Si të specifikoni dimensionet e figurës në WordPress (Artikulli GTmetrix)

Duhet të specifikoni dimensionet e figurës në WordPress?


Kjo do të thotë që ju duhet të shtoni një gjerësi dhe lartësi në HTML e figurës ose CSS. Nëse një imazh nuk ka dimensione të specifikuara të imazhit, ai do të shfaqet si gabim në raportin tuaj GTmetrix, dhe GTmetrix madje do t’ju tregojë gjerësinë dhe lartësinë e duhur që duhet t’i shtohet asaj imazhi.

Specifikoni dimensionet e figurës WordPress

E tëra çfarë duhet të bësh është të gjesh figurën në faqen tënde të WordPress, ta shikosh HTML-në, pastaj të shtosh një gjerësi dhe lartësi, si kjo:

1. Gjeni Specifikoni Gabimet në Dimensionin e Figurës në GTmetrix

GTmetrix tregon vetëm gabime për faqen e vetme që provoni.

Drejtoni ndonjë faqe përmes GTmetrix dhe imazhet në një vend të posaçëm kanë specifikuar gabime në dimensionin e figurës.

Specifikoni dimensionet e figurës GTmetrix

2 Kopjoni gjerësinë e figurës + Lartësia nga GTmetrix

Tjetra, kopjoni gjerësinë + lartësinë e figurës (siguruar nga GTmetrix).

Dimensionet e figurës GTmetrix

3. Gjeni imazhin në faqen tuaj të internetit

Tani ne kemi nevojë për të gjetur imazhin në faqen tuaj WordPress.

Redaktori vizual i WordPress specifikon automatikisht dimensionet e figurës për ju, kështu që zakonisht nuk ka gabime për imazhet këtu. Sidoqoftë, disa zona të faqes suaj të internetit nuk mund të specifikojnë dimensionet e figurës automatikisht (ndoshta ndërtuesit e faqeve, rrëshqitësit, widget-et, dhe HTML-të ose kodet e koduara me dorë). Ju duhet të mësoni që zonë e faqes tuaj WordPress po ju jep gabimet.

Gjeni imazhin e widget-it në WordPress

Specifikoni widget për dimensionet e figurës

4. Shtoni gjerësinë + lartësinë në HTML të figurës

Pasi të keni lokalizuar figurën, shihni atë HTML dhe do të vini re se nuk ka një gjerësi të caktuar + lartësi. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të futni këto në HTML si kjo: gjerësia = ”135 ″ lartësia =” 135 ″

Specifikoni dimensionet e figurës WordPress

5. Provoni përsëri faqen në GTmetrix

Ruani ndryshimet dhe ribotoheni faqen përmes GTmetrix. Imazhi që kishte gabime duhet të jetë i fiksuar.

100% Specifikoni Dimensionet e Imazhit

6. Përdorni Shtojcën Specifikoni dimensionet e figurës

Specifikoni plugin Dimensionet e figurës skanon faqen tuaj për të gjithë etiketa që u mungon një gjerësi + lartësi dhe i shton ato automatikisht. Sidoqoftë, nuk kam pasur sukses me këtë shtojcë.

Specifikoni plugin Dimensionet e figurës

7. Fiks Specifikoni gabimet në dimensionin e figurës në shumë faqe

A shfaqet e njëjta imazh në shumë faqe / postime dhe ka specifikuar gabimet në dimensionin e figurës?

Ju mund të përdorni shtojcën Better Search Replace për të rregulluar logon tuaj, imazhe widget dhe imazhe të tjera që shfaqen në faqe të shumta pa pasur nevojë t’i kaloni ato individualisht. Mund të kursejë kohë.

Hapi 1: Instaloni Kërkim më i mirë Replace plugin.

Hapi 2: Në fushën “Kërko për”, shtoni HTML-në e figurës pa gjerësinë e caktuar + lartësinë. Në fushën “Replace with”, shtoni versionin e ri të figurës që përfshin gjerësinë + lartësinë.

Hapi 3: Zgjidhni tabelën (at) që doni plugin të skanojë dhe zëvendësojë imazhet. Ju mund të bëni një vrap të thatë nëse doni ta provoni atë, përndryshe zgjidh kontrollin e tij dhe klikoni “Run Run / Replace”.

Kërkimi më i mirë zëvendësoni figurat

Hapi 4: Shtojca do të drejtojë kërkimin / zëvendësimin e figurës në të gjitha tabelat që keni zgjedhur. Pasi të keni mbaruar, Better Search Replace ju tregon se sa tabela është skanuar dhe sa imazhe ka zëvendësuar.

Imazhe të tjera Optimizime

Unë shkrova një tutorial të plotë në duke optimizuar imazhe në WordPress që përfshin:

 • Imazhe ngjeshëse
 • Shërbimi i imazheve përmes një CDN
 • GIFS me madhësi
 • Heqja e të dhënave EXIF
 • Imazhe me ngarkesë me ngarkesë + video
 • Cloudflare Mirage, Polonisht, Mbrojtja e Hotlink

Optimizimet e figurave në GTmetrix

Po kërkoni më shumë tutoriale të shpejtësisë së WordPress?
Këtu janë mësime të tjera që kam shkruar:

 • Si të instaloni Rocket WP (shtojcën e cache që ju rekomandoj)
 • Cloudways vs SiteGround (dy hostet kryesore që unë rekomandoj)
 • Si kam marrë vlerësime 100% të GTmetrix (Udhëzues i Shpejtësisë së WordPress)

Unë gjithashtu kam një video të mrekullueshme në optimizimin e shpejtësisë së WordPress:

Shpresoj që ky mësim t’ju ndihmojë dhe nuk do të specifikoni më gabime të dimensioneve të imazhit!

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X2705; Si i specifikoni dimensionet e një imazhi?

Gjeni gabimin në GTmetrix dhe vini re gjerësinë e duhur + lartësinë e figurës (siguruar nga GTmetrix). Tjetra, gjeni imazhin në pultin e WordPress tuaj dhe shikoni se është kodi HTML. Tjetra, shtoni një gjerësi + lartësi në HTML të figurës. Shembull: gjerësia = ”680 ″ lartësia =” 340

&# X2705; Ku mund ta gjej madhësinë e saktë të figurës?

GTmetrix ju tregon dimensionet e sakta të imazheve që nuk kanë një gjerësi të caktuar + lartësi nën Specifikoni Dimensionet e Imazhit.

&# X2705; Si i optimizoni figurat në GTmetrix?

Kjo do të thotë që ju duhet të kompresoni pa humbje pamjet duke përdorur një shtojcë si ShortPixel ose Imagify. Unë përdor ShortPixel.

&# X2705; Si ju shërbejnë imazheve të shkallëzuara?

Nëse keni shërbyer gabime të figurave të shkallëzuara në GTmetrix, kjo do të thotë që po ngarkoni imazhe shumë të mëdha dhe ato duhet të ndryshohen në madhësi në dimensionet e sakta. Rrëshqitësit tuaj, imazhet e portofolit, imazhet widget, imazhet në blog me gjerësi të plotë, dhe pjesët e tjera të faqes tuaj të internetit kërkojnë për dimensione specifike. Ju duhet të ndryshoni përmasat e imazheve përpara se t’i ngarkoni në mënyrë që ato t’i përshtaten atyre.

Më lësho një koment nëse akoma ke pyetje.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map