7 локалних СЕО стратегија за виши рангирање на Гоогле мапама и локализираним резултатима (на основу Гоогле-ових фактора локалног рангирања)

локалне сео-стратегије


Желите да користите локални сео да бисте добили више купаца специфичних за географску локацију?

Показаћу вам како се користи Гоогле-ови локални фактори СЕО рангирања да оптимизирате веб локацију и присутност на мрежи како бисте се више пласирали на Гоогле мапама и на локализованим органским листама (плави резултати под Гоогле мапама). Покрићу Гоогле Ми Бусинесс, критике, директоријуме (који се такође зову и цитати у локалном СЕО-у), креирајући одредишне странице специфичне за локацију и друге локалне СЕО стратегије. Показаћу вам и како да оптимизујете за 1 локацију као и како да оптимизирате за више локација.

Ово су ЦОРЕ фактори потребни за виши ранг у Гоогле мапама и док постоји доста других фактора, већина људи не умањује основе. Препоручујем да одвојите мало времена да их прво спустите, а затим искористите пуну локални сео водич да се оптимизирају за остале факторе попут оптимизације брзине, исправљања грешака у Гоогле Сеарцх Цонсоле-у и додавања АМП Пагес. Тај водич вам показује како све радити и иако је специфичан за ВордПресс, већина ставки је универзална без обзира на то на чему покрећете веб локацију (пошто локални фактори рангирања увек остају исти).

Преглед садржаја

 1. Направите 100% потпуну страницу свог Гоогле Ми Бусинесс-а
 2. Креирајте профиле у другим директоријумима
 3. Питајте купце за коментаре
 4. Пошаљите пословне информације врхунским агрегаторима података
 5. Креирајте странице специфичне за локацију
 6. Кицк иоур Социал Медиа Инто Геар
 7. Добијајте линкове са блогања, купаца, партнера, публицитета

1. Направите 100% потпуну страницу свог Гоогле Ми Бусинесс-а

Затражи своје Страница Гоогле Ми Бусинесс и испуните га да буде 100% завршен. Ако већ немате страницу, направите је, али требало би је да имате 1 по локацији без НО дупликата. Листа свих релевантних категорија, отпремање професионалних фотографија укључујући логотип и учините све што од вас затраже. Не заборавите потврдите своју страницу и подесите прилагођени УРЛ (треба да буде име вашег предузећа). Постоји картица „измени информације“ и „фотографије“ која би требало да буде 100%. Ако то има смисла за ваше предузеће, такође можете добити виртуелна турнеја Гоогле-овог преферираног добављача.

гоогле-ми-бусинесс-профиле

Страница Моја предузећа је оно што се приказује на Гоогле мапама и када људи Гоогле-у називају вашу фирму (на десној страни резултата претраживања). То је срце локалног СЕО-а, па га учините законитим!

Гоогле СЕО Ми Лоцал Лоцал СЕО

Желим да нагласим да ако већ имате страницу Гоогле Ми Бусинесс, НЕ желите да створите дупликат или ће се надметати са вашом главном страницом – и потенцијално кажњавати њено рангирање. Да бисте проверили да ли већ имате страницу Гоогле Ми Бусинесс, водите свој посао Моз Лоцал или претражите своје предузеће на Гоогле Мап Макер. Ако пронађете дупликату страницу, обришите је са пријављивање у Гоогле Ми Бусинесс и изаберите страницу којом желите да управљате. Идите на картицу у горњем лијевом менију и кликните на „Подешавања“, а затим се помичите скроз доље док не видите „обриши страницу“.

2. Креирајте профиле у другим директоријима

Онлине директорији (који се називају и цитати у локалном СЕО) су фактор рангирања # 2, # 5 и # 14 у Гоогле мапама. Свеукупно је око 25% од вашег рангирања. Стварање 100% комплетних профила на веб локацијама директоријума може бити заморно, али је ИЗУЗЕТНО важно за ваше локализоване ранг листе.

То можете и сами да урадите користећи моју листу топ онлине директоријуми или користити Страница ресурса Вхитеспарка који има највише листа цитата по граду, држави и категорији. Алтернативно, можете је дати вањским изворима користећи Вхитеспарк-ова услуга слања цитата што је 4-5 УСД по цитату. Ово користим за СВЕ моје локалне СЕО клијенте и многима сам помогао да се рангирају Бр. 1 на Гоогле мапама.

Вхитеспарк има 4.9 / 5 звјездица на Гоогле-у са преко 120 рецензија и једнократна је накнада у поређењу са компанијама попут Иект-а који наплаћују текуће таксе. У основи попуњавате унос, Вхитеспарк ће креирати цитате за отприлике 3 недеље, а затим ће вам послати извештај о праћењу са вашим новим цитатним УРЛ-овима и 1 универзалном пријавом. То је врло лако и требали бисте примијетити побољшање у рангирању за 2-3 мјесеца након што се цитати индексирају и Гоогле ажурира њихове локалне резултате претраживања. На крају, не заборавите да користите Моз Лоцал да бисте исправили проблеме са својих 15 најбољих цитата. Направио бих Гоогле Ми Бусинесс, затим Моз Лоцал, затим Вхитеспарк.

Само да прегледате, желећете да користите Моз Лоцал да поправите својих 15 најбољих директорија (цитата)…

Моз Лоцал

Затим користите Вхитеспарк за изградњу додатних цитата с обзиром да су око 25% локалног СЕО. Можете или користити њихову страницу са ресурсима да их сами направите или пребаците у Вхитеспарк за 4-5 УСД по цитату. Само испуните унос и пустите да ће посао завршити за отприлике 2-3 недеље.

цитати по граду

3. Питајте купце за коментаре

Коментара отприлике су 10% ранг листе Гоогле Мап, али су највидљивији део локалног СЕО из очигледних разлога. Људи виде рецензије када претражују име вашег предузећа, а појављују се и за не-брендиране локализоване кључне речи попут “Цхицаго Веддинг Пхотограпхер”.

Потребно вам је око 5 прегледа на страници Гоогле Ми Бусинесс да би се звезде појавиле на Гоогле-у, али што више, то боље. Ако Гоогле представља вашу основну кључну реч и видите да је најбоље рангирани конкурент имао 20 прегледа, требало би да вас има најмање 21. Након што на Гоогле Ми Бусинесс добијете више рецензија од конкуренције, пређите на директоријуме Иелп и нише као што су ВеддингВире или УрбанСпоон. Знам да прегледи могу бити боли, али за локални СЕО ово је главни начин на који ћете изградити солидну репутацију на мрежи док се рангирате више у Гоогле мапама.

Гоогле рецензије за СЕО

4. Пошаљите пословне информације главним агрегаторима података

Постоје 3 главна агрегатора података која шаљу информације о вашем локалном предузећу милионима других веб локација. Треба да се пријавите и створите леп профил на свакој од ових веб локација …

5. Креирајте странице специфичне за локацију

Први корак за прављење гео-циљаних страница је учење фраза које људи претражују. Употреба Гоогле аутоматско довршавање да Гоогле мора „попунити празно“ користећи знак за подвлачење да бисте добили предлоге за кључне речи. Такође можете да користите Моз Екплорер Екплорер да бисте добили додатне идеје за кључне речи, али обавезно запишите СВЕ разлике између услуга које људи траже …

Пхотограпхи СЕО Кеивордс

Ако имате само 1 основну кључну реч (нпр. Цхицаго Невборн Пхотограпхер), требали бисте је циљати на својој почетној страници користећи стратегије наведене на слици испод.

Ако имате више кључних речи (Цхицаго Невборн Пхотограпхер, Цхицаго Портраит Пхотограпхер…) затим направите посебну страницу за сваку од њих како бисте боље циљали сваку кључну реч. Ако имате више локација такође ћете морати да креирате нову страницу (понекад и више страница) за сваку локацију у зависности од броја кључних речи које се претражују у том граду. Опште правило је да свака страница може циљати само 1 кључну реч (услугу) на 1 локацији.

Једном када сазнате своје кључне речи, направите одредишне странице које циљају географску локацију …

локално оптимизована одредишна страница

Обратите пажњу да је садржај јединствен по његовој локацији (Боинтон Беацх). Кључна реч „Боинтон Беацх Дентист“ такође је присутна у наслову странице, УРЛ-у, ознаци наслова, мета опису итд. Такође, слике клизача су јединствене за ту локацију, па тако и изјаве и други садржаји. Свака страница треба да има потпуно јединствени садржај и требали бисте избјегавати употребу „претраживања и замјене страница“ на којима дуплицирате странице, а затим замијените неколико ријечи. Ово није добра стратегија и само ће странице са добро дизајнираним, јединственим садржајем написаним о одређеној кључној речи бити високо.

6. Ударајте своје друштвене медије у опрему

фацебоок-димензије

Најуспешније пословање барем има неко присуство на главним друштвеним мрежама, а Гоогле то тражи. Проверите да ли су у потпуности попуњени ваши профили на друштвеним мрежама и да их редовно објављујете. Чак је и 1 пост недељно бољи него ништа.

7. Добијајте линкове од блогања, купаца, партнера, публицитета

Везе до ваше веб странице су око 20%, али многи су збуњени како да их набаве. Први побрините се да ваша веб локација буде добро осмишљена и да има садржај (нпр. корисни чланци на блоговима) на које људи ЖЕЛЕ да се повежу. Ове би чланке требало оптимизирати за не-промотивну кључну ријеч која се налази у Гоогле Аутоцомплете (нпр. Просјечна цијена вјенчаног фотографа у Цхицагу). Док накупљате чланке на блогу и више садржаја на својој веб локацији, можете почети са референцањем на друге странице / постове које сте написали у свом садржају. Они се зову интерне везе и природан су начин да органско изградите везе до веб локације. Требат ће вам добра количина садржаја!

Можете контактирати и друге власнике веб локација од кога мислите да бисте могли да добијете везу. Размислите о другим локалним предузећима у вашој близини, пословним партнерима, пријатељима или купцима и добављачима. Можда нека предузећа имају страницу партнера или изјаве на којој можете добити везу. Кључ је претварање пословних односа у спомене на веб локацији – у облику линка.

Такође видети: Локални СЕО водич за ВордПресс

Надам се да сте пронашли ове локалне СЕО стратегије корисне, тако да их можете користити са својим кључним речима! Ако имате било каквих питања, оставите ми коментар и радо ћу вам помоћи. У супротном, ако вам се свидио мој чланак, поделите га са другима који би га волели и ви.

Живели,
Томе

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map