Kezdő útmutató a WordPress felhasználói szerepeihez és képességeihez

04.06.2020
KEZDŐI ÚTMUTATÓ 'Kezdő útmutató a WordPress felhasználói szerepeihez és képességeihez
0 11 мин.

Ha több felhasználó WordPress webhelyet működtet, akkor tudnia kell erről A WordPress felhasználói szerepek és képességeik. Mivel a WordPress webhelytulajdonosok sokszor magasabb felhasználói szerepeket rendelnek az új felhasználókhoz anélkül, hogy tudnák a szerep lehetőségeit.


Ily módon megadja a felhasználóknak a WordPress kastély összes kulcsát, és ennek eredményeként minden felhasználó képes bármit megtenni.

Például nem tudja, mi a WordPress lehetőségei Szerkesztő szerepét, és ha a szerepet egy rendes felhasználóhoz rendeli, akkor a felhasználó törölheti az összes hozzászólását, szerkesztheti a linkeket az engedélyek nélkül. Nem is beszélve, így a felhasználó tönkreteheti az Ön teljes webhelyét.

Éppen ezért meg kell értenie a WordPress felhasználói szerepeit és képességeit, mielőtt bármelyik felhasználóját népszerűsíti a webhelyén. Szerencsére a WordPress felhasználói szerepkörökkel és képességekkel rendelkezik.

Ebben a bejegyzésben megfogalmazom, hogy mi a WordPress felhasználói szerepek és képességeik. Azt is megmutatom, hogyan lehet testreszabni a meglévő felhasználói szerepeket és hogyan hozhat létre egyedi felhasználói szerepeket.

WordPress felhasználói szerepek és képességek PNG

Mik a WordPress felhasználói szerepek és képességek??

Mielőtt elkezdenénk a felhasználói szerepek megvitatását, határozzuk meg, melyek ezek a képességek.

A WordPressben a Kapacitás egy adott energiát vagy képességet határoz meg, amelyet a felhasználó igénybe vehet. Például a felhasználó képes:

 • módosítsa a webhely beállítását
 • közzététel
 • pluginek telepítése & témák
 • privát hozzászólások szerkesztése
 • megváltoztathatja a linkeket
 • új felhasználók felvétele
 • és még sok más…

Alapértelmezés szerint a WordPress összesen 69 felhasználói képességet tartalmaz, amelyek lefedik a WordPress teljes funkcióját. De a bővítmények telepítésénél a szám változhat.

Másrészt a felhasználói szerep számos képességet tartalmaz.

Röviden: felhasználói fiókot rendelhet hozzá olyan felhasználói szerepkörhöz, amelyhez a megengedett képességek sorozata tartozik.

WordPress felhasználói szerepek és képességek

Alapértelmezés szerint a WordPress 5 különböző felhasználói szerepkörrel rendelkezik:

 • Adminisztrátor
 • Szerkesztő
 • Szerző
 • Hozzájáruló
 • Előfizető

Van egy másik felhasználói szerep is – Super Admin, amely elérhető a WordPress többhelyes hálózatában.

1. A szupergazda 

 • A Super Admin csak egy WordPress többhelyes hálózatban érhető el, ahol a felhasználó más WordPress webhelyeket vezérelhet.
 • A szuper adminisztrátor webhelyeket adhat hozzá vagy törölhet a többhelyes hálózatból.
 • Megváltoztathatják a webhely beállításait, telepíthetnek bővítményeket, témákat.
 • Úgy hangzik, mint egy normál site Administrator, de a Super Admin erősebb, mint a normál.

2. Az adminisztrátor szerepe

 • A rendszergazdák a legerősebb felhasználói szerepkörök egy WordPress-webhelyen. Mindenféle képességgel rendelkeznek, és bármilyen feladatot elvégezhetnek, amit csak akarnak.
 • Az adminisztrátor szerepkörrel rendelkező felhasználók teljes hozzáféréssel rendelkeznek a WordPress adminisztrációs paneljéhez, megváltoztathatják a témát, aktiválhatják a bővítményeket és módosíthatják az alapfájlokat..
 • Teljes tartalom teljes ellenőrzése alatt áll. Felvehetnek új hozzászólásokat, szerkeszthetnek bármely felhasználói hozzászólást, és akár bármely más felhasználó bejegyzését is törölhetik.
 • A rendszergazdák új felhasználói fiókokat hozhatnak létre, és bármilyen felhasználói szerepet hozzárendelhetnek hozzájuk. Megváltoztathatják a felhasználói információkat, beleértve a jelszavakat, és törölhetnek minden felhasználói fiókot.
 • Alapvetően teljes ellenőrzésük alatt áll a webhely felett, mint a WordPress telepítése után. Ha több felhasználó WordPress webhelyet futtat, akkor legyen óvatos, mielőtt bárki adminisztrátort tesz. Mivel, miután az Ön webhelyének rendszergazdájává váltak, bármilyen feladatot elvégezhetnek, amit csak akarnak, és ami a legfontosabb: törölhetik még az Ön fiókját is.

3. A szerkesztő szerepe

 • A szerkesztők teljes tartalommal rendelkeznek a tartalom felett.
 • A szerkesztők bármilyen bejegyzést hozzáadhatnak, szerkeszthetnek vagy törölhetnek a webhelyén, ideértve a többi felhasználó által írt bejegyzéseket is.
 • Ők is moderálhatják a megjegyzéseket, kezelhetik a kategóriákat, címkéket és linkeket.
 • Általában hozzáférhetnek az Ön tartalomterületeihez, de nem tudják megváltoztatni a webhely beállításait, telepíteni beépülő modulokat, témákat vagy új felhasználókat felvenni.

4. A szerző szerepe

 • A szerzők közzétehetik, szerkeszthetik vagy törölhetik saját üzenetüket, de nincs hozzáférésük, amelyet más felhasználók hoztak létre.
 • Feltölthetnek médiafájlokat a médiakönyvtárba, és törölhetik a feltöltött médiafájlokat.
 • Mint fentebb már említettem, a szerzők bejegyzéseket hozhatnak létre, de nem tudnak oldalt létrehozni, szerkeszteni vagy törölni.
 • Megtekinthetik az összes megjegyzést, beleértve a függőben lévő kommentárokat is, de nem tudják jóváhagyni, módosítani vagy törölni a megjegyzéseket.
 • Nem férnek hozzá a webhely beállításaihoz, a beépülő modulokhoz és a témákhoz.

5. A közreműködő szerepe

 • A közreműködő szerepet betöltő felhasználók írhatnak, szerkeszthetnek és törölhetnek saját, még nem közzétett hozzászólásukat.
 • A közreműködők nem tehetik közzé saját tartalmukat, és tartalmukat a rendszergazdának vagy a Szerkesztőnek kell felülvizsgálnia.
 • A közreműködőknek nincs hozzáférése a médiakönyvtárhoz, azaz ha képeket akarnak feltölteni tartalmukért, akkor rendszergazda vagy szerkesztő segítségére van szükségük.
 • A szerző szerepéhez hasonlóan nem módosíthatnak megjegyzéseket, és nem férnek hozzá a webhely beállításaihoz, a beépülő modulhoz vagy a témához.
 • Ha vendégfogadásokat fogad el, akkor hozzárendelheti a Közreműködő szerepkört azoknak a felhasználóknak, akik vendégüzeneteket szeretnének küldeni.

6. Az előfizető szerepe

 • Az előfizető szereppel rendelkező felhasználóknak a WordPress szolgáltatásban a legalacsonyabb lehetősége van. Alapértelmezés szerint a WordPress minden új felhasználót előfizetőként jelöl.
 • Az előfizetők csak a blogbejegyzéseiket olvashatják és fiókot hozhatnak létre a WordPress irányítópultján.
 • Megváltoztathatják felhasználói adataikat, beleértve a jelszavakat is. De nincs más engedélyük, mint például a plugin telepítése, a post létrehozása stb.

A meglévő WordPress felhasználói szerepek testreszabása

Minden felhasználói szerepkörnek megvan a maga képessége. Például az Adminisztrációs szereppel rendelkező felhasználók teljes ellenőrzést gyakorolnak egy webhely felett, és bármilyen feladatot elvégezhetnek, ahogy akarják. A közreműködők csak írásbeli üzenetüket nyújthatják be, de nem tehetnek közzé. 

Ha több felhasználó webhelyet működtet, akkor érdemes testreszabnia a meglévő WordPress felhasználói szerepeket. Például a Szerkesztő szerep képes hozzászólásokat törölni, és nem csoda, hogy a Szerkesztő törölheti az egyik legértékesebb hozzászólását, ami egy rémálom. A közreműködők nem tölthetnek be képfájlokat a hozzászólásukhoz stb.

Alapértelmezés szerint a WordPress nem engedélyezi a meglévő felhasználói szerepkörök módosítását. Szerencsére van egy felhasználói szerep-szerkesztő nevű plugin, amely lehetővé teszi a meglévő WordPress felhasználói szerepek egyszerű testreszabását.

Először telepítse és aktiválja a Felhasználói szerepszerkesztő csatlakoztat. Akkor menj ide felhasználók> Felhasználói szerepszerkesztő. Itt láthatja az összes WordPress felhasználói szerepet és képességeiket. A legördülő menüből válassza ki a módosítani kívánt felhasználói szerepet. Ez betölti a felhasználó összes képességét.

WordPress felhasználói szerepkör kiválasztása

A felhasználói szerepkör engedélyeinek megváltoztatásához jelölje be vagy törölje a képességeket. Miután befejezte a testreszabást, kattintson a gombra frissítés az új beállítások tárolására.

WordPress közreműködő szerepe

Hogyan hozzunk létre egyéni felhasználói szerepet a WordPress programban?

A felhasználói szerep-szerkesztő beépülő modul használatával egyéni felhasználói szerepeket is létrehozhat a WordPress-ben egy sor képességgel. Először telepítse és aktiválja a bővítményt, és lépjen a következőhöz felhasználók> Felhasználói szerepszerkesztő. A jobb oldali mezőben kattintson a gombra Add Szerep.

Ezután megjelenik egy felbukkanó „Új szerep hozzáadása” mező. Adja meg Szerep neve például „vezető személyzet” vagy bármi, amit akar. A meglévő felhasználói szerepekről másolatot is készíthet a legördülő menüből.

Most kattintson a gombra Add Szerep az egyéni szerep létrehozásához. A részletekért lásd az alábbi képernyőképet.

WordPress Saját felhasználói szerep létrehozása

Miután létrehozott egy új felhasználói szerepet, hozzá kell rendelnie a képességeket. A legördülő menüből válassza ki az új felhasználói szerepkört, és adjon hozzá olyan képességeket, mint korábban. Ezután kattintson a gombra frissítés és kész.

Hogyan módosíthatjuk az egyéni felhasználó képességeit

Egy másik jó dolog ebben a bővítményben az, hogy lehetővé teszi az egyes felhasználói fiókok képességeinek megváltoztatását. Például összesen 15 felhasználója van, és meg akarja változtatni egyetlen felhasználó, azaz Jack felhasználói képességeit.

Először menj ide felhasználók> Minden felhasználó és kattintson a képességek a megváltoztatni kívánt felhasználó opciója.

A felhasználói képességek módosítása

Ezután megnyílik a felhasználói képességek oldala. Innentől ellenőrizze vagy törölje a felhasználó képességeit. Most kattintson a gombra frissítés a beállítások tárolására.

Ez az. Ebben a cikkben kifejtettem a WordPress felhasználói szerepeit és képességeit. Megmutattam azt is, hogyan lehet testreszabni egy meglévő felhasználói szerepet, és hogyan lehet létrehozni egyéni felhasználói szerepet a WordPress-ben.

Most megértette a WordPress felhasználói szerepek különbségeit és funkcionalitását, és mostantól óvatosan elősegítheti a felhasználókat. Ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk a megjegyzés szakaszban. Ha tetszik ez az oktatóanyag, iratkozz fel minket a Facebookon, a Twitter-en és a Google+.

kapcsolódó cikkek,

 • 12 legjobb WordPress biztonsági bővítmény a webhely biztonságához
 • Hogyan lehet automatikusan kijelentkezni a tétlen felhasználókat a WordPress programban
 • Az alapértelmezett rendszergazdai felhasználónév módosítása a WordPress programban
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector