WordPress SEO voor fotografen: hoe u uw afbeeldingen, citaten en WordPress-website kunt optimaliseren voor hogere Google Map Rankings

03.06.2020
Lokale SEO 'WordPress SEO voor fotografen: hoe u uw afbeeldingen, citaten en WordPress-website kunt optimaliseren voor hogere Google Map Rankings
0 12 мин.

WordPress SEO voor fotografen


Als je een fotograaf bent, heb je een WordPress-site en wil je deze gebruiken lokale SEO om hoger te scoren in Google Maps + gelokaliseerde resultaten voor fotografie-gerelateerde zoekwoorden, is deze tutorial iets voor jou.

Ik zal je laten zien hoe je moet gebruiken Google’s rankingfactoren voor lokale zoekresultaten om uw positie te verbeteren door uw Google Mijn Bedrijf-pagina, citaten, foto’s en hoe u de SEO-plug-in van Yoast kunt gebruiken voor inhoudoptimalisatie te optimaliseren. Het maakt niet uit wat voor soort fotografie je doet, het is eigenlijk gemakkelijk om WordPress SEO voor fotografen te doen (lokale SEO is meestal veel gemakkelijker dan nationale SEO). Het kan 3-6 weken duren om resultaten te zien (Google heeft tijd nodig om te updaten), maar u kunt het gebruiken De zoekanalyse van Google Search Console om uw ranking, klikken en algehele verkeer van SEO bij te houden.

SEO voor fotografen

Laten we er nu in springen …

Inzicht in de lokale SEO-rankingfactoren van Google

Het maakt niet uit in welke branche u zich bevindt, als u lokale SEO doet, zijn dit de rangschikkingsfactoren die aan Google zijn gekoppeld. Ze zijn weggehaald Moz die elke twee jaar een onderzoek doet naar de rankingfactoren van Google. Dit vertelt ons op welke kernfactoren we ons moeten concentreren.

Local-Search-Ranking-Factoren

Dit zijn de factoren van de lokale zoekrangschikking van 2015, maar de meeste zijn niet veranderd …

Top-20-Local-Search-Ranking-Factoren

Ik bespreek deze in mijn zelfstudie (stuur me een opmerking als je iets nodig hebt), maar hier is een vertaling met meer praktische tips:

 • Voltooi uw Google Mijn Bedrijf-pagina (vul uw profiel in en verifieer het)
 • Meld u aan voor generieke citaties (Yelp), lokale (COC) en fotomappen
 • Ontvang recensies op uw Google Mijn Bedrijf-pagina, Yelp, anderen
 • Gebruik een mobiel responsief en SEO-vriendelijk WordPress-fotografiethema
 • Gebruik uw primaire zoekwoord op uw startpagina (met Yoast’s SEO-plug-in)
 • Krijg links van klanten, directories, lokale websites, relevante fotografiewebsites
 • Voltooi je social media profielen, ontvang volgers, plaats updates

Voltooi uw Google Mijn Bedrijf-pagina

Dit is de gemakkelijkste manier om uw Google Maps-ranglijst te verbeteren. In feite MOET je een Google Mijn Bedrijf-pagina om zelfs te verschijnen in Google Maps. Maak je profiel 100% compleet.

Voeg uw website, openingstijden en lijst “fotografen” toe als categorie. Als u een huwelijksfotograaf bent, vermeld dit dan als uw primaire categorie en vermeld ‘fotograaf’ als de secundaire categorie. Schrijf nu een grondige introductie, verifieer uw pagina en voltooi uw profiel. Als u al een Google Mijn Bedrijf-pagina heeft, maak dan geen dubbele vermelding.

Google Mijn Bedrijf-pagina

Directoryvermeldingen verbeteren met Moz Local

Moz Local Dashboard

Voer uw website en postcode door Moz Local om een ​​rapport over uw mappen te krijgen. U krijgt een score en aanbevelingen om enkele van de belangrijkste mappen te verbeteren …

Moz Local

Klik op de verschillende tabbladen, bekijk de rode meldingen om te zien welke items moeten worden gerepareerd en gebruik vervolgens de links voor het bijwerken van lijsten om die mappen te verbeteren. Merk op hoe consistentie van informatie (bedrijfsnaam, adres, telefoon, categorieën) en geen duplicaten belangrijk zijn. Als je dit niet wilt, dan kan dat betaal Moz $ 84 / jaar. Het is echter meestal een kwestie van foto’s toevoegen en ervoor zorgen dat je profiel consistent en 100% compleet is.

Moz Local Incomplete Listings

Bouw meer directories met Whitespark

Nu je je belangrijkste mappen hebt verwijderd, gaan we er meer bouwen. Dit zal je ranglijst verder verbeteren, dus denk alsjeblieft niet dat dit tijdverspilling is – dat is het zeker niet. Dit zijn het soort extra stappen dat u zal helpen uw concurrenten te overtreffen. Merk op dat “citatievolume” een directe rankingfactor is in het lokale SEO-cirkeldiagram (gele sectie) – dus hoe meer hoe beter.

Top online directories

Doe het zelfgebruik Whitespark’s lijst van top 50 directories
Huur Whitesparkbetaal Whitespark een eenmalige vergoeding van $ 4-5 per directory (de moeite waard)

Vraag klanten om beoordelingen

Online beoordelingen op Google Mijn Bedrijf

Google My Business en Yelp zijn het belangrijkst. Follow-up met klanten na het werk en vraag om een beoordeling (laat instructies achter met een link naar uw Google Mijn Bedrijf en Yelp-pagina). Maak dit een prioriteit, aangezien beoordelingen goed zijn voor zowel branding als SEO. Soms worden legitieme Yelp-recensies uitgefilterd, dus lees dit bericht om te leren hoe u dit kunt vermijden.

Gebruik een SEO-vriendelijk fotografiethema

Laten we het hebben over het optimaliseren van uw website, die begint met uw WordPress-thema. U wilt een thema dat SEO-vriendelijk, responsief, veilig en snel laadt. Tegelijkertijd moet uw thema worden gebouwd door een betrouwbare ontwikkelaar, zodat het u onderweg niet zal storen.

Djazz WordPress fotograafthema

Mijn lijst met fotografiethema’s is een goed begin. Ze hebben allemaal de SEO-vriendelijke functies die hierboven zijn vermeld en ze zijn allemaal ingebouwd in de Genesis Framework die wordt aanbevolen door Yoast, Matt Cutts van Google en de oprichter van WordPress – Matt Mullenweg. Als je niet weet wat Genesis is, kun je erover lezen op Website van StudioPress. Maar het is de beste manier om een ​​WordPress-fotografiewebsite te bouwen die SEO-vriendelijk is.

Leer uw zoekwoorden

Als u uw fotografiegerelateerde zoekwoorden niet heeft geleerd, kunt u dat als volgt doen …

SEO-zoekwoorden voor fotografie

Ga gewoon naar google.com en typ uw zoekwoorden in dit formaat. Google Autocomplete vult de blanco in met de meest voorkomende woordgroepen die mensen zoeken, waarbij hogere woordgroepen meer zoekopdrachten hebben dan de lagere woordgroepen. Zorg ervoor dat het laatste teken dat u typt een onderstrepingsteken ‘_’ is, dus Google vult de spatie in. Je kunt ook andere combinaties proberen.

Houd er rekening mee dat uw primaire zoekwoord (bijv. Chicago Wedding Photographer) op de startpagina moet worden getarget. Als u meerdere zoekwoorden heeft (baby, oppas, moederschap, enz.), Moet u voor elk daarvan een nieuwe pagina maken voor betere zoekwoordtargeting.

Dit brengt me bij de volgende stap …

Target zoekwoorden met behulp van Yoast’s WordPress SEO-plug-in

Yoast WordPress SEOf-plug-in

Je zult gebruiken Yoast’s WordPress SEO Plugin om zoekwoord (en) op uw website te targeten. Dit is waar veel fotografen overweldigd raken. Maar niet, want ik heb dit heel gemakkelijk gemaakt.

Stap 1 – Configureer de Yoast-instellingen
Zodra je Yoast hebt geïnstalleerd, ga je gang en download je dit zip-bestand hieronder met de Yoast-instellingen die ik gebruik. Upload dit naar uw WordPress-site met behulp van het SEO-tabblad aan de linkerkant van uw dashboard. Je gaat naar Tools -> Importeren en exporteren -> Importeren. Upload het zip-bestand.

DOWNLOAD MIJN JAARSTE INSTELLINGEN (ZIP-BESTAND)

U moet door de Yoast-instellingen navigeren en een paar dingen wijzigen …

 • Algemeen -> Bedrijfsinfo (vul dit in met uw gegevens en upload een standaardlogo van minimaal 200 x 200 pixels)
 • Algemeen -> Webmasterhulpprogramma’s (zie onderstaande video)
 • Sociale instellingen -> vul dit in met je eigen social media links
 • Geavanceerd -> Paneermeel -> gebruik uw eigen bedrijfsnaam

Stap 2 – Target trefwoord (en) op uw website
Zoals ik eerder al zei, wilt u uw 1 primaire zoekwoord op uw startpagina targeten. Ga hiervoor naar het SEO-tabblad van Yoast aan de linkerkant van uw dashboard -> Titels & Metas -> Startpagina. U zou hier uw SEO-titel en metabeschrijving moeten kunnen invullen (dit is de tekst die in de zoekresultaten van Google verschijnt), of op de link klikken om de pagina te bekijken waar u deze kunt bewerken.

Zoekwoorden targeten met Yoast

Gebruik hetzelfde formaat op de foto. Schrijf een unieke metabeschrijving die samenvat wat u aanbiedt en uw zoekwoord op een natuurlijke manier opneemt. Dit is erg belangrijk omdat het de voorhoede is van uw SEO. Zorg er ook voor dat je de tekenlimiet van 156 niet overschrijdt.

Dit is misschien alles wat u hoeft te doen. Je kunt het zoekwoord niet opnemen in de URL (dit is van toepassing op de startpagina van een website), dus dat is goed. De meeste fotografen geven er de voorkeur aan geen tekst op de startpagina te hebben (op de foto is de kop van het artikel en de inhoud rood met “nee”). Ik begrijp dat de meeste fotografen liever de foto’s laten spreken, maar het zal uw SEO ten goede komen als u tekst op uw startpagina opneemt. Anders heeft Google alleen je foto’s bij de hand.

Ik stel voor om ‘Chicago Wedding Photographer’ (of wat je primaire zoekwoord ook is) als titel toe te voegen. Voeg vervolgens een korte alinea toe van wat u uw doelgroep wilt vertellen, terwijl u hier ook het trefwoord opneemt. Met alle verschillende typografie en lay-outs zou je dit er leuk uit moeten kunnen laten zien. Dit is een goed voorbeeld van een website die tekst gebruikt in het ontwerp.

Meerdere trefwoorden targeten
Als u meerdere trefwoorden heeft (baby, oppas, moederschap, enz.), Target dan het hoofdzoekwoord (bijv. Chicago Photographer) op uw startpagina. Maak nu een nieuwe pagina voor elk ander type fotografie. Dit geeft u een betere kans om hoog te scoren voor die specifieke soorten fotografie, omdat zoekers DIE pagina vinden in Google – niet uw startpagina. Zorg ervoor dat elke pagina unieke inhoud bevat, aangezien dubbele inhoud een SEO-nee is.

Om die pagina’s te optimaliseren voor hun zoekwoorden, gebruikt u dezelfde strategieën die hierboven zijn beschreven en stelt u alleen ‘Chicago Baby Photographer’ (of wat voor soort fotografie het ook is) in als uw focuszoekwoord. Optimaliseer die pagina vervolgens met de SEO-plug-in van Yoast. Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van Yoast om je inhoud te optimaliseren voor groene lichten, dan is hier een video …

Optimaliseer afbeeldingen voor zoekwoorden

Voordat u een afbeelding naar uw WordPress-site uploadt, moet u ervoor zorgen dat deze een beschrijvende bestandsnaam heeft. In plaats van “DSC27272” te gebruiken, zou een betere bestandsnaam “wilgen die in de wind waaien” zijn.

Wilgen die in de wind blazen

Optimaliseer afbeeldingen om sneller te laden

Een veelvoorkomend probleem bij fotografiewebsites is dat de afbeeldingen zo groot zijn dat het een eeuwigheid duurt om ze te laden. Sinds website snelheid is een rankingfactor in Google, je wilt dit niet.

Gelukkig zijn er een paar manieren om dit te voorkomen …

Serveer geschaalde afbeeldingen
Als een aanbevolen afbeelding vraagt ​​om afmetingen van 150 x 150 maar u gebruikt een afbeelding van 300 x 300, u gebruikt niet de juiste afmetingen van de afbeelding. Dit zal 200% langzamere tijden veroorzaken. Om dit op te lossen, leert u de juiste afmetingen van uw aanbevolen afbeeldingen (of zelfs afbeeldingen in uw schuifregelaar) en verkleint u ze in de mediasectie met de juiste afmetingen.

Een ander voorbeeld van het niet weergeven van geschaalde afbeeldingen is wanneer u sleep om het formaat te wijzigen een afbeelding in de visuele editor. Dit verkleint de weergegeven afbeelding maar niet de werkelijke beeldbestand (dit is wat “geschaalde afbeeldingen weergeven” betekent). De juiste manier om afbeeldingen van formaat te veranderen is in de mediabibliotheek:

Serveer geschaalde afbeeldingen

Optimaliseer afbeeldingen
Installeer de WP Smush.it-plug-in en ga naar Media -> Bulk Smush.it -> Voer al mijn afbeeldingen nu uit via WP Smush.it (screenshot hieronder). Dat is het! U kunt afbeeldingen automatisch smushen zodra ze zijn geüpload onder Instellingen -> Media. Ik hou ook van hardlopen EWWW Image Optimizer die afbeeldingen kan vangen die zijn gemist door WP Smush.it.

Als je niet met afbeeldingen wilt rommelen of als je gewoon meer tips wilt om je site sneller te laten laden, zie mijn Gids voor optimalisatie van WordPress-snelheid. Er zijn daar heel veel goede tips.

Gebruik uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer in uw voettekst

Ik weet het, ik hou ook van gemakkelijke tips … en deze wordt niet eenvoudiger. Dit helpt bij de hele consistentie van informatie waar Google naar op zoek is. In WordPress vind je dit meestal onder Thema-opties (zoek naar het copyright-gebied) of in de Editor -> Voettekst.

Hier is hoe ik de mijne opsom:
Online Media Masters | 1324 West Byron Street, Chicago IL 60613 | 847-271-2422

Ziet er tot nu toe goed uit! U heeft uw mappen opgesteld, uw website geoptimaliseerd voor uw zoekwoord (en) en u heeft enkele andere optimalisaties doorgevoerd om uw fotografie-SEO te verbeteren. Maar laten we de links naar uw website niet vergeten, omdat ze essentieel zijn! Wanneer mensen naar u linken, is dit een sterk signaal dat Google vertelt dat uw website belangrijk is en deze hoger moet rangschikken.

Dus hoe krijg je links?

 • Klanten vragen om naar u te linken
 • Partners vragen om naar u te linken (bijv. U bent iemands favoriete fotograaf)
 • Lokale mappen zoals die van Moz Local en Whitespark
 • Kamer van Koophandel
 • BBB
 • Wordt gepubliceerd in artikelen (bijv. In de Huffington Post)
 • Maak nuttige inhoud op uw blog (video’s zijn hier goed voor)
 • Zorg voor een mooi website-ontwerp
 • Je fotografie delen op sociale media
 • Je fotografie delen via een e-maillijst
 • Voeg knoppen voor het delen van sociale media toe aan uw website
 • Andere publiciteit / marketing om uw website ‘daarbuiten’ te krijgen

Schop uw sociale media in de versnelling

Ken je die geweldige foto die je vorige week hebt gemaakt? Heb je het op je Facebook-, Twitter-, Google- en Instagram-account geplaatst? Je zou moeten! Besteed wat tijd aan het maken van mooie sociale media-profielen en omslagafbeeldingen. Voeg uw foto’s toe, schrijf een inleiding, enzovoort. Blijf die profielen nu bijwerken met nieuwe foto’s. Dan ben je goudkleurig.

Doorlopend SEO-onderhoud

Het belangrijkste ‘onderhoud’ houdt in dat u meer klanten vraagt ​​om beoordelingen achter te laten op uw Google Mijn Bedrijf en Yelp-pagina. Het kan ook betekenen dat u meer mappen maakt, nuttige inhoud aan uw blog toevoegt en op sociale media plaatst. Maar als je eenmaal klaar bent met alle WordPress SEO-tools en tweaks, lokale SEO zou vrij weinig onderhoud moeten hebben.

Ik hoop dat je dit nuttig vond! Als dat zo is, deel dan 🙂 of als je een vraag hebt over de WordPress SEO van je fotografie, stuur me dan een berichtje in de comments. Ik help je graag verder.

Proost,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector