Si të azhurnoni versionet e PHP në WordPress (në mënyrë ideale PHP 7.4)

me PHP 7.4 jashtë, është koha për të azhurnuar versionin tuaj PHP.


Përditësimi i versioneve PHP është një nga mënyrat më të lehta për ta bërë më të shpejtë faqen tuaj të WordPress.

Në fakt, Standardet PHP të Kinsta tregoi PHP 7.4 ishte pothuajse 3x me shpejt sesa PHP 5.6. Kur azhurnimi i versioneve PHP është aq i thjeshtë sa të futeni në llogarinë tuaj të pritjes dhe të klikoni në disa butona, nuk ka asnjë arsye për të ekzekutuar një version të vjetëruar PHP siç bëjnë shumë përdorues të WordPress.

Pse duhet të azhurnoni Versionet e PHP

 • E bën faqen tuaj më të shpejtë
 • E bën faqen tuaj më të sigurt
 • Lehtëson trajtimin më të mirë të gabimeve
 • WordPress rekomandon PHP 7.3 ose më e madhe
 • WooCommerce rekomandon PHP 7.2 ose më i madh

Shenjat e PHP të WordPress

Statistikat e WordPress tregojnë gati 50% të përdoruesve të WordPress ende përdorin PHP 7.0 ose më të ulët:

Versione të PHP të WordPress

1. Kontrolloni versionin tuaj aktual të PHP

Mënyra më e lehtë për të kontrolluar versionin tuaj aktual të PHP është në llogarinë tuaj të pritjes.

Gjeni menaxherin e versionit PHP (ose të ngjashëm) dhe kontrolloni se në cilin version jeni aktualisht:

Versioni PHP i cloud

Ju gjithashtu mund të përdorni shtojcën Display PHP Version:

Afisho Versionin PHP

Ose përdorni Query Monitor:

Versioni PHP Monitor Query Monitor

Ose përdorni WP Health:

Versioni PHP i Shëndetit WP

Shtojcat për të kontrolluar versionin tuaj aktual të PHP

 • Afisho Versionin PHP
 • Monitor Query
 • Shëndeti i WP
 • Yoast (përmes njoftimit)
 • SG Optimizer (për SiteGround)

2. Azhurnoni WordPress Core, Temat, Plugins

Para se të azhurnoni versionet PHP, azhurnoni gjithçka në WordPress për të zvogëluar mundësinë e gabimeve. Ju gjithashtu mund të dëshironi të kopjoni faqen tuaj dhe të hidhni një vështrim Rekomandimet e PHP për WordPress.

wordpress-plugin-updates

3. Drejtoni kontrolluesin e përputhshmërisë së PHP

Kontrollues i përputhshmërisë së PHP skanon shtojcat tuaja për t’u siguruar që ato janë në përputhje me versionet më të reja të PHP. Sidoqoftë, shtojca nuk ka shqyrtime të shkëlqyera dhe ka pasur raporte të shumta për faqet e internetit të rrëzuara dhe skanimi “ngecur” dhe jo duke përfunduar. Përdorni me rrezikun tuaj.

Kontrollues i përputhshmërisë së PHP

4. Azhurnoni Versionet e PHP në llogarinë tuaj të hostimit

Përditësimi i versioneve PHP mund të jetë paksa i ndryshëm në secilën llogari pritës. Por për pjesën më të madhe, ju do të identifikoheni në llogarinë tuaj të pritjes, do të gjeni pjesën e Programit ose Programimit, do të gjeni menaxherin e versionit PHP dhe do të azhurnoni versionin më të fundit të PHP (i cili tani është PHP 7.4).

Si të azhurnoni versionet e PHP në siteGround

 • Hyni në llogarinë tuaj
 • Klikoni Devs formoni menunë e majtë
 • Klikoni menaxher PHP (ose, shtypni direkt shkurtesën CTRL + K dhe shkruani menaxherin PHP dhe ENTER për të shkuar direkt në të)
 • Klikoni në ikonën e modifikimit
 • Ndryshoni versionin PHP dhe klikoni CONFIRM

SiteGround Azhurnoni Versionin PHP

Mëso më shumë

Si të azhurnoni versionet PHP në cloud

 • Shkoni te skedari juaj Server dhe zgjidhni serverin tuaj
 • Shkoni te Menaxhimi i serverit > Cilësimet & Paketat
 • Zgjidhni versionin PHP të cilit dëshironi të rifreskoni

Versioni PHP i cloud

Mëso më shumë

Si të Azhurnoni Versionet e PHP në Bluehost

 • Hyni në bluehost
 • Nga menuja e majtë, klikoni Advanced
 • Kërkoni për Menaxherin MultiPHP
 • Kontrolloni emrin e domain që dëshironi të ndryshoni versionin PHP të.
 • Ndryshoni versionin PHP nga lart-djathtas, ku thotë “Versioni PHP” dhe më pas klikoni APPLY

Versioni PHP i azhurnuar i Bluehost

Mëso më shumë

Si të azhurnoni versionet e PHP në hostGator

 1. Hyni në cPanel.
 2. Në seksionin Software, klikoni në ikonën e konfigurimit të PHP.
 3. Zgjidhni direktorinë për të cilën dëshironi të azhurnoni versionet PHP
 4. Zgjidhni versionin PHP të cilit dëshironi të rifreskoni

Përmirësimi PHP i hostGatorit

Mëso më shumë

Si të azhurnoni versionet PHP në motorin WP

 • Hyni në Portalin e Përdoruesit dhe klikoni Sites
 • Zgjidhni mjedisin që dëshironi të modifikoni
 • Gjeni versionin PHP, klikoni atë dhe zgjidhni versionin tuaj të ri PHP

Ndryshimi i zgjedhësit të PHP Engine WP Engine

Mëso më shumë

Si të azhurnoni versionet e PHP në GoDaddy

 1. Hyni në llogarinë tuaj GoDaddy
 2. Klikoni në skedën e pritjes në internet, pastaj klikoni Menaxho
 3. Nga menuja Më shumë, klikoni Gjuhët e programimit
 4. Zgjidhni versionin PHP të cilit dëshironi të rifreskoni

PHP Godaddy 7.2

Mëso më shumë

Si të Azhurnoni Versionet e PHP Në A2 Hosting

 • Hyni në cPanel
 • Shkoni te Softueri > Zgjidhni Versionin PHP
 • Zgjidhni versionin PHP të cilit dëshironi të rifreskoni

Zgjedhësi PHP i Zgjedhjes A2

Mëso më shumë

Si të azhurnoni versionet e PHP në Namecheap

 • Hyni në cPanel
 • Shkoni tek Ekskluzive për Konsumatorët e Namecheap > Tweaks PHP
 • Përdorni versionin PHP që bie poshtë për të zgjedhur versionin PHP që dëshironi të azhurnoni

Mëso më shumë

Si të Azhurnoni Versionet e PHP në Dreamhost

 • Shkoni te faqja Menaxho Domains
 • Në seksionin e web hosting, klikoni “edit”
 • Zgjidhni versionin PHP të cilit dëshironi të rifreskoni

Përditësimi i PHP i Dreamhost

Mëso më shumë

5. Kontrolloni sitin tuaj në WordPress për gabime të dukshme

Pas përditësimit të versioneve PHP, kontrolloni disa faqe në faqen tuaj të WordPress për gabime të dukshme. Nëse nuk shihni gabime, qëndroni në versionin më të ri të PHP. Përndryshe, ju duhet të gjeni problemin.

6. Kthehu te një version i mëparshëm i PHP Nëse është e nevojshme

Nëse shihni gabime gjatë azhurnimit të versioneve PHP, ka të ngjarë që jeni duke përdorur shtojca të papajtueshme. Ju duhet ta gjeni atë shtojcë dhe ta fshini, ose ta zëvendësoni me një plugin që është i pajtueshëm.

Nëse dëshironi të mbani shtojcën e papajtueshme, do t’ju duhet të riktheheni te një version i mëparshëm i PHP. Për ta bërë këtë, thjesht ndiqni të njëjtat udhëzime për të përmirësuar PHP, zgjidhni vetëm një version të hershëm.

7. Zgjidhni një host që mbetet aktual me Versionet e PHP

Disa hoste janë më të shpejtë për të lëshuar versione më të reja PHP sesa të tjerët.

Për shembull, GoDaddy dhe Bluehost ishin të ngadaltë për të lëshuar PHP 7.2 dhe klientët e tyre nuk ishin të lumtur për këtë. Në fakt, GoDaddy bëri që disa klientë të paguajnë për një plan krejtësisht të ri vetëm që ata të mund të azhurnojnë versionet PHP. Gjeni të cilin version PHP e mbështet çdo host.

Supported-PHP-Versions

Shumica e hosteve janë shumë më të mirë tani në lëshimin e versioneve të reja PHP, por nuk ishte gjithmonë kështu.

8. Mbani të azhurnuar Versionin tuaj PHP

Kompanitë pritëse zakonisht publikojnë një postim në Facebook, postim në blog, ose madje do të dërgojnë një gazetë kur lëshojnë një version të ri PHP (dhe ata zakonisht drejtojnë një shpallje në Facebook).

Kjo është mënyra më e mirë për të qëndruar të azhurnuar që nga hostet e ndryshme lëshojnë versione të reja PHP në periudha të ndryshme. Disa host gjithashtu krijojnë një kujtesë në pultin e tyre. Përndryshe, mbani një sy në versionin tuaj PHP duke përdorur një shtojcë nga hapi 1. Shfaqni Versionin PHP është ndoshta më e lehtë.

SiteGround PHP 7.4 Njoftim

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X1f680; Si mund të azhurnoj versionet PHP?

Hyni në llogarinë tuaj të pritjes dhe gjeni zonën për të azhurnuar versionin tuaj PHP, pastaj azhurnoni. Një kërkim i shpejtë në Google duhet të çojë në udhëzime për ofruesin tuaj specifik të hostimit.

&# X1f680; A është PHP 7.4 më i shpejtë se versionet e mëparshme?

Po, versionet më të reja PHP janë më të shpejta se versionet e mëparshme. PHP 7.0 ishte përmirësimi më domethënës (i fundit) në shpejtësi. Shihni standardet PHP të Kinsta për të parë një krahasim të shpejtë të versioneve të ndryshme të PHP.

&# X1f680; A duhet të kopjoj më parë faqen time të internetit?

Shtë një ide e mirë, por zakonisht mund t’i riktheheni një versioni të hershëm pa problem.

&# X1f680; A janë shtojcat e mia të pajtueshme me PHP 7.4?

Me siguri do të shihni gabime të dukshme në faqen tuaj të internetit nëse shtojcat nuk janë në përputhje me një version të ri PHP, por është më mirë të kontrolloni faqen e plugin-it për t’u siguruar që ato janë të pajtueshme.

&# X1f680; Po sikur hosti im të mos e mbështesë PHP 7.4?

Disa kompani pritëse janë më të shpejta për të lëshuar versione më të reja PHP sesa të tjerët. Pritësit si GoDaddy dhe Bluehost kanë tendencë të jenë më të ngadaltë në lëshimet, ndërsa SiteGround, Cloudways dhe WP Engine janë më të shpejtë në lëshimin e versioneve më të reja. Nëse hosti juaj është i ngadaltë për të lëshuar versione të reja PHP, shikoni në një host që bën një punë më të mirë për të azhurnuar teknologjinë e tyre.

Ç’pritet më tej?

Unë kam një udhëzues fantastik në si të rregulloni një faqe të ngadaltë të WordPress i cili përfshin të njëjtat këshilla që kam përdorur për të marrë 100% rezultate GTmetrix. Kjo ju tregon gjithçka nga mënyra se si të konfiguroni shtojcat më të mira të cache, për të optimizuar imazhet, skriptet e jashtme dhe zvogëlimin e kohës së reagimit të serverit. Përmirësimi i versioneve PHP në WordPress është një fillim i mbarë, por padyshim që ka shumë faktorë të tjerë të shpejtësisë.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map