Optimizimi i Shpejtësisë së Celularit në WordPress (Udhëzuesi 2020): Si të përmirësoni kohën e ngarkesës celulare të faqes tuaj dhe klasat e faqeve

Po kërkoni të shpejtoni faqen tuaj celular WordPress?


Ky tutorial mbulon caching celular, imazhe adaptive për celular dhe AMP (faqe të përshpejtuara celular). Shumica e optimizimeve të bëra në faqen tuaj të desktopit kalojnë në faqen tuaj të lëvizshme. Kjo është arsyeja pse të ndihmojnë të bërit gjëra si përmirësimi i versioneve të PHP dhe zvogëlimi i kohës së reagimit të serverit.

Optimizimi i Shpejtësisë së WordPress Mobile

Si të provoni shpejtësinë e faqes suaj të WordPress-it
Rekomandoj Testi celular i GTmetrix meqenëse ju jep rekomandime plotësisht të reja PageSpeed ​​posaçërisht për shpejtësinë e faqes mobile, ai mat kohën e ngarkesës dhe ju mund të zgjeroni çdo artikull për të parë saktësisht se cilat elemente duhet të optimizohen në faqen tuaj të lëvizshme.

1. Testi GTmetrix Mobile
Me një llogari falas GTmetrix, ju mund ta provoni faqen tuaj në Android. Skeda PageSpeed ​​është unike për celular ndërsa YSlow është e njëjtë me desktopin. Skedi PageSpeed ​​tregon shërbime të gabuara të figurës nëse nuk përdorni imazhe adaptive, si dhe gabime të ridrejtimit dhe kohën tuaj të ngarkesës në celular.

2. Google PageSpeed ​​Insights
Google PageSpeed ​​Insights ka një skedë “celular” e cila ju tregon optimizime specifike për celular. megjithatë, nuk duhet të përdorni PageSpeed ​​Insights gjithsesi pasi ka një theks në rezultatet (dhe jo kohën e ngarkesës) të cilat as nuk i mat, kështu që në vend të kësaj përdor GTmetrix ose një mjet tjetër.

3. Mendoni me Google
Mendoni me Google as nuk është i shkëlqyeshëm. Ashtu si PageSpeed ​​Insights, rekomandimet janë disi të gjera (me GTmetrix ju në të vërtetë mund të zgjeroni rekomandimet për të parë cilat shtojca, skriptet dhe imazhet po ngadalësojnë faqen tuaj). Mendoni se Google nuk e bën këtë.

Mendoni me Shpejtësinë e Google Mobile

4. Google Analytics
Mund të shihni kohët e ngarkesës në secilën prej faqeve tuaja poshtë Sjellje > Shpejtësia e sitit pastaj shtoni një segment për trafikun në celular dhe tablet. sugjerime të shpejtësisë skeda mund të jetë gjithashtu e dobishme, por përsëri përsëri, i referohet rekomandimeve të Google PageSpeed ​​Insights të cilat nuk janë aspak të dobishme.

1. Aktivizoni memorimin celular

Shumica e shtojcave të cache si WP Rocket dhe Cache më e shpejtë e WP kanë një mundësi për caching celular.

Cache celular

Nëse shtojca juaj e cache nuk vjen me memorje celular, zbuloni nëse të paktën e mbështet atë. Nëse jo, konsideroni të përdorni një plug plug cache që bën. Disa gjithashtu kanë një mundësi për të krijuar skedarë të veçantë cache për pajisjet celulare gjë që siguron që elementet specifikë të celularit janë të fshehur (kryesisht të dobishëm nëse përdorni një shtojcë celulare si WP Touch, WP Mobile Detect ose tema e telefonit JetPack).

Preloading Cache Mobile Në vend të Desktop
Plugins Cache kanë një zgjedhje të preloading desktop ose cache celular, por jo të dy. Nëse shumica e vizitorëve tuaj po shohin faqen tuaj nga celulari dhe keni shumë elementë të dizajnit specifik për celular që dëshironi të ngarkohen më shpejt, mund të zgjidhni të preloadni cache mobile në vend të desktopit. Mund të aktivizoni para-ngarkimin e celularit me Shtojcë ndihmëse e WP Rocket. Për shtojcat e tjera të cache, Google për të parë nëse ata kanë një mundësi për të mundësuar preloading celular në vend të preloading standarde.

WP Rocket thotë:

2. Përdorni Imazhe Adaptive

Nëse imazhet e shkallëzuara të shërbimit nuk janë 100% kur provoni faqen tuaj në provën celulare të GTmetrix, duke përdorur imazhe adaptive duhet të rregulloni këto gabime.

Imazhe adaptive detekton madhësinë e ekranit të vizitorit tuaj dhe automatikisht krijon, cache dhe jep versionin e përshtatshëm të pajisjeve të rimodeluara të imazheve HTML të integruara të faqes suaj të internetit. “

Hapi 1: Testoni faqen tuaj në GTmetrix (Android) për të parë shërbime të gabuara të figurave në celular.

Testi GTmetrix Mobile

Shërbyer imazhe të shkallëzuara në celular

Hapi 2: Gjeni gjerësinë e rekomanduar të figurës në GTmetrix.

Gjerësia maksimale e sfondit

Hapi 3: Instaloni një plugin imazhesh adaptive nga ShortPixel ose Imazhe adaptive.

Imazhe Adaptive me ShortPixel

Hapi 3: Në cilësimet e shtojcës tuaj, vendosni gjerësia maksimale e sfondit në dimensionet e dhëna nga GTmetrix (në seksionin e imazheve të shkallëzuara të shërbimit). Ruaj ndryshimet. Ekzistojnë disa cilësime të tjera për mbështetjen e WebP-së, imazhe të ngarkimit dembel, prerje të zgjuar dhe heqjen e të dhënave EXIF.

Gjerësia maksimale e sfondit

Hapi 4: Provoni përsëri faqen tuaj në GTmetrix (Android) dhe shërbeni për imazhe të shkallëzuara duhet të jetë 100%.

Testi GTmetrix Mobile

3. Aktivizoni Mirazhe në Cloudflare

CloudFlare thotë:

“Mirage u krijua për të bërë më të shpejtë ngarkimin e pamjeve në dy mënyra kryesore: 1) të ofrojë imazhe më të vogla për pajisjet me ekranet më të vogla; dhe 2) imazhe “ngarkese dembelë” vetëm kur ato shfaqeshin në pamje. Të dyja këto optimizime u krijuan kryesisht për të përshpejtuar performancën e uebit në pajisjet mobile. “

Ky është një tipar pro i Cloudflare, por ju nuk duhet të keni nevojë pasi që ekzistojnë shtojca falas të ngarkimit dembel dhe shtojcave adaptive të imazhit atje që bëjnë të njëjtën gjë. Mirazhi është një alternativë edhe pse.

Mirazh i Cloudflare

4. Përdorni Temat dhe Pluginët Përgjegjës

Temat reaguese dhe shtojcat përshtaten natyrshëm me pajisjet e lëvizshme.

Pse është e rëndësishme kjo? Sepse ashtu si imazhet adaptive, elementët e tjerë në faqen tuaj të internetit do të ndryshohen në mënyrë automatike për t’iu përshtatur ekraneve celular, duke i bërë ata të ngarkohen më shpejt sesa një version desktopi.

Unë personalisht përdor StudioPress dhe Kornizën e tyre të Zanafillës e cila përdoret gjithashtu nga Yoast.

Dizajn të përgjegjshëm

Caching i bazuar në pajisje është një veçori me disa CDN. Kjo ju lejon të ruani elemente specifike bazuar në pajisjen e përdoruesit, por duhet të përdoret vetëm nëse faqja juaj e WordPress nuk është e përgjegjshme për celular.

5. Fiksoni ridrejtimet e celularit

Nëse shihni gabime “minimizoni ridrejtimin” në GTmetrix, ka të ngjarë nga njëra prej këtyre:

 • Ju keni ndryshuar në HTTPS ose WWW dhe nuk keni aktualizuar lidhje
 • Ju vendosni Rregullat e faqeve në Cloudflare me URL të përcjelljes
 • Shtojcat e koduara ose konfiguruar gabimisht janë duke ridrejtuar trafikun e faqes në internet
 • Opsionet e Cloudflare SSL janë të papajtueshme me konfigurimin e serverit tuaj (shiko punë praktike)

Nëse përdorni Cloudflare, mund t’i përdorni ato opsion i ridrejtimit celular për të cilat ata thonë “ridrejton automatikisht vizitorët e pajisjes celulare në një nënfushë të optimizuar për celular. Ridrejtimi bëhet në buzë të rrjetit të Cloudflare, duke përmirësuar kohën e ngarkesës duke eleminuar një rrugëdalje në serverin e origjinës – kjo është veçanërisht e vlefshme në rrjetet e lëvizshme, e cila shërben përmbajtje më të ngadaltë se wifi. “

Minimizimi i gabimeve të ridrejtimit

Rregullimet e konfigurimit në nivelin e serverit
Nëse keni një nënfushë të lëvizshme (ose ndonjë ridrejtim për atë çështje), është më mirë ta vendosni atë në një nivel serveri, kështu që nuk do të goditet ndonjëherë në WordPress. Rirendikimet në nivelin e serverit janë më të shpejtë se sa shtojcat.

6. Ulni kohën e përgjigjes së serverit

Serveri juaj (pritja) është Faktori # 1 në udhëzuesin e optimizmit të WordPress.

Drejtoni faqen tuaj përmes Google PageSpeed ​​Insights për të kontrolluar koha e reagimit të serverit e cila duhet të jetë <200ms si Google rekomandon. GoDaddy dhe EIG (Bluehost, HostGator, iPage, Site5) janë famëkeq për serverët e ngadaltë. Kjo është i mirënjohur në Twitter dhe në Facebook Groups. Bashkohu me WordPress Hosting Group Facebook dhe shikoni në sondazhet që u morën në pritje.

Ulni kohën e përgjigjes së serverit

SiteGround dhe Cloudways janë zakonisht # 1 dhe # 2. Shumë njerëz kanë emigruar tashmë dhe kanë postuar kohët e reja të ngarkesës në Twitter – ndryshimi ndonjëherë mund të jetë deri në 8 sekonda. Të dy SiteGround (të përbashkëta) dhe Cloudways (cloud) janë mundësi të mira në varësi të buxhetit dhe nevojave tuaja, por të dy janë botë më të mirë se GoDaddy dhe EIG. Të dy gjithashtu do të migrojnë falas.

SiteGround dhe Cloudways do t’ju migrojnë falas.

Kalimi në sitin e rrethit

Migrimi i kohës me ngarkesën në sit

Bluehost në SiteGround GTmetrix

HostGator të SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 Nota Perfect në SiteGround

HostGator To SiteGround Migrimi

SiteGround Times Response Times On Joomla

Kaloi në SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Në SiteGround

SiteGround FaqeSpeed ​​Insights

SiteGround Në Joomla

2019 Sondazhi i hostimeve

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Rekomandime për strehimin e elementëve

Korrik 2019 Rekomandim Pritës

WordPress-Host-Poll-Aug-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Poll

Go-To-Hosting-Company

WordPress-Hosting-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Pritja e preferuar për Elementor

2018 Rekomandime Pritëse

Menaxhuar-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-pret-Poll-1

Hosting-Poll-For-Speed

WordPress-Hosting-Poll-Qershor-1

SiteGround-Rekomandimi

7. Mos përdorni AMP

AMP (faqet e përshpejtuara të lëvizshme) janë një projekt i Google që bëjnë që faqet e lëvizshme të ngarkohen më shpejt ndërsa ju japin një pullë AMP në rezultatet e kërkimit celular.

Por, AMP gjithashtu ndryshon plotësisht modelin tuaj celular.

Kinsta-së konvertimet ranë 58% kur shtoni AMP, dhe ato që atëherë janë kthyer përsëri në faqet e tyre normale të lëvizshme. Kam vendosur gjithashtu kundër AMP pasi dizajni nuk duket i shkëlqyeshëm. Ka shtesa AMP për t’ju ndihmuar në dizajn, por është akoma mjaft e kufizuar dhe mund të zhgënjeheni nga rezultati. Dhe nëse vendosni të shtoni AMP, atëherë hiqni atë, është punë shtesë pasi do t’ju duhet të rregulloni ridrejtimet dhe të merrni masa të tjera për t’u rikthyer në faqet normale të celularit.

Po sakrifikoni dizajnin dhe konvertimet për shpejtësi. A ja vlen AMP? Nuk e perdor.

AMP në Google

Kam përdorur AMP, por që atëherë e kam hequr atë:

AMP-faqet

Nëse vendosni të përdorni AMP, përdorni AMP për plugin WP
Nëse do të shtoni AMP, ndoshta do ta përdorni AMP për plugin WP. Ajo ka opsionet më të personalizuara nga çdo shtojcë AMP që kam parë (madje edhe Shtojcë AMP mbështetur nga Google dhe Automattic). Po ashtu ka Ngjitës për Yoast & AMP i cili gjithashtu ka mundësi minimale.

AMP Për WP

Cloudflare URL e vërtetë e AMP

Cloudflare thotë URL-të e vërtetë të AMP “Do të thotë që një faqe mund të ruhet në një cache AMP dhe të shërbehet shpejt prej saj ndërsa tregon URL origjinale të faqes në shiritin e navigacionit të shfletuesit.”

Mund ta gjeni në cilësimet e shpejtësisë së Cloudflare:

Cloudflare AMP Real

8. Optimizimet e desktopit mbartin në celular

Shumica e optimizimeve të shpejtësisë së desktopit do të vazhdojnë në uebfaqen tuaj të lëvizshme.

Po flas:

 • Shtimi i një CDN
 • Imazhe optimale
 • Optimizimi i shtojcave
 • Pastrimi i bazës së të dhënave tuaja
 • Përditësimi i versioneve PHP
 • Përditësimi i serverit / hostit tuaj
 • Konfigurimi i një plugin të mirë për cache
 • Optimizimi i skripteteve të jashtëm (p.sh. Google Fonts)

Nëse celulari dhe desktopi juaj kanë nevojë për punë në GTmetrix, unë nuk do të shqetësohem aq shumë për faqen tuaj celular në fillim. Aktivizoni caching celular (në shtojcën tuaj të cache), atëherë përqendrohuni rreptësisht në rekomandimet tuaja të GTmetrix, si dhe faktorët kryesorë të optimizmit të shpejtësisë së WordPress.

Nëse kërkoni në “shpejtësinë e lëvizshme” në bibliotekën e shtojcave WordPress, vështirë se ndonjë gjë del për të optimizuar faqet e WordPress posaçërisht për pajisjet mobile. Filloni me optimizimet e desktopit!

9. Drejtoni PHP 7.3+

Kjo është super e lehtë dhe mund ta bëjë faqen tuaj 2-3x më shpejt.

Shenjat e PHP të WordPress

Së pari, identifikohuni në llogarinë tuaj të pritjes dhe shkoni te menaxheri PHP Version, atëherë sigurohuni që po ekzekutoni versionin e fundit të PHP të mbështetur nga hosti juaj. Disa kompani pritëse janë më të shpejta për të lëshuar versione më të reja të PHP sesa të tjerët, por idealisht duhet të jeni duke ekzekutuar PHP 7.3 ose më të lartë. Ju gjithashtu mund të përdorni Afisho plugin Versionin PHP shikoni në cilin version jeni aktualisht.

Përditësimi i PHP

Ndonjëherë, shtojcat e papajtueshme mund të shkaktojnë gabime gjatë azhurnimit të versioneve PHP. Kjo do të thotë se ato nuk mirëmbahen mirë dhe duhet të konsideroni fshirjen ose zëvendësimin e atyre shtojcave. Si gjithmonë, merrni një kopje rezervë përpara se të azhurnoni, por gjithmonë mund t’i riktheheni versionit të mëparshëm të PHP.

10. Vendosni një CDN

Nuk ka asnjë arsye për të mos përdorur CDN falas e Cloudflare.

Ata kanë 200+ qendra të të dhënave në të gjithë botën. Duke përdorur këto qendra të të dhënave për të pritur skedarë të rëndë në uebfaqen tuaj, ju po zvogëloni distanca gjeografike midis serverit tuaj dhe vizitorëve (një rekomandim në udhëzuesin e optimizmit të WordPress). Ju gjithashtu po ngarkoni konsumin e gjerësisë së bandës në Cloudflare, i cili mund të kursejë konsumin dhe paratë e CPU në faturën tuaj të pritjes.

Për të konfiguruar Cloudflare, regjistrohuni për një llogari falas, rrëmbeni 2 serverat e emrave nga Cloudflare, pastaj ndryshoni serverat e emrave në regjistrin tuaj të domain. Kjo do të marrë rreth 24 orë për shumim.

Vendosja e shumë CDN-ve
Multiple CDN = më shumë qendra të të dhënave = shpërndarje më e shpejtë e përmbajtjes suaj. Uebfaqet e vogla duhet të jenë në rregull me Cloudflare, por nëse jeni serioz në lidhje me shpejtësinë ose keni një uebsajt të madh, mund të konsideroni një CDN shtesë nga dikush si StackPath ose KeyCDN (Unë përdor Cloudflare + StackPath). Ndërsa Cloudflare kërkon ndryshimin e namesevers, CDN-të e tjera janë shumë më të lehta. Ata do t’ju caktojnë një URL të CDN për të cilën shumica e shtojcave të cache kanë një fushë ose përdorim Aktivizo CDNr.

CDN të shumta

11. Optimizoni Imazhet

Imazhet mund të optimizohen në 3 mënyra sipas GTmetrix:

 • Shërbyer imazhe të shkallëzuara: madhësia e imazheve të mëdha për të qenë më të vogla
 • Optimizoni imazhet (kompresim pa humbje): provoni ShortPixel, Imagjinoni ose Smush
 • Specifikoni dimensionet e figurës: duke shtuar një gjerësi + lartësi në HTML ose CSS të figurës

GTmetrix tregon vetëm gabime për një faqe të vetme. Kjo është arsyeja pse është më së miri të optimizoni imazhet që shfaqen së pari në shumë faqe (logon, imazhet e shiritave anësor dhe fotot e futbollit), pastaj të punoni nëpër faqet tuaja më të rëndësishme. Alsoshtë gjithashtu më së miri të filloni me imazhe shkallëzimi pasi që kjo kërkon copëzimin / ndryshimin e imazheve dhe ri-ngarkimin e tyre. GTmetrix do t’ju tregojë dimensionet e sakta për imazhet e pashtruara dhe për ato që kanë pa gjerësi të caktuar + lartësi në HTML ose CSS.

Krijoni një fletë mashtrimesh për dimensionet e imazhit
Unë rekomandoj të krijoni një “fletë mashtrimesh për dimensionin e imazhit” për dimensionet e rrëshqitësve tuaj, imazhe në blog me gjerësi të plotë, imazhe të paraqitura, etj. Në atë mënyrë, ju mund t’i korrni + përmasat e tyre në dimensionet e sakta para se t’i ngarkoni, dhe nuk duhet të keni shërbejnë përsëri gabime të figurës së shkallëzuar.

12. Optimizoni prizat

Shumë plugins ose ndonjë plugin të lartë CPU (veçanërisht ato që përdorin skriptet e jashtme) mund të ngadalësojnë faqen tuaj, madje edhe në celular. Jam shumë i vëmendshëm për cilat shtojcave i përdor dhe provoj raportin tim GTmetrix pasi instaloj një shtojcë të re. Përdorni gjithmonë shtojcat më të shpejta, më të lehta dhe të besueshme.

CleanUp i Aseteve është e shkëlqyeshme për shpejtimin e shtojcave. Kjo ju lejon të shihni cilat shtojcë, skriptet dhe stilet po ngarkojnë në faqe të caktuara, pastaj çaktivizoni ato në mënyrë selektive në përmbajtje ku nuk kanë nevojë të ngarkohen. Nëse nuk po e bëni këtë tashmë, unë do të rekomandoja 100% të përdorni Asset CleanUp.

 • Shmangni shtojcat e larta të CPU-së: shmangni këtë listë të shtojcave të ngadalta. Shtojcat e zakonshme të ngadalta përfshijnë shtojcat e ndarjes sociale, portofolet, rrëshqitësin, statistikat, kopjet rezervë dhe të tjerët.
 • Zëvendësoni shtojcat e larta të CPU me shtojcat më të shpejta: Do të kërkohen disa hulumtime, por zëvendësoni ndonjë prej shtojcave tuaja të larta të CPU me shtojca më të shpejtë dhe më të lehtë për plugin.
 • Fshini shtojcat që nuk ju duhen: a mund të zëvendësoni shtojcat me kod (p.sh. futni direkt kodin e gjurmimit të GA, përdorni pajisjet e Facebook në vend të shtojcave, ose të krijoni një tabelë përmbajtjesh në HTML + CSS? Anydo shtojcë që mund të zëvendësoni me kod, bëni atë.
 • Mos e përdorni JetPack për disa module: së pari, çaktivizoni të gjitha modulet që nuk i përdorni aktualisht në cilësimet e debugimit. Tjetra, a keni vërtet nevojë për JetPack nëse vetëm e përdorni për disa gjëra? Infshtë famëkeq për ngadalësimin e vendeve. Ju jeni duke bërë bast që të gjeni një shtojcë jo të fryrë që bën vetëm të njëjtin funksionalitet.
 • Gjeni shtojcat tuaja më të ngadalta: përdorni skedën GTmetrix Waterfall ose Query Monitor (pyetjet sipas skedës së komponentëve) për të parë shtojcat tuaja më të ngadalta. Nëse një shtojcë tregon shumë herë në raportin tuaj PageSpeed ​​+ YSlow, kjo mund të jetë gjithashtu një aktakuzë.

13. Optimizoni Shkrimet e Jashtme

Skriptet e jashtme janë gjithçka që tërheq kërkesat nga faqet e internetit të jashtme.

Skriptet më të zakonshme të jashtme janë Google Fonts, Google Analytics, Google Tag Manager, AdSense, Maps, shtojcat e ndarjes sociale, videot e ngulitura, Gravatars dhe madje edhe Facebook Pixel.

Skriptet e Jashtme në GTmetrix

Disa shkrime të palëve të treta janë të lehta për tu optimizuar:

 • Fonts Google mund të kombinohen dhe priten në vend duke përdorur WP Rocket, Autoptimize, apo edhe CleanUp të Aseteve. Jini minimale me shkronja + pesha!
 • Google Analytics mund të optimizohet duke përdorur WP Rocket ose CAOS Analytics.
 • Videot e integruara mund të ngarkohet dembel dhe iframe të zëvendësohet me një imazh parapamjeje duke përdorur WP Rocket, WP YouTube Lyte, ose të përdorë ngulitjet e lehta në YouTube.
 • Shtoni cache të shfletuesit në Facebook Pixel mund të bëhet duke përdorur shtesën WP Rocket.
 • Shtojcat e ndarjes sociale duhet të azhurnojnë “si llogaritjet” (të paktën shumë prej tyre). Kjo thjesht kërkon gjetjen e shtojcave të lehta për ndarjen sociale dhe testimin.
 • Modulet e papërdorura të JetPack duhet të jetë me aftësi të kufizuara (gjeni këto në cilësimet e korrigjimit).

Skriptet e tjera të palëve të treta nuk janë aq të lehta:

 • Google AdSense mund të ngarkohet në mënyrë asinkron, i ngarkuar me dembel, ose mund të provoni Cloudflare SG Railgun e cila ndihmon në shpejtimin e përmbajtjes dinamike. Sidoqoftë, këto mund të jenë të vështira për tu zbatuar dhe AdSense mund të vrasë absolutisht rezultatet e GTmetrix dhe kohën e ngarkesës. Kjo është arsyeja pse unë rekomandoj në vend marketing marketing.
 • Menaxher i Google Tag duhet të përdoret vetëm për site të mëdha, të pa-optimizuara. Përndryshe, zakonisht bën më shumë dëm sesa mirë kur bëhet fjalë për kohën e ngarkesës.

14. Paraprakisht dhe prefekt

Lidhja paraprake dhe prefetching e bëjnë më të lehtë për shfletuesit të parashikoni kërkesa të palëve të treta (Google Fonts, Analytics, AdSense, video të ngulitura dhe faqe të tjera të jashtme).

mozilla thotë:

“Kërkesat e DNS janë shumë të vogla për sa i përket gjerësisë së bandës, por latenca mund të jetë mjaft e lartë, veçanërisht në rrjetet mobile. Duke spekuluar paraprakisht rezultatet e DNS, latenca mund të zvogëlohet në momente të caktuara, siç është kur përdoruesi klikon lidhjen. Në disa raste, latenca mund të zvogëlohet me 1 ”.

Si të parapërgatitni kërkesat e DNS
Lë të kuptohet se Burimi Para Partisë ka këto karakteristika: Paraprakisht DNS, Paravendosje, Paraprakisht, Paraprakisht dhe Preload (këtu janë përkufizimet). Këto janë të dobishme nëse keni shkrime të palëve të treta në faqen tuaj (Fonts Google, Analytics, video në YouTube, Gravatars, etj.). Kopjoni këtë listë të fushat e përbashkëta të jashtme (ose shtoni tuajin) dhe shtojini ato ose në Pre * Party ose WP Rocket.

Tërhiq paraprakisht-DNS-Kërkesat

15. Përdorni një Plugin Cache Better

Jo të gjitha shtojcat e cache janë të barabarta.

WP Rocket zakonisht vlerësohet # 1 në sondazhet në Facebook dhe jep kohën më të mirë të ngarkesës në desktop dhe celular (dhe rezultatet e GTmetrix). Kjo është për shkak se WP Rocket vjen me më shumë veçori sesa shtojcat e tjera të cache. Nëse do të përdorni një tjetër plug-cache që nuk i kishte këto karakteristika, do të duhet të instalonit rreth 6-7 shtesa shtesë, ndërsa WP Rocket i ka të gjitha këto karakteristika të integruara.

Rezultati?

Më pak plugins në faqen tuaj, akoma më shumë veçori të optimizmit të shpejtësisë dhe rezultate më të mira.

Karakteristikat e raketës WP nuk përfshihen me shumicën e prizave të cache:

 • Pastrimi i bazës së të dhënave: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni WP-Optimize.
 • Loading Lazy: e integruar në WP Rocket, ose përdorni WP YouTube Lyte.
 • Kontrolli i rrahjeve të zemrës: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni Kontrollin e rrahjeve të zemrës.
 • Google Analytics lokale: ndërtuar në Rocket WP, ose përdorni CAOS Analytics.
 • Fonts lokale Google: të integruar në WP Rocket, ose përdorni OMGF ose SHGF.
 • Paraprakisht Kërkesat DNS: e integruar në Rocket WP, ose përdorni sugjerime të burimeve para * partisë.
 • Ruajtja e Shfletuesit e Facebook Pixel: e integruar në WP Rocket (asnjë shtojcë tjetër nuk e bën këtë).
 • CDNs: e integruar në Rocket WP (të dy Cloudflare + CDN të shumta), ose përdorni CDN Enabler.

Sondazhi më i mirë i plug cache 2016

Sondazhi i plugins cache 2019

Rocket Swift vs WP

Sondazhi i plugëve të cache 2016

Sondazhi më i mirë i shtojcave të cache 2018

raketë wp vs w3 totla cache

16. Pastroni bazën e të dhënave tuaja

Pastrimi i shpeshtë i databazës tuaj parandalon që ajo të fryhet.

Ju mund të përdorni WP-Optimizim ose WP Rocket për të programuar pastrime javore ose dyjavore të bazës së të dhënave (por rekomandohet marrja e një kopje rezervë). Në mënyrë tipike, gjithçka në cilësime duhet të fshihet, përveç komenteve të pa aprovuara. Tabelat e bazës së të dhënave shpesh lihen nga shtojcat që keni fshirë, një revizion i postimit krijohet çdo herë që redaktoni një postim, duhet të boshatisni dosjen e plehrave, etj..

WP-Optimizoni bazën e të dhënave të pastër

Unë gjithashtu rekomandoj Perfmatters ose Clearfy të kufizojë rishikimet në postë në 2-3, të çaktivizojë hartimet automatike dhe të çaktivizojë lidhjet lidhëse +. Unë i quaj këto “optimizime të ndryshme” dhe i përdorin Perfmatters nga Kinsta i cili ka karakteristikat e mëposhtme (gjithashtu ju lejon të çaktivizoni shtojcat + skriptet selektive):

tiparet e parmatters

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X1f680; Bëni optimizimet në desktop gjithashtu përmirësojnë kohën e ngarkesës në celular?

Po, gati të gjitha optimizimet e bëra në desktop gjithashtu do të përmirësojnë kohën e ngarkesës në celular. Kjo është arsyeja pse është më mirë t’i rregulloni këto së pari.

&# X1f680; Cila është mënyra më e lehtë për të përmirësuar shpejtësinë e celularit në WordPress?

Përdorni një plugin imazhesh adaptive (p.sh. nga ShortPixel) për t’u siguruar që imazhet tuaja janë madhësuar saktësisht për pajisjet mobile. Nëse përdorni një nënfushë të veçantë për faqen tuaj të lëvizshme, sigurohuni që ridrejtimet janë konfiguruar siç duhet dhe nuk merrni gabime të ridrejtuara në GTmetrix.

&# x1f680; Cilat optimizime të desktopit mbartin në celular?

Pritja, azhurnimi i versioneve PHP dhe optimizimi i imazheve, fonteve dhe shtojcave të gjitha bartin në celular dhe kanë një ndikim të madh si në shpejtësinë tuaj celular ashtu edhe në desktop. Shume e rendesishme!

&# X1f680; Po në lidhje me rekomandimet për celularë nga Google PageSpeed ​​Insights?

Ju jeni shumë më mirë t’i kushtoni vëmendje skedës Ujëvara të GTmetrix sesa Google PageSpeed ​​Insights, pasi kjo ju tregon saktësisht se cilët elementë marrin më gjatë për tu ngarkuar dhe rekomandimet janë më specifike. Shumica e komunitetit të WordPress ju thotë të mos i kushtoni vëmendje edhe Google PageSpeed ​​Insights dhe të përqendroheni në GTmetrix në vend.

&# X1f680; Cila është mënyra më e saktë për të provuar kohën e ngarkesës në celular?

Unë preferoj mjetin e testimit celular të GTmetrix të cilin mund ta përdorni duke regjistruar një llogari falas GTmetrix, pastaj provoni faqen tuaj në Android.

Keni nevojë për Ndihmë Me Shpejtësinë tuaj të WordPress-it?

Më dërgoni raportin tuaj GTmetrix në komente dhe do të jem i lumtur të jap disa tregues. Ose, nëse dëshironi të punësoni ekipin tim dhe unë ta bëjmë faqen tuaj WordPress më të shpejtë (si celular dhe desktop), ne gjithashtu ofrojmë një shërbim të optimizmit të shpejtësisë së WordPress me para dhe pas raporteve të GTmetrix.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map