Mi a Favicon és hogyan kell hozzáadni Favicont a WordPress Blogban – WPMyWeb

Weblapok böngészésekor általában észreveszi, hogy egy ikon jelenik meg a böngésző lapjainak elején. Ez az úgynevezett favicon. A webhelytulajdonosok 99,99% -a használja a Favicont a bizalom jeleként. Ezt a címsor mellett is észreveheti. Ebben a cikkben a következőket tárgyaljuk Mi az a Favicon?Hogyan lehet Favicont létrehozni a Favicon Generator segítségével?, Favicon hozzáadása a WordPress webhelyhez.


Mi az a Favicon??

A favicon A Kedvenc-ikon rövid formája, rövidítésként ikonként, webhely ikonként, könyvjelző ikonként stb. is ismertetve egy négyzet alakú képfájl, amely megjelenik a webhely neve előtt. A Favicon segíti a felhasználót a webhely vagy márka felismerésében. Itt van egy minta Faviconról.

Favicon minta

1999-ben a Favicont csak az IE 5 támogatta. Most már minden böngésző támogatja a Favicont, annak mérete 16 × 16. Amikor a felhasználók könyvjelzővel jelölnek egy adott webhely bármely oldalát, a könyvjelző fül kiemeli a webhely ikonját. Például, ha a Google Chrome böngészőt használja, könnyen észreveheti a könyvjelző fület, amely kiemeli az összes weboldal logóját.

A Favicon hozzáadásának fő célja az, hogy könnyen felismerhető legyen. Ha a felhasználónak túl sok oldala van könyvjelzővel, akkor az ikonra kattintva könnyen megtalálja webhelyét. Ezenkívül, ha túl sok lapot nyit meg a böngészőjében, akkor gyorsan átválthat a kívánt webhelyre.

A Favicon a márkáját a bizalom jeleként jelzi. Könnyen megértheti, ha megnyitja webhelyét más olyan webhelyekkel együtt, amelyek már rendelkeznek Faviconnal. Lényeges lenne, ha a felhasználók összehasonlítják az Ön webhelyét más versenytársakkal, nem adnak semmilyen értéket az Ön webhelyének, és valószínűleg habozás nélkül hagyják el az oldalt..

Hogyan hozzunk létre Favicont??

Nos, a Favicon létrehozása nagyon egyszerű, mint a pite. Ehhez nem kell bérelnie fejlesztőt. A PhotoShop vagy bármely online eszköz segítségével létrehozhat egyéni ikont. De sok ilyen van ingyenes online Favicon generátor elérhető, amellyel könnyen létrehozhat webhely-ikont, és ez csak néhány másodpercig tart. De győződjön meg arról, hogy az ikon mérete 16 × 16 pixel, és a fájltípus .ICO i.e Favicon.Ico. 

A WordPress 4.3 verziójának kiadása után beépítette a webhely ikon funkcióját a témájába, így lehetősége van add Favicon a te WordPress műszerfal közvetlenül. Ehhez nem kell 16 × 16 méretű Favicont létrehoznia. Feltölthet bármilyen alapértelmezett méretű képet 512 × 512 pixel.

Abban az esetben, ha a WordPress régebbi verzióját használja, használhatja a jót online Favicon generátor eszközök vannak:

Favicon hozzáadása a WordPress Bloghoz?

Először létre kell hoznia egy négyzet alakú képet, amelynek mérete 512 × 512 pixel. Akkor menj ide WordPress Irányítópult> Megjelenés> Testreszab.

Menj A webhely azonosítója és töltse fel a képet.

webhely ikonra

Ne aggódjon, ha nagyobb képet töltött fel, a feltöltés után vághatja le. Most Megment & közzétesz az eredmények mentése. Ha az ikon nem jelenik meg, törölje a böngésző gyorsítótárát, hogy láthassa.

Abban az esetben, ha nem a WordPress-t használja, és nincs lehetőség ikon hozzáadására közvetlenül, akkor kövesse az alábbi eljárást:-

Első helyen favicon.ico a téma gyökérmappájába, amelynek mérete 16 × 16 pixel. A képet feltöltheti a következővel: FTP kliens vagy közvetlenül a cPanel-től. A téma gyökérmappája lesz „az Ön webhelye> wp-content> témák> huszonhét ”.

Most vissza a WordPress irányítópultjához. Itt kell hozzáadása / szerkesztése egy sor be a header.php fájl. Menj megjelenés> Szerkesztő> Header / Header.php és a következő sor kerül a címke.

Ha a favicon.ico fájlt a témaképek mappájába helyezi, akkor hozzá kell adnia:

Ha a favicon.ico fájlt a WordPress gyökérmappájába helyezi, akkor adja hozzá a következőket:

Helyezése után kattintson a Mentés gombra. Most frissítse weblapját, és a webhely neve mellett megjelenik az ikon.

Remélem, hogy ez az útmutató segített megismerni Mi az a Favicon? és Favicon hozzáadása a weboldalhoz könnyen. Ha igen, kérjük, iratkozzon fel, és szerezzen új friss tartalmat a postaládájába. Mi is elérhető a  Facebook, Twitter, Google+.

kapcsolódó cikkek,

  • A Google AMP megfelelő telepítése a WordPress webhelyen
  • Blog-webhelytérkép elküldése a Google Webmestereszközökbe
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map