7 lokala SEO-strategier för att rangordna högre i Google Maps och lokala resultat (baserat på Googles lokala rankingfaktorer)

lokal-seo-strategier


Vill använda lokal seo för att få mer geografispecifika kunder?

Jag ska visa dig hur du använder Googles lokala SEO-rankingsfaktorer för att optimera din webbplats och online-närvaro för att ranka högre i Google Maps och lokaliserade organiska listor (de blå resultaten under Google Maps). Jag täcker Google My Business, recensioner, kataloger (även kallad citat i lokal SEO), skapa platsspecifika målsidor och andra lokala SEO-strategier. Jag kommer också att visa dig hur du optimerar för en plats samt hur du optimerar för flera platser.

Det här är de CORE-faktorer som krävs för att ranka högre i Google Maps och även om det finns många andra faktorer så får de flesta inte grunden. Jag rekommenderar att du tar lite tid för att få ner dessa först och sedan använda mitt fulla lokal seo guide för att optimera för andra faktorer som hastighetsoptimering, fixa fel i Google Search Console och lägga till AMP-sidor. Den guiden visar hur du gör allt och även om det är specifikt för WordPress är de flesta artiklar universella oavsett vad du kör din webbplats på (eftersom de lokala rankingsfaktorerna alltid förblir desamma).

Innehållsförteckning

 1. Gör din Google My Business-sida 100% komplett
 2. Skapa profiler på andra kataloger
 3. Be kunderna om recensioner
 4. Skicka in affärsinformation till toppdataarggregatorer
 5. Skapa platsspecifika sidor
 6. Sparka dina sociala medier i redskap
 7. Få länkar från bloggning, kunder, partners, publicitet

1. Gör din Google My Business-sida 100% komplett

Gör anspråk på din Google My Business-sida och fyll i att det är 100% komplett. Om du inte redan har en sida skapar du en, men du bör bara ha den 1 per plats utan NO duplikat. Lista alla relevanta kategorier, ladda upp professionella bilder inklusive en logotyp och gör allt de uppmanar dig att göra. Glöm inte att verifiera din sida och ange en anpassad URL (ska vara ditt företagsnamn). Det finns en “redigera information” och “foton” fliken som båda bör vara 100%. Om det är vettigt för ditt företag kan du också få en virtuell turné från en av Googles föredragen leverantörer.

google-my-business-profil

Din My Business-sida är vad som dyker upp i Google Maps och när folk Google ditt företagsnamn (till höger om sökresultaten). Det är hjärtat i lokal SEO så gör det legitimt!

Google My Business Local SEO

Jag vill betona att om du redan har en Google My Business-sida så vill du INTE skapa ett duplikat eller så kommer det att konkurrera med din startsida – och eventuellt straffa det. Kontrollera om du redan har en Google My Business-sida, driva ditt företag igenom Moz Local eller sök ditt företag på Google Map Maker. Om du hittar en dubblett sida, ta bort den med loggar in på Google My Business och välj den sida du vill hantera. Gå till fliken i den övre vänstra menyn och klicka på “Inställningar” och bläddra hela vägen tills du ser “radera sida.”

2. Skapa profiler på andra kataloger

Onlinekataloger (även kallad citeringar i lokal SEO) är rankningsfaktorn # 2, # 5 och # 14 i Google Maps. Sammantaget är det cirka 25% av hur du rankas. Att skapa 100% kompletta profiler på toppkatalogwebbplatser kan vara tråkigt men är extremt viktigt för din lokaliserade ranking.

Du kan antingen göra detta själv med min lista över bästa kataloger online eller använd Whitesparks resurssida som har toppcitationslistor efter stad, land och kategori. Alternativt kan du lägga ut det med hjälp av Whitesparks citationstjänsttjänst vilket är $ 4-5 per citat. Det här är vad jag använder för alla mina lokala SEO-klienter och har hjälpt många av dem att rangordna # 1 i Google Maps.

Whitespark har en 4.9 / 5-stjärnig recension på Google med över 120 recensioner och är en engångsavgift jämfört med företag som Yext som tar ut löpande avgifter. Du fyller i princip ut ett intag, Whitespark skapar citat på cirka 3 veckor, sedan skickar de en uppföljningsrapport med dina nya citat-URL: er och 1 universell inloggning. Det är väldigt enkelt och du bör se en förbättring av din ranking inom 2-3 månader när citeringarna indexeras och Google uppdaterar de är lokala sökresultat. Slutligen, glöm inte att använda Moz Local för att korrigera problem med dina 15 bästa citat. Jag skulle göra Google My Business, sedan Moz Local och sedan Whitespark.

Bara för att granska, vill du använda Moz Local för att fixa dina topp 15 kataloger (citat) …

Moz Local

Använd sedan Whitespark för att bygga ytterligare citat eftersom de är cirka 25% av den lokala SEO. Du kan antingen använda resurssidan för att bygga dessa själv, eller lägga ut till Whitespark för $ 4-5 per citat. Fyll bara i intaget och låt dem slutföra jobbet på cirka 2-3 veckor.

citeringar-by-city

3. Be kunderna om recensioner

recensioner är ungefär 10% av Google Map-rankingen men är den enskilt viktigaste delen av lokal SEO av uppenbara skäl. Folk ser recensioner när de söker efter ditt företagsnamn och de visar också upp lokaliserade sökord som inte är märkesvaror som “Chicago Wedding Photographer.”

Du behöver cirka 5 recensioner på din Google My Business-sida för att stjärnorna ska visas på Google, men desto mer desto bättre. Om du Google ditt primära nyckelord och ser att den högst rankade konkurrenten har 20 recensioner, bör du ha minst 21. När du har fler recensioner än konkurrenter på Google My Business, gå till Yelp och nischkataloger som WeddingWire eller UrbanSpoon. Jag vet att recensioner kan vara en smärta men för lokal SEO är detta det huvudsakliga sättet du kommer att bygga ett solid online rykte medan du rankar högre i Google Maps.

Google recensioner för SEO

4. Skicka in affärsinformation till toppdataarggregatorer

Det finns tre stora datainsamlare som skickar din lokala affärsinformation till miljoner andra webbplatser. Du bör registrera dig och skapa en fin profil på var och en av dessa webbplatser …

5. Skapa platsspecifika sidor

Det första steget att bygga geoinriktade sidor är att lära sig vilka fraser människor söker. Använda sig av Google Autocomplete att Google ska “fylla i det tomma” med hjälp av understrecket för att få nyckelordförslag. Du kan också använda Moz Key Explorer för att få ytterligare nyckelordsidéer, men se till att du skriver ner ALLA skillnadstjänster som människor söker …

Fotografi SEO-nyckelord

Om du bara har ett primärt nyckelord (t.ex. Chicago Newborn Photographer) bör du rikta in dig mot det på din hemsida med hjälp av strategierna som visas i skärmdumpen nedan.

Om du har flera sökord (Chicago Newborn Photographer, Chicago Portrait Photographer …) Skapa sedan en separat sida för var och en för att bättre rikta in sig på varje sökord. Om du har flera platser måste du också skapa en ny sida (ibland flera sidor) för varje plats beroende på hur många sökord som söks i den staden. Den allmänna tumregeln är att varje sida endast kan rikta in sig på ett sökord (tjänst) på en plats.

När du känner till dina nyckelord skapar du dina geoinriktade målsidor …

lokalt optimerad landning-sida

Observera att innehållet är unikt för dess plats (Boynton Beach). Nyckelordet “Boynton Beach Dentist” finns också i sidans titel, URL, titel tagg, metabeskrivning etc. Dessutom är skjutreglagen bilder unika för den platsen och det är även vittnesmål och annat innehåll. Varje sida ska ha helt unikt innehåll och du bör undvika att använda “sök och ersätt sidor” där du duplicerar sidor och sedan byta ut några ord. Detta är inte en bra strategi och endast sidor med väl utformat, unikt innehåll skrivet om ett specifikt nyckelord kommer att rankas högt.

6. Sparka dina sociala medier i redskap

facebook-dimensioner

De flesta framgångsrika företag har åtminstone viss närvaro på de viktigaste sociala nätverken, och Google letar efter detta. Se till att dina sociala medieprofiler är fullständigt fyllda och att du publicerar på dem något regelbundet. Även en post / vecka är bättre än ingenting.

7. Få länkar från bloggning, kunder, partners, publicitet

Länkar till din webbplats är ungefär 20%, men många människor är förvirrade över hur man får dem. Först se till att din webbplats är väl utformad och har innehåll (t.ex. användbara bloggartiklar) som människor faktiskt vill länka till. Dessa artiklar bör optimeras för ett icke-marknadsföringssökord som finns i Google Autocomplete (t.ex. genomsnittlig kostnad för bröllopsfotograf i Chicago). När du samlar bloggartiklar och mer innehåll på din webbplats kan du börja hänvisa till andra sidor / inlägg som du har skrivit inom ditt innehåll. Dessa kallas interna länkar och är ett naturligt sätt att bygga länkar till din webbplats organiskt. Du behöver en bra mängd innehåll!

Du kan också nå ut till andra webbplatsägare vem du tror att du kan få en länk från. Tänk på andra lokala företag i ditt område, affärspartners, vänner eller kunder och leverantörer. Kanske vissa företag har en partner- eller vitsordssida som du kan få en länk till. Nyckeln är att förvandla dina affärsrelationer till omnämnanden på en webbplats – i form av en länk.

Se även: Lokal SEO-guide för WordPress

Jag hoppas att du tyckte att dessa lokala SEO-strategier var till hjälp så att du kan använda dem med dina egna nyckelord! Om du har några frågor lämnar jag en kommentar och jag hjälper dig gärna. Annars om du gillade min artikel, vänligen dela den med andra som vill ha den också.

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map