Hur positiva recensioner förbättrar lokal SEO för företag (tips: De är 8,9% av SEO men visas på en massa platser)

Det finns ingen tvekan om att recensioner är en enorm del av lokal SEO. De dyker upp i Google Maps när människor söker efter ditt företagsnamn och de är 8,9% av Googles lokala faktorer för sökrankning.


lokal-seo-recensioner

Jag är inte här för att dela statistik om hur viktiga recensioner är eftersom jag är säker redan på det. Men vilka profiler är viktigast? Har du drivit ditt företag igenom Moz Local och skapade kompletta, konsekventa profiler på topplista webbplatser? Hur undviker du Yelp-granskningsfiltret och hur svarar du på negativa recensioner medan du tackar människor för de goda? Detta är den typen av (faktiskt användbar) saker jag ska gå igenom. Så låt oss komma in på det …

Innehållsförteckning

 1. Recensioner är 8,4% av lokala faktorer för rankning av lokala sökningar
 2. Google My Business är (vanligtvis) den viktigaste profilen
 3. Undvika Yelp-granskningsfiltret
 4. Svara på recensioner
 5. Där recensioner visas online
 6. Webbplatser att bli listade på
 7. Lägg till användarrecensioner till din webbplats

1. Recensioner är 8,4% av lokala faktorer för rankning av lokala sökningar

Recensionerna är 8,4% av Googles lokala faktorer för sökrankning och även om det kan verka litet vet du att 90% av människorna använder recensioner för att bestämma vem de gör affärer med.

recensioner uppsatta-faktor

Granska rankningsfaktorer

 • Antal inbyggda Google Maps-recensioner (med text)
 • Antal traditionella recensioner från tredje part
 • Övergripande hastighet för recensioner (infödda + tredje part)
 • Produkt / tjänstnyckelord i recensioner
 • Antal recensioner av myndighetsgranskare
 • Myndighet för tredjepartswebbplatser där recensioner finns
 • Hastigheten för interna recensioner från Google Maps
 • Mångfald av webbplatser från tredje part där recensioner finns

2. Google My Business är (vanligtvis) den viktigaste profilen

Recensioner på din Google My Business-sida visas i Google Maps och till höger om sökresultaten när människor söker efter ditt företags namn. Du behöver cirka 5 recensioner på Google My Business för att stjärnorna ska dyka upp. Om Google Maps är de viktigaste listorna du riktar dig till bör du helst ha fler recensioner än alla konkurrenter. Om du Google “Chicago Wedding Photographer” ser du att ett företag har 49 recensioner med ett 5-stjärnigt betyg. Detta är ett konkurrenskraftigt nyckelord så dessa företag kommer att ha många recensioner, men helst skulle du ha mer. Enbart detta kan göra eller bryta ditt företag eftersom dessa recensioner ofta är det första folk ser.

Google My Business SEO

3. Undvika Yelp-granskningsfiltret

Till skillnad från Google har Yelp en granska filter vilket kan göra att legitima recensioner inte publiceras. Tack och lov finns det många sätt runt detta för att se till att dessa recensioner inte filtreras bort.

yelp-filtrerade-recensioner

Skicka inte folk en länk till din Yelp-sida – När folk följer en direktlänk till din Yelp-sida, så vet Yelp att du söker dem och recensionen kommer förmodligen inte att publiceras. Istället Google ditt företags namn och skicka folk till den länken (se ett exempel här).

Fråga personer som redan har ett Yelp-konto – nya Yelpers kommer inte att ha fyllt i sin profil, deras Facebook-konto kommer inte att vara ansluten och de har inte Yelp-vänner eller befintliga recensioner. Det är bäst att fråga människor som redan har ett Yelp-konto och är aktiva på det.

Uppmuntra beskrivande recensioner – korta recensioner är inte användbara och kommer antagligen att filtreras.

Svara och interagera med granskaren – svara på deras recension (t.ex. att säga tack), lägg till dem som en vän och skicka ett meddelande. Du kan till och med rösta deras recension som användbar. Genom att engagera dig med granskare skickar du en signal till Yelp om att recensionen är legitim.

Ge inte ekonomiska incitament – detta kan göra att din Yelp-sida får en konsumentvarning om de fångar dig som helt kan förstöra ditt företag. Det är bättre för dig att inte ta chansen och bara fråga människor som har haft en fantastisk upplevelse med ditt företag.

4. Svara på recensioner

De flesta webbplatser ger dig möjlighet att svara på recensioner som du bör göra för ALLA dem (både positiva och negativa). Folk gillar att se att du försöker göra det rätt. Att svara på positiva recensioner uppmuntrar konvertering och kan få dig till och med fler recensioner (precis som du skulle svara på en kommentar på din blogg, bara detta är ännu viktigare).

svarar till recensioner

5. Var recensioner visas online

När människor söker efter ditt företagsnamn – Om det inte hjälper ditt varumärke vet jag inte vad som gör. Allt du behöver är en Google My Business sida, fyll i din profil helt och få sedan cirka 5 recensioner. Observera att dessa recensioner kan visas två gånger i sökresultaten, en gång till höger på sidan och en gång under din webbplats. Om du får tillräckligt med recensioner på andra granskningswebbplatser, bör dessa stjärnor också visas i dina sökresultat (som Yelp gör på det här fotot).

Google recensioner

När människor söker efter lokala nyckelord – Om Google Maps visas för de flesta av dina sökord, bör recensioner vara en viktig del av din lokala SEO-strategi (särskilt på Google My Business). Detta kommer att vara det första intrycket av ditt företag för en massa människor. Kan inte betona detta tillräckligt.

lokal-seo-recensioner

När människor söker på Yelp – Yelp har till och med ett “högst rankade” och “mest recenserade” filter:

Yelp-filter

När människor söker Groupon – Om du driver en Groupon kan recensioner från olika webbplatser dyka upp när folk visar din Groupon-lista. Dessa webbplatser kan till exempel vara olika för varje bransch, Urbanspoon kommer troligen att dyka upp för restauranger. Undersök var dina konkurrenter är (eller se dessa top citat efter kategori) och få recensioner om dessa profiler.

Groupon recensioner

På mobilen – Även när människor använder sin telefon är recensioner en av de första sakerna de ser.

mobil-recensioner

6. Webbplatser att bli listade på

Citat (fint namn för dina onlineprofiler) är rankningsfaktorerna # 2, # 5 och # 14 i Google Maps (se lokala stapelfaktorer nedan). Kvantitet, kvalitet, konsistens och profilens fullständighet är viktigt, plus du bör ta bort dubbletter som kan straffa dina andra profiler. Här är de resurser du behöver för att korrigera befintliga profiler och bygga nya.

lokal-seo-citat uppsatta-faktorer

Google My Business – förbättra din Google My Business-sida av verifierar din profil, få en Anpassad URL, lägga till foton och använda konsekvent TUPPLUR (företagsnamn, adress, telefon) enligt listan på din webbplats. Följ den länken för tips om optimering av Google My Business.

Moz LocalMoz Local analyserar dina 15 bästa citat och berättar hur du fixar dem. Enbart detta kan betydande förbättra rankningarna och jag rekommenderade starkt att spendera en timme för att samla inloggningar och göra detta. Du kommer att registrera dig för nya profiler, göra befintliga profiler mer fullständiga, korrigera inkonsekventa listor och ta bort duplikat. Detta är ett måste för lokal SEO.

Moz Local

Moz Local Citations

Whitespark Citation Lists – bläddra bland de bästa citaten efter kategori, Land, och stad. Dessa listor kommer från Whitespark som är branschledande inom citat. Eftersom citat är så viktigt vill du idealiskt mycket av dessa (som hundratals). Jag vet att det låter löjligt men det är exakt varför företag med 37 recensioner kan överskrida företag med 49 recensioner i Google Maps.

Whitespark Citation Building Service – om du inte har tid att skapa listor har Whitespark en citationstjänst för $ 4-5 per citat. De har mer än 120 recensioner Google-sida – så du vet att de är legitima. Jag har investerat mer än 2 000 dollar i deras citeringsbyggnad för att hjälpa mina kunder att rankas i toppositionen i Googles lokala resultat. Dessa är manuella inlämningar och engångsavgifter medan Yext är automatiserad (inte bra) och har en återkommande fri (inte heller bra). Med Whitespark fyller du i ett intag med din affärsinformation och de kommer att slutföra jobbet inom 1-3 veckor. Du kommer att skickas en rapport med de nya citeringsadresserna och en universell inloggning till alla profiler. Här är min granskning av Whitesparks citatbyggnad om du är intresserad.

7. Lägg till användarrecensioner till din webbplats

Om du har kurser eller tjänster som du vill att folk ska granska på din webbplats kan det göra att du sticker ut genom att lägga till recensionstjärnor till dina utdrag. Dessa kallas rika utdrag och görs genom schemamarkering (ofta genom ett plugin, som WP Rich Snippets som förklarade min handledning). Det låter tekniskt men det är verkligen inte – bara se till att du har en separat sida för vad du vill att folk ska granska, lägg till plugin och följ sedan deras instruktioner för att markera sidan (fyll bara i fälten de ber dig). Det är ett enkelt sätt att generera mer SEO-trafik.

rika utdrag-course-review

Om du har några frågor eller feedback lämnar jag bara en kommentar nedan. Och om du tyckte att min artikel var till hjälp kan du överväga att dela den med en vän. Jag skulle verkligen uppskatta det.

Skål,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map