15 A legfontosabb tennivalók a WordPress telepítése után

Sok WordPress-felhasználó azt kérdezi, hogy milyen jó dolgok legyenek a WordPress telepítése után, melyek ezek legjobb WordPress beállítások vagy a legjobb beállítás a WordPresshez? Ezek az általános WordPress-felhasználók által feltett kérdések.


Tegyük fel, hogy éppen telepítette a WordPress programot, és készen áll az első hozzászólás közzétételére. De a WordPress beállításait alapértelmezettként hagyja el? Alapértelmezés szerint a WordPress saját alapértelmezett beállításaival és előre telepített elemekkel érkezik, amelyek nem használhatók, nem felhasználóbarátak és nem néznek ki professzionálisan. Amikor egy felhasználó meglátogatja az Ön weboldalát vagy egy oldalát, akkor a felhasználó megérti, milyen profi vagy. Ha nagy a tartalma, vásároljon webhelye szuper spamnek, akkor a felhasználó semmilyen értéket nem adna webhelyének. Tehát minden kemény munkád hiába fog menni.

De ez nem olyan nehéz, mint gondolnád. Ahhoz, hogy okos megjelenést nyújtson a WordPress webhelyéhez, csak meg kell tennie az alább említett lépéseket. Azáltal, hogy végrehajtja ezeket a beállításokat a webhelyére, nemcsak professzionális megjelenést ad, hanem SEO-és felhasználóbarátvá is teszi a webhelyét..

Ebben a cikkben 15 legfontosabb dolgot osztom meg a friss WordPress telepítése után.

A WordPress telepítése után

15 A WordPress legfontosabb beállításai a WordPress telepítése után

Van egy csomó dolog, amelyek alapértelmezés szerint már szerepelnek a WordPress i.e telepítésekor: minta post, két vagy több előre telepített plugin és téma. Az első WordPress-webhely telepítése után törölnie kell ezeket a felesleges dolgokat. 

Szóval, először az első dolgok. Állítsuk be a WordPress webhelyet.

1. Változtassa meg a webhely címét és a címkét

A WordPress telepítése után először meg kell változtatnia a webhelyét oldal cím és toldaléksor. Ha a WordPress telepítése során nem változtatta meg a webhely címét és címkéjét, akkor most meg kell változtatnia. Alapértelmezés szerint a WordPress a „Csak egy másik WordPress webhely” címkét használja, ezért feltétlenül változtassa meg azonnal.

Ennek megváltoztatásához jelentkezzen be a WordPress rendszergazda irányítópultjába, ugorjon a következőre Beállítások> Tábornok. Itt meg kell adnia a webhely címét és címkéjét. Így néz ki ez.

WordPress webhely címe és tagline

Az oldal cím megegyezik a webhely nevével és a toldaléksor egy rövid leírás, amely elmondja, mi az Ön webhelyéről. Ügyeljen arra, hogy a Tagline leírása a lehető legrövidebb legyen.

A Webhely címe megjelenik a böngésző lap címsorában. Abban az esetben, ha nem képet emblémát használ, akkor a webhely címe lesz szöveges logó.

2. Engedélyezze vagy tiltja a webhely regisztrációját

Ha több szerzőből álló WordPress blogot szeretne futtatni, ahol sok felhasználónak regisztrálnia kell, akkor engedélyezheti a regisztrációs lehetőséget a webhelyén. Letilthatja a regisztráció opciót, ha egyetlen szerző lesz. 

WordPress regisztráció

Ez a lehetőség akkor hasznos, ha elfogadja a vendégüzenetet, így a felhasználók közvetlenül elküldhetik a vendégüzenetet. Azt is javasoljuk, hogy használja Nincs spam regisztráció beépülő modul a spam regisztrációjának megakadályozására az Ön webhelyén.

A második lehetőség az Új felhasználói alapértelmezett szerep. Ne felejtsd el Előfizető. Ily módon az új felhasználóknak lesz a legkevesebb hozzáférése az Ön webhelyéhez. Később bármilyen felhasználói fiókot tetszés szerint hirdethet.

3. Frissítse az időzónát

Az Általános beállításokban görgessen az alábbiakkal, és lépjen a következőre Időzóna választási lehetőség. Innentől frissítse a WordPress-webhely időzónáját, amely megegyezik a helyi időzónával. Az időzónát a város vagy az UTC időzóna eltolásának kiválasztásával frissítheti. Az időzóna kiválasztásához kattintson a legördülő menüre.

Innentől megváltoztathatja a dátum és az idő formátumát is.

WordPress időzóna

Ez a funkció nagyon fontos a dátum és az idő megjelenítéséhez a webhelyén, és hasznos a WordPress üzenet ütemezéséhez.

A beállítás után a webhelyed van oldal cím, toldaléksor, Bejegyzés opció, és Időzóna, ne felejtsd el Megment a változások.

4. A WordPress vitabeállításai

A WordPress beszélgetés lehetővé teszi a WordPress megjegyzéseinek testreszabását. Például engedélyezheti vagy letilthatja a WordPress megjegyzéseket, ha a Trackbacks vagy a Pingbacks elfogadhatók, ha a megjegyzésekhez manuális jóváhagyásra van szükség, és még sok más.

Először lépjen a WordPress oldalra beállítások> Vita majd állítsa be a lehetőségeket.WordPress vitabeállítások

Ezek a WordPress beszélgetés pontos beállításai, amelyeket a webhelyemen használok. A módosítások elvégzése után ne felejtse el menteni a változtatásokat.

5. Frissítse a WordPress ping listákat

Egy új bejegyzés közzétételekor a WordPress automatikusan értesíti a népszerű frissítő szolgáltatásokat arról, hogy frissítette a blogját.

Alapértelmezés szerint a WordPress csak egy ping szolgáltatással rendelkezik. További ping-szolgáltatásokat közvetlenül a WordPress adminisztrátori irányítópultjáról adhat hozzá. További ping-szolgáltatások hozzáadásával a webhely értesül a népszerű frissítőszolgáltatásokról, így növelheti webhelye forgalmát.

WordPress író ping

A WordPress frissítése fütyülés listát, menj ide Beállítások> Írás és írja be a ping listát. A hozzáadás után kattintson a Módosítások mentése elemre a beállítások frissítéséhez. Ellenőrizze a frissített WordPress Ping listát a blogbejegyzések gyorsabb indexeléséhez.

6. Testreszabhatja a WordPress olvasási beállításait

A WordPress olvasási beállításai lehetővé teszik, hogy beállítsa, hogy az oldal vagy a hozzászólások megjelenjenek-e a webhely kezdőlapján. Választhat a „Legfrissebb hozzászólások” vagy az „Egy statikus oldal” közül.. 

Ha úgy dönt,

 • Legújabb hozzászólásod: Az összes közzétett hozzászólás megjelenik az Ön honlapján. Használja ezt a lehetőséget, ha ennek megfelelően meg szeretné jeleníteni a blogbejegyzéseit. Azt is beállíthatja, hogy hány blogbejegyzés jelenjen meg a honlapon.
 • Statikus oldal: Megjeleníthet egy adott oldalt a honlapján.

Ne aggódjon, ha most kiválaszt egy lehetőséget, később megváltoztathatja. Ezen felül megváltoztathatja ezt a honlap megjelenítési opciót a Megjelenés lehetőségnél>Testreszab.

A WordPress olvasási beállításai

A következőben törölje a „Kerülje el a keresőmotorokat a webhely indexelése” jelölőnégyzetet, majd kattintson a Változtatások mentése gombra. Ez lehetővé teszi a keresőmotorok, például a Google, a Bing, a Yahoo stb. Számára az Ön webhelyének indexelését.

7. Módosítsa a WordPress Media beállításait

Alapértelmezés szerint a WordPress automatikusan generálja az összes feltöltött képet, és többdimenziós képeket hoz létre. Ily módon extra terhelést jelenthet a webszerverre. Ennek megakadályozása érdekében letilthatja a WordPress automatikus képgenerálási funkciót. 

Menj WordPress beállítások> Médiabeállítások. Itt láthatja a képek maximális méreteinek listáját, amelyeket felhasználhat egy kép hozzáadásakor a WordPress médiakönyvtárhoz.

Most egyszerűen add hozzá:0”A mezőkbe, hogy beállítsa. Ez megakadályozza, hogy a WordPress generálja a képeit.

Módosítsa a WordPress Media beállításait

Ha nagy felbontású képeket használ, feltétlenül tömörítse őket a WordPress plugin beépítésével.

8. Változtassa meg a WordPress Permalink-et

Az állandó linkek egy webhelyre mutató linkek. Ha belép valamilyen weboldalra, észreveheti az adott webhely állandó linkjét. Például: “http://www.sajatwebhely.com/mintaoldal” vagy “https://example.com/what-is-a-permalink”. Az állandó link különböző címkéket tartalmazhat, azaz dátumot, időt, postai nevet, számot stb., És attól függ, hogy a webmesterek hogyan állítják be az állandó link struktúráját.

A állandó linkek fontos részét képezik webhelyének, és nagy szerepet játszik a webhely SEO-jában. Alapértelmezés szerint a WordPress olyan állandó linket használ, amely nem SEO-barát és csúnyanak tűnik. Tehát megváltoztathatja a WordPress állandó link struktúráját, amely SEO-barát.

Menj WordPress beállítások> permalinkekhez. A WordPress 5 különféle állandó link struktúrát kínál, és ezek közül bármelyiket felhasználhatja. Például egy jó SEO-barát struktúra:http://www.example.com/sample-post„.

WordPress Permalink struktúrák

Az állandó link megváltoztatása után kattintson a Módosítások mentése elemre.

9. Törölje a WordPress Mintabejegyzés és az Oldalt

Amikor a WordPress-t először telepíti a domainjére, észreveszi a már létrehozott mintabejegyzéseket és oldalakat. Láthatja a „Helló Világ”A WordPress-webhely kezdőlapjáról. Ez csak egy példa arra, hogyan néz ki webhelye, és jobb, ha üres vagy törött oldalt nem lát, hanem lát valamit. Tehát törölheti a mintabejegyzést.

Nagyon könnyű törölni a „Hello World” minta bejegyzését az Ön webhelyéről. A WordPress irányítópultján ugorjon a Hozzászólások és kattintson a gombra Összes üzenet, akkor Szemét A poszt.

Ez még nem történt meg. A bejegyzést véglegesen törölnie kell. Ha eldobta a postát, menjen ide Szemét és kattintson a gombra Véglegesen törölje. Most sikeresen törölte a „Hello World” mintabejegyzést.

WordPress Mintabejegyzés

Hasonló módon törölheti a mintaoldalt is Oldalak> Az összes oldal.

10. Törölje a nem használt WordPress témákat

Sok kezdő WordPress-felhasználó különböző témákat kipróbál a webhelyén annak ellenőrzésére, hogy a webhelyhez melyik lakosztály tartozik legjobban. Számos téma telepítése után általában használják egyet más témák megtartásával. De sok téma fenntartása egy webhelyen sok problémát okozhat.

A többi WordPress frissítéshez hasonlóan a WordPress témákat is gyakran kell frissíteni. Nagy fejfájást okozhat az összes téma frissítésekor, és ha nem frissíti őket, akkor elavulttá válhat, és biztonsági problémát jelenthet a webhelyén.

Remélhetőleg a nem használt WordPress témák törlése lehet a javítás. Téma törléséhez ugorjon a Megjelenés> Témák. Itt láthatja, hogy hány témát telepített. Most kattintson a gombra A téma részletei egy témáról, és kattintson a gombra Töröl a bal alsó sarokból.

11. Tölts fel egy Favicont

A Favicon egy másik fontos dolog az Ön webhelyén, és ugyanolyan értékű, mint a webhely neve. A Favicon minden weboldal egyedi azonosítóval rendelkezik. A böngésző lapon a webhely címe előtt értesítést küldhet a hirdetésekről, és minden weboldalnak megvan a saját ikonja.

Alapértelmezés szerint a WordPress a saját Faviconját használja, és néha sok WordPress tárhely szolgáltató hozzáadja logóját, amely nem megfelelő az Ön webhelyére. Tehát azonnal meg kell változtatnia a Favicont.

Favicon hozzáadásához menjen a Megjelenés> Testreszab> Webhely-azonosság és ott látni fogod Webhely ikonra.

WordPress Favicon

Töltse fel a webhely ikonját, és ellenőrizze, hogy a kép mérete legalább 512 × 512 pixel.

A feltöltés után kattintson a gombra közzétesz a bal felső sarokból. Most frissítse böngészőjét a Favicon megjelenítéséhez. Íme néhány alternatív módszer a Favicon hozzáadására a WordPress webhelyre.

12. A Widget terület testreszabása

A WordPress telepítése után láthatja, hogy néhány kütyü már hozzáadódott az oldalsávhoz, pl. Keresőmező, Legutóbbi megjegyzések, Archívumok, Kategóriák és Meta. Alapértelmezés szerint a WordPress automatikusan hozzáadja őket, és ez a témától is függ. Például az alapértelmezett Huszonhét WordPress téma csak egy oldalsávot és két láblécet tartalmaz, így bármilyen widget hozzáadhat ezeken a területeken.

Widget hozzáadásához vagy eltávolításához lépjen a következő webhelyre Megjelenés> Widgets, ott láthatja a webhely összes elérhető widgetet. Ha új WordPress témát telepített, akkor további kütyüket láthat. De azt javaslom, hogy távolítson el néhány alapértelmezett kütyüt az oldalsávról, azaz a legutóbbi megjegyzések, az archívumok és a meta.

WordPress Blog oldalsáv

A widget eltávolításához egyszerűen kattintson a widgetre, és egy mező jelenik meg, mint fentebb, majd kattintson a Törlés gombra a widget eltávolításához. Ne pánikoljon, bármilyen modult felvehet vagy eltávolíthat az oldalsávra vagy a lábléc területére.

13. Töltse ki felhasználói profilját

Mielőtt bármilyen bejegyzést közzétesz a webhelyén, először töltse ki felhasználói profilját, függetlenül attól, hogy Ön a webhely adminisztrátora vagy közreműködője. Mindig, amikor közzétesz egy hozzászólást, a szerző végén megjelenik egy bio-mező. Ha felhasználói profilja teljesen üres, akkor a felhasználók nem adnak nagy értéket webhelyének.

Tehát mindig tartsa teljes és frissített felhasználói profilját. Menj felhasználók> Profilod a WordPress adminisztrációs panelen.

WordPress felhasználói profil

Innentől beírhatja felhasználói adatait, és kiválaszthatja, hogy a neved hogyan jelenjen meg a hozzászólásokon. Ezen felül megváltoztathatja a jelszavát, a fényképet, és hozzáadhat egy rövid életrajzot.

Miután befejezte profilod frissítését, kattintson a gombra Profil frissítése a módosítások mentéséhez.

14. Kapcsolja ki a Könyvtár böngészést

Időnként, amikor a webszerver nem talál index.php fájlt, automatikusan megjelenik egy index oldal, amely a webhely összes könyvtárát mutatja. Így bárki megnézheti a fontos fájlokat, képeket másolhat, webhelyszerkezetét stb. A hackerek gyakran használnak biztonsági rést a fájlok elérésére..

Nincs index

Ha letiltja a könyvtár böngészést, senki sem láthatja a WordPress webhelyfájljait.

Ehhez hozzáférnie kell a .htaccess fájlhoz. Megteheti a cPanel webtárhelyén vagy egy FTP-kliens segítségével. Most nyissa meg a .htaccess fájlt, és a végén adja hozzá a következő kódot.

Opciók Összes -Index

Most mentse el .htaccess fájlját. Ezután a böngészőben a böngészésnél ez az üzenet jelenik meg, ahelyett, hogy a webhely összes könyvtárát jelenítené meg.

WordPress Tilos

15. Telepítsen egy anti-spam beépülő modult

Miután a WordPress-webhely élővé vált, valószínűleg minden nap rengeteg spammel kapcsolatos megjegyzést fog kapni. Ez annyira bosszantó, és árthat SEO-jának is. Ha nem kezeli őket kezdettől fogva, akkor óriási probléma lesz a webhelye számára. 

Szerencsére van egy anti-spam beépülő modul a WordPress számára. Miután beállította az Akismet beépülő modult a WordPress adminisztrációs panelen, a beépülő modul vigyázza az összes megjegyzést. Az összes megjegyzés szűrődik Akismet és elkülöníti az összes spam-megjegyzést egy másik területre, és csak a legitim megjegyzések jelennek meg a jóváhagyáshoz. Így időt takaríthat meg, és a munkájára összpontosíthat.

Következtetés

A WordPress telepítése után sok jó dolog van a WordPresshez. Ebben a cikkben 15 legfontosabb dolgot írtam a WordPress telepítése után. 

Sok új WordPress-felhasználó nem változtatja meg az alapértelmezett WordPress-beállításokat, és végül megjeleníti más vállalat logóját, mintaszövegét, alapértelmezett webhelynevét stb., És nehéz lesz a webhely rangsorolása a keresőmotorokban..

Ezért erősen ajánlott a WordPress beállítása megváltoztatása a WordPress telepítése után. A fent említett 15 különféle beállítás a legjobb az újonnan telepített WordPresshez, és a legjobb beállítás a WordPresshez.

Remélem, hogy ez az útmutató segített a WordPress webhely tökéletes beállításában. Ha bármilyen kérdése van a fejedben, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban. Ha tetszik ez a cikk, kérjük, ossza meg barátaival.

kapcsolódó cikkek,

 • Blogger vs WordPress? Melyiket választani, és miért?
 • 13 legjobb tipp a WordPress webhely felgyorsításához
 • 20-nak rendelkeznie kell WordPress-bővítménnyel az összes WordPress-webhelyhez 2018-ban
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map