Menghubungkan Dan Mengoptimumkan Laman Web WordPress Anda Dengan Konsol Carian Google (Dengan Bantuan Dari Plugin SEO Yoast)

Google Search Console Yoast WordPress SEO


Bersedia untuk mengoptimumkan laman WordPress anda dengan Konsol Carian Google dan Yoast?

Langkah 1, 5, 6, dan 20 ada kaitan dengan plugin SEO Yoast jadi saya cadangkan menggunakannya, tetapi tidak wajib jika anda menggunakan plugin SEO yang lain (memang membantu). Sekiranya anda belum mengesahkan laman web anda dengan Search Console memerlukan beberapa hari untuk mengisi beberapa data, selalunya beberapa minggu sekiranya anda ingin menggunakan beberapa alat ini dengan berkesan (mis. ralat perayapan dan analisis carian). Tetapi anda masih dapat mengoptimumkan laman web anda dengan pelbagai cara tanpa mengira jika anda hanya menyediakannya.

*Item asterisk melibatkan Yoast

1. Pengesahan*
2. Data Berstruktur
3. Kad Kaya
4. Penyorot Data
5. Penambahbaikan HTML*
6. Halaman Mudah Alih Dipercepat*
7. Analisis Carian
8. Pautan ke Laman Web Anda
9. Pautan Dalaman
10. Tindakan Manual
11. Penyasaran Antarabangsa
12. Kebolehgunaan Mudah Alih
13. Status Indeks
14. Sumber yang disekat
15. URL dialih keluar
16. Ralat Rangkak
17. Statistik Rangkak
18. Ambil Sebagai Google
19. Penguji Robots.txt
20. Peta Laman*
21. Parameter URL
22. Isu keselamatan
23. Sumber Lain
24. Tetapan Tapak
25. Penukaran alamat
26. Harta Analitis GoogleKonsol Carian Google

1. Pengesahan

 • Mendaftar untuk Konsol Carian Google dan sampai ke proses pengesahan
 • Gunakan pilihan pengesahan Tag HTML
 • Salin kodnya
 • Tampal kod ke Yoast (SEO → Umum → Alat Webmaster)
 • Padamkan semua perkara di luar petikan (termasuk petikan)
 • Simpan perubahan di Yoast
 • Klik ‘sahkan’ di Google Search Console
 • Diperlukan beberapa hari untuk beberapa data terisi di Search Console
 • Proses pengesahan Tag HTML yang sama dapat digunakan untuk Bing + Yandex

Tag HTML Pengesahan Konsol Carian Google

Pengesahan Konsol Carian Google Yoast

Sekiranya anda tidak menggunakan Yoast, mereka mempunyai banyak kaedah alternatif untuk mengesahkan laman web anda.

2. Data Berstruktur

Bentuk data berstruktur yang paling biasa adalah coretan kaya yang menambah “maklumat tambahan” pada coretan anda dalam bentuk bintang ulasan, maklumat resipi, maklumat acara, dan lain-lain jenis data. Inilah a galeri mempamerkan beberapa jenis coretan kaya dan kad kaya.

Bintang Kajian Data Berstruktur

Plugin Coretan Kaya yang Popular:

Memeriksa Kesalahan
Setelah selesai menambahkan potongan kaya ke kandungan, anda boleh menggunakan bahagian data berstruktur Google Search Console untuk menjejaki halaman yang anda markup, memeriksa kesilapan, dan melihat penilaian. Anda juga boleh menggunakan Alat data berstruktur Google untuk menguji satu halaman, tetapi ini menunjukkan semua halaman …

Data Berstruktur di Google Search Console

3. Kad Kaya

Kad kaya adalah bentuk coretan kaya yang dikemas kini. Mereka adalah paparan karusel kiri ke kanan dan hanya dapat dilakukan dengan resipi dan filem dalam hasil carian mudah alih Inggeris AS. Saya rasa tidak ada plugin WordPress yang menyokong kad kaya kerana ini agak baru, jadi anda perlu mengikuti markup dari galeri, tetapi saya berharap pemalam akan segera dikeluarkan.

Kad Kaya Mudah Alih

4. Penyorot Data

Penyorot data adalah alternatif untuk menggunakan pemalam coretan yang kaya. Ini adalah alat “titik dan klik” yang dapat Anda gunakan untuk menyoroti judul halaman, tarikh, dan bidang lain yang diperlukan untuk menunjukkan potongan kaya dalam hasil carian. Setelah anda melakukan ini dengan beberapa halaman atau catatan, Google akan menerapkan corak ini ke seluruh laman web anda … jadi anda hanya perlu melakukan ini dengan beberapa bahagian kandungan.

5. Penambahbaikan HTML

Memberitahu anda sama ada coretan anda (Tajuk SEO + penerangan metaterlalu pendek, panjang, atau mengandungi pendua. Di Yoast ada “bar kemajuan” yang harus berubah menjadi oren (buruk) atau hijau (baik) bergantung pada panjangnya, selagi anda menulis ini cukup lama untuk menjadi hijau, anda pasti baik-baik saja. Sekiranya anda belum, Penambahbaikan HTML akan memberitahu anda halaman mana yang perlu diperbaiki.

Penambahbaikan HTML

Untuk mengelakkan kesilapan di masa depan, pastikan ‘bar kemajuan panjang’ di Yoast berwarna hijau…

Penyunting Coretan Yoast

Gunakan Editor Pukal Yoast Untuk Memperbaikinya
Anda boleh mengedit tajuk SEO + deskripsi meta secara besar-besaran di Yoast di bawah SEO → Alat → Penyunting Pukal. Perlu diingat bahawa editor pukal tidak mempunyai “bar kemajuan panjang” atau menunjukkan kepada anda kata kunci fokus halaman seperti analisis kandungan … tetapi anda masih perlu memasukkan keduanya.

Editor Pukal Yoast

6. Halaman Mudah Alih Dipercepat

Halaman AMP adalah projek Google yang menjadikan halaman mudah alih anda dimuat lebih pantas sambil menambahkan cap AMP ke coretan mudah alih anda. The Pemalam AMP menambah halaman AMP, Gam Untuk Yoast & Pemalam AMP membolehkan anda membuat penyesuaian asas pada reka bentuk kerana ia akan mengubah penampilan kandungan anda di telefon bimbit. Cubalah dan jika anda tidak menyukainya, anda sentiasa dapat memadamkan pemalamnya.

amp-halaman

Menambah Halaman AMP Ke WordPress

 • Pasang Pemalam AMP oleh Automattic (menambah halaman AMP)
 • Pasang Lekatkan pemalam AMP SEO YP jika menggunakan Yoast (menyesuaikan reka bentuk)
 • Tambahkan / amp / ke mana-mana halaman di laman web anda untuk melihat penampilannya dan pastikan ia berfungsi
 • Pergi ke Tetapan Yoast → AMP untuk mengubah reka bentuk anda dan mengaktifkan jenis catatan tersuai
 • Tunggu sehingga Google menjelajah semula laman web anda dan menambahkan hasil carian AMP dalam hasil carian mudah alih

Langkah terakhir adalah memeriksa Search Console bahagian halaman mudah alih yang dipercepat untuk kesilapan…

Konsol Carian Google Halaman Mudah Alih Dipercepat

7. Analisis Carian

Ini akan membuat anda memikirkan semula bagaimana anda mengukur SEO jika anda belum menggunakannya. Anda boleh mengukur kedudukan (kedudukan), kata kunci (pertanyaan), CTR (kadar klik-tayang) dan banyak lagi. Terdapat banyak rujukan silang yang boleh anda lakukan tetapi saya menyenaraikan 5 contoh di bawah yang menurut saya paling berguna.

Navigasi ke analisis carian dan sesuaikan penapis dengan apa yang anda lihat di setiap papan pemuka

Penapis Analisis Carian

1. Lihat kata kunci (pertanyaan) yang anda nilai untuk…

Pertanyaan Konsol Carian Google

2. Pertanyaan untuk produk, perkhidmatan, atau topik tertentu yang anda blog. Cukup sesuaikan penapis pertanyaan untuk memasukkan semua pertanyaan yang mengandungi “SiteGround” (atau kata kunci apa pun yang anda mahu lihat) …

Penapis Pertanyaan Analisis Carian

3. Pertanyaan yang digunakan untuk mencari kandungan dalam Imej Google…

Pertanyaan Carian Google Analisis Carian

4. Ketahui halaman mana yang mempunyai kedudukan tinggi tetapi mempunyai CTR yang rendah. Ini bermakna anda perlu menulis semula coretan anda (tajuk SEO + keterangan meta) agar lebih menarik untuk diklik, tetapi kadang-kadang kerana kandungan anda tidak begitu relevan dengan hasil lain (dalam hal ini ada sedikit yang dapat anda lakukan).

CTR Analisis Carian vs Kedudukan

5. Bandingkan SEO anda (kedudukan, RKT, klik) dengan jangka masa sebelumnya…

Perbandingan Tarikh

8. Pautan ke Laman Web Anda

Dari pengalaman saya, ini adalah kaedah termudah untuk mencari laman web berkualiti rendah dan tidak berkaitan yang menghubungkan anda sehingga anda dapat menghapusnya. Ini menghasilkan profil dan kehendak pautan yang lebih bersih mengurangkan risiko penalti Google, dan bahkan dapat meningkatkan kedudukan anda terutamanya jangka panjang. Lihat pautan anda dan kenal pasti laman web berkualiti rendah atau tidak berkaitan yang memautkan anda. Ini mungkin memerlukan sedikit kajian dan pertimbangan untuk menentukan pautan mana yang “sahih” dan mana yang tidak. Moz mempunyai artikel hebat untuk melakukan audit dan penghapusan pautan jika anda mahu membaca mengenai perkara ini.

Siapa yang Berpaut Dengan Anda

Menolak Pautan Buruk
Sebaik sahaja anda mempunyai senarai URL anda, hubungi webmaster dan minta mereka membuangnya (pasti kaedah yang disukai). Sekiranya atas sebab tertentu anda tidak dapat mengeluarkannya, gunakan menolak alat. Walaupun anda tidak terkena penalti Matt Cutts mengesyorkan menolak tautan yang boleh dipersoalkan sebagai langkah pencegahan. Saya cuba melalui pautan saya kira-kira sekali setiap tahun untuk membersihkannya. Sudah tentu anda hanya perlu melakukan ini sekiranya anda mempunyai laman web yang berukuran baik dan mempunyai banyak pautan.

Tolak Pautan

9. Pautan Dalaman

Lihat halaman mana yang paling banyak anda pautkan…

Pautan Dalaman Google Search Console

Semakin banyak pautan dalaman halaman mempunyai, semakin besar kemungkinan halaman itu muncul sebagai pautan laman…

Pautan Tapak

10. Tindakan Manual

A tindakan manual adalah jenis penalti Google. Ini adalah 2 yang paling biasa…

Tindakan Manual Konsol Carian Google

Pautan Tidak Asli ke Laman Web Anda – jika anda menyewa pembangun pautan dan mereka membina banyak pautan spam, ini mungkin sebabnya. Berhenti melakukan ini sekarang dan buka semua pautan ke laman web anda (langkah 8) dan cuba buangkannya dengan menghubungi webmaster atau menggunakan alat penolakan.

Kandungan Tipis Dengan Nilai Tambah Yang Sedikit Atau Tidak – bermaksud anda perlu menambah kandungan anda. Kandungan pendek, tidak berguna, dan pendua semuanya tidak ada dalam SEO. Perhatikan berapa lama tutorial ini? Itulah sebabnya beberapa artikel saya mendapat lebih daripada 150 pengunjung sehari. Selidiki kandungan anda (kedua-dua halaman dan siaran) dan masukkannya. Saya masih ingat ketika saya menghabiskan 2 hari yang padat untuk memperbaiki masa saya Tutorial Yoast dan ia meningkat dari 10 pelawat / hari kepada 100 pelawat / hari semalam (ya, kisah benar).

Maklumat lanjut mengenai hukuman tindakan manual dari Matt Cutts…

11. Penyasaran Antarabangsa

Sasarkan laman web anda ke negara tertentu. Ini TIDAK mengecualikannya sepenuhnya dari semua negara lain (itu hanya isyarat). Sekiranya anda bertaraf antarabangsa, anda harus membiarkan pilihan ini tidak dicentang.

Konsol Carian Google Sasaran Antarabangsa

12. Kebolehgunaan Bergerak

Sekiranya anda pernah menggunakan Alat ujian mudah alih Google ini melakukan perkara yang sama hanya menunjukkan kesalahan mudah alih untuk keseluruhan laman web anda. Hanya kerana anda menggunakan tema WordPress responsif mudah alih tidak bermaksud anda tidak boleh melakukan kesalahan! Inilah cara membetulkan kesilapan telefon bimbit anda.

Kesalahan Kebolehgunaan Mudah Alih Google Search Console

Tetapi idealnya anda akan melihat mesej ini …

Isu Mudah Alih - Alat Webmaster Google

13. Status Indeks

Menunjukkan berapa banyak halaman yang diindeks oleh Google. Pastikan untuk memilih pilihan lanjutan dan aktifkan “disekat oleh robot” dan “dikeluarkan” untuk melihat sumber yang disekat dan URL yang dibuang.

Status Indeks

Apa Yang Perlu Diperhatikan

 • Grafik mesti meningkat secara berterusan, yang bermaksud anda secara konsisten menambahkan kandungan baru ke laman web anda yang dapat diindeks oleh Google
 • Penurunan secara tiba-tiba harus disiasat dan boleh menyebabkan pelayan anda mengalami penurunan atau kelebihan beban (dalam hal ini anda harus meningkatkan hosting atau mengurangkan penggunaan CPU)
 • Lonjakan secara tiba-tiba boleh disebabkan oleh kandungan pendua atau juga peretasan

14. Sumber yang disekat

Memberitahu anda sama ada robots.txt anda menyekat Google daripada merangkak sumber tertentu. Juga membimbing anda dalam proses penyahsekat, namun anda mungkin mahu menyekat beberapa sumber jika anda tidak mahu Google merangkaknya. Anda hanya dapat menyahsekat sumber yang anda hos, miliki, atau dapatkan akses ke robots.text fail (kerana ini perlu diedit untuk membebaskannya). Jika tidak, anda perlu menghubungi pemilik sumber tersebut dan melihat apakah mereka akan mengedit robots.txt untuk anda.

URL yang disekat

Setelah anda menemui sumber yang disekat anda boleh menggunakan Fetch and Render untuk melihat halaman sebagai Google dan memutuskan sama ada ini mempengaruhi SEO anda. Sekiranya anda memutuskan untuk menukarnya, anda perlu mengesahkan hosnya kemudian mengemas kini fail robots.txt untuk menyahsekatnya. Ingat, jika itu adalah sumber pihak ketiga, anda perlu menghubungi pemilik sumber tersebut dan minta mereka melakukannya untuk anda.

Sumber yang disekat

15. URL yang dikeluarkan

The alat URL yang dikeluarkan sekatan URL buat sementara waktu selama 90 hari … jika anda mahu menyekat URL secara kekal dari Google anda mesti melihat artikel itu. Anda hanya boleh mengalih keluar URL yang anda miliki …

URL dialih keluar

16. Kesalahan Rangkak

Kesalahan merangkak adalah halaman yang rosak di laman web anda dan boleh berlaku jika anda:

 • URL yang diubah
 • Merangka semula laman web anda
 • Gagal menyediakan pengalihan
 • Kandungan yang dipadamkan dari laman web anda

Sekiranya anda hanya menyediakan Search Console, memerlukan masa sekurang-kurangnya 1 minggu untuk mengisi semua kesalahan perayapan. Apabila anda melihatnya, anda pasti perlu melalui setiap tab (desktop, telefon pintar, ralat pelayan, 404 lembut, tidak dijumpai, lain-lain). Masing-masing akan mempunyai URL berbeza yang perlu diperbaiki dengan pengalihan…

Ralat Rangkak Konsol Carian

Klik setiap satu untuk melihat URL penuh halaman yang rosak, yang harus diarahkan ke halaman yang betul di laman web anda. Sudah tentu ini akan memakan masa untuk meneliti semuanya, tetapi ia akan memastikan bahawa setiap pautan yang menunjuk ke URL lama ini menyampaikan “jus pautan” mereka ke halaman baru anda.

Memperbaiki ini pada dasarnya seperti mendapatkan pautan percuma ke laman web anda.

URL Search Console Tidak Dijumpai

Ubah Ralat Rangkak Ke Halaman yang Sesuai
Anda boleh menggunakan plugin percuma seperti Penghalaan Halaman Pantas / PosYoast SEO Premium, atau lakukan ini melalui .htaccess. Kaedah yang akan saya tunjukkan adalah Quick Page / Post Redirect. Anda ingin mengalihkan setiap URL ke halaman baru (betul) di laman web anda. Ya, anda harus melakukan SETIAP satu.

 • Pasang Plugin Halaman Pantas / Hantar Semula
 • Pergi ke Pengalihan Pantas → Pengalihan Pantas
 • Tambahkan URL yang rosak di lajur kiri dan URL yang betul baru di lajur kanan
 • Klik “Tambah Pengalihan Baru” (dapat melakukan 3 sekaligus)
 • Klik “tandakan sebagai tetap” di Search Console, atau tunggu beberapa hari untuk mengemas kini

Redirect WordPress 301

Lihat Kesalahan Rangkak Secara Langsung Di Yoast
Untuk melihat ralat perayapan di Yoast tanpa perlu masuk ke Search Console, pergi ke Yoast → SEO → Search Console kemudian klik “Dapatkan Kod Pengesahan Google” dan ikuti arahan…

pengesahan yoast-search-console

Setelah selesai mengautentikasi Yoast dengan Search Console, memerlukan masa sekitar 1 minggu untuk mengisi ralat perayapan. Tetapi di sinilah anda akan melihatnya di bawah SEO → Search Console.

ralat yoast-search-console-crawl-error

17. Statistik Crawl

Anda semestinya mahukan a peningkatan berterusan semasa anda menambah kandungan ke laman web anda …

Crawl Stats Google Search Console

Mengapa Kadar Rangkak Saya Turun?

18. Ambil Sebagai Google

Ambil sebagai Google menguji sama ada Google dapat mengakses halaman, cara membuatnya, dan sumber-sumber apa pun (contohnya gambar atau skrip) yang disekat dari Googlebot. Ini dapat membantu menyelesaikan masalah perayapan dan memastikan URL halaman anda dapat diakses oleh Googlebot. Ini Tutorial Yoast melakukan tugas yang baik untuk menjelaskan ralat yang berbeza termasuk tidak ditemui, tidak dapat dijangkau, diarahkan, dan lain-lain.

Ambil Sebagai Google

19. Penguji Robots.txt

Periksa sama ada URL disekat dari Google dan adakah terdapat kesilapan. Kesalahan yang paling biasa adalah kelewatan merangkak yang mungkin berlaku jika anda mengehadkan kadar perayapan di tetapan laman web (hanya boleh dilakukan jika Googlebot melambatkan pelayan anda dan menyebabkan had CPU / bandwidth pada akaun hosting anda). Tetapi peraturan ini tidak dipedulikan oleh Googlebot, jadi tidak diperlukan tindakan.

Penguji Robots.txt

20. Peta Laman

Inilah cara untuk menghantar peta laman Yoast XML anda ke Google…

 • Dalam tetapan Yoast, pergi ke SEO → Peta Laman XML
 • Konfigurasikan peta laman anda untuk mengecualikan teg, pautan afiliasi, dan lain-lain (lihat foto di bawah)
 • Klik butang Peta Laman XML
 • Salin bahagian terakhir URL: sitemap_index.xml
 • Di Google Search Console pergi ke Crawl → Peta Laman
 • Klik Tambah / Uji Peta Laman
 • Tampal URL ke dalam Google Search Console
 • Uji dan hantar
 • Pandangan ralat peta laman web biasa jika anda mempunyai
 • Proses pengiriman peta laman yang sama digunakan untuk Bing + Yandex

Berikut adalah beberapa tangkapan skrin jika anda memerlukannya…

Tetapan Peta Laman Yoast XML

xml-sitemap-post-types

Peta Laman Yoast

URL Peta Laman Yoast

Penyerahan Peta Laman Konsol Carian

Kesalahan Peta Laman

21. Parameter URL

Sebilangan besar anda tidak akan menghadapi masalah Parameter URL dan akan melihat mesej ini, tetapi jika Google menunjukkan mesej yang berbeza, anda perlu mengikuti arahan mereka. Inilah a Tutorial Youtube oleh Webmaster Google yang menunjukkan kepada anda apa yang harus dilakukan. Hati-hati kerana tindakan yang tidak betul boleh mengakibatkan halaman tidak lagi muncul di hasil carian Google.

Parameter URL

22. Masalah Keselamatan

Intinya … jika anda mempunyai masalah di sini, anda seharusnya hubungi Sucuri yang boleh membantu anda menyelesaikannya. Tetapi anda harus melakukan ini SEKARANG kerana masalah keselamatan boleh membahayakan keseluruhan laman web dan SEO anda. Selalunya ini bermaksud mengenal pasti perisian hasad yang telah ditambahkan ke laman web anda dan menghapus fail-fail ini.

Konsol Carian Masalah Keselamatan

Memperkukuhkan Keselamatan Di WordPress

 • Tukar nama pengguna “Pentadbiran” generik
 • Gunakan kata laluan yang kuat dengan nombor
 • Gunakan pengesahan 2 faktor untuk log masuk
 • Pasang pemalam seperti Wordfence, Tema, atau Sucuri
 • Pastikan inti, tema dan pemalam WordPress anda dikemas kini
 • Pastikan laman web anda menggunakan hosting WordPress yang selamat (saya gunakan Tapak Tapak)

23. Sumber Lain

Sumber Konsol Carian

Gunakan Wawasan PageSpeed ​​Untuk Memeriksa Jika Hosting Anda Lambat
Inilah helah yang hebat. Jalankan laman web anda melalui Wawasan PageSpeed ​​Google dan periksa untuk mengetahui sama ada mengurangkan masa tindak balas pelayan ada dalam laporan anda. Sekiranya ya, ini bermakna pelayan anda (hosting) lambat. Anda akan banyak melihatnya dengan Bluehost, Godaddy, HostGator, dan host berkualiti rendah yang lain …

Bluehost Hosting Perlahan WordPress

Sekiranya anda melihat ini dalam laporan anda ingin memperbaikinya, anda perlu meningkatkan hosting anda atau beralih ke host yang lebih pantas seperti Tapak Tapak yang dinilai sebagai tuan rumah # 1 dalam banyak tinjauan Facebook…

2017-WordPress-Hosting-PollLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)Web-Host-PollLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)Pungutan suara-Penyedia-Hosting TerbaikLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)Undian Terbaik-Terurus-WordPress-Hosting-HostingLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)Undian-Pengongsian-Pengkongsi TerbaikLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)2016-WordPress-Hosting-UndianLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)Undian-WooCommerce-Hosting-BestLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)Pengundian Bersama-HostingLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)Pengundian-WordPress-Hosting-Undian TerurusLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)Undian-Hosting-kegemaranLihat Undian Di Facebook atau Lihat Undian Penuh (Tangkapan Skrin)

Anda boleh membaca saya kajian SiteGround penuh jika anda ingin mengetahui tentang mereka, tetapi laman web saya memuatkan <1s dalam GTmetrix, <1s di Pingdom, saya ada 100% masa operasi, dan mereka akan sama rata berhijrah anda secara percuma.

24. Tetapan Tapak

Tetapan laman web berada di pilihan kotak gear di bahagian kanan atas papan pemuka Search Console anda…

Pilihan Utama Search Console

Domain Pilihan – menjadi pilihan sama ada anda mahu memasukkan www dalam domain anda (tidak ada cara ‘betul’ untuk SEO). Mana yang anda pilih dalam tetapan laman web harus sama di WordPress (Tetapan → Umum → Alamat WordPress + Alamat Laman). Saya tidak akan mengubahnya jika anda sudah mempunyai domain yang mantap kerana ini mengubah SEMUA pautan di laman web anda.

WordPress WWW Bukan WWW

Kadar merangkak – penggunaan yang paling umum untuk ini adalah jika laman web anda selalu turun kerana had kapasiti, lebar jalur, atau CPU pada akaun hosting anda. Ini bermaksud rancangan hosting anda tidak memasukkan sumber yang mencukupi untuk menjalankan laman web anda, jadi anda perlu mengurangkannya (mis. Dengan menghapus plugin yang menggunakan banyak sumber atau mengaktifkan Kawalan degupan jantung WordPress), atau tingkatkan hosting anda. Mengehadkan kadar perayapan akan memberitahu Googlebot agar tidak merayapi laman web anda dengan begitu pantas yang membantu mengurangkan sumber pelayan yang digunakannya. Inilah satu-satunya masa anda mesti melakukan ini.

Perkhidmatan tergendala sementara

25. Pertukaran Alamat

Sekiranya anda pernah memutuskan untuk menukar nama domain, ini akan membantu mengekalkan kedudukan …

Perubahan Alamat Cari Konsol

26. Harta Analisis Google

Membolehkan anda Harta Analitis Google membolehkan anda melihat data Search Console dalam laporan Analitis Google anda. Cukup pilih harta web analitik dan simpan perubahan…

Harta Analitis Google

Sekarang log masuk ke Google Analitis dan pergi ke Perolehan → Search Console…

Integrasi Konsol Carian Google Analytics

Berikut adalah papan pemuka “halaman arahan” yang menunjukkan data yang serupa dengan Konsol Carian Google analisis carian, hanya anda yang boleh merujuk lebih banyak metrik dari Analitis Google…

Halaman Pendaratan Analitis Google

Dapatkan Bantuan Memperbaiki Kesalahan Di Search Console

Pronaya adalah pembangun WordPress yang saya dapati freelancer.com dengan siapa saya bekerja selama lebih dari 5 tahun Dia membantu saya (dan klien) memperbaiki ralat yang berkaitan dengan hampir semua perkara di Google Search Console (mudah alih, keselamatan, www, peta laman, ralat perayapan). Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai perkara SEO, anda boleh memberikan komen kepada saya dan saya dengan senang hati akan membantu anda, tetapi jika anda memerlukan pertolongan untuk memperbaiki kesilapan, Pronaya adalah orang yang tepat. Dia $ 40 / jam dan e-melnya adalah [email protected]. Anda juga boleh bergabung dengan freelancer dan mencari profilnya (nama pengguna bdkamol).

Pengoptimum Kelajuan BDkamol

Ada Soalan? Perlukan bantuan? Jatuhkan Saya Sebaris!

Lihat Pusat Bantuan Search Console jika anda belum – mereka mempunyai banyak artikel dan artikel penyelesaian masalah mengenai setiap topik ini. Atau tinggalkan saya komen di bawah kerana saya dengan senang hati membantu sesiapa sahaja yang meluangkan masa untuk membaca perkara ini.

Sekiranya anda menganggap ini berguna, bahagian selalu dihargai :)

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map