Si të pastroni databazën tuaj të WordPress (dhe tabelat e vjetra të prizave)

Ndërsa përdorni WordPress, tuaj Baza e të dhënave WordPress në mënyrë të pashmangshme bëhet e fryrë.


Tabelat e programeve të mbetura, kalimet e skaduara, pingbacks, ndjekëse, komentet për spam dhe mbeturinat, hartimet automatike dhe mijëra potencialisht rishikime të papërdorura të postave mund të lihen në bazën e të dhënave tuaja.

Në këtë tutorial, unë do të përdor WP-Optimizim për të pastruar bazën e të dhënave WordPress. Ndërsa disa shtojca si WP Rocket (dhe të tjerët) ju lejojnë të pastroni disa nga bazat e të dhënave tuaja, ato jo gjithmonë ju lejojnë të fshini tabelat e vjetra të shtojcave si WP-Optimize, WP-Sweep ose Cleaner Databaza e Avancuar.

Duke e bërë këtë, baza e të dhënave tuaja do të funksionojë në mënyrë më efikase dhe, nga ana tjetër, mund t’ju ndihmojë të rregulloni një faqe të ngadaltë WordPress dhe ta bëni atë të ngarkojë ndjeshëm më shpejt. Pastrimi i bazës së të dhënave tuaj WordPress është gjithashtu të rekomanduara në udhëzuesin e optimizmit të WordPress dhe është diçka që duhet të bëni periodikisht.

1. Rezervoni bazën e të dhënave të WordPress-it tuaj

përdorim UpdraftPlus të kopjoni databazën tuaj paraprakisht.

Ju nuk duhet të shqetësoheni për këtë, por vetëm në rast se çdo gjë shkon keq, të paktën do të keni një kopje rezervë. Instaloni shtojcën, shkoni te cilësimet e UpdraftPlus dhe lidhni një shërbim të palës së tretë për të shkarkuar skedarët tuaj në (Unë përdor Dropbox). Më pas, mund të bëni një kopje rezervë me 1 klik.

2. Instaloni WP-Optimizoni

Instaloni shtojcën WP-Optimize dhe shkoni në bazën e të dhënave WP-Optimize.

WP-Optimizim-Plugin

3. Hiqni mbeturinat nga baza e të dhënave tuaja

Në WP-Optimize, do të shihni cilësimet për Optimizime dhe Tabela.

Në cilësimet e Optimizations, zakonisht dëshironi të fshini gjithçka, përveç komenteve të papranuara në rishikimet në post. Nëse jeni mirë me fshirjen e komenteve të pa aprovuara (komentet në blog që akoma nuk janë aprovuar) ose revizione pas (hartimet e mëparshme të marra automatikisht nga WordPress sa herë që bëni një rishikim në një faqe ose postim), gjithashtu mund t’i fshini këto.

WP-Optimizoni bazën e të dhënave të pastër

Artikujt e bazës së të dhënave (përkufizimet)

 • Optimizoni tabelat e bazës së të dhënave: e ngjashme me defragmentimin e një hard drive vetëm me bazën e të dhënave të WordPress. Kjo rikuperon hapësirën e papërdorur në tabelat e bazës së të dhënave tuaja, duke zvogëluar sasinë e ruajtjes dhe e bën hyrjen në tabela më të efektshme.
 • Revizione pas: krijuar automatikisht çdo herë që ruani ose azhurnoni një postim.
 • Postimet automatike të hartimit: harton WordPress kursen automatikisht kur jeni duke redaktuar.
 • Postimet e shkatërruara: postimet që keni fshirë.
 • Spam dhe komentet e shkatërruar: komentet e shënuara si spam ose janë fshirë.
 • Komente të papranuara: komentet në blog që nuk i keni aprovuar.
 • Opsionet kalimtare të skaduara: të dhëna të përdorura të cache (për shembull, shtojca e ndarjes sociale do të ruajë “numërimin e pjesëve” në faqe ose postime).
 • Pingbacks: një mënyrë për të njoftuar bloget që keni lidhur me ta.
 • Trackbacks: një mënyrë tjetër për të njoftuar bloget që keni lidhur me ta.
 • Posto të dhënat e meta: informacioni i treguar përdoruesve në secilin post (p.sh. autori, data e publikimit, kategoria). Kjo do të fshijë postimin e të dhënave meta që nuk i përkasin asnjë postimi.
 • Komentoni të dhënat meta: njëjtë si post-meta të dhënat vetëm për informacionin e komenteve.
 • Të dhëna për marrëdhëniet jetimore: krijuar shpesh nga shtojcat kur fshihen postimet.

4. Fshini tabelat e mbetura prapa prizave të vjetra

Në tabin WP-Optimize Tabela, do të shihni tabelat e bazës së të dhënave tuaja.

Kushtojini vëmendje tabelave që thonë “jo të instaluara” dhe keni një buton Heq pranë tyre. Këto janë tabela la pas nga shtojcat e vjetra që nuk janë instaluar aktualisht në faqen tuaj të WordPress (kështu që duhet t’i fshini nëse nuk planifikoni të përdorni përsëri). WP-Optimize gjithashtu ju tregon përmasat dhe cilës plugin i takon tabela, e cila përsëri, do të jetë ajo që ju keni fshirë tashmë.

Tabelat optimale të WP

5. Programoni vazhdime të pastra të bazës së të dhënave

Unë rekomandoj që të caktoni një pastrim automatik të bazës së të dhënave rreth një herë në javë (ose edhe më shpesh për faqet e mëdha me shumë shtesa). Ju mund ta gjeni këtë nën Cilësimet WP-Optimize.

Pastrimi i databazës së planifikuar të Optimizer WP

Nëse tashmë përdorni një shtojcë si WP Rocket ku pastrimi i bazës së të dhënave është i integruar, mund ta përdorni këtë për të programuar pastrime javore të bazave të të dhënave, atëherë instaloni vetëm WP-Optimize kur të keni nevojë të pastroni tabelat e bazës së të dhënave nga shtojcat e fshira (Unë gjithmonë preferoj duke instaluar më pak shtesa).

Pastrimi automatik i bazës së të dhënave Rocket WP

6. Plugins të tjerë që pastrojnë bazën e të dhënave tuaja

Shumica e programeve të tjera të pastrimit të bazës së të dhënave bëjnë të njëjtën gjë si WP-Optimize

Pastrues i Avancuar i Baza e të Dhënave – e ngjashme me WP-Optimize, por ju lejon të zhyteni më tej në bazën e të dhënave tuaja dhe ju lejon të shikoni punë të rënda. Versioni Premium është kryesisht i mirë për të pastruar më tej bazën e të dhënave tuaja të shtojcave të vjetra dhe ka mundësi për jetimët, shtojcat, temat dhe WP.

Advanced-Baza e të dhënave-Cleaner

WP-Sweep – ju lejon të pastroni opsione shtesë si meta e përdoruesit dhe terma meta, por merrni një kopje rezervë dhe bëni vetëm nëse e dini se çfarë jeni duke bërë (duke bërë këtë do të fshijë termat në projekt-postimet tuaja).

Cilësimet e fshij WP

Mbledhës i mbeturinave të prizave – vetëm ju lejon të fshini tabelat e vjetra të shtojcave me vlerësime mediokre.

Mbledhja e mbeturinave të Plugins

Fllad nga Cloudways – një shtojcë e zhvilluar nga Cloudways hosting (ato janë të mrekullueshme). Kjo ju lejon të fshini vetëm disa artikuj të rëndësishëm në bazën e të dhënave tuaja, por nuk ju lejon të optimizoni tabelat e bazës së të dhënave ose të fshini të dhënat post meta, të komentoni të dhënat meta ose tabelat e lëna pas nga shtojcat e fshira.

Pastrimi i bazës së të dhënave me fllad

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X2699; Cila shtojcë është më e mira për pastrimin e bazës së të dhënave?

WP-Optimize ju lejon të pastroni bazën e të dhënave tuaja dhe tabelat e shtojcave të pluginave ndërsa WP Rocket vetëm ju lejon të pastroni databazën tuaj. Për një pastrim të plotë, unë rekomandoj të përdorni WP-Optimize.

&# X2699; Si i fshini tabelat e prizave të mbetura?

WP-Optimize ka një mundësi për të fshirë tabelat e mbetura nga shtojcat e vjetra që keni fshirë. Do t’ju tregojë se cilës plugin i takon tabela dhe do të përfshijë një shpejtë që thotë se nuk është e instaluar me një buton Hiq.

&# X2699; Po sikur të përdor WP Rocket tani?

WP Rocket nuk ju lejon të fshini tabelat e prizave të mbetura, por është e shkëlqyeshme për pastrimin e gjithçkaje tjetër në bazën e të dhënave tuaja.

&# X2699; Sa shpesh duhet të pastroni databazën tuaj?

Një herë në javë duhet të jetë mjaft për shumicën e faqeve të internetit. Për faqet e internetit më të mëdha me shumë shtesa, mund të dëshironi ta pastroni më shpesh.

&# X2699; A do ta prish këtë faqen time në internet?

Nuk duhet, por përsëri duhet të merrni një kopje rezervë. Plugins si WP-Optimize veprime të theksuara me një shans të ulët për të shkaktuar gabime dhe ju bën që të merrni një kopje rezervë.

Shpresoj se ky artikull ishte i dobishëm në pastrimin e bazës së të dhënave tuaj WordPress dhe ju ndihmoi të përshpejtoni faqen tuaj! Nëse keni pyetje, lini një koment më poshtë dhe unë do t’ju kthehem sa më shpejt që të mundem.

Shiko gjithashtu: Si kam fituar 100% rezultate GTmetrix

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map