Si të rregulloni një faqe interneti të ngadaltë të elementëve: 16 Optimizimi që më ndihmoi të marrja notat 100% të faqeve dhe herë të ngarkesës së menjëhershme në faqen time

Elementor thotë se ata janë krijuesi më i shpejtë i faqeve për WordPress.


Pra, çfarë po shkakton në faqen tuaj të ngadaltë të ngarkimit?

Zakonisht ka disa ndryshime të thjeshta që mund të përmirësojnë ndjeshëm kohën tuaj të ngarkesës dhe rezultatet e GTmetrix. Elementor thotë arsyet më të zakonshme për një faqe të ngadaltë të WordPress janë serverat, media, skriptet e jashtme (p.sh. Google Fonts), shtojcat, pa CDN dhe përdorimi i një shtojcë mediokre cache. Sidoqoftë, ata nuk hyjnë shumë në detaje në renditjen e udhëzimeve hap pas hapi.

Kjo është arsyeja pse unë shkrova këtë tutorial.

Do të mësoni se si të rregulloni sitin tuaj të ngadaltë të Elementor duke ndjekur rekomandimet kryesore nga udhëzuesi i optimizmit të WordPress dhe rekomandimet e Elementor. Do t’ju ofroj fotografi, udhëzime të hollësishme dhe do t’ju përgjigjem të gjitha komenteve nëse akoma keni nevojë për ndihmë. Kam arritur të marr 100% rezultate GTmetrix në faqen time. Edhe postimet me 100+ imazhe dhe 400+ komente (madhësia e faqes 5MB dhe 170 kërkesa) ende ngarkojnë gati <2S. Po, unë jam një person i shpejtë në WordPress :)

Optimizimi i Shpejtësisë së Elementit

1. Përditësoni në PHP 7.4

Shumë kompani pritëse tashmë kanë lëshuar PHP 7.4.

Përditësimi i versioneve PHP është një nga mënyrat më të lehta për të shpejtuar faqen tuaj të Elementor. Kinsta-së Standardet e PHP tregon se si versionet më të larta të PHP mund të funksionojnë 2-3 herë më shpejt. Elementor gjithashtu rekomandon versionet më të larta të PHP dhe për të rritur kufirin e kujtesës në 256MB (shiko hapin tjetër).

Së pari, kontrolloni Versionin tuaj aktual të PHP nën Elementor > Informacioni i sistemit.

Versioni PHP i Elementorit

Tjetra, hyruni në llogarinë tuaj të pritjes, gjeni menaxherin e versionit PHP (ose të ngjashëm) dhe zgjidhni një version më të lartë PHP. Shtë gjithashtu një ide e mirë të marrësh një kopje rezervë më parë. Përndryshe, është kështu!

PHP Kinsta 7.4

i rëndësishëm: sigurohuni që shtojcat tuaja të jenë në përputhje me versionet më të larta të PHP. Unë isha duke përdorur Snippets WP Rich (i cili nuk mirëmbahet më), por ishte i papajtueshëm me PHP 7.2+, kështu që unë fshiva plugin dhe gjeta një zëvendësim. Nuk ia vlen të ruani shtojcat jo të mirëmbajtura.

2. Rritja e Kufirit të Kujtesës në 256MB

Përsëri, kontrolloni kufirin tuaj të kujtesës nën Elementor > Informacioni i sistemit.

Të dy Elementor, WordPress, dhe WooCommerce rekomandoni një kufi të kujtesës 256MB.

Kufiri i Kujtesës së Elementit

Zakonisht mund të ndryshosh kufirin e kujtesës në llogarinë tënde të pritjes:

Kufiri i kujtesës

Përndryshe, shtoni këtë kod në functions.php.

përcaktoni (‘WP_MEMORY_LIMIT ‘,‘ 256M’);

3. Përdorni shkronja të vetë-strehuara

Nëse Fonts Google po hedhin në erë raportin tuaj GTmetrix, provoni të presni fontet në vend.

Nëse keni Elementor Pro, ju do të dëshironi të përdorni fontet e personalizuara (gjenden në cilësimet).

Këtu është një Udhëzues YouTube.

Shkronjat me porosi të elementëve

Mos e keni Elementor Pro?

Shumë shtojca mund të ndihmojnë në optimizimin e shkronjave të Google: WP Rocket, Autoptimize, Fonts Google Self-Hosted, OMGF dhe Clean Asset. nëse ti nuk dëshironi të përdorni një plugin, ndiqni këto udhëzime.

Hapi 1: Konfirmoni se fontet po ngadalësojnë faqen tuaj të Elementor në GTmetrix.

Fonts Google GTmetrix

Hapi 2: Shkarkoni shkronjat tuaja direkt nga faqja e internetit e Google Fonts. Shkarkoni vetëm shkronjat dhe peshat e shkronjave që ju nevojiten absolutisht (më shumë font dhe peshë gjithashtu mund të nënkuptojnë më shumë kërkesa).

Hapi 3: Përdorni një mjet si Transfonter për t’i kthyer ato në skedarë të shkronjave në internet.

Transfonter-Google-Font-Konvertimi

Hapi 4: Vendosni skedarët e rinj të fontit të uebit në WordPress dhe shtojini ato në CSS tuaj.

Hapi 5: Testoni shkronjat, shtoni një gabim të paracaktuar dhe gjithmonë keni gabime në shkronja.

4. Optimizoni kërkesat e palëve të treta

Ashtu si Google Fonts janë një kërkesë e palës së tretë, kështu është edhe AdSense, Analytics, Maps, Tag Manager, video të ngulitura, dhe madje edhe Gravatars ose shtojcat e ndarjes sociale mund të shkaktojnë kërkesa të palëve të treta.

Duhet t’i optimizoni edhe këto.

Skriptet e jashtme

Disa kërkesa të palëve të treta janë të thjeshta për tu optimizuar:

WP Rocket ka një skedë shtesash që mund të ndihmojë analitika pritëse në vend dhe shtoni caching të shfletuesit në Facebook Pixel. Cilësimet e mediave WP Rocket ju lejojnë të ngarkoni videot me ngarkesë ndërsa zëvendësoni iframe me një imazh parapamjeje. Nëse vendosni postime nga media sociale, provoni të merrni një fotografi të ekranit dhe të përdorni një imazh në vend. Diskus Condition Load, shtyrja e analizës së JavaScript në cilësimet e shtojcës tuaj të cache, dhe çaktivizimi i skripteve / shtojcave selektive në Asset Clean Up mund të ndihmojnë në optimizimin e shkrimeve..

WP Rocket Analitika Lokale

Kërkesat e palëve të treta nuk janë aq të lehta për tu optimizuar:

Google AdSense mund të jetë një vrasës GTmetrix. Përveç që e ngarkoni atë në mënyrë asinkron, ka pak gjëra që mund të bëni. Unë gjithashtu nuk kam gjetur zgjidhje për ta bërë më të shpejtë ngarkesën Gravatars dhe kam provuar të gjitha shtojcat e cache Gravatar (kështu që i kam të paafta). Menaxheri i Etiketave në Google zakonisht duhet të përdoret vetëm për faqet e mëdha, të pa-optimizuara të Elementor, përndryshe zakonisht bën më shumë dëm sesa mirë.

5. Shmangni shtojcat e larta të CPU-së

Disa shtojca nga të cilat thjesht duhet të qëndroni larg.

Plugë të lartë CPU që ngadalësojnë faqet e Elementor zakonisht kanë të bëjnë me statistikat, kopjet rezervë, ndarjen sociale, portofolet, bisedën live, format e kontaktit, rrëshqitësit, JetPack dhe çdo plugin që kërkohet vazhdimisht për të “punuar” në faqen tuaj të internetit (mendoni Broken Link Skanimet e vazhdueshme të kontrollorit).

 1. AddThis
 2. Monitorimi i Mashtrimit të Klikoni AdSense
 3. Kalendari i Ngjarjeve Gjithë në Një
 4. Rezervë Buddy
 5. Ndërtues kastor
 6. Faqet më të mira të WordPress në Google XML
 7. Kontrollues i lidhjeve të thyer (përdorni Kontrollin e linkut Dr.)
 8. Kontakt i vazhdueshëm për WordPress
 9. Formulari i kontaktit 7
 10. Postime të ndërlidhura kontekstuale
 11. Lidhje automatike Digi
 12. Sistemi i komenteve disqus
 13. Ndërtues Divi
 14. Rrjet thelbësor
 15. Shikoni listën e plotë të 65 shtojcave të ngadalta

Nëse keni një plugin të ngadaltë, mund ta fshini ose të gjeni një zëvendësim, të çaktivizoni shtojcën në disa faqe (hapi tjetër), ose të vazhdoni ta përdorni atë dhe të keni një sit të ngadaltë të Elementor.

6. ableaktivizoni seleksionimin e shtojcave të papërdorura

CleanUp Asset dhe Perfmatters janë të shkëlqyera për të paaftësisht shtojcat e shtojcave, skriptet dhe stilet.

Shembulli më i zakonshëm është vetëm ngarkimi i shtojcës së formës së kontaktit tuaj në faqen e kontaktit dhe çaktivizimi i tij kudo tjetër. Por a keni menduar të çaktivizoni shtojcën tuaj të ndarjes sociale në faqet tuaja (pasi që shumica e njerëzve e përdorin atë vetëm në postime)? Apo paaftësimi i rrëshqitësit tuaj në faqet që nuk kanë rrëshqitës? Përmes paaftësisë selektive, mund të bëni më pak kërkesa HTTP në faqe.

Hapi 1: Instaloni CleanUp të Aseteve ose Perfmatters.

Shtojca e Pastrimit të Pasurive

Hapi 2: Redaktoni një faqe ose postoni dhe lëvizni poshtë për të parë gjithçka që ngarkohet në faqe.

Hapi 3: Disaktivizoni (shkarkoj) shtojcat, skriptet dhe stilet që nuk përdoren në faqe. Ju gjithashtu mund ta çaktivizoni atë sipas llojit të postës, ose Asset CleanUp Premium (si dhe Perfmatters) ju lejon të përdorni RegEx.

Pastrimi i Pasurive Kontrolloni të Gjithë

7. Disaktivizoni skriptet, stilet, fragmentet e shportave të WooCommerce

Ashtu si ju keni çaktivizuar shtojcat shtesë në hapin e mëparshëm, mund të përdorni Perfmatters dhe Asset CleanUp për të bërë të njëjtën gjë me skriptet, stilet dhe fragmentet e qerreve WooCommerce.

Pastrimi i Pasurive WooCommerce

Perfmatters në të vërtetë ju lejon ta bëni këtë 1-click:

optimizimi i perfomatorëve të woocommerce

8. Ndërroni metodën e loader të redaktorit në Elementor

Elementor thotë:

“Nëse keni vështirësi në pritje të serverit ose përdorimit të Elementor, ne kemi përfshirë një ndërprerës të thjeshtë që mund të zgjidhë problemin tuaj.”

Ju mund ta gjeni këtë nën Elementor > Cilësimet > i përparuar > Loader redaktori.

Metoda e blerësit të redaktuesit të ndërruesve të elementëve

9. Ndrysho imazhin për të korrigjuar dimensionet

Kur përdorni Elementor, është e rëndësishme të shkallëzoni (madhësoni) imazhet që të përshtaten me dimensionet e tyre të sakta.

Shërbyer imazhe të shkallëzuara

Përndryshe, ju do të shihni gabime të shërbimit të shkallëzuar në imazhe në GTmetrix. Nëse shihni ndonjë, kapni dimensionet e rekomanduara të dhëna nga GTmetrix dhe ndryshoni madhësinë e figurës në ato dimensione, atëherë zëvendësoni imazhin. Unë rekomandoj krijimin e një “fletë mashtrimesh të dimensionit të imazhit”, e cila rendit dimensionet e të gjitha fushave të faqes suaj të internetit (rrëshqitësit, imazhet e paraqitura, imazhet në blog me gjerësi të plotë, logoja). Në atë mënyrë, ju mund ta ndryshoni madhësinë e imazhit tuaj në dimensionet e sakta para se t’i ngarkoni ato.

10. Pritja e Ndarjes së Ditch dhe Upgrade në Cloud

Keni një kohë të ngadaltë të përgjigjes së serverit?

Drejtoni faqen tuaj përmes Google PageSpeed ​​Insights dhe sigurohuni që është <200ms si Google rekomandon. Serveri juaj (pritja) është Faktori # 1 në udhëzuesin e optimizmit të WordPress.

Unë zakonisht rekomandoj SiteGround (hosting të përbashkët) i cili është në rregull nëse keni pak trafik dhe shtesa. Por, pasi të shkoni në pritje të cloud (p.sh.. Cloudways DigitalOcean), ndryshimi është nata dhe dita. Kam emigruar nga SiteGround në Cloudways dhe koha ime e ngarkesës është shkurtuar në gjysmë. Edhe postimet me 100+ imazhe dhe 400+ komente (madhësia e faqes 5MB, 170 kërkesa) ende ngarkesat nën 2s.

Strehimi i elementëve

SiteGround-vs-Cloudways-Cloud-Hosting

GTmetrix-raportin-për-të gjatë-postë

Përvojat e njerëzve të tjerë me Cloudways:

Koha e Reagimit në Cloudways

Motori WP Në Cloudways

Raporti DigitalOcean Pingdom

Koha e reagimit të serverëve në cloud

Përmirësimi i kohës ngarkesa në cloud

Cloudways vs WP Engine

Untitled

Kohët e ngarkimit në cloud të Pingdom

Raporti Pingdom i Cloudways

Namecheap To Mërgimi në Cloudways

Cloudways WooCommerce Migrimi

Cloudways AWS Migrimi

Ata ishin gjithashtu # 1 në shumë sondazhe në Facebook dhe kanë shkëlqyeshëm Shqyrtime të TrustPilot:

Rekomandime për strehimin Facebook

Sondazhi i hosteve të WooCommerce të VPS Cloud Hosting

Sondazhi për strehimin në cloud VPS

Sugjerime për Hosting të WordPress

Cloudways-Facebook-Rishikimi

Rishikimi i Cloudways në Facebook

Cloudways vs SiteGround

Vija e poshtme: pritja e përbashkët është në rregull nëse nuk po ekzekutoni WooCommcerce, AdSense, shtesa të larta të CPU ose keni një trafik të mirëfilltë. Por, pasi të keni një nga ato, shikoni në pritje në cloud. Po, unë jam bashkëpunëtor për të Cloudways), por ka shumë njerëz të tjerë që kanë emigruar dhe postuar rezultatet e tyre. Kodi OMM25 do t’ju japë 25% zbritje në dy muajt e parë të pritjes në Cloudways.

11. Plugins Cache Free Ditch dhe Përdorni Rocket WP

Pse është WP Rocket zakonisht # 1 në sondazhet në Facebook?

Sepse ka më shumë veçori të shpejtësisë sesa shumica e shtojcave të tjera të cache (pastrimi i bazës së të dhënave, analitikë lokalë, kombinimi i shkronjave Google, imazhet dembel të ngarkimit + video, integrimi CDN + Cloudflare, kontrolli i rrahjeve të zemrës, caching i WebP, prefetching, ruajtja e shfletuesit të Facebook Pixel).

Kjo është arsyeja pse WP Rocket jep rezultate më të mira + herë ngarkese në GTmetrix, dhe do të thotë më pak shtojca në faqen tuaj të Elementor. Azhurnohet gjithnjë me karakteristika të reja dhe mirëmbahet nga një ekip i besueshëm.

Pra, nëse ende përdorni WP Fast Cache ose W3 Total Cache, duhet t’i jepni asaj një rrotull.

Sondazhi më i mirë i plug cache 2016

Sondazhi i plugins cache 2019

Rocket Swift vs WP

Sondazhi i plugëve të cache 2016

Sondazhi më i mirë i shtojcave të cache 2018

raketë wp vs w3 totla cache

Do të shihni ndryshimin:

Rocket WP para Pas

12. Pastroni bazën e të dhënave tuaja

A po planifikoni pastrimet në vazhdim të bazës së të dhënave?

Ndërsa vazhdoni të ndërtoni sitin tuaj të Elementor, ju do të grumbulloni revizione të postimeve, tabela të vjetra të bazës së të dhënave nga shtojcat / tematikat që nuk përdorni më, komente të shkatërruar dhe skedarë të tjerë të hedhurinave.

Ju mund të përdorni shtojcat si WP Rocket dhe WP-Optimize për të pastroni databazën tuaj të WordPress. Vetëm sigurohuni që po rishikoni çdo gjë që po fshihet dhe të merrni një kopje rezervë më parë.

WP-Optimizoni bazën e të dhënave të pastër

13. Përdorni CDN të Cloudflare

Përdorimi i Cloudflare është një krijues pa mend.

Shtë falas, ka mbi 200+ qendra të të dhënave dhe CDN janë rekomanduar nga WordPress.

Logoja e cloud

Disa hoste si SiteGround ju lejojnë të aktivizoni Cloudflare në pultin e tyre. Përndryshe, regjistrohuni për planin falas të Cloudflare, futuni tek regjistruesi i domenit dhe ndryshoni në serverat e emrave të Cloudflare.

Në pult, ka disa shkulje që duhet të merrni parasysh:

 • shpejtësi: aktivizoni Brotli dhe Rocket Loader
 • Mburoja e skrapit: mundësoni mbrojtjen e linjës lidhëse
 • firewall: bllokoni bots të këqija nga raporti i trafikut të drejtpërdrejtë të Wordfence
 • Rregullat e faqes: Cloudflare ka shumë rregullat e faqes për shpejtësinë, sigurinë, pajtueshmërinë

14. Përdorni një temë të lehtë

Koha e tregimit.

Unë isha duke përdorur një temë ThemeForest e cila u braktis nga zhvilluesi i saj (një rrezik që ju merrni kur blini një temë nga një zhvillues i pavarur, edhe nëse ka vlerësime të mira). Unë gjithashtu kisha makth gjatë blerjes së temave të fryra për klientët që e bënë faqen e tyre të ngadaltë të WordPress.

Dua të them, të kesh gjithçka të integruar e bën atë shumë më të lehtë, të drejtë?

Jo! Ju dëshironi të zgjidhni një temë të lehtë që është minimale dhe e koduar mirë, atëherë mbështetuni në shtojcat për të shtuar vetëm veçori që ju nevojiten. Optimizimi i temave është më i vështirë sesa fshirja e një shtojce.

Shumica prej jush, shpresojmë se po përdorni tema Astra, Flatsome, ose StudioPress, të cilat janë ato kryesore që unë rekomandoj.

15. Gjeni shishe shishe në GTmetrix

Përveç matjes së pikëve + herë ngarkesës, ju mund të zbuloni mjaft gjëra në GTmetrix. Meqenëse çdo sit i Elementor është i ndryshëm, ju dëshironi të gjeni saktësisht atë që po ngadalëson tuajin.

Koha për të parë Byte

Koha për të parë Byte

Imazhe të pajustifikuara

Optimizimet e figurave në GTmetrix

Shtojcat e ngadalta

Plugin i ngadaltë i WordPress

16. Përfundoni 10% e fundit të shpejtësisë me përsosmirë

Perfmatters (nga Kinsta) kujdeset për atë që unë dua të quaj optimizime të ndryshme të shpejtësisë:

tiparet e parmatters

Disa nga këto janë jashtëzakonisht të dobishme; menaxheri i skriptit i cili ju lejon të çaktivizoni shtojcat / skriptet në mënyrë selektive nga faqet e caktuara, duke ndryshuar intervalin e autosave, duke kufizuar rishikimet e postimit, prenotimin dhe paaftësinë e shkrimeve, stileve dhe fragmenteve të WooCommerce. Kur bëhet fjalë për këto optimizime, nuk di për ndonjë shtojcë që bën një punë më të mirë sesa Perfmatters.

Dofarë prisni, është Kinsta. Sigurisht që është një plugin i shkëlqyeshëm.

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X1f680; Cilat janë arsyet më të zakonshme për një sit të ngadaltë të Elementor?

Mos përdorimi i një plug-je të mirë për cache, mos konfigurimi i vendosjes së plugin-it të cache-së në mënyrë optimale, pritja e ngadaltë, imazhet e pafytyruara, përdorimi i shkronjave të Google dhe skriptet e jashtme, shtojcat e larta të CPU-së dhe mos përdorimi i një CDN janë disa nga arsyet më të zakonshme për një faqe të ngadaltë të Elementor.

&# X1f680; Farë mund të bëj për të shpejtuar Elementor?

Përdorni opsionin e shkronjave të personalizuara të Elementor për të zvogëluar sasinë e kërkesave nga Fonts Google ose Font Awesome. Ju gjithashtu mund të çaktivizoni funksionet e Elementor të papërdorura në faqe / postime duke përdorur një shtojcë si Asset CleanUp ose Perfmatters nga Kinsta. Pjesa tjetër janë optimizime gjenerike të shpejtësisë që nuk kanë asnjë lidhje me Elementor.

&# X1f680; Si i përdorni fontet e personalizuara për t’i bërë ato të ngarkohen më shpejt?

Ju do të duhet një llogari Elementor Pro për ta bërë këtë. Shkarkoni skedarët tuaj të shkronjave (p.sh. nga Google Fonts) dhe ngarkoni ato në seksionin e shkronjave të personalizuara të Elementor.

&# X1f680; A po ngadalëson Elementor faqja ime?

Elementor nuk shkaktoi ndonjë gabim në raportin tim GTmetrix dhe supozohet të jetë krijuesi më i shpejtë i faqeve WordPress. Ajo nuk duhet të ngadalësojë shumë faqen tuaj, nëse aspak. Por nëse mendoni se ndodh, kontrolloni skedën tuaj Ujëvara GTmetrix për të parë se çfarë është me të vërtetë duke e bërë problemin.

&# X1f680; Hostingfarë hostimi rekomandohet për faqet e Elementor?

Në grupin popullor të Elementor Facebook, SiteGround dhe Cloudways janë zakonisht 2 hostet më të vlerësuar të marra në sondazhet në Facebook.

Ende keni një sit të elementeve të ngadaltë?

Unë do ta them këtë: Cloudways dhe WP Rocket duhet të rregullojnë 80% të problemeve tuaja. Hosting dhe shtojca juaj e cache janë nga faktorët më të mëdhenj në udhëzimin e optimizmit të WordPress. Por nëse faqja juaj e Elementor është ende e ngadaltë, më lëshoni një koment me raportin tuaj GTmetrix dhe unë jam i lumtur të hedh një vështrim. Ekipi ynë gjithashtu ofron shërbime të shpejtësisë WordPress me para + pas raporteve të GTmetrix.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map