi vjen me shumë karakteristika shumica e shtojcave të cache nuk (pastrimi i bazës së të dhënave, duke pritur kodin e Google Analyitcs në vend, rrahjet e zemrës kontrolli, dhe integrimi me të dy Cloudflare + CDN-të e tjera). Unë kam mësime për WP Rocket, i shpejtë, WP Fast Cache, W3TC, dhe madje edhe WP Super Cache.

Pra, le të konfigurojmë cilësimet Autoptimize. Do t’ju tregoj gjithashtu se si të shtoni një CDN (në mënyrë ideale të dyja CloudFlare dhe StackPath) pasi secila prej tyre ka grupin e vet të qendrave të të dhënave, dhe më shumë qendra të të dhënave = shpërndarje më e shpejtë e përmbajtjes. Rekomandohen CDN në Udhëzues për optimizimin e WordPress.

Autoptimizoni shtojcën

1. JS, CSS, & HTML

Aktivizoni të gjitha këto për të optimizuar skedarët JavaScript, CSS dhe HTML, atëherë shihni udhëzimet më poshtë.

Autoptimizoni cilësimet HTML JS CSS

Optimizoni Kodin JavaScript

 • Skedarët e bashkuar të JS: aktivizoni, kjo kombinon skedarë JavaScript siç rekomandohet nga GTmetrix. Nëse është i paaftë, skedarët individualë do të ngarkohen dhe ato nuk kombinohen.
 • Po ashtu linja e përgjithshme e bashkuar JS: aktivizoni, kjo kombinon skedarët JavaScript që ndodhen në skedarët HTML. Autoptimize jep një paralajmërim që në thelb nënkupton nëse prishet ndonjë gjë në faqen tuaj, ose përjashtoni skedarët JavaScript ose çaktivizoni këtë.
 • Forconi JavaScript në : çaktivizoni, përveç nëse keni gabime JavaScript. Ju jeni më mirë të përpiqeni të gjeni skedarë problematikë dhe t’i përjashtoni ato sesa të zgjidhni këtë mundësi pasi kjo e bën bllokimin e JavaScript (jo optimale për shpejtësinë).
 • Përjashtoni skriptet nga Autoptimize: nëse shihni gabime pasi të keni aktivizuar disa cilësime JavaScript, gjeni JavaScript problematik dhe përjashtoni skedarët këtu.
 • Shtoni mbështjellësin e provave: çaktivizoni, përveç nëse keni gabime JavaScript. Kjo është një mënyrë tjetër për të rregulluar gabimet JS pa pasur nevojë të aktivizoni forcën JavaScript në kokë.

Optimizoni kodin CSS

 • Skedarët e bashkuar CSS: aktivizoni, të njëjtën gjë si grumbullimi i skedarëve JS vetëm për CSS.
 • Gjithashtu CSS gjithsej inline: aktivizoni, të njëjtën gjë si grumbullimi i skedarëve të brendshëm JS vetëm për CSS. Aktivizoni të dy për të përmirësuar më tej kohën e ngarkesës + rezultatet e GTmetrix.
 • Gjeneroni të dhëna: URI për imazhe: çaktivizoni nëse përdorni një CDN. MaxCDN (StackPath) ju paralajmëron që mundësimi i kësaj do të detyrojë që imazhet të shërbehen nga origjina juaj të shërbejnë në vend të CDN tuaj. Mundësimi i kësaj mund të rezultojë fillimisht në më pak kërkesa HTTP, por ka të ngjarë jo pasi të keni vendosur një CDN dhe t’i shërbeni imazheve përmes kësaj.
 • Inline dhe Defer CSS: aktivizoni, ju mund të aktivizoni vetëm këtë opsion ose “të përfshini të gjithë CSS” që Autoptimize nuk rekomandon në FAQ-t e tyre. Ata thonë se “megjithëse futja e të gjitha CSS do ta bëjë bllokimin e mos-dorëzimit të CSS, kjo do të rezultojë që faqja juaj bazë HTML të bëhet dukshëm më e madhe, kështu që kërkon më shumë” rrugëdalje “.
 • Përfshini të gjitha CSS: çaktivizo, Autoptimize nuk rekomandon lejimin e kësaj.
 • Përjashtoni CSS nga Autoptimize: nëse shihni gabime pasi të keni aktivizuar disa cilësime CSS, gjeni skedarët problematikë të CSS dhe përjashtoni ato këtu. Shënim: Opsioni “minify CSS dhe JS i përjashtuar” në Opsionet e ndryshme duhet të çaktivizohet.

2. Opsionet e CDN

Kjo është ajo ku juaji URL e CDN shkon (udhëzimet më poshtë). Cloudflare nuk ju siguron një URL të CDN (në vend të kësaj do të ndryshoni serverat e emrave). URL e bazës CDN është posaçërisht për StackPath, KeyCDN dhe CDN të tjera – jo Cloudflare. Unë sugjeroj të përdorni të dy StackPath + Cloudflare pasi CDN-të tuaj do të kenë më shumë qendra të të dhënave, dhe më shumë qendra të të dhënave = faqja e internetit më e shpejtë.

Hapi 1: Regjistrohu për një CDN. Unë përdor StackPath i cili ka 34+ qendra të të dhënave të vendosura në Shtetet e Bashkuara dhe është aty ku janë vizitorët e mi. 10shtë 10 $ / muaj me një provë falas 30-ditore.

StackPath-Data-Centers

Hapi 2: Në pultin e StackPath, klikoni në skedën CDN dhe krijoni një sit të CDN StackPath.

StackPath-CDN-Tab

StackPath-CDN-Domain

StackPath-Server-IP-Adresa

* Kopjoni adresën IP të serverit tuaj ashtu siç është e nevojshme në hapin 5 të këtij seksioni.

StackPath-CDN-URL-Autoptimize

Hapi 3: Vendosni URL-në tuaj të CDN në Autoptimize me http: // ose https: // (cilindo që të përdorni).

Autoptimizo URL-në e CDN-së

Hapi 4: Në StackPath shkoni te CDN → Cache Settings, pastaj klikoni “Pastroni gjithçka”.

StackPath-Purge-Cache

Hapi 5: Bëni listën e adresës IP të serverit tuaj në StackPath (WAF → Firewall).

StackPath-Whitelist-IP

Hapi 6: Drejtoni faqen tuaj në GTmetrix dhe “rrjeti i ofrimit të përmbajtjes” duhet të jetë i gjelbër në YSlow.

CDN GTmetrix YSlow

3. Cilësimet e ndryshme

Këtu janë cilësimet e ndryshme:

Autoptimizo Cilësimet e Misc

Ruani skriptet / css të grumbulluara si skedarë statikë – nëse aktivizohet, kjo do të thotë që skedarët CSS dhe JS ruhen në cache dhe shërbehen përmes serverit tuaj, kështu që nëse pritja juaj nuk i trajton këto, aktivizoni.

Minimizoni skedarët CSS dhe JS të përjashtuar – nëse përjashtoni skedarë të caktuar CSS dhe JavaScript, është sepse ka një problem kur përpiqeni t’i optimizoni ato, dhe nuk dëshironi që ato të minimizohen.

Gjithashtu optimizoni për redaktorët / administratorët e regjistruar – çaktivizoni, zakonisht dëshironi të çaktivizoni veçoritë e performancës në administratorin e WordPress, përfshirë karakteristikat e performancës Cloudflare.

4. Parametrat e figurave

Autoptimizimi gjithashtu mund të ndihmojë që fotografitë të ngarkohen më shpejt.

Autoptimizo Cilësimet e Imazheve

Optimizoni Imazhet – URL-të në faqen tuaj të internetit do të ndryshohen për t’u treguar CDN e ShortPixel. Kjo nuk duhet të ndikojë se si ato duken për sa kohë që është kompresim pa humbje, por ato do të ngarkohen më shpejt.

Cilësia e optimizmit të imazhit – gjeni ekuilibrin tuaj unik midis kompresimit dhe cilësisë (Unë përdor shkëlqim). Këtu janë ndryshimet në çdo nivel kompresimi nga ShortPixel:

Nivelet e ngjeshjes së figurës ShortPixel

 • lossy: kompresimi më i madh, humbja më e madhe e cilësisë.
 • me shkëlqim: kompresim i mesëm, pak humbje cilësore.
 • lossless: kompresim i ulët, humbje e cilësisë më të ulët.

Ngarkoni WebP në shfletuesit e mbështetur – aktivizohet nëse përdorni imazhe WebP dhe imazhe të ngarkesës dembel.

Imazhe me ngarkesë dembelë – Unë personalisht nuk i ngarkoj dembel imazhet e mia sepse ngarkimi i vazhdueshëm i imazheve ndërsa lëvizni poshtë në faqe mund të jetë i bezdisshëm për përdoruesit. Po, rezulton me më pak kërkesa dhe është rekomanduar nga Google për herë më të shpejtë të ngarkesës, por unë e shoh atë të bezdisshme. Kjo varet krejtësisht nga ju.

5. CSS kritike

Kjo i referohet Autoptimizoni shtojcën e ruajtjes së energjisë elektrike për kritcss.com.

Kërkon një premium plani i paguar nga kritike.cz ($ 7 / muaj).

Shtojca krijon rregulla kritike CSS për të siguruar që faqet të jepen para se të ngarkohet CSS e plotë, duke përmirësuar “fillimin për të dhënë kohë.” E vetmja gjë që duhet të bësh është të instalosh shtojcën, të regjistrohesh për një plan, të futësh tastin Critical CSS API në seksionin “Critical CSS” të Autoptimize, dhe shtojca do të bëjë pjesën tjetër. Kontrolloni shtojcën Faqe FAQ për detaje mbi konfigurimet e personalizuara.

Unë personalisht nuk e përdor atë dhe më mirë do të përdorja $ 7 / muaj shtesë në një server më të fuqishëm.

Autoptimizimi i fuqisë së kritikës kritike

Autoptimizo Cilësimet CSS kritike

6. Parametrat shtesë

Autoptimize-ekstra-Settings

Fonts Google – aktivizoni nëse përdorni Fonts Google të cilat ngadalësojnë kohën e ngarkesës ndërsa tërhiqen nga burimet e jashtme (biblioteka e Google Font). Unë preferoj opsionin “kombino dhe lidh në kokë” pasi kjo përmirëson kohën e ngarkesës pa shikueshmëri duke parë ngarkesën e shkronjave (kjo është ajo që ndodh zakonisht kur ngarkohet në mënyrë asinkronike. Gjithashtu provoni opsionin e fundit të Google Font “kombinoni dhe ngarkoni fontet në mënyrë asinkronike me webfont.js“Dhe shiko cili jep rezultate më të mira në GTmetrix.

Hiq Emojis – aktivizoni (emojet janë të këqija për kohën e ngarkesës).

Hiq vargjet e pyetësave nga burimet statike – vargjet e pyetjeve zakonisht gjenerohen nga shtojcat dhe nuk mund të fiksohen (në GTmetrix / Pingdom) thjesht duke e mundësuar këtë, por mund të provoni. Zgjidhja më e mirë është të kontrolloni faqen tuaj për plugins të lartë të CPU dhe t’i zëvendësoni ato me shtesa të lehta. Shumica e shtojcave të larta të CPU përfshijnë ndarjen sociale, galerinë, ndërtuesit e faqeve, shtesat që lidhen me statistikat, statistikat dhe bisedat live. Ju gjithashtu duhet të fshini të gjitha shtojcat e panevojshme dhe të pastroni bazën e të dhënave (duke përdorur një shtojcë si WP-Optimizim) për të pastruar tabelat e lëna nga shtojcat e çinstaluara.

Lidhja e parë e domeneve të palëve të treta – ndihmon shfletuesit të parashikojnë kërkesa nga burime të jashtme (Fonts Google, Analytics, Maps, Menaxher Tag, dyqan Amazon, etj). Këto zakonisht do të shfaqen si “zvogëlojnë kërkimet për DNS” në raportin tuaj GTmetrix, por më poshtë janë shembuj të zakonshëm.

 • https://fonts.googleapis.com
 • https://fonts.gstatic.com
 • https://www.google-analytics.com
 • https://ajax.googleapis.com
 • https://connect.facebook.net
 • https://www.googletagmanager.com
 • https://maps.google.com

Preload kërkesat specifike – mund të gjeni më shumë rreth preload dhe lë të kuptohet se burimi i shfletuesit nga WP Rocket, por kjo në thelb e bën atë që skedarë të caktuar të shkarkohen si një përparësi e lartë.

Async Javascript-Files – kjo do të thotë se diçka po parandalon ngarkimin e shpejtë të përmbajtjes më të lartë. Ky tutorial në bëj JavaScriptts bllokuese e shpjegon mirë, por nëse shihni gabime JavaScript në GTmetrix dhe Pingdom, Plugin Async JavaScipt mund të bëjë hile.

Optimizoni videot në YouTube – nëse faqja juaj ka video, WP YouTube Lyte ngarkesat e tyre i ngarkojnë, kështu që ngarkohen vetëm kur përdoruesit lëvizin poshtë dhe klikojnë butonin e luajtjes, duke eleminuar kështu kërkesat fillestare për serverat e YouTube. Kjo mund të rruajë disa sekonda pushim nga ngarkesa me përmbajtje me video, pasi ato janë një nga elementët më të rëndë në një faqe. WP Rocket dhe Swift Performance e kanë të integruar në cilësimet e tyre, kështu që nuk ju duhet kjo nëse përdorni njërën prej tyre si shtojcën tuaj të memorjes.

7. Optimizoni më shumë

Nëse dëshironi të optimizoni më tej faqen tuaj, këtu janë mjetet që rekomandohen:

Raketë WP – ka vlerësuar shtojcën # 1 të cache në sondazhet e shumta në Facebook dhe ka shumë mundësi që nuk përfshihen me Autoptimize (pastrim i bazës së të dhënave, kontroll i rrahjeve të zemrës, duke pritur në Google Analytics në vend, duke zëvendësuar YouTube iframe me një imazh parapamje, duke shtuar Cache e Shfletuesit në Facebook Pixel, etj). WP Rocket gjithashtu trajton pothuajse gjithçka që bën Autoptimize, kështu që ju nevojitet vetëm 1 plugin për të gjitha ato optimizime të shpejtësisë. Kjo është arsyeja pse është kaq e shkëlqyeshme Ju gjithashtu mund të merrni 10% zbritje këtu.

ShortPixel – plugin popullor i optimizimit të imazhit dhe ai që përdor.

StackPath – CDN me 30+ qendra të të dhënave. Shumë e thjeshtë për tu vendosur; thjesht regjistrohuni për një plan (10 $ / muaj), atëherë kopjoni / ngjisni URL-në tuaj CDN në opsionin Autoptimize të CDN URL.

SiteGround – zakonisht vlerësohet hosti # 1 në sondazhet në Facebook dhe gjithashtu përdorur nga Yoast.

Yoast-on-Twitter-Ne-vetëm-kaloi-to-Siteground

2019 Sondazhi i hostimeve

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Rekomandime për strehimin e elementëve

Korrik 2019 Rekomandim Pritës

WordPress-Host-Poll-Aug-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Poll

Go-To-Hosting-Company

WordPress-Hosting-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Poll

Best-WordPress-Hosting-Provider-Poll

Best-Web-Hosting-2019-Poll

Sondazhi mikpritës miqësor i WP

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Pritja e preferuar për Elementor

2018 Rekomandime Pritëse

Menaxhuar-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-pret-Poll-1

Hosting-Poll-For-Speed

WordPress-Hosting-Poll-Qershor-1

SiteGround-Rekomandimi

2014-Managed-WordPress-Hosting-FB-Poll

Best-Web-Hosting-Provider-Poll

Hosting-Poll-Feb-2019

Hosting-Rekomandimet-Poll

Bluehost vs SiteGround

Sondazhi i host-it të WordPress-it

Njerëzit zakonisht migrojnë sepse e tyre teknologjia e shpejtësisë është shumë më shpejt sesa EIG ose GoDaddy:

Kalimi në sitin e rrethit

Migrimi i kohës me ngarkesën në sit

Bluehost në SiteGround GTmetrix

HostGator të SiteGround

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 Nota Perfect në SiteGround

Zanafilla e SiteGround

Shpejtësia e dorëzuar nga SiteGround

Koha e zvogëluar e ngarkesës me SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

HostGator To SiteGround Migrimi

SiteGround Times Response Times On Joomla

Kaloi në SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

SiteGround FaqeSpeed ​​Insights

SiteGround Në Joomla

Koha e zvogëluar e ngarkesës në SiteGround

SiteGround Hosting i Shpejtë

Koha e re e reagimit të faqes së re

Përmirësimi i Kohës së Përgjigjes së SiteGround

SiteGround gjithashtu bën migrime falas me GrowBig+.

Cloudways – më shpejt se SiteGround (është pritja në re, jo e ndarë) dhe gjithashtu u vlerësua shumë në sondazhet në Facebook. Fillon me 10 $ / muaj me ato Plani DigitalOcean. Ata ofrojnë 1 migrim falas (të cilin unë i zgjodha) dhe ja çfarë ndodhi me kohën e përgjigjes së serverit tim:

SiteGround-vs-Cloudways-Cloud-Hosting

Rekomandime për strehimin Facebook

Sondazhi i hosteve të WooCommerce të VPS Cloud Hosting

Sondazhi për strehimin në cloud VPS

Sugjerime për Hosting të WordPress

Koha e Reagimit në Cloudways

Motori WP Në Cloudways

Untitled

Kohët e ngarkimit në cloud të Pingdom

Cloudways-Facebook-Rishikimi

Ju mund të merrni 25% zbritje nga 2 muajt e parë të Cloudways me kodin e promovimit OMM25.

Kinsta – 30 $ / muaj premium host dhe ndërsa unë nuk i kam provuar ato, unë nuk kam dëgjuar asgjë tjetër përveç gjërave të shkëlqyera në lidhje me shpejtësinë, mbështetjen, kohën e Kinës dhe pothuajse gjithçka në lidhje me pritjen e tyre.

Perfmatters – shtojcë nga Kinsta e cila kujdeset për ato që unë dua t’i quaj “optimizime të ndryshme” si paaftësi selektive në mënyrë selektive, duke kufizuar revizionet e postimeve, duke çaktivizuar autosave, duke pritur Google Analytics në vend, dhe shumë më tepër. Kujdeset për 10% përfundimtar të shpejtësisë.

Disa nga këto rekomandohen nga Autoptimize, të tjerët nuk janë:

Autoptimizo shtesat

8. Cloudflare

Autoptimize nuk ka cilësime për tu shtuar Cloudflare ‘CDN, por kjo është e thjeshtë për tu vendosur. Dhe ju patjetër duhet sepse kjo shton 200 qendra të tjera në rrjetin tuaj të shpërndarjes së përmbajtjes (CDN).

Qendrat e të dhënave në cloud

Hapi 1. Regjistrohuni për Cloudflare dhe do t’ju kërkohet të shtoni faqen tuaj dhe të filloni një skanim.

CloudFlare-fillojnë-scan

Hapi 2. Pasi të bëhet skanimi, zgjidhni planin falas, atëherë Cloudflare do t’ju marrë nëpër një grup faqesh. Më në fund do të çoheni në një faqe ku Cloudflare ju cakton 2 nameservers.

CloudFlare-name-Servers-Dashboard

Hapi 3. Hyni në regjistrin tuaj të domain (p.sh. Namecheap) dhe bëni një kërkim në Google për “si të ndryshoni serverat e emrave në Namecheap” (kërkoni vetëm për regjistrin tuaj të domain), pastaj ndiqni udhëzimet e tyre. Ju do të kopjoni 2 serverat e emrave të siguruar nga Cloudflare dhe duke i ngjitur ato në një opsion të personalizuesve të emrave në regjistrin tuaj të domain. Lejo 72 orë për shumim.

Rrjetet e emrave të Godaddy Cloudflare

Kjo eshte!

Ç’pritet më tej?

Shikoni videon time – është një video prej 42 minutash, por unë mbuloj goxha gjithçka (shënimet kohore në përshkrimin e videos) dhe duhet të mësosh një ton informacion të shkëlqyeshëm për shpejtësinë e faqes së WordPress:

Dëshironi të dini se si kam fituar 100% rezultate në GTmetrix?
Shihni udhëzuesin tim të plotë për optimizimin e shpejtësisë së WordPress, i cili ka mbi 38 këshilla për rregullimin e artikujve GTmetrix / Pingdom, përfshirë përmirësimin në PHP 7, shërbejnë imazhe të shkallëzuara, duke specifikuar dimensionet e figurave, pastrimin e bazës së të dhënave, duke pritur në Google Analytics në vend, WP Disable, dhe të tjerët.

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X1f680; A kam nevojë për shtojca të tjera të shpejtësisë përveç Autoptimize?

Po, zakonisht dëshironi të përdorni një shtojcë për ruajtjen, optimizimin e imazhit, pastrimin e bazës së të dhënave, kontrollin e rrahjeve të zemrës dhe çaktivizimin e shtojcave. Unë rekomandoj WP Rocket, ShortPixel dhe Perfmatters për ato.

&# X1f680; Si e vendosni një CDN me Autoptimize?

Zgjidhni CDN tuaj (Unë përdor StackPath), kopjoni URL-në tuaj të CDN dhe ngjisni atë në fushën e Autoptimize të CDN UR të Autoptimize..

&# X1f680; Si i optimizoni Fonts Google me Autoptimize?

Unë rekomandoj të përdorni opsionin Combine And Link In Head dhe të lidhni paraprakisht shkronjat tuaja duke përdorur Autoptimize.

&# X1f680; A Autoptimize kujdeset për caching?

Jo, do t’ju duhet të përdorni një plugin të veçantë për caching. Unë rekomandoj WP Rocket ose SG Optimizer nëse përdorni SiteGround.

&# X1f680; Si i konfiguroni cilësimet Autoptimize?

Gjithçka është renditur në këtë tutorial – thjesht mbani një vëmendje në raportin tuaj GTmetrix dhe cilat artikuj specifik duhet të rregullohen. Nëse konfigurimi i cilësimeve në Autoptimize nuk i rregullon ato, konsideroni të përdorni një shtojcë tjetër për të rregulluar artikujt.

Pyetjet? Më lësh një rresht!
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map