Lokal SEO för WordPress: Hur du optimerar din webbplats (och citat) för att ranka högre i Google Maps och lokala sökresultat

03.06.2020
Lokal SEO 'Lokal SEO för WordPress: Hur du optimerar din webbplats (och citat) för att ranka högre i Google Maps och lokala sökresultat
0 5 мин.

Redo att ranka högre i Google Maps och lokala sökresultat?


Vi följer Googles lokala faktorer för sökrankning som Moz rapporterar vartannat år. Jag delade upp dessa i faktorer och av din WordPress-webbplats. Citat (online-kataloger som Yelp, Superpages och Axciom) är ungefär 11% av lokal SEO, så det vore inte rättvist att lämna dessa ut.

Den här guiden antar att du använder Yoast SEO-plugin. Om du inte har Yoast föreslår jag att du installerar den och konfigurerar sedan min rekommenderade Yoast-inställningar. Det antar också att du har en fysisk adress i din riktade stad som inte är obligatorisk, men är faktor 1 i kartor.

1. Lokala sökrankingsfaktorer

Här är Googles lokala faktorer för lokal ranking 2018. De viktigaste faktorerna är Google My Business, citat (kataloger), recensioner, geoinriktade sidor, mobiloptimering och naturligtvis – länkar.

Faktorer för lokal ranking för lokala sökningar 2018

Topp 50 faktorer för lokal förpackning och lokaliserad ekologisk …

Topp 50 lokala SEO-faktorer

Google dina primära lokala nyckelord och se vilka resultat du vill rikta in dig …

Lokal-search-resultat

2. Lokaliserade sökord

Google Autocomplete
Jag har en separat handledning om välja Yoast-fokus nyckelord + grönt ljus optimering men jag kommer att gå igenom det här kort. Gå till google.com och använd understrykningstecknet _ var som helst i frasen för att få Google att fylla i tomma och lära sig nyckelord som människor söker i din stad …

Google Autocomplete-Fill-in-the-Blank-1

För att hitta ännu fler sökord kan du prova att använda olika varianter av sökordet pluralformer

Google Autocomplete-Plural-Nyckelord

Använda sig av olika ordning för att få ännu fler idéer …

Nyckelord för ordningsbeställning

Målspecifika tjänster – Om “Chicago Wedding Photographer” är ditt primära nyckelord, kan du också försöka rikta in sig på indiska och homosexuella bröllopsfotograf. Samma sak med webbdesign … du kan rikta in dig mot både Chicago Web Design och Chicago WordPress Design som båda dyker upp i Autocomplete. För tandläkare kan du ha Chicago-tandläkare, Chicago-tandimplantat, Chicago-akuttandläkare osv. Att förlita sig på ett enda nyckelord för ALLT din trafik är aldrig en bra idé. Du måste undersöka Google Autocomplete för alla dina tjänster och sedan skapa en sida för varje.

Moz Key Explorer
Därefter använder du Moz Key Explorer för att se till att du inte saknar sökord. Detta liknar Googles nyckelplanerare bara det är helt gratis (du behöver inte registrera dig för AdWords), plus att du kan gruppera relaterade sökord så att du inte bläddrar i exakt samma.

Moz Key Explorer

När den körs klickar du på sökordförslag -> se alla förslag. Du bör se en fin lista med nyckelord och volymen (månatliga sökningar). Lägg märke till fraser som du INTE hittade i Autocomplete.

Moz Sökordsförslag

Uppskatta lokal sökordstävling
Mer autofullständiga resultat + breda fraser = mer konkurrenskraftiga …
Bred-lokal-sökord tävling

Mindre autokompletta resultat + specifika fraser = mindre konkurrenskraftiga …
Specifik lokal-sökord tävling

Du kan också använda MozBar Chrome Extension till Google alla nyckelord och lära sig att det är konkurrens. Ju högre PA (sidmyndighet) och DA (domänmyndighet), desto högre konkurrens och desto mer ansträngning behövs för att rangordna det. Försök att hålla dig inom ditt eget DA-sortiment.

Mozbar sökordstävling

3. Nyckelord för blogginlägg

Blogginlägg lockar oftast flest länkar till din webbplats (en enorm rankningsfaktor) eftersom människor naturligtvis länkar till ANVÄNDIGT innehåll (inte reklamtjänstsidor) som gynnar rankningen på hela WordPress-webbplatsen. Precis som vi har undersökt nyckelord för sidor, hitta så många informativa, icke-marknadsförande blogginord som du kan, och skriv sedan ett inlägg för varje ämne.

Lokala SEO-nyckelordLokala SEO-nyckelord

4. Geoinriktade sidor

Skapa en sida för varje nyckelord – rikta in dig på ditt primära nyckelord på din hemsida och skapa sedan en separat sida för Chicago Indian Wedding Photographer och andra specifika tjänster. Genomsnittlig kostnad för bröllopsfotograf I Chicago skulle vara en bra artikel på din blogg.

Optimera innehållet med Yoast – du kan få grönt ljus allt du vill, men att utforma en fin (idealiskt lång) sida med fantastiska foton, vittnesmål, video och annat användbart innehåll – är hjärtat i innehållsoptimering. Yoast upptäcker bara exakta sökordsmatchningar så om du använder “Wedding Photographer in Chicago” istället för “Chicago Wedding Photographer” i ditt innehåll … som räknas som ett nyckelord. Så även om det specifika ljuset inte är grönt (t.ex. sökordsdensitet) kan du ignorera det så länge som det variation är närvarande. Synonymer uppmuntras faktiskt.

Yoast innehållsanalys

Närvaro av NAP – Varje platssida bör ha ditt företagsnamn, adress och telefon någonstans på sidan. Om du bara har en plats kan du lägga till den i en sidfotwidget eller ditt copyrightområde längst ner på din webbplats (som jag gör) så det finns på varje sida. För flera platser vill du vanligtvis lägga till det någonstans i själva innehållskroppen.

Korta permalänk  – använd korta permalänk med ditt sökord i det.

Nyckelordstäthet – inkludera ditt sökord i de första parmeningarna och några gånger i din innehållsdel (naturligtvis). Strö LSI-nyckelord (synonymer) i ditt innehåll istället för att använda samma nyckelord om och om igen. Dessa kan vara sekundära nyckelord du vill rangordna för.

Alt text – märk dina bilder innan du laddar upp dem till WordPress eftersom den visuella redigeraren automatiskt använder bildfilens namn som alt-text. Det här skulle helt enkelt beskriva bilden – gör inte nyckelord. Bilder i widgets och sidbyggare kanske inte gör detta så kolla HTML:

alt = ”Chicago bröllopsfotograf” bredd = ”680” höjd = ”380” />

Interna / externa länkar – Google följer länkar på din sida för att lära dig vad ditt innehåll handlar om. Det viktiga är att länka till användbart innehåll som dina besökare faktiskt kommer att vara till hjälp (som en bloggstudie). Samverkande bloggartiklar / -sidor är också ett naturligt sätt att bygga länkar till din egen webbplats men utgående länkar är också bra eftersom det är typ av att citera källor till Google. Slutligen, använd alltid beskrivande länktext (kallas förankringstext) … använd aldrig ord som “klicka här.”

SEO-titel – använd en modifierare för att krydda din rubrik så att fler klickar på din länk i sökresultaten … “Prisbelönad Chicago Wedding Photographer – Tom Dupuis” är ett bra exempel. Se också till att din SEO-titel har en anständig längd (staplarna i Yoast ska vara gröna).

Meta Beskrivning – huvudsyftet med metabeskrivningen för att locka människor att klicka på din länk. Detta och SEO-titeln är det första folk ser i sökresultaten så spendera tid på att skriva dessa. Det bör innehålla ditt Yoast-fokus sökord plus ett sekundärt nyckelord om du har ett.

Lägg ut långt innehåll – Google mäter “genomsnittlig tid på sidan”, varför filmer och annat engagerande innehåll är nyckeln. Långt, organiserat innehåll rankas i allmänhet högre än kort innehåll.

Optimering av sociala medier – detta säkerställer att din sida visar en korrekt formaterad bild när den delas på Facebook och Twitter. Klicka på länken “dela” i Yoast och ladda upp anpassade bilder där den ber dig. Om du inte ser flikarna, kontrollera dina sociala inställningar för Yoast för att aktivera Facebook- och Twitter-metadata. Ja, det betyder att du måste utforma två separata bilder för Facebook (1200 x 630px) och Twitter (1024 x 512px). Jag lämnar de andra fälten tomma som låter dig skriva en anpassad rubrik och beskrivning när den delas på Facebook / Twitter.

Yoast sociala-media-optimering

Rika utdrag – få dina utdrag att sticker ut i sökresultaten genom att lägga till rika utdrag i ditt innehåll. Du kan göra detta med evenemang, recensioner, recept, artiklar, produkter, organisationer, restauranger och videor. Jag använder premien WP Rich Snippets plugin som stöder alla rika utdragstyper utom för händelser (använd Allt i ett Schema.org) och videor (använd Schema-plugin. Men om du gör någon annan typ av rika utdrag ser WP Rich Snippets väldigt bättre ut och har fler alternativ, plus de har fantastiska tillägg. Här är min WP Rich Snippets review vilket definitivt är värt pengarna om du har innehåll på din webbplats som kan vara det uppmärkt.

Rika utdrag

Exempel Geo-riktad målsida …

Lokaliserad målsida

5. Google My Business

Optimera din Google My Business-sida

* Google tar alltmer hänsyn till aktivera företagare som: posta på Google Posts, svara på recensioner, hålla speciella timmar uppdaterade, svara på frågor, göra det bekvämt för kunder att vidta direkta åtgärder på GMB med hjälp av affärsadresser.

Google My Business-logotyp

6. Moz Local

Eftersom citeringar är 11% av lokal SEO kommer detta steg att hjälpa dig att skapa och fixa din topp 15 citat. Precis som du gjorde med Google My Business kommer du att se till att profiler är 100% fullständiga, duplikat raderas och se till att det finns konsekvent information. Kör din webbplats + postnummer igenom Moz Local och titta under “välj den mest exakta listan.” Gå igenom var och en och se deras rekommendationer. Ja, du måste ha inloggningsinformation för varje profil.

Moz Local Profiles

Rätt Ofullständiga, inkonsekventa, duplicerade citat
När du klickar på listan ser du ofullständiga, inkonsekventa och duplicerade flikar. Gå igenom var och en och fixa alla objekt. Ofullständig profiler fixas ofta genom att ladda upp fler foton eller lägga till kategorier. inkonsekvenser kan vara lika enkelt som att korrigera webbwebversionen eller använda “st” istället för “street” i adressen. dubbletter fixas genom att radera dem. Moz Local innehåller länkar till dina profiler som gör det enkelt att fixa, ta bort och rapportera profiler.

Ibland har du bara 1-2 kategorier (t.ex. fotograf + bröllopsfotograf) så det är inte alltid möjligt att få dina profiler 100% fullständiga. Gör bara allt du kan.

Moz Loca

7. Whitespark

För att erövra dessa # 2, # 5 och # 14 rankningsfaktorer i Google Maps (citationskonsistens, kvantitet och kvalitet) måste vi bygga jämnt fler citat. Ju mer konkurrenskraftiga dina nyckelord är (t.ex. Chicago Wedding Photographer) desto fler citat bör du bygga.

lokal-seo-citat uppsatta-faktorerciteringar-by-city

Whitespark har listor över bästa citat av stad, Land, och kategori, eller använd deras citationstjänst för $ 4-5 per citat vilket sparar mycket tid. Google ‘Whitespark Canada“Och du kommer att se att de har över 120 recensioner med en 4.9-betyg. Jag har investerat över 2 000 dollar i deras citationstjänsttjänst och har hoppat från # 8 till # 3 i Google Maps. Läs min Whitespark citation byggnad granskning för att lära dig processen, men du fyller i princip ut ett intag och vänta 2-3 veckor på dem för att skicka en rapport om de nya citeringsadresserna och en universell inloggning.

Gratis citat kan orsaka skräppostmeddelanden och ibland skräppostsamtal. De förbättrar rankningarna, men det är en avvägning. Här är ett svar jag fick från Darren Shaw, ägare av Whitespark:

@TheDupMan När du bygger citat kommer du att få försäljningsmeddelanden och samtal. Ingen väg runt det. Listorna är gratis av en anledning.

– Darren Shaw (@DarrenShaw_) 25 augusti 2016

8. Mobil lyhördhet

Det bästa sättet att kontrollera för mobilfel är att konfigurera Google Search Console och använda mobil användbarhet sektion. Detta kontrollerar för ALLA fel på din WordPress-webbplats (istället för bara en sida) vilket bara är vad Googles mobiltestverktyg gör. Även om du använder en lyhörd WordPress-tema du kan fortfarande ha mobilfel! Så det är definitivt en bra idé att kolla.

google-mobil-användbarhet-errors

9. Mobil hastighetsoptimering

De flesta företag som gör lokal SEO har en god mängd mobilbesökare (du kan kolla in Google Analytics under målgruppen -> Mobil -> Översikt). Om du inte har läst min W3 Total Cache-tutorial som visar hur du konfigurerar prestandaflikarna, Cloudflare och MaxCDN, skulle jag börja med det. Då kan du optimera bilder och göra andra optimeringar från min WordPress-hastighetsguide. Detta hjälper dig att fixa objekt i din GTmetrix rapport (det hastighetstestverktyg som jag rekommenderar att du använder) och förbättrar sidbelastningstider för både stationär och mobil.

För att få din WordPress-webbplats att ladda snabbare specifikt på mobil kan du använda AMP-sidor (accelererade mobilsidor) med hjälp av AMP-plugin och Lim för Yoast SEO & AMP. Du kan läsa Yoasts AMP-handledning men detta kommer i princip att lägga till ett “AMP” -tecken till dina mobila sökresultat …

amp-sidor

värd
jag använder Siteground och ha 200 ms svarstider med 100% GTmetrix-poäng och .4s Pingdom belastningstider. Gör en värdkontroll, kör dina egna tester eller klicka igenom mina sidor för att se hur snabbt de laddas. De rankades som värd nr 1 i 26 opinionsmätningar på Facebook och är världens bättre än EIG (Bluehost, Hostgator), Kör pappa, och dåliga värdar som packar för många människor på samma server. de är rekommenderas av WordPress, do gratis migrationer, och jag använder deras semi-dedikerad plan.

Byt till SiteGround

SiteGround Load Time Migration

Bluehost till SiteGround GTmetrix

HostGator till SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 perfekt poäng på SiteGround

SiteGround Genesis

Hastighet levererad av SiteGround

SiteGround GTmetrix-rapport

Minskade belastningstider med SiteGround

Nya svarstider för SiteGround

HostGator till SiteGround-migrering

SiteGround-svarstider på Joomla

Bytta till SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

Minskade belastningstider för SiteGround

SiteGround Speedy Hosting

Nya Pingdom-resultat på SiteGround

Ny SiteGround-responstid

SiteGround-svarstidsförbättring

2019 värdeförfrågan

2017-Wordpress-värd-FB-Poll

Rekommendationer för Elementor Hosting

Juli 2019 värdrekommendation

Wordpress-Host-Poll-Aug-2018

Delad hosting-Poll-2017

2019-värd-Poll

Go-To-Hosting-Company

Wordpress-värd-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Poll

Bäst-Wordpress-värd-Provider-Poll

Bäst Webbhotell-2019-Poll

WP Friendly Hosting Poll

2016-Wordpress-värd-FB-Poll

Favorithotell för Elementor

Rekommendationer för värd för 2018

Managed-Wordpress-värd-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Värd-Poll-For-hastighet

Wordpress-värd-Poll-juni-1

Siteground-rekommendation

2014 förvaltade-Wordpress-värd-FB-Poll

Bäst Webbhotell-Provider-Poll

Värd-Poll-Feb-2019

Hosting-Rekommendationer-Poll

Bluehost vs SiteGround

Utvärdering av WordPress webbhotell

10. Recensioner

Du har hört det tidigare så jag kommer inte att säga det uppenbara. Men du borde veta det Google My Business är vanligtvis det bästa stället att få recensioner eftersom dessa visas direkt i sökresultaten, och du behöver cirka 5 av dem för att recensionstjärnorna ska börja dyka upp …

Google recensioner för SEO

Undvika Yelp-granskningsfiltret – Yelp recensioner kan få filtrerades även om de är legitima. Du kan undvika detta genom att göra en Google-sökning på “företagsnamn Yelp” och skicka dem den länken. Om du skickar dem den direkta länken till din Yelp-profil, kommer Yelp att veta och kan filtrera den. Helst skulle du fråga befintliga Yelp-företagare eftersom de är mer benägna att få sin recension publicerad (en annan faktor är om deras profil är fylld och Facebook är ansluten). Du bör väna dina granskare också.

11. Lokal länkbyggnad

Du vet att länkar är oerhört viktiga för dina rankningar, och det behöver inte vara en smärta i röven. Men ja, du måste kontakta människor för att få dessa länkar. Här är några tips …

 • Be partner att länka till dig
 • Be sponsorer att länka till dig
 • Be leverantörer att länka till dig
 • Bli publicerad av lokala tidningar
 • Bli inkluderad i listartiklar (t.ex. bästa pizza i Chicago)
 • Se till att dessa artiklar innehåller en länk till din webbplats
 • Hitta företagskataloger och organisationer som marknadsför gröna företag
 • Förvandla dina affärsrelationer till länkar, det är vad det handlar om

12. Inriktning på flera platser

Skapa flera platssidor på din webbplats – Ibland bör du skapa en sida per stad (om bara ett sökord söker i den staden), eller flera sidor per stad (om flera sökord söks). Det beror på hur många sökord människor söker och om du behöver innehåll om olika tjänster (miami tandläkare kontra miami tandimplantat är en separat sida).

Lägg till platsspecifikt innehåll till dessa sidor – din Chicago-sida kan ha bilder på ditt Chicago-kontor. Eller vittnesbörd från dina Chicago-kunder. Eller en Google Map som visar din plats i Chicago. Undvik att skapa “sök och ersätt” sidor (identiska sidor, bara du ändrar bara stadens namn) eftersom det här är duplikatinnehåll och kommer inte att rankas.

Om du vill kolla in ett bra exempel på lokaliserade målsidor, kolla in Seda Dental.

lokala landning-sidor-flera-platser

Skapa citat för varje plats – Varje plats bör ha sin egen Google My Business-sida, Yelp, Facebook och andra citeringsprofiler som du kan använda Moz Local och Whitespark för att skapa (se steg 4, 5 och 6). Whitesparks citatbyggnadstjänst kommer att spara mycket tid. Om du gör detta själv, listar den specifika platssidan (website.com/locations/chicago) när du anger din webbplats. Foton och affärsinformation bör vara unik för den platsen.

13. Mät sökordsrankning

Google Search Consoles sökanalys – se nyckelord (frågor) du rankar efter. Detta mäter ENDAST Googles organiska rangordningar, inte Google Maps eller andra sökmotorer. Så om Google Maps visas när du söker i dina nyckelord, måste du mäta dessa också (se nedan). Du kan fortfarande få mycket användbar information i Search Analytics med hjälp av filter: klickfrekvenser, visningar, toppsidor, använda enheter, länder och jämföra dina rangordningar med de senaste 28 föregående dagarna.

google-sökning-console-search-analytics-frågor

Whitespark Local Rank Tracker – spåra rankningar i Google Maps, Bing-paket, Google organiska, Bing organiska, etc. Sortera efter stadnamn på flera platser. Användarvänlig design och börjar på $ 20 / månad för att mäta upp till 100 lokala nyckelord. Enklaste sättet att mäta lokala nyckelord.

whitespark-lokal-rank-tracker

14. Bonustips

Google Search Console – Jag nämnde detta ett par gånger i denna WordPress lokala SEO-guide, men du borde verkligen dra nytta av det här verktyget. Min video och Handledning för Google Search Console visar hur du ställer in den, skickar in din Yoast XML-webbplatskarta till Google, fixar genomsökningsfel (trasiga webbadresser) och en hel del andra webbplatsoptimeringar. Du kan använda den för att testa AMP-sidor, rika utdrag och hitta indexerings-, mobil- och säkerhetsproblem. När du är signerad måste du vänta ungefär en vecka för att data ska kunna fyllas. Men definitivt se igen och dra nytta av dess funktioner.

Mobil Click-to-Call-knapp – om du driver en webbplats där många ringer dig (t.ex. ett pizzaföretag) och lägger till en mobil klick-för-ring-plugin kan förbättra omvandlingar men är också en rankningsfaktor om du tittar på ”Beteende / mobilsignaler” i Googles lokala rankingfaktorer.

säkerhet – kör din webbplats igenom Sucuri säkerhetscheckare och den säkerhetsavsnitt i Google Search Console för att se till att du inte har några fel. Hur som helst de bästa två sakerna du kan göra är att ändra det generiska användarnamnet “Admin” i din WordPress-inloggning, installera sedan WordFence.

Sucuri Security Scan

Sociala media – bara se till att du är aktiv på sociala medier, det är 2,8% av den lokala SEO.

Dags att komma på jobbet

Förhoppningsvis ger denna WordPress lokala SEO-guide dig några idéer! Kom ihåg att det inte handlar om att optimera din WordPress-webbplats – det finns många faktorer utanför sidan som är lika viktiga som Google My Business, citat och recensioner. Börja drabbas av något av detta och inom ett par månader går förhoppningsvis dina organiska sökningar upp (låt mig veta i kommentarerna)!

SEO Google Analytics

Behövs hjälp? Hör av dig. Vill du anställa någon som faktiskt vet vad de gör? Kolla in min WordPress SEO-konsulttjänster. Jag älskar när folk läser mina självstudier, så om du har en fråga om WordPress och lokal SEO är jag glad att klargöra dina frågor.

Vanliga frågor

&# X2705; Vad är Googles lokala faktorer för sökrangering?

Moz rapporterar Googles lokala sökresultatfaktorer vartannat år. De betonar geoinriktade sidor, kataloger (citat), länkar och recensioner.

&# X2705; Hur optimerar du webbplatser för lokal SEO?

Undersök lokala nyckelord med hjälp av verktyg som Google Autocomplete, skapa geoinriktat innehåll runt dessa nyckelord, få din mobilsajt att ladda snabbt, få relevanta länkar och visa NAP på lokala sidor.

&# X2705; Vad är NAP och varför är det viktigt?

NAP står för företagsnamn, adress och telefonnummer. Detta bör vara konsekvent på hela din webbplats och citat. Google använder NAP-konsistens som en rankingfaktor.

&# X2705; Var ska jag bygga fler kataloger (citat)?

Moz Local analyserar 15 toppcitationstecken och visar vilka som är ofullständiga, inkonsekventa eller duplicerade. Whitespark har också listor över toppciteringar för olika branscher och platser. Google My Busienss, Yelp och Facebook är några av de viktigaste, men du bör bygga mer med Moz Local eller Whitespark.

&# X2705; Hur optimerar jag min GMB-sida?

Fyll i allt inklusive NAP, kategorier, beskrivningar, foton, kategorier, attribut, timmar, meny, tjänster osv. Verifiera din sida och svara på kundfrågor + svara på recensioner. Få en anpassad URL och publicera uppdateringar på din GMB-sida.

Se även:
Hur jag optimerade min WordPress-webbplats för att ladda in .2s (100% GTmetrix / Pingdom-poäng)

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector