WordPress SEO för fotografer: Hur du optimerar dina bilder, citat och WordPress webbplats för högre Google Map-rankningar

WordPress SEO för fotografer


Om du är en fotograf, har du en WordPress-webbplats och vill använda lokal SEO För att ranka högre i Google Maps + lokaliserade resultat för fotograferingsrelaterade sökord, är denna självstudie för dig.

Jag ska visa dig hur du använder Googles lokala faktorer för sökrankning för att förbättra rankningen genom att optimera din Google My Business-sida, citat, foton och hur du använder Yoasts SEO-plugin för innehållsoptimering. Oavsett vilken typ av fotografering du gör, är det faktiskt enkelt att göra WordPress SEO för fotografer (lokal SEO är vanligtvis mycket enklare än nationell SEO). Det kan ta 3-6 veckor att se resultat (Google tar tid att uppdatera) men du kan använda Google Search Consoles sökanalys för att spåra dina ranking, klick och total trafik från SEO.

SEO för fotografer

Låt oss hoppa in i det …

Förstå Googles lokala SEO-rankingsfaktorer

Oavsett vilken bransch du är i, om du gör lokal SEO är det dessa faktorer som är associerade med Google. De är tagna från Moz som gör en undersökning av Googles rankingfaktorer vartannat år. Detta säger oss vilka grundläggande rankingfaktorer vi bör fokusera på.

Lokal-Search-ranking-Factors

Dessa är från 2015: s lokala faktorer för sökrankning, men de flesta av dem har inte förändrats …

Top-20-lokal-Search-ranking-Factors

Jag går igenom dessa i min tutorial (släpp mig en kommentar om du behöver förtydligande om någonting), men här är en översättning med mer praktiska tips:

 • Slutför din Google My Business-sida (komplettera och verifiera din profil)
 • Registrera dig för generiska citat (Yelp), lokala (COC) och fotografikataloger
 • Få recensioner på din Google My Business-sida, Yelp, andra
 • Använd ett mobilt responsivt och SEO-vänligt WordPress-fotograferingstema
 • Använd ditt primära nyckelord på din hemsida (med Yoasts SEO Plugin)
 • Få länkar från kunder, kataloger, lokala webbplatser, relevanta fotograferingswebbplatser
 • Fyll i dina sociala medieprofiler, få följare, skicka uppdateringar

Fyll i din Google My Business-sida

Detta är det enklaste sättet att förbättra din Google Maps-ranking. I själva verket måste du ha en Google My Business-sida att till och med dyka upp i Google Maps. Gör din profil 100% komplett.

Lägg till din webbplats, timmar och lista “fotografer” som kategori. Om du är en bröllopsfotograf listar du den som din primära kategori listar sedan “fotograf” som den sekundära kategorin. Skriv nu en grundlig introduktion, verifiera din sida och slutför din profil. Om du redan har en Google My Business-sida skapar du inte en duplikatlista.

Google My Business-sida

Förbättra kataloglistor med Moz Local

Moz Local Dashboard

Kör din webbplats och postnummer igenom Moz Local för att få en rapport om dina kataloger. Du får poäng och rekommendationer för att förbättra några av de viktigaste katalogerna …

Moz Local

Klicka på de olika flikarna, visa de röda aviseringarna för att se vilka objekt som behöver fixas och använd sedan länkarna “uppdateringslista” för att förbättra katalogerna. Lägg märke till hur konsekvent information (företagsnamn, adress, telefon, kategorier) och att inte ha duplikat är viktigt. Om du inte vill göra det kan du göra det betala Moz $ 84 / år. Men det handlar vanligtvis om att lägga till foton och se till att din profil är konsekvent och 100% fullständig.

Moz lokala ofullständiga listor

Bygg fler kataloger med Whitespark

Nu när du har ner dina kärnkataloger, låt oss bygga mer. Detta kommer att förbättra dina rankningar ytterligare så vänligen tror inte att det är slöseri med tiden – det är det verkligen inte. Detta är den typen av extra steg som hjälper dig att överstiga konkurrenterna. Lägg märke till “citeringsvolym” är en direkt rankningsfaktor i det lokala SEO-cirkeldiagrammet (gult avsnitt) – desto mer desto mer.

Toppkataloger online

Gör det självanvänd Whitesparks lista över de 50 bästa katalogerna
Hyr Whitesparkbetala Whitespark engångsavgift på $ 4-5 per katalog (värt det)

Be kunderna om recensioner

Online recensioner på Google My Business

Google My Business och Yelp är viktigast. Helt enkelt uppföljning med kunderna efter arbetet och be om en recension (lämna dem instruktioner med en länk till din Google My Business och Yelp-sida). Gör detta till en prioritet eftersom recensioner är bra för både varumärke och SEO. Ibland filtreras legitima Yelp-recensioner, så läs det här inlägget att lära sig att undvika det.

Använd ett SEO-vänligt fototema

Låt oss prata om att optimera din webbplats – som börjar med ditt WordPress-tema. Du vill ha ett tema som är SEO-vänligt, lyhört, säkert och laddas snabbt. Samtidigt bör ditt tema byggas av en tillförlitlig utvecklare så att det inte kommer att skada dig längs vägen.

Djazz WordPress Photographer Theme

Min lista med fototema är ett bra ställe att börja. De har alla de SEO-vänliga funktionerna ovan och de är alla inbyggda i Genesis Framework som rekommenderas av Yoast, Googles Matt Cutts och grundaren av WordPress – Matt Mullenweg. Om du inte vet vad Genesis är kan du läsa om det på StudioPress webbplats. Men det är det bästa sättet att bygga en WordPress-fotograferingswebbplats som är SEO-vänlig.

Lär dig dina nyckelord

Om du inte har lärt dig dina fotograferingsrelaterade sökord, så gör du det …

Fotografi SEO-nyckelord

Gå bara till google.com och skriv in dina sökord med detta format. Google Autocomplete kommer att fylla i tomma med de vanligaste fraser som människor söker, med högre fraser med fler sökningar än de lägre. Se bara till att det sista tecknet du skriver är ett understreck “_” så att Google fyller i tomt. Du kan också prova andra kombinationer.

Kom ihåg att ditt 1 primära nyckelord (t.ex. Chicago Wedding Photographer) ska riktas in på hemsidan. Om du har flera sökord (baby, barnbarn, moderskap osv.) Måste du skapa en ny sida för var och en av dem för bättre sökordsinriktning.

Detta leder mig till nästa steg …

Rikta nyckelord med Yoasts WordPress SEO-plugin

Yoast WordPress SEOf-plugin

Du kommer att använda Yoasts WordPress SEO-plugin för att rikta in sökord (er) på din webbplats. Det är här många fotografer blir överväldigade. Gör det inte, för jag gjorde det väldigt enkelt.

Steg 1 – Konfigurera Yoast-inställningarna
När du har installerat Yoast, gå vidare och ladda ner den här zip-filen nedan som innehåller Yoast-inställningarna jag använder. Ladda upp det till din WordPress-webbplats med SEO-fliken på vänster sida av din instrumentbräda. Du går till Verktyg -> Import och export -> Importera. Ladda upp zip-filen.

NEDLADDA MINA YOAST-INSTÄLLNINGAR (ZIP-FIL)

Du måste navigera genom Yoast-inställningarna och ändra några saker …

 • Allmänt -> Företagsinfo (fyll i denna med din information och ladda upp en standardlogotyp som ska vara minst 200 x 200 pixlar)
 • Allmänt -> Webmasterverktyg (se video nedan)
 • Sociala inställningar -> fyll i detta med dina egna sociala medielänkar
 • Avancerad -> Brödsmulor -> använd ditt eget företagsnamn

Steg 2 – Mål sökord (er) på din webbplats
Som jag nämnde tidigare vill du rikta ditt första primära nyckelord på din hemsida. För att göra detta, gå till Yoasts SEO-flik till vänster på din instrumentbräda -> titlar & Metas -> Hemsida. Du bör kunna fylla i din SEO-titel och metabeskrivning här (det här är texten som visas i Googles sökresultat) eller klicka på länken för att se sidan där du kan redigera den.

Inriktning av nyckelord med Yoast

Använd samma format på fotot. Skriv en unik metabeskrivning som sammanfattar vad du erbjuder medan du inkluderar ditt sökord på ett sätt som låter naturligt. Det här är mycket viktigt eftersom det är främst i din SEO. Se också till att du inte överskrider teckengränsen på 156.

Det här kan vara allt du behöver göra. Du kan inte inkludera nyckelordet i URL: en (det gäller någon webbplats hemsida) så det är OK. De flesta fotografer föredrar att inte ha någon text på hemsidan (på fotot är artikelrubriken och innehållet rött med ”nej”). Jag förstår att de flesta fotografer föredrar låta bilderna prata, men det kommer att gynna din SEO om du inkluderar text på din hemsida. Annars har Google bara dina foton att gå.

Jag föreslår att du lägger till “Chicago Wedding Photographer” (eller vad ditt primära nyckelord är) som din titel. Ta sedan med ett kort stycke av vad du vill berätta för din publik, samtidigt som du innehåller nyckelordet här. Med alla olika typografier och layouter bör du kunna göra det här snyggt. Här är ett bra exempel på en webbplats som använder text i designen.

Hur man inriktar sig på flera sökord
Om du har flera nyckelord (baby, barnbarn, moderskap osv.) Rikta dig in mot huvudnyckelordet (t.ex. Chicago Photographer) på din hemsida. Skapa nu en ny sida för varje typ av fotografering. Detta ger dig en bättre chans att ranka högt för de specifika typerna av fotografering eftersom sökare kommer att hitta den sidan på Google – inte din hemsida. Se till att varje sida innehåller unikt innehåll eftersom duplikatinnehåll är ett SEO-nej-nr.

För att optimera dessa sidor för deras sökord, använd samma strategier som beskrivs ovan och ställ bara in “Chicago Baby Photographer” (eller vilken typ av fotografering det är) som ditt fokusord. Optimera sedan den sidan med Yoasts SEO-plugin. Om du behöver hjälp med att använda Yoast för att optimera ditt innehåll för grönt ljus, här är en video …

Optimera bilder för nyckelord

Innan du laddar upp en bild till din WordPress-webbplats, se till att den har ett beskrivande filnamn. I stället för att använda “DSC27272” skulle ett bättre filnamn vara “pilträd som blåser i vinden.”

Pilträd som blåser i vinden

Optimera bilder för att ladda snabbare

En vanlig problem med fotograferingswebbplatser är att bilderna är så stora att de tar evigt att ladda. Eftersom webbplatshastighet är en rankingfaktor hos Google, du vill inte ha det här.

Lyckligtvis finns det några sätt att förhindra detta …

Servera skalade bilder
Om en utvald bild kräver 150 x 150 dimensioner men du använder en bild som är 300 x 300, du använder inte rätt bilddimensioner. Detta kommer att orsaka långsammare tider med 200%. För att lösa detta, lära dig rätt dimensioner för dina presenterade bilder (eller till och med bilder i skjutreglaget) och ändra storlek på dem i mediesektionen med rätt dimensioner.

Ett annat exempel på att inte servera skalade bilder är när du dra för att ändra storlek en bild i den visuella redigeraren. Detta ändrar storlek på visad bild men inte själva bildfil (det här betyder “tjäna skalade bilder”). Det rätta sättet att ändra storlek på bilder är i mediebiblioteket:

Servera skalade bilder

Optimera bilder
installera WP Smush.it-plugin och gå till Media -> Bulk Smush.it -> Kör alla mina bilder genom WP Smush.it just nu (skärmdump nedan). Det är allt! Du kan automatiskt smörja bilder när du har laddat upp under Inställningar -> Media. Jag gillar också att springa EWWW Image Optimizer vilket kan fånga bilder som saknas av WP Smush.it.

Om du inte vill orka med bilder eller bara vill ha fler tips för att få din webbplats att ladda snabbare, se min WordPress hastighetsoptimeringsguide. Det finns massor av bra tips där.

Använd ditt företags namn, adress och telefonnummer # i din sidfot

Jag vet, jag älskar enkla tips också … och den här blir inte lättare. Detta hjälper till med hela konsistensen av informationssaker som Google letar efter. I WordPress hittar du detta vanligtvis under Temaalternativ (leta efter copyrightområdet) eller i redigeraren -> sidfot.

Så här listar jag mina:
Online Media Masters | 1324 West Byron Street, Chicago IL 60613 | 847-271-2422

Få länkar till din webbplats

Ser bra ut hittills! Du har dina kataloger på plats, din webbplats optimerad för dina sökord och du har gjort några andra optimeringar för att förbättra din SEO-fotografering. Men låt oss inte glömma länkar till din webbplats eftersom de är viktiga! När folk länkar till dig är det en stark signal som säger till Google att din webbplats är viktig och att ranka den högre.

Så hur får du länkar?

 • Be kunder att länka till dig
 • Be partner att länka till dig (t.ex. att du är någons favoritfotograf)
 • Lokala kataloger som de från Moz Local och Whitespark
 • Handelskammare
 • BBB
 • Bli publicerad i artiklar (t.ex. i Huffington Post)
 • Skapa användbart innehåll på din blogg (videor är bra för detta)
 • Se till att du har en fin webbdesign
 • Dela ditt fotografi på sociala medier
 • Dela din fotografering via en e-postlista
 • Lägg till knappar för delning av sociala medier på din webbplats
 • Annan publicitet / marknadsföring för att få din webbplats “där ute”

Sparka dina sociala medier i redskap

Känner du till den fantastiska bilden du tog den andra veckan? Postade du det på ditt Facebook-, Twitter-, Google- och Instagram-konto? Du borde! Spendera lite tid på att skapa fina sociala medieprofiler och täcka bilder. Lägg till dina bilder, skriv en introduktion osv. Fortsätt nu uppdatera dessa profiler med nya foton. Då är du gyllene.

Pågående SEO-underhåll

Det huvudsakliga “underhållet” handlar om att be fler kunder lämna recensioner på din Google My Business och Yelp-sida. Det kan också innebära att skapa fler kataloger, lägga till användbart innehåll till din blogg och posta på sociala medier. Men när du har konfigurerat alla WordPress SEO-verktyg och tweaks, lokal SEO borde vara ganska lågt underhåll.

Jag hoppas att du tyckte att det var bra! Om du gjorde det, vänligen dela :) eller om du har en fråga om ditt fotograferings WordPress SEO, släpp mig en rad i kommentarerna. Glad att hjälpa dig.

Skål,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map