Si të optimizoni figurat në WordPress (për të dy shpejtësinë + SEO)

Kur bëhet fjalë për optimizimin e figurës, me siguri keni dëgjuar mjaftueshëm për tekstin alt.


Në të vërtetë ekzistojnë 20 mënyra të ndryshme për të optimizuar imazhet (nëse përfshini SEO dhe optimizimin e shpejtësisë). Këto do t’ju japin rezultate më të mira në GTmetrix / Pingdom, duke ju renditur potencialisht më të lartë në kërkim, dhe do ta bëjnë ngarkesën tuaj të përmbajtjes shumë më shpejt. Unë kam arritur të marr një raport 100% GTmetrix me herë .5 herë ngarkesë … optimizimi i imazheve të mia në WordPress ishte një pjesë e madhe e tij.

Optimizoni imazhet PARA ngarkimin – përdorimi i një programi si Photoshop për të optimizuar imazhet përpara se t’i ngarkoni ato mund të kurseni shumë punë. Ju mund të ndryshoni përmasat, të kompresoni, zhveshni të dhënat EXIF, të ruani në formatin e saktë (p.sh. PNG / JPEG) dhe të shkruani një emër skedar përshkrues (i cili automatikisht do të përdoret si tekst alt nëse përdorni Shtojca automatike Alt Atributet e figurës). Kjo është 6 optimizime!

Nëse keni nevojë për imazhe me rezolucion të lartë (p.sh. një uebfaqe fotografie), ju mund të mos dëshironi t’i ndryshoni përmasat dhe t’i kompresoni ato (hapi 3 dhe 8) pasi këto mund të ulin cilësinë, edhe nëse është nga një sasi e vogël.

Mjetet kryesore që përdor – e përdor GIMP për të ndryshuar madhësinë / kompresimin e imazheve (redaktori im i zgjedhjes sipas dëshirës), Raketë WP për shtojcën time të cache, Imagify për kompresim të mëtejshëm pa humbje + heqjen e të dhënave EXIF, të dy CloudFlare dhe StackPath CDN, Shtojcë automatike ALT Atributet e figurës për të përdorur automatikisht emrin e skedarit të figurës si tekst alt, dhe Cache optimale e Gravatar-it për të fshehur Gravatars në komente. E perdor Rishikimi WP Pro si shtojca ime e pasur e copave, Zëvendësoni kërkimin më të mirë për të azhurnuar imazhet me shumicë (shumë të dobishëm), dhe GTmetrix si mjeti im i testimit të shpejtësisë. Shihni listën e plotë të mjeteve.

1. Gjeni imazhe të pa-optimizuara

Drejtoni faqen tuaj përmes GTmetrix dhe do t’i shihni këto artikuj në skedat Speed ​​Page / YSlow. Pesë të parat zakonisht janë specifike për faqe, do të thotë GTmetrix do të tregojë vetëm imazhet e pakontrolluara për faqen e vetme që provoni. 3 e fundit zakonisht ndodhin në të gjithë faqen tuaj. Sigurisht, këto janë vetëm 7 mënyra për të optimizuar imazhet, por disa nga më të rëndësishmet, kështu që ne do t’i bëjmë këto së pari.

 • Shërbyer imazhe të shkallëzuara: madhësoni imazhet e mëdha për të korrigjuar dimensionet (hapi 2)
 • Specifikoni dimensionet e figurës: specifikoni një gjerësi / lartësi në HTML ose CSS të figurës (hapi 3)
 • Optimizoni imazhet – ngjesh imazhe pa humbje (hapi 4)
 • Luftimi i imazheve duke përdorur sprites CSS – kombinoni imazhe të shumta në 1 imazh (hapi 5)
 • Shmangni ridrejtimet e URL-së – Mos i shërbeni imazheve nga versioni i gabuar i www ose http (s)hapi 6)
 • Përdorni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes – të shërbejë imazhe / skedarë nga një CDN (hapi 7)
 • Caching e shfletuesit të levave – imazhe cache / skedarë duke përdorur plugin-in tuaj të cache (hapi 8)
 • Bëni favicon të vogël dhe të cacheable – përdorni një favikon 16x16px dhe ruajeni atë (hapi 9)

Optimizimet e figurave në GTmetrix

Filloni duke rregulluar imazhet që shfaqen në shumë faqe: logoja, imazhet e shiritit anësor / footer, etj. Gjithashtu filloni me imazhet e shkallëzuara të shërbimit, pasi mund t’ju duhet të ndryshoni përmasat / rimbushjen e tyre me dimensione të reja.

2. Shërbeni imazhe me shkallë

Nëse e shihni shërbejnë imazhe të shkallëzuara gabime në GTmetrix, kjo do të thotë që ju keni imazhe të tepërt dhe keni nevojë për t’i përmasuar ato në dimensionet e sakta (të cilat ju ofron GTmetrix). Për sa kohë që ndiqni fletën e mashtrimit të dimensioneve të imazhit tuaj (shihni më poshtë), nuk duhet t’i shihni këto gabime. Por nëse keni ngarkuar tashmë imazhe të mëdha, do t’ju duhet që ato të madhësoni me madhësi, ose të përdorni një shtojcë.

Shërbyer-luspa-images

Imazhe me madhësi të mëdha duke përdorur një prizë – Problemi me këtë, është se imazhe të ndryshme kërkojnë dimensione të ndryshme (widget, rrëshqitëse, imazhe të plota). Ndërsa shumica e shtojcave të optimizimit të imazhit kanë një mundësi për të ndryshuar madhësinë e imazheve në një i vetëm grup specifik i dimensioneve, ju duhet të vërtetë të korrni / përmasat e tyre para se të ngarkoni. Nëse bëni madhësi të imazheve duke përdorur një plugin, mban rezervë të imazheve origjinale (dhe provoni vetëm disa nga ato) në rast se nuk jeni të kënaqur me rezultatet.

Madhësia e imazheve të mëdha

Madhësia e figurave me dorë – merrni dimensionet e sakta nga GTmetrix dhe përmasat / ri-ngarkesën e tyre. Mos harroni, GTmetrix tregon vetëm imazhe të pakontizuara për faqen e vetme që provoni.

Krijoni një fletë mashtrimesh të dimensioneve të figurës në faqen tuaj
Rrëshqitësit tuaj, shiriti anësor i blog-ut, imazhet e paraqitura dhe trupi i përmbajtjes së blogut të gjithë kërkojnë përmasa specifike në të cilat imazhet duhet të ndryshohen në madhësi. Krijoni një fletë mashtrimesh që të mund t’i ndryshoni përmasat e tyre përpara se t’i ngarkoni në WordPress. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse keni shumë zona në faqen tuaj të internetit që kërkojnë madhësi të ndryshme të imazheve, dhe nëse keni shumë dizajnerë / redaktues.

shembull:

 • Imazhe rrëshqitëse: 1900 (w) x 400 (h)
 • Imazhe të carousel: 115 (h)
 • Imazhe widget: 414 (w)
 • Imazhet e postimit në blog të plotë: 680 (w)
 • Imazhe të preferuara: 250 (w) x 250 (h)
 • Imazhi YOast në Facebook OG: 1200 (w) x 628 (h) – hapi 11
 • Imazhi OG në Twitter Yoast 1024 (w) x 512 (h) – hapi 11

Drejtkëndëshi i gjerësisë 680 piksel

3. Specifikoni dimensionet e figurës

Kjo do të thotë të shtoni një gjerësi / lartësi në HTML ose CSS të figurës. Redaktori Visual e bën këtë për ju (por widget, disa ndërtues të faqeve dhe HTML me porosi mos). Testoni disa faqe në GTmetrix.

GTmetrix ju tregon dimensionet e figurës…

Dimensionet specifike të figurës GTmetrix

Shtoni gjerësinë / lartësinë në HTML të figurës…

Specifikoni dimensionet e figurës

4. Fuqizoni me forcë Imazhe

Këto janë artikuj “optimizojnë imazhet” në GTmetrix. Shumë programe (p.sh. Photoshop dhe Gimp) kanë mundësi të kompresojnë kur eksportohen. Ndërsa kjo është një fillim i shkëlqyeshëm, shtojcat e kompresimit të imazhit zakonisht marrin rezultate edhe më të mira. unë preferoj Imagify, Kraken, ShortPixel, ose Smush. Shtojcat e tjera njihen që zvogëlojnë vizualisht cilësinë e figurës dhe mund të shkaktojnë gabime në imazhet tuaja.

Imazhe ngjeshëse me Imagjinoni

 1. Rregjistrohu Per Imagify
 2. Instaloni Imagjinoni Plugin
 3. Do t’ju kërkohet udhëzimet më poshtë:
 4. Vendosni tastin tuaj API nga llogaria juaj Imagify
 5. Vendosni nivelin tuaj të kompresimit (normal, agresiv, ultra)
 6. Imagifojini të gjithë (fotografia më poshtë) me shumicë optimizon të gjitha imazhet në faqen tuaj
 7. Pasi të keni arritur kufirin tuaj, paguani 4,99 $ ose prisni muajin tjetër për të rivendosur kufirin tuaj

imagify

Testoni se si duken imazhet me nivele të ndryshme të ngjeshjes…

Imagjinoni krahasimin e kompresimit

Pasi të jeni regjistruar, pjesa më e madhe optimizoni të gjitha imazhet në faqen tuaj…

imagify-wordpress-image-optimization

Vendosni opsionin për të optimizuar imazhet në ngarkim …

Imagjinoni optimizoni fotografitë në ngarkim

5. Kombinoni imazhet në Sprites CSS

Në faqen time, ju mund të mendoni se shihni 21 ikona, por ato në të vërtetë janë 1 imazh i vetëm. Kjo eshte nje CSS sprite, ku kombinoni imazhe të shumta në 1 imazh të vetëm. Kjo zvogëlon numrin e imazheve (dhe kërkesat), kjo është arsyeja pse faqja fillestare ime ka vetëm 10 kërkesa. Në vend që të ngarkoni 21 imazhe, ajo ngarkon 1. Do t’ju duhet njohuri për CSS për ta bërë këtë, ose përdorni një Gjenerator i spriteve CSS.

Sprites CSS

GTmetrix CSS Sprites

Përdorni vetëm sprites CSS për imazhe dekorative – humbni shumë nga etiketat alt, kur kombinoni 21 imazhe në 1. NUK kombinoni imazhe të rëndësishme në cSS CSS nëse përshkruajnë përmbajtjen tuaj. Sa për mua, shpejtësia e faqes time është më e rëndësishme sesa është SEO … Unë e përdor raportin GTmetrix të faqes sime në shumë vende (kështu që duhet ta mbaj të pastër) dhe faqja fillestare, besoj apo jo, nuk e synon një fjalen. Qëllimi është të përshkruaj mësimet e mia … dhe të ngarkojmë shpejt.

6. Shmangni ridrejtimet e URL-së së Imazhit

Nëse keni ndryshuar në HTTPS, versione www, ose keni filluar të shërbeni imazhe nga një CDN, duhet të azhurnoni me shumicë të gjitha imazhet tuaja (dhe lidhjet) duke përdorur Zëvendësoni kërkimin më të mirë kështu që ata janë duke shërbyer versionin e saktë. Përndryshe ju mund të shihni minimizuar ridrejtimet ose përdorni fusha pa cookie gabime.

Minimizoni Redirects

Domainet Falas Cookie

Përdorni shtojcën e kërkimit më të mirë të zëvendësoni për të rifreskuar URL-të e imazhit me shumicë…

Kërkim më i mirë Zëvendësoni Versionet e WWW

Kërkim më i mirë Zëvendësoni HTTP-në kundër HTTPS

7. Shërbeni imazhe nga një CDN

Kjo kërkon të ndryshoni URL-të e figurës për të përfshirë tuajin URL e CDN

 • URL e imazhit të vjetër (pa CDN): https://onlinemediamasters.com/wp-content/uploads/2017/02/Tom-Dupuis-Widget.png
 • URL e re e imazhit (me CDN): https://t9w8m8j8.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2017/02/Tom-Dupuis-Widget.png

Cloudflare vs StackPath – Unë i përdor të dy CloudFlare dhe StackPath pasi më shumë qendra të të dhënave = shpërndarje më e shpejtë e përmbajtjes. Cloudflare ka 200+ qendra të të dhënave, StackPath ka 34+ qendra të të dhënave të cilat gjenden shumë në Shtetet e Bashkuara (e cila është vendi ku vijnë shumica e vizitorëve të mi). Cloudflare nuk ju cakton një URL të CDN kështu që ne do të përdorim CDN të StackPath për të shërbyer imazhe.

StackPath-Data-Centers

Hapi 1: Zgjidhni një CDN. E perdor StackPath (ata kanë një gjykim 30-ditor).

Hapi 2: Në pult, klikoni në skedën CDN, pastaj krijoni një sit të CDN StackPath

StackPath-CDN-Tab

StackPath-CDN-Domain

CDN-URL-StackPath

Hapi 3: Kopjoni URL-në tuaj të CDN dhe ngjitur në shtojcën tuaj të cache (më poshtë është për WP Rocket)…

WP-Rocket-CDN

Hapi 4: Zëvendësoni URL-të e figurës për të përfshirë URL-në tuaj të CDN (duke përdorur Zëvendësoni kërkimin më të mirë).

Kërkim më i mirë Zëvendësoni URL-në e CDN-së

Hapi 5: Kontrolloni për URL-të e figurës së vjetër duke përdorur Chrome DevTools. Ndonjëherë, shtojca juaj e cache ose CDN Enabler kujdeset për këtë, përveç lidhjeve në CSS dhe JavaScript të cilat janë të kodifikuar. Për lidhjet që kanë mbetur, ato normalisht janë në fotografi (të tilla si CSS ose Javascript) që kanë nevojë për kontrollim manual dhe zëvendësim. Chrome DevTools ju tregon të gjitha fushat që përdoren aktualisht.

Hapi 6: Drejtoni faqen tuaj në GTmetrix dhe “rrjeti i ofrimit të përmbajtjes” duhet të jetë i gjelbër në YSlow. Ju nuk duhet të keni gabime në “minimizimin e ridrejtimeve” ose “përdorimin e fushave pa cookie”.

CDN GTmetrix YSlow

8. Fotografi të cache

Shumica e shtojcave të cache kanë një mundësi për caching i shfletuesit, e cila cache imazhe. Unë përdor WP Rocket i cili u vlerësua me plugin # 1 cache në sondazhe të shumta në Facebook, dhe unë kam tutelë për atë. Performanca e shpejtë është renditur në përgjithësi # 1 plugin cache free (kam edhe një tutorial për këtë).

Caching i shfletuesit

9. Bëni Favicon të vogël dhe të kapshëm

Sigurohuni që favoritja juaj është 16x16px, është me format favicon.ico dhe ruhet duke përdorur plugin tuaj cache.

10. Hiq të dhënat EXIF

Exif data përmban informacione të tilla si hapje, shpejtësia e qepenit, ISO, gjatësia fokale, modeli i kamerës, data kur është marrë fotografia dhe më shumë. Ju nuk keni nevojë për këtë për imazhe në faqen tuaj të internetit. VA Heqja e plugin Exif heq të dhënat Exif automatikisht pasi të ngarkohen fotografitë.

Shumica e shtojcave të optimizimit të imazhit (përfshirë Imagify, ShortPixel, Kraken, EWWW dhe Smush) kanë një mundësi për të hequr automatikisht të dhënat e EXIF. Këtu janë cilësimet për Imagify…

Imagjinoni Hiq të dhënat EXIF

11. Optimizimi i figurës në cloud

Cloudflare gjithashtu ka disa mënyra për të optimizuar imazhet. Mirage dhe Polonisht janë gjetur në tuaj Cilësimet e shpejtësisë në cloud ndërsa Mbrojtja e Hotlink-ut gjendet në tuajin Cilësimet e Shield Scrap.

Mirazh i Cloudflare (Karakteristika Pro) – zvogëlon kërkesat për imazhe, ngarkesat me imazhe të mëdha dhe përmirëson kohën e ngarkesës së figurës në pajisjet e lëvizshme me lidhje të ngadalta të rrjetit. Këtu janë më shumë detaje…

 • Madhëson imazhet bazuar në pajisjen / lidhjen e një vizitori. Një vizitor në një lidhje të dobët do të marrë një version më të vogël (rezolucion më të ulët) derisa të kthehen në një bandë më të lartë.
 • Redukton sasinë e kërkesave – në vend që të dërgoni kërkesa të shumta për të gjitha imazhet në faqen e internetit, Mirage e tërheq këtë në një kërkesë në mënyrë që vizitorët të shohin imazhet menjëherë.
 • Imazhe me ngarkesë të lezetshme (i ngarkon vetëm pasi përdoruesit të lëvizin poshtë dhe të shohin në të vërtetë imazhin).

Mirazhimi i imazhit në re

Cloudflare Polonisht (Karakteristika Pro) – zhvesh të dhënat EXIF ​​dhe kompreson imazhet.

Image Cloudflare Polonisht

Mbrojtja e Hotlink-ut në cloud – parandalon njerëzit që të kopjojnë imazhet tuaja dhe t’i ngjisin ato në faqen e tyre të internetit, e cila (pasi ende jeni duke pritur atë imazh) do të thithë gjerësinë e bandës tuaj.

Mbrojtja e Hotlink-ut në cloud

12. Imazhet me ngarkesë dembelë

Kjo vonon ngarkimin e figurave derisa përdoruesit të lëvizin poshtë në faqe dhe të shohin dukshëm imazhin. Ndërsa përmirëson kohën fillestare të ngarkesës, ngarkimi i vazhdueshëm i imazheve ndërsa lëvizni mund të jetë shumë i bezdisshëm. Unë personalisht vetëm videot me ngarkesë dembel, pasi atyre u duhet shumë kohë për tu ngarkuar sesa imazhet.

Ju mund të përdorni Shtojcë e ngarkesës dembel, Lazër Load For plugin videos, ose përdorni WP Rocket…

WP-Rocket-Lazy-Load

13. Ruani si format të saktë

PNG kundër JPEG – PNG është pa kompresion (madhësia më e madhe e skedarit) dhe duhet të përdoret në imazhe të thjeshta pa shumë ngjyra. JPEG është një kompresë (madhësia më e vogël e skedarit) e cila pakëson cilësinë e figurës por është me madhësi më të vogël dhe përdoret në imazhe me shumë ngjyra. GIMP dhe programet e tjera të redaktimit të figurave duhet të përdorin formatin e saktë automatikisht, por kjo është ende mirë të dihet.

jpg_vs_png

Ilustrim nga Labnol

14. Emrat e Skedarëve të Figurave

Motorët e kërkimit përdorin si emrat e tekstit dhe skedarët e figurave, kështu që emërtoni skedarët tuaj përpara se t’i ngarkoni në WordPress. Nëse jeni duke përdorur një plugin që shton tekstin alt automatikisht bazuar në emrin e skedarit, emërtimi i skedarëve tuaj është gjithçka që duhet të bëni! Mos i mbushni fjalët kyçe, thjesht përshkruani imazhin.

Emrat e Fajllave të Etiketave

15. Teksti Alt

Këto duhet të jenë të njëjta me emrin e skedarit tuaj të imazhit. Ju mund të përdorni Shtojca automatike Alt Atributet e figurës për të përdorur automatikisht emrin e skedarit si tekst alt. Për sa kohë që jeni duke përdorur imazhe përkatëse, disa prej tyre natyrisht duhet të përfshijnë (bit) fjalen tuaj … nuk ka absolutisht asnjë arsye për të mbushur fjalë kyçe në imazhe, gjë që rrezikon dënim me mbushje fjalen.

Shtoni Tekstin Alt në Imazhe automatikisht – përdorni Shtojca automatike Alt Atributet e figurës. Tani sa herë që të shtoni një imazh, shtojca do të shtojë tekstin alt që është i njëjtë me emrin e skedarit …

alt ="WP-shpejtë-Cache-Plugin" gjerësi ="577" height ="247" />

Gjeni Tekstin Alt që mungon – Screaming Frog është një mjet falas që ju tregon të gjitha imazhet që mungojnë teksti alt.

 • Shkarko Screaming Frog SEO Spider
 • Futni faqen tuaj të internetit dhe klikoni “Fillimi” për të zvarritur faqen e internetit
 • Klikoni në skedën e imazheve
 • Shkoni te Pasqyra Teksti Alt që mungon (Shikoni më poshtë)
 • Gjeni ato imazhe në faqen tuaj dhe shtoni tekstin alt

Teksti Alt që mungon në imazhin - Frog Screaming

16. Grafiku i hapur (Facebook + Twitter)

Kjo e bën formatin tuaj të përmbajtjes si duhet kur ndahet në Facebook / Twitter, konkretisht imazhin tuaj pasi që të dy rrjetet përdorin dimensione të personalizuara për ta shfaqur atë, përndryshe do të duket qesharake.

facebook-Share

Nëse përdorni Yoast, shkoni te cilësimet “Social” dhe aktivizoni Open Graph për Facebook ose Twitter …

Yoast-Social-Meta-Data

Tani redaktoni një faqe / postim, pastaj klikoni në lidhjen “share” në Yoast dhe do të shihni opsione për të ngarkuar imazhe me porosi për Facebook (lartësi 1200 gjerësi x 628) dhe Twitter (1024 gjerësi x 512 lartësi).

Yoast-social-media-optimization

17. Imazhet në copat e paraqitura

Copa të veçuara janë kur Google tregon copa të përmbajtjes suaj në krye të rezultateve të kërkimit dhe mund (por nuk janë të garantuara) për të përfshirë një imazh. Google do t’i tërheqë këto nga çdo rezultat i faqes së parë, megjithatë varet nga ata nëse ata madje do të shfaqin një copë fotografi ose imazh të paraqitur. Këto gjithashtu bëjnë që copa juaj të shfaqet dy herë dhe janë një mënyrë e pabesueshme për të marrë shumë trafik.

3 Llojet e copave të veçanta

 • përgjigjet
 • tabelat
 • listat

Featured-image-copra

Si të gjeni copa të veçanta në Google

 • Synoni një fjalen ku njerëzit duan një konciz përgjigje
 • përdorim Explore Keyword Moz për të identifikuar fjalët kyçe të pyetjes
 • Përdorni përgjigjen Publiku për të gjetur fjalë kyçe edhe më shumë
 • Zgjidhni nëse përgjigjja duhet të jetë një paragraf, listë ose tabelë
 • Dizenjoni një grafik të bukur (ose bëni një fotografi) duke përshkruar fjalen
 • Përdorni gjatësinë optimale të karakterit (shiko foton më poshtë të marra nga Moz)
 • Krijoni përmbajtje të bazuar në fakte me referenca të cilësisë (lidhje, grafika, etj)
 • Fjalë kyçe të synuara që tashmë kanë një pjesë të paraqitur, por bëjnë një punë të dobët
 • Nëse jeni duke synuar kutinë e përgjigjeve, synoni fjalen tuaj duke përdorur një ndeshje të saktë
 • Sigurohuni që jeni në faqen e parë për fjalen, nëse jo, përmirësoni përmbajtjen

Gjatësia e copëzave optike të zgjedhura

18. Të dhëna të strukturuara

Imazhet mund të përdoren në të dhëna të strukturuara (dhe shënjat) për llojet e mëposhtme të përmbajtjes:

Videoklip i pasur

Recetë-Rich-copra

Copë e pasur produkti

Whatfarë shtojce të pasur me copëza duhet të përdor?
E perdor ProP për vlerësimin e WP të MyThemeShop (këtu është një faqe ku unë e përdor atë) e cila mbështet 14 lloje të të dhënave, përfshirë recetat dhe rishikimet e produktit. Unë kam përdorur WP Rich Snippets por zhvilluesi braktisi plugin-in dhe nuk është azhurnuar për 2+ vjet, dhe Shtojcë Gjithë Në Një Skema është thjesht i mërzitshëm (ka mungesë opsionesh dhe stilimi). WP Review Pro është shumë i lehtë për t’u përdorur.

19. Imazhet e stilit

Mos harroni të stiloni imazhet tuaja! Unë i përdor kufijtë më së shumti të miat.

 • Titujt e figurave
 • Lidhje imazhi
 • Kufijtë e figurave
 • Titujt e figurave

20. Madhësia e GIF-ve

Ashtu si i madhësoni imazhet në dimensionet e sakta, GIF-të duhet gjithashtu të ndryshohen në madhësi (përdorimi) GIF GIF).

Madhësoni GIF…

Ndryshimi i GIF-ve

Pastaj kompresojeni…

Kompresoni GIF-të

Rezultati :-)

Optimizoni qenin GIF

21. Cache Gravatars

Nëse keni postime me shumë komente, Gravatareve mund të prishin plotësisht raportin tuaj. Ju mund t’i çaktivizoni ato, të thyejnë komentet për të treguar vetëm një numër të caktuar komentesh, ose të provoni një shtojcë memorie në Gravatar. Ju mund të duhet të bëni pak provë pasi disa shtojcë nuk punojnë në disa faqe interneti.

 • Cache Gravatars (optimal, Harry-së, ose FV Gravatar Cache)
 • Disaktivizoni plotësisht Gravatars
 • Vendosni Gravatar-in tuaj të paracaktuar
 • Fshini komentet që nuk shtojnë vlerë
 • Vendosni Gravatar-in tuaj të paracaktuar në një imazh të personalizuar në serverin tuaj
 • Kufizoni imazhet tuaja të Gravatar në dimensione më të vogla (p.sh. 32px)
 • Paginate komentet në WP Disable për të treguar vetëm 20 komente në një kohë
 • Nëse asnjë nga këto punë, shikoni Udhëzimi i fshehtë i raketave WP Rocket për Gravatars

Cache-Gravatar-Images

22. Shmangni Vendosjen e Imazheve nga Uebfaqet e Jashtme

Gjithmonë ngarkoni imazhe në faqen tuaj të internetit, asnjëherë mos kopjoni / ngjitni ato. Përndryshe ju përfundoni me kërkesa shtesë pasi imazhi nuk është i vendosur në serverin tuaj, kështu që duhet ta tërheqë atë nga diku tjetër.

23. Mjetet e optimizmit të figurës

Shmangni përdorimin e shtojcave me funksion të kopjuar – Imagjinoni, ShortPixel, Kraken, EWWW dhe Smush në thelb bëjnë të njëjtën gjë (kompresim pa humbje, heqja e të dhënave EXIF, madhësia e imazheve). WP Rocket ka mundësi për ngarkesë dembelizuese, caching dhe CDN (dhe pastrim të bazës së të dhënave + duke pritur në Google Google Analytics lokalisht) të cilat shumica e shtojcave të cache nuk i bëjnë, duke ju kursyer nga përdorimi i shtojcave shtesë.

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X2705; Si i rregulloni Optimizoni gabimet e figurës në GTmetrix?

Duke i kompresuar pa humbur ato duke përdorur një shtojcë si ShortPixel, Imagjinoni ose Smush. Unë përdor ShortPixel sepse gjithmonë rregullon këtë gabim në GTmetrix.

&# X2705; Si i rregulloni Serve gabimet e figurës së përshkruar në GTmetrix?

Kjo do të thotë që ju duhet të korrni / ndryshoni madhësinë e imazheve në dimensionet e sakta. Nëse imazhet janë shumë të mëdha, GTmetrix do të tregojë gabime të përshkallëzuara të figurës dhe do t’ju tregojë dimensionet e sakta ku duhet të ndryshohen.

&# X2705; Si mund të rregulloni Specifikoni gabimet në dimensionin e figurës në GTmetrix?

Shikoni HTML-në e figurës dhe kontrolloni për t’u siguruar që ajo ka një gjerësi dhe lartësi të specifikuar, siç tregohet në këtë tutorial.

&# X2705; Do mënyrë tjetër për t’i bërë imazhet të ngarkohen më shpejt?

Heqja e të dhënave EXIF ​​dhe përdorimi i një CDN për të shërbyer imazhet tuaja do të bëjnë ndryshimin më të madh jashtë rekomandimeve në GTmetrix.

&# X2705; Cili optimizim i imazhit është më i miri?

Unë përdor ShortPixel sepse ka pothuajse humbje zero në cilësi dhe rregullon artikullin Optimize Images në GTmetrix.

Dofarë mendoni?
A duket raporti juaj GTmetrix pak më i mirë? Më tregoni në komente! Dhe nëse doni më shumë këshilla që do t’ju sjellin rezultate edhe më të mira / kohë ngarkese, shikoni udhëzuesin tim të plotë të shpejtësisë në WordPress.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map