WordPress SEO za fotografe: kako optimizirati svoje slike, citate i web stranicu WordPress za veće Googleove karte

WordPress SEO za fotografe


Ako ste fotograf, imate web mjesto za WordPress i to želite upotrebljavati lokalni SEO za viši rang u Google Maps + lokaliziranim rezultatima za ključne riječi povezane s fotografijom, ovaj je vodič za vas.

Pokazat ću vam kako koristiti Google-ovi čimbenici rangiranja lokalnih pretraživanja poboljšati ocjenjivanje optimiziranjem stranice Google My Business, citati, fotografije i kako koristiti Yoastin SEO dodatak za optimizaciju sadržaja. Bez obzira o kakvoj se fotografiji bavite, zapravo je jednostavno napraviti WordPress SEO za fotografe (lokalni SEO obično je mnogo lakši od nacionalnog SEO-a). Za prikaz rezultata može potrajati 3-6 tjedana (Google treba vremena za ažuriranje), ali možete ih koristiti Analiza pretraživanja Google Search Console da biste pratili vaše ljestvice, klikove i ukupni promet od SEO-a.

SEO za fotografe

Ajmo sad skočiti u to …

Razumijevanje Googleovih lokalnih čimbenika za SEO rangiranje

Bez obzira u kojoj se industriji nalazite, ako radite lokalni SEO ovo su faktori rangiranja povezani s Googleom. Preuzeti su od Moz koji vrši pregled Googleovih čimbenika za rangiranje svake 2 godine. To nam govori na koje temeljne čimbenike rangiranja trebamo biti usredotočeni.

Lokalna-Search-Rangiranje-faktora

To su lokalni čimbenici rangiranja pretraživanja za 2015., ali većina se nije promijenila …

Top 20-Lokalno-Search-Rangiranje-faktora

Prelazim ovo u svom udžbeniku (dodajte mi komentar ako vam treba bilo kakvo pojašnjenje), ali evo prijevoda s više praktičnih savjeta:

 • Dovršite svoju stranicu Google My Business (dovršite i potvrdite svoj profil)
 • Prijavite se za generičke citate (Yelp), lokalne (COC) i mape za fotografije
 • Dohvaćajte recenzije na svojoj stranici Google My Business, Yelp i drugima
 • Koristite mobilnu temu odgovaranja na fotografije i WordPress za mobilne uređaje
 • Koristite primarnu ključnu riječ na početnoj stranici (koristeći Yoastin SEO dodatak)
 • Nabavite linkove od kupaca, direktorijume, lokalne web stranice, relevantne web stranice za fotografiranje
 • Dovršite svoje profile na društvenim mrežama, nabavite sljedbenike, objavite ažuriranja

Dovršite svoju stranicu Google My Business

To je najlakši način da poboljšate svoje ljestvice na Google kartama. U stvari ste imali Stranica Google My Business čak i prikazivati ​​na Google kartama. Neka vaš profil bude 100% dovršen.

Dodajte svoje web mjesto, sate i kao kategoriju navedite “fotografe”. Ako ste fotograf vjenčanja, navedite to kao svoju primarnu kategoriju, a zatim nađite “fotografa” kao sekundarnu kategoriju. Sada napišite temeljit uvod, potvrdite svoju stranicu i dovršite profil. Ako već imate stranicu Google My Business, nemojte stvarati duplikat unosa.

Stranica Google My Business

Poboljšajte popise direktorija pomoću Moz Local

Moz lokalna nadzorna ploča

Pokrenite svoju web stranicu i poštanski broj Moz Lokalno da biste dobili izvještaj o svojim direktorijima. Dobit ćete ocjenu i preporuke za poboljšanje nekih od najvažnijih direktorija …

Moz Lokalno

Kliknite na razne kartice, pregledajte crvene obavijesti da biste vidjeli koje stavke trebaju popraviti, a zatim upotrijebite veze “ažuriraj popis” za poboljšanje tih mapa. Opazite koliko su dosljedni podaci (naziv tvrtke, adresa, telefon, kategorije) i nepostojanje duplikata. Ako ne želite to učiniti, možete plaćati Moz 84 dolara godišnje. Međutim, obično je problem dodati fotografije i provjeriti je li profil dosljedan i 100% dovršen.

Moz lokalni nepotpuni oglasi

Izgradite više direktorija s Whitesparkom

Sada kada su vam osnovne jezgre oborene, hajde da izgradimo više. To će dodatno poboljšati vašu ocjenu, zato molim vas nemojte misliti da je ovo gubljenje vremena – što sigurno nije. Ovo su vrste dodatnih koraka koji će vam pomoći nadmašiti konkurenciju. Opazite “volumen citiranja” izravni je faktor rangiranja na lokalnoj SEO grafičkoj karti (žuti odjeljak) – pa što je više sreće.

Najbolji mrežni direktoriji

Uradi samkoristite Whitespark-ov popis top 50 direktorija
Unajmite Whitesparkplatite Whitespark jednokratnu naknadu od 4-5 USD po direktoriju (vrijedi)

Pitajte kupce za recenzije

Mrežne recenzije na Google My Business

Google My Business i Yelp su najvažniji. Jednostavno slijedite kupce nakon posla i zatražite mu pregled (ostavite im upute s vezom do vaše stranice Google My Business i Yelp). Učinite to prioritetom jer su recenzije dobre i za marke i za SEO. Ponekad se zakoniti Yelp pregledi filtriraju, pa pročitajte ovaj post naučiti kako to izbjeći.

Koristite SEO-friendly Tema za fotografiju

Razgovarajmo o optimizaciji vaše web stranice – koja počinje s vašom WordPress temom. Želite temu koja je prilagođena SEO, brzi, sigurni i brzo se učitava. Istodobno vašu temu treba izraditi pouzdan programer, tako da vas neće uspavati na cesti.

Djazz WordPress Photographer tema

Moj popis tema o fotografiji dobro je mjesto za početak. Sve imaju gore opisane značajke prilagođene SEO i sve su ugrađene u Genesis Framework što preporučuju Yoast, Googleov Matt Cutts i osnivač WordPress-a – Matt Mullenweg. Ako ne znate što je Postanak, o tome možete čitati dalje Web mjesto StudioPressa. Ali to je najbolji način za izradu web stranice za WordPress fotografiju koja je prilagođena SEO.

Saznajte svoje ključne riječi

Ako niste naučili ključne riječi vezane uz fotografiju, evo kako to učiniti …

Fotografija SEO Ključne riječi

Samo idi na google.com i upišite svoje ključne riječi pomoću ovog formata. Google Automatsko dovršavanje popunit će prazno najčešćim frazama koje ljudi pretražuju, s višim frazama koje imaju više pretraživanja od donjih. Samo budite sigurni da je posljednji znak koji upišete podvlaka “_”, pa će Google ispuniti prazno. Možete isprobati i druge kombinacije.

Imajte na umu da vaša 1 osnovna ključna riječ (npr. Chicago Wedding Photographer) treba biti ciljana na početnoj stranici. Ako imate više ključnih riječi (dijete, dadilja, porodilje, itd.) Morat ćete stvoriti novu stranicu za svaku od njih radi boljeg ciljanja ključnih riječi.

To me vodi do sljedećeg koraka …

Ciljane ključne riječi pomoću Yoastinog WordPress dodatka za SEO

Yoast WordPress SEOf dodatak

Upotrijebit ćeš Joast je WordPress dodatak za SEO ciljati ključne riječi na vašoj web lokaciji. Ovdje puno fotografa preplavi. Nemoj, jer sam to vrlo lako napravio.

Korak 1 – Konfigurirajte Yoast postavke
Nakon što instalirate Yoast, nastavite i preuzmite ovu zip datoteku ispod koje sadrži Yoast postavke koje koristim. Pošaljite ovo na svoju WordPress stranicu koristeći karticu SEO na lijevoj strani vaše nadzorne ploče. Preći ćete na Alate -> Uvoz i izvoz -> Uvoz. Prenesite zip datoteku.

PREUZIMITE MOJE POSTAVE MLADIH (ZIP FILE)

Morat ćete se kretati kroz Yoast postavke i promijeniti nekoliko stvari …

 • Općenito -> Podaci o tvrtki (ispunite to sa svojim podacima i prenesite zadani logotip koji bi trebao biti najmanje 200 x 200 piksela)
 • Općenito -> Alati za webmastere (pogledajte video u nastavku)
 • Postavke društvenih mreža -> ispunite to vlastitim vezama na društvenim mrežama
 • Napredna -> Krušne mrvice -> koristite svoje ime tvrtke

2. korak – Ciljajte ključne riječi na svojoj web stranici
Kao što sam već napomenuo, na svojoj početnoj stranici želite ciljati svoju 1 ključnu riječ. Da biste to učinili, idite na Yoast-ovu karticu SEO s lijeve strane nadzorne ploče -> naslovi & Metas -> Početna stranica. Ovdje biste trebali moći ispuniti svoj SEO naslov i meta opis (ovo je tekst koji se pojavljuje u Googleovim rezultatima pretraživanja) ili kliknite vezu da biste pogledali stranicu na kojoj to možete urediti.

Ciljanje ključnih riječi s Yoastom

Na fotografiji koristite isti format. Napišite jedinstveni meta-opis sažetak onoga što nudite, uključujući ključnu riječ na prirodan način. Ovo je vrlo važno jer je glavni posao vašeg SEO. Obavezno prijeđite ograničenje od 156 znakova.

Ovo bi moglo biti sve što trebate učiniti. Ne možete uključiti ključnu riječ u URL (ovo se odnosi na početnu stranicu bilo koje web lokacije) tako da je u redu. Većina fotografa radije nema teksta na početnoj stranici (na fotografiji je naslov članka i sadržaj crvene boje s “ne”). Razumijem da većina fotografa preferira neka fotografije razgovaraju, ali to će imati koristi od vašeg SEO-a ako tekst dodate na svoju početnu stranicu. Inače će Google imati samo vaše fotografije.

Predlažem da dodate „Chicago Wedding Photographer“ (ili ono što vam je primarna ključna riječ) kao naslov. Zatim dodajte kratak odlomak onoga što želite reći svojoj publici, a ovdje također uključite ključnu riječ. Uz svu različitu tipografiju i izgled, ovo biste trebali izgledati lijepo. Evo dobrog primjera web stranice koja koristi tekst u dizajnu.

Kako ciljati više ključnih riječi
Ako imate više ključnih riječi (dijete, dadilja, porodilje, itd.), Tada ciljati glavnu ključnu riječ (npr. Chicago Photographer) na svojoj početnoj stranici. Sada stvorite novu stranicu za svaku drugu vrstu fotografije. To vam daje bolju šansu za visoko rangiranje za određene vrste fotografija jer će pretraživači pronaći tu stranicu na Googleu, a ne vašu početnu stranicu. Provjerite sadrži li svaka stranica jedinstveni sadržaj, jer je dvostruki sadržaj ne-ne.

Da biste optimizirali te stranice za svoje ključne riječi, koristite iste strategije opisane gore samo postavite “Chicago Baby Photographer” (ili bilo koju vrstu fotografije) kao ključnu riječ za fokus. Zatim optimizirajte tu stranicu koristeći Yoastin SEO dodatak. Ako vam je potrebna pomoć pri korištenju Yoast-a za optimiziranje vašeg sadržaja zelenim svjetlima, evo videozapisa …

Optimizirajte slike za ključne riječi

Prije prijenosa slike na WordPress web mjesto provjerite da sadrži opisno ime datoteke. Umjesto upotrebe “DSC27272”, bolji naziv datoteke bio bi “vrbe koje pušu na vjetru”.

Drveće vrbe puše na vjetru

Optimizirajte slike da biste ih brže učitali

Čest problem s web lokacijama za fotografije je da su slike toliko velike da ih je potrebno zauvijek učitati. Od brzina web stranice faktor je rangiranja na Googleu, ne želite ovo.

Srećom postoji nekoliko načina da se to spriječi …

Poslužite umanjene slike
Ako a istaknuta slika poziva za dimenzije 150 x 150, ali koristite sliku veličine 300 x 300, ne upotrebljavate ispravne istaknute dimenzije slike. To će uzrokovati sporije poput puta za 200%. Da biste to riješili, naučite ispravne dimenzije istaknutih slika (ili čak slika na vašem klizaču) i promijenite ih u odjeljku medija s točnim dimenzijama.

Drugi primjer ne posluživanja umanjenih slika je kada ste povucite za promjenu veličine slika u vizualnom uređivaču. Ovo mijenja veličinu prikazana slika ali ne stvarni slikovna datoteka (to znači “posluživanje umanjenih slika”). Ispravan način za promjenu veličine slike je u biblioteci medija:

Poslužite umanjene slike

Optimizirajte slike
Instalirajte WP Smush.it dodatak i idite na Media -> Bulk Smush.it -> Odmah pokrenite sve moje slike putem WP Smush.it (snimka zaslona u nastavku). To je to! Slike možete automatski zamrznuti nakon što se prenesu ispod Postavke -> media. I ja volim trčati EWWW alat za optimizaciju slike koji mogu uhvatiti slike koje su propustili WP Smush.it.

Ako ne želite brkati sa slikama ili samo želite više savjeta kako brže učitati web mjesto, pogledajte moj Vodič za optimizaciju brzine programa WordPress. Tamo ima puno dobrih savjeta.

Koristite naziv tvrtke, adresu i broj telefona u podnožju

Znam i ja volim jednostavne savjete … a ni ovaj ne postaje lakši. To vam pomaže u cijeloj dosljednosti informacija koje Google traži. U WordPressu ovo obično nalazite u opcijama Teme (potražite područje autorskih prava) ili u uređivaču -> Podnožje.

Evo kako sam nabrojao svoje:
Online Media Masters | 1324 West Byron Street, Chicago IL 60613 | 847-271-2422

Nađite linkove na svoju web stranicu

Dosad dobro izgledaju! Imate svoje direktorijume, web lokaciju optimiziranu za ključne riječi, a napravite i neke druge optimizacije za poboljšanje SEO fotografije vaše fotografije. Ali nemojmo zaboraviti na veze do vaše web stranice jer su bitne! Kada vas ljudi povezuju, to je snažan signal koji Googleu kaže da je vaša web stranica važna i da je ocijeni višom.

Pa kako doći do veza?

 • Tražite kupce da vas povežu
 • Tražite od partnera da vas povežu (npr. Vi ste nečiji omiljeni fotograf)
 • Lokalni direktoriji poput onih iz Moz Local i Whitespark
 • Gospodarska komora
 • BBB
 • Objavljivanje u člancima (npr. U Huffington Postu)
 • Izrada korisnog sadržaja na vašem blogu (videozapisi su dobri za to)
 • Pobrinite se za dobar dizajn web stranice
 • Dijeljenje fotografija na društvenim mrežama
 • Dijeljenje fotografija putem popisa e-pošte
 • Dodajte gumbe za dijeljenje društvenih medija na svoju web stranicu
 • Ostala promidžba / marketing da biste dobili web mjesto “vani”

Udarajte svoje društvene medije u opremu

Znate onu fantastičnu sliku koju ste uzeli drugi tjedan? Jeste li ga objavili na svom računu na Facebooku, Twitteru, Googleu i Instagramu? Trebao bi! Provedite neko vrijeme stvarajući lijepe profile na društvenim mrežama i pokrivajući slike. Dodajte svoje slike, napišite uvod i tako dalje. Sada nastavite ažurirati te profile novim fotografijama. Onda ste zlatni.

U tijeku SEO održavanje

Glavno “održavanje” uključuje traženje više kupaca da ostave recenzije na svojoj stranici Google My Business i Yelp. To također može značiti stvaranje više direktorija, dodavanje korisnog sadržaja na vaš blog i objavljivanje na društvenim mrežama. Ali nakon što postavite sve WordPress SEO alate i podešavanja, lokalni SEO treba biti prilično nisko održavanje.

Nadam se da ste ovo smatrali korisnim! Ako jeste, molim vas podijelite :) ili ako imate pitanje u vezi sa WordPress SEO fotografije vaše fotografije, u komentarima mi dodajte liniju. Drago mi je što vam mogu pomoći.

Živjeli,

Tom potpis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map