.Com vs .Net – mely domain kiterjesztés a legmegfelelőbb az Ön számára 2020

A megfelelő domain kiterjesztés kiválasztása nagyon fontos, mivel kiemeli webhelyének célját és elősegíti a márkaépítését.


Több mint ezer domain kiterjesztés érhető el az interneten. Ezek közül a .com, .net, .org, .edu, .info kiterjesztések a legnépszerűbbek és nagy számú felhasználóval rendelkeznek..

A legtöbb magánszemély és vállalkozás azonban a .com és .net domain kiterjesztéseket részesíti előnyben az online elérhetőségük bővítése érdekében.

Tehát ha egy domain vásárlását tervezi vállalkozása, blogja, szervezete vagy bármilyen más cél érdekében, akkor tudnia kell, mely domain kiterjesztés megfelelő az Ön webhelyéhez vagy vállalkozásához.

Ebben a cikkben elmagyarázza a .com és a .net domain kiterjesztések közötti különbséget, és segít eldönteni, hogy miként választja meg a vállalkozása számára megfelelő domain nevet..

Azt is megmutatom, hogyan kell a végén INGYEN regisztrálni a .Com és .Net domaineket. 

.com vs .net

Mi a különbség a .Net és a .Com domain kiterjesztések között?

 

Mi az a domain kiterjesztés??

Minden domain név két különböző részből áll – egy második szintű domainből (SLD) és egy felső szintű domainből (TLD).

Egyszerű szavakkal egy második szintű domain (SLD) alapvetően az Ön webhelyének neve, amely a dot (.) Jel ​​előtt áll. Például a „wpmyweb.com” domain névben a „wpmyweb” a második szintű domain.

A felső szintű domain (TLD), más néven domain kiterjesztés a tartománynév utolsó része, amely a dot (.) Jel ​​után következik. Például a „.com” a „wpmyweb.com” domain kiterjesztése..

Második és felső szintű domain

A „wpmyweb.com” domain névben a „wpmyweb” a második szintű domain (SLD), a „.com” pedig a legfelső szintű domain vagy domain kiterjesztés.

Különböző típusú domain kiterjesztések érhetők el, amelyeket különféle weboldalak megkülönböztetésére hoztak létre, például: .com kiterjesztést leginkább kereskedelmi vállalkozások használnak, .org kiterjesztést használnak szervezetek számára, .edu oktatási weboldalakat stb..

Itt vannak a legnépszerűbb TLD-k:

.Com- .A Com a „kereskedelmi” kifejezést jelenti, amelyet főleg vállalkozások, blogok vagy bármilyen jövedelmező weboldal számára használnak. Például az Apple.com.

.Háló- .A Net jelenti a „hálózatépítést”, amelyet leginkább a hálózattal kapcsolatos webhelyek, például a Speedtest.net használatához használnak.

.Org- .Org „szervezetet” képvisel, amelyet nonprofit szervezeteknél használnak. Például a Wikipedia.org.

Olvassa el, mi a különbség a .org és a .com domain kiterjesztés között.

Ha weblapot indít, akár üzleti, akár személyes blogról, akkor azt javasoljuk, hogy maradjon a legmagasabb szintű domainekkel, például .com, .net, .org.

Legnépszerűbb felső szintű domain

Ha azonban valamelyik konkrét területet célozza meg, akkor használhat országspecifikus TLD-ket, például az „.us” az Egyesült Államokban, „.de” Dániában, „.eu” Európában, „.com.au” Ausztráliában. stb.

Most nézzük meg a különbséget a Com és a Net domain kiterjesztések között, hogy megtudja, melyiket választja vállalkozása számára.

 

.Com vs .Net – A különbség a domain kiterjesztések között

.A com és a .net egyaránt a legnépszerűbb domain névkiterjesztések az interneten. Az összes globális weboldal közel 50% -a regisztrálva van a .com domain kiterjesztéssel, ahol az összes webhely 3,5% -a van regisztrálva a .net kiterjesztéssel.

.A Com jelentése: „Kereskedelmi” a leginkább regisztrált domain kiterjesztés az interneten. Elsősorban kereskedelmi vállalkozások számára használják, beleértve az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyeket, személyes blogokat, portfóliókat vagy bármilyen jövedelmező webhelyet.

.A Net jelentése a „hálózat” amelyet először hálózati webhelyek, például internetszolgáltatók, e-mail és adatbázis-szolgáltatók, technológiával kapcsolatos webhelyek, például „speedtest.net” felhasználására hoztak létre..

Manapság azonban sok vállalkozás regisztrálja mind a .com, mind a .net domain kiterjesztést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy senki más nem tudja használni a cégnév domainjét. 

 

Mikor kell választania .Com tartományt?

A .com a leginkább regisztrált domain névkiterjesztések az internetes domain névrendszerben. 

A .com domain név hatalmas népszerűsége miatt a felhasználók könnyebben emlékeznek egy .com domainre, mint bármely más kiterjesztés.

 • Kereskedelmi vállalkozások számára: Mivel a .com kiterjesztés kereskedelmi vállalkozásokat képvisel, tökéletes lenne az e-kereskedelem áruházához. A .com kiterjesztés sokkal legitimabbnak tűnik, mint bármely más domain név, és hitelességet ad a webhely számára.
 • Személyes blogok: Ha blogot szeretne futtatni, legyen az személyes blog, hírportál, portfólió, fényképezés, akkor a .com kiterjesztés tökéletes. 
 • Bármilyen nyereséges webhely: Ha bármilyen jövedelmező webhelyet futtat, legyen szó egy blogról, vállalkozásról, online áruházról, marketingről, online szolgáltatásokról, társult webhelyről vagy bármi másról, ahonnan pénzt generál, akkor a .com domainhez kell mennie.

A .com kiterjesztés hatalmas népszerűsége miatt azonban a megfelelő domain nevek nagy része már regisztrálva van, amelyeket nem lehet újra regisztrálni.

Ha ez megtörténik, nagyszerű választás a .net vagy bármely más domain kiterjesztés.

 

Mikor kell .Net tartományt választania?

A .net kiterjesztés a „Network” kifejezést képviseli, amelyet kifejezetten a technológiával kapcsolatos webhelyek és cégek számára fejlesztettek ki.

Az összes webhely több mint 3,5% -a regisztrálva van .net kiterjesztéssel, ezért könnyebb megszerezni a .net domaint.

 • Hálózati szolgáltatók: Mivel a .net kiterjesztést eredetileg a hálózattal kapcsolatos webhelyek használatához hozták létre, így ha olyan szolgáltatásokat nyújt, mint internet, kábel TV, e-mail, adatbázis tárhely, akkor a .net domain kiterjesztés kiváló választás az Ön webhelyére.
 • Technológiával kapcsolatos webhelyek: Használható technológiával kapcsolatos webhelyekre, például a „speedtest.net” webhely használatára .net domain, amely egy technológiával kapcsolatos webhely, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben ellenőrizzék internetes sebességüket.
 • Márkavédelem: Sok vállalkozástulajdonos inkább a .com és a .net domain kiterjesztéseket vásárolja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy senki más nem sértheti meg a cég hírnevét.

Ha azonban csak .net domain kiterjesztést használ a webhelyén, akkor erősen javasoljuk, hogy regisztráljon egy .com domaint azonos domain névvel (ha elérhető). Ezután irányítsa a .com-ot a .net-webhelyére.

Ily módon nem maradna le a .com domainbe irányuló forgalom.

 

A .Com domain használatának előnyei és hátrányai

Mivel a .com a legnépszerűbb domain név, könnyebben megjegyezhető, hitelességet teremt, és bizonyos módon segíti a kisvállalkozásokat is. A .com kiterjesztés egyetlen hátránya, hogy nehéz megtalálni a .com domain nevet.

A .Com domain használatának előnyei

 • Ne felejtsd el: A .com domain a legnépszerűbb domain név, amelyet az emberek széles körben használnak. Ez az első kiterjesztés, amelyet belépnek a böngészőbe, miközben belépnek egy webhelyre, amikor először hallják meg. Még a technológiai szakemberek is tudják, hogy egy .com.
 • Növeli a hitelességet: A .com domain évek óta használják kereskedelmi célokra. A legtöbb vállalkozás inkább a .com domaint részesíti előnyben, mert ez egy üzleti és kereskedelmi jelenlét elismert szimbóluma. Ezzel szemben el kell kerülnie az olyan olcsó domaineket, mint a .biz, .xyz, mivel ezeket általában spamküldők és ideiglenes vállalkozások használják, akiknek nincs költségvetésük a .com domain megvásárlásához..

Hátrányok a .Com domain használatában

 • Kevesebb rendelkezésre állás: A .com domain hatalmas népszerűsége miatt úgy tűnik, hogy a közönséges név nagy részét már átvették. Tehát egy .com domain név kicsit nehéz beszerezni.

 

Előnyök és hátrányok a .Net domain használatában

A .net domaint elsősorban a hálózattal kapcsolatos webhelyek, például webtárhely, internetszolgáltató, kábeltelevízió stb. Felhasználására hozták létre. Az összes weboldal kb. 3,5% -a regisztrálva van a .net kiterjesztéssel, ezért könnyebb beszerezni egy .net domain.

Előnyök a .Net domain használatában

 • Rendelkezésre álló domain nevek: Az összes webhely kevesebb, mint 4% -a van regisztrálva a .net domainben. Ezért könnyebb megtalálni a .net domainneveket a .com domainhez viszonyítva. Ezen felül regisztrálhatja kedvenc domain nevét a .net kiterjesztésen.
 • Memóriaképesség a technológiával kapcsolatos webhelyek között:  A .net képviseli a „hálózatot”. Az emberek általánosan elismerték, hogy a weboldal technológiával kapcsolatos információkat nyújt, vagy olyan webes szolgáltatásokat nyújt, mint internet, webtárhely, e-mail tárolás, kábeltelevízió stb. A Speedtest.net remek példája erre.. 

Hátrányok a .Net domain használatában

 • Nem olyan népszerű, mint a .Com: Az összes webhelynek csak néhány százalékát táplálja a .net kiterjesztés, és nem olyan népszerű, mint a .com. Tehát, ha vállalkozása még nem alakult ki, vagy ha az emberek nem tudják a teljes webhely-címet, akkor a versenytársak webhelyére kerülnek..
 • Ipar korlátozott felhasználása: A .net domain korlátozva van azoknak a webhelyeknek vagy vállalkozásoknak, amelyek technológiával kapcsolatos információkat vagy szolgáltatásokat nyújtanak.

.Com vs .Net – melyik a jobb SEO-hoz?

Most már azon tűnődhet, vajon melyik domain kiterjesztés (mondjuk .com vs .net) segít a Google jobb rangsorolásában.

Ha ezt kérdezi, akkor a kiterjesztések egyike sem segít a SEO javításában. Ez azt jelenti, hogy a .net és a .com kiterjesztés is nagyon jól fog működni.

A webhely SEO-jának tökéletesítésére az a legjobb SEO gyakorlat követhető, mint például – linképítés, jó minőségű cikk készítése, a megfelelő kulcsszavak használata és még sok más.

A megfelelő kulcsszó hozzáadása a domain névhez azonban javíthatja a SEO rangsorolását.

Például, ha virágot akar eladni online, akkor egy jó domain név, amely tartalmazza a „virág” kulcsszót, a „buyflowersonline.com” vagy a „flowershop.com” lenne..

 

Hogyan vásárolhatok domain nevet?

Kétféle módon lehet megvásárolni egy domain nevet. Az alábbiakban választhat módszereket.

1. Ingyenes domain név beszerzése a – Hostgator segítségével

Általában egy domain kb $ 14 egy évre és $ 11.99 / hó webtárhelyhez. Ha kiszámolom, az az 157 dollár egy évre és 3 évre 473 dollár.

Nagyon drága kezdőknek, akik csak most indulnak.

Szerencsére, HostGator most a WPMyWeb felhasználók számára ingyenes domain nevet és 60% kedvezményt kínál a tárhelyen.

A Hostgator az egyik legjobb webtárhely-szolgáltató, és különféle típusú tárhelyeket kínál, mint például megosztott tárhely, WordPress tárhely, felhő tárhely, VPS tárhely és dedikált tárhely..

A fogadási terv csak a kezdetből indul Havonta 2,75 USD, ami magában foglalja:

 • INGYENES domain név regisztráció
 • ingyenes SSL tanúsítvány
 • korlátlan tárhely
 • korlátlan sávszélesség
 • korlátlan üzleti e-mail cím
 • 200 dolláros marketing kredit
 • 24/7/365 támogatás
 • 45 napos pénz-visszafizetési garancia
 • ingyenes webhely-transzfer
 • könnyen használható WordPress telepítés

Ugyanakkor részletes útmutatót írtam arról is, hogyan lehet elindítani a WordPress blogot a HostGator segítségével 10 perc alatt (lépésről lépésre)

2. Regisztráljon egy domain nevet a – NameCheap webhelyen

Ha nem akar webhelyet létrehozni, akkor is regisztrálhat egy domaint. A NameCheap a legjobb hely egy domain név regisztrálására.

Jelenleg több mint 10 millió domaint hajtanak végre. A legjobb dolog a NameCheapnél az, hogy egész életen át nyújtják a Whois védelmét.

 

Gyakran ismételt kérdések (.Com vs. Net):-

   

.Com vagy .net jobb?

A domain névben csak a domain név számít, nem a kiterjesztés.

Tehát mind a kiterjesztés (.net és .com) nagyon jól fog működni. Ezeket a kiterjesztéseket más célra hozták létre az Ön webhelyének kiszolgálására.

 

Használhatom-e a .NET-et egy vállalkozás számára?

A .net domain használata vállalkozás számára károsíthatja a márka hitelességét, és hamis üzenetet küld az embereknek, mivel a .net hálózattal kapcsolatos szolgáltatásokat képvisel.

 

Mi lenne, ha a kívánt .com domain már el van vetve?

Ha egy domain már regisztrált, akkor gondoljon új webhelynevekre, amelyek elérhetők a .net kiterjesztés regisztrálásához vagy eléréséhez.

 

 

.Com vs. Net – az ítélet

.com és .net a két legnépszerűbb domain kiterjesztés az interneten. De melyik kiterjesztés megfelelő az Ön domainjéhez? Mint tudod, a webhely számára rendkívül fontos a tökéletes domain kiterjesztés kiválasztása.

Ha profitot szeretne vásárolni egy domaint, akkor a .com kiterjesztés tökéletes. A .net kiterjesztés azok számára készült, akik internetet, kábel-tv szolgáltatásokat, e-mail tárolást, adatbázis-tárolást és más hálózattal kapcsolatos webhelyeket kínálnak.

Ebben a cikkben megosztottuk a különbséget .Net vs .Com bővítményeket, és elmagyarázta, melyiket válasszon webhelyéhez.

Itt az ideje, hogy kitalálja, hogy milyen típusú webhelyet szeretne elindítani, majd regisztráljon egy domaint egy megfelelő, az Ön vállalkozásának megfelelő kiterjesztéssel együtt.

 

Olvasóink szeretik ezt a cikket,

Hogyan készítsünk olyan webhelyet, mint az Amazon vagy az eBay (30 perc alatt)

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map