Как положителните отзиви подобряват местното SEO за бизнеса (Съвет: Те са 8,9% от SEO, но се показват в TON of Places)

Без съмнение отзивите са огромна част от локално SEO. Те се показват в Google Maps, когато хората търсят името на бизнеса ви и са 8.9% от Местните фактори на Google за класиране при търсене.


местно SEO-мнения

Не съм тук, за да споделям статистически данни за това колко важни са отзивите, тъй като вече съм сигурен, че знам това. Но кои профили са най-важни? Проведохте ли бизнеса си Moz Local и създаде пълни, последователни профили на уебсайтове с най-добрите списъци? Как избягвате филтъра за преглед на Yelp и как реагирате на отрицателните отзиви, като същевременно благодарите на хората за добрите? Това е вид (всъщност полезни) неща, които ще прекарам. Така че нека влезем в него …

Съдържание

 1. Отзивите са 8.4% от местните фактори за класиране на търсенето
 2. Google My Business е (обикновено) най-важният профил
 3. Избягване на филтъра за преглед на Yelp
 4. Отговорете на отзивите
 5. Където ревютата се появяват онлайн
 6. Уебсайтове за включване в списъка
 7. Добавете потребителски отзиви към вашия уебсайт

1. Отзивите са 8.4% от местните фактори за класиране при търсене

Отзивите са 8.4% от Местните фактори на Google за класиране при търсене и въпреки че това може да изглежда малко, знаете, че около 90% от хората използват отзиви, за да решат с кого правят бизнес.

мнения ранг-фактор

Прегледайте факторите за класиране

 • Количество местни отзиви на Google Maps (с текст)
 • Количество на традиционните прегледи на трети страни
 • Обща скорост на отзивите (родния + трета страна)
 • Ключови думи за продукт / услуга в рецензиите
 • Количество отзиви от рецензенти
 • Авторитет на сайтове на трети страни, на които присъстват прегледи
 • Скорост на родните отзиви на Google Maps
 • Разнообразие от сайтове на трети страни, на които присъстват прегледи

2. Google My Business е (обикновено) най-важният профил

Отзиви за вашия Страницата на Google My Business се показват в Google Maps и от дясната страна на резултатите от търсенето, когато хората търсят името на фирмата ви. Имате нужда от около 5 отзива в Google My Business, за да се покажат звездите. Ако Google Maps са основните списъци, към които се насочвате, в идеалния случай трябва да имате повече отзиви от всички конкуренти. Ако сте „Чикаго сватбен фотограф“ от Google, ще видите, че един бизнес има 49 отзива с оценка 5 звезди. Това е конкурентна ключова дума, така че тези бизнеси ще имат много отзиви, но в идеалния случай бихте имали повече. Само това може да направи или разбие бизнеса ви, тъй като тези отзиви често са първото нещо, което хората виждат.

Google My Business SEO

3. Избягване на филтъра за преглед на Yelp

За разлика от Google, Yelp има a филтър за преглед което може да накара законните отзиви да не бъдат публикувани. За щастие има много начини за това, за да се гарантира, че тези отзиви няма да бъдат филтрирани.

Yelp-филтрирани-мнения

Не изпращайте на хората връзка към вашата Yelp страница – когато хората следят директна връзка към вашата страница на Yelp, Yelp знае, че ги молите и рецензията вероятно няма да бъде публикувана. Вместо това заявете името на бизнеса си в Google и изпратете хората до тази връзка (вижте пример тук).

Попитайте хората, които вече имат акаунт в Yelp – новите Yelpers няма да попълнят потребителския си профил, акаунтът им във Facebook няма да бъде свързан и няма да имат приятели от Yelp или съществуващи рецензии. Най-добре е да попитате хора, които вече имат профил в Yelp и са активни в него.

Насърчете описателни отзиви – кратките отзиви не са полезни и вероятно ще бъдат филтрирани.

Отговорете и взаимодействайте с рецензента – отговорете на отзива им (напр. Благодаря), добавете ги като приятел и им изпратете съобщение. Можете дори да гласувате техния преглед като полезен. Като се ангажирате с рецензенти, вие изпращате сигнал до Yelp, според който прегледът е легитимен.

Не предлагайте финансови стимули – това може да доведе до получаване на вашата страница на Yelp потребителски сигнал ако те хванат, което може напълно да съсипе бизнеса ви. По-добре е да не рискувате и просто да попитате хора, които са имали страхотно изживяване с вашия бизнес.

4. Отговорете на отзивите

Повечето уебсайтове ви дават възможност да отговорите на отзиви, които трябва да правите за ВСИЧКИ (положителни и отрицателни). Хората обичат да виждат, че се опитвате да го направите правилно. Отговорът на положителните отзиви насърчава реализацията и може да Ви осигури дори ПОВЕЧЕ отзиви (точно както бихте отговорили на коментар в блога си, само това е още по-важно).

отговор до прегледи

5. Където ревютата се появяват онлайн

Когато хората търсят името на бизнеса ви – ако това не помогне на вашата марка, не знам какво прави. Всичко, от което се нуждаете, е Google My Business страница, попълнете изцяло вашия профил, след което вземете около 5 отзива. Забележете, че тези отзиви могат да се показват два пъти в резултатите от търсенето, веднъж в дясната страна на страницата и веднъж под вашия уебсайт. Ако получите достатъчно отзиви в другите уебсайтове за отзиви, тези звезди трябва да се показват и в резултатите от търсенето ви (като Yelp в тази снимка).

Google Отзиви

Когато хората търсят местни ключови думи – ако Google Maps се появят за повечето от ключовите ви думи, рецензиите трябва да са ключова част от вашата местна SEO стратегия (особено в Google My Business). Това ще бъде първото впечатление от вашия бизнес за много хора. Не мога да подчертая това достатъчно.

местно SEO-мнения

Когато хората търсят Yelp – Yelp дори има филтър „Най-висок рейтинг“ и „Най-рецензиран“:

Yelp филтри

Когато хората търсят група – Ако провеждате Groupon, отзиви от различни уебсайтове могат да се покажат, когато хората преглеждат вашата обява в Groupon. Тези уебсайтове могат да бъдат различни за всяка индустрия, например, Urbanspoon вероятно ще се покаже за ресторанти. Проучете къде са вашите конкуренти (или вижте тези топ цитати по категории) и да получите отзиви в тези профили.

Отзиви на Groupon

По мобилния телефон – дори когато хората използват телефона си, отзивите са едно от първите неща, които виждат.

мобилни мнения

6. Уебсайтове за включване в списъка

Позоваванията (модно име за вашите онлайн профили) са факторите за класиране №2, №5 и №14 в Google Карти (вижте местните фактори на стека по-долу). Количеството, качеството, консистенцията и пълнотата на профила са от съществено значение, плюс това трябва да изтриете дубликати, които могат да санкционират другите ви профили. Ето ресурсите, от които се нуждаете, за да коригирате съществуващите профили и да изградите нови.

местно SEO-цитиране ранг-фактори

Google My Business – подобрете вашата страница в Google My Business от потвърждаване на вашия профил, получаване на персонализиран URL адрес, добавяне на снимки и използване на последователни ДРЯМКА (име на фирма, адрес, телефон), както е посочено на вашия уебсайт. Следвайте тази връзка за съвети за оптимизиране на Google My Business.

Moz LocalMoz Local анализира вашите топ 15 цитата и ви казва как да ги поправите. Това само по себе си може СИГНАЛНО да подобри класирането и аз силно препоръчвам да отделите час за събиране на вход и да направите това. Ще се регистрирате за нови профили, ще направите съществуващите профили по-пълни, ще коригирате несъответстващи списъци и изтриете дубликати. Това е задължително за местните SEO.

Moz Local

Местни цитати в Moz

Списъци за цитиране на Whitespark – разгледайте най-добрите цитати от категория, страна, и град. Тези списъци са от Whitespark, който е лидер в цитирането в индустрията. Тъй като цитирането е толкова важно, в идеалния случай искате много от тях (като стотици). Знам, че звучи нелепо, но точно затова предприятията с 37 отзива могат да изпреварят бизнеса с 49 отзива в Google Maps.

Услуги за изграждане на цитати на Whitespark – ако нямате време да създадете списъци, Whitespark има услуга за изграждане на цитати за 4-5 долара за цитат. Те имат 120+ отзива за своите Страница на Google – така че знаете, че са законни. Инвестирах над 2000 долара в сградата им за цитиране, за да помогна на клиентите си да се класират в челната позиция на местните резултати на Google. Това са ръчни подавания и еднократни такси, докато Yext е автоматизирана (не е добра) и има повтаряща се безплатна (също не е добра). С Whitespark попълвате прием с вашата бизнес информация и те ще завършат работата след 1-3 седмици. Ще ви бъде изпратен отчет с новите URL адреси за цитиране и едно универсално влизане във всички профили. Ето моята преглед на сградата за цитиране на Whitespark ако се интересувате.

7. Добавете потребителски отзиви към вашия уебсайт

Ако имате курсове или услуги, които искате хората да преглеждат на вашия уебсайт, това може да ви отличи, като добавите звездни рецензии към вашите фрагменти. Те се наричат богати фрагменти и се извършва чрез маркиране на схемата (често чрез плъгин, като WP Rich Snippets както обясних урока ми). Звучи технически, но всъщност не е – просто се уверете, че имате отделна страница за каквото искате хората да преглеждат, добавете приставката и следвайте техните инструкции за маркиране на страницата (просто попълнете полетата, които ви поискат). Това е лесен начин за генериране на повече SEO трафик.

богат-фрагмент курс преглед

Ако имате въпроси или обратна връзка, просто ми оставете коментар по-долу. И ако сте намерили статията ми за полезна, моля, помислете да я споделите с приятел. Наистина бих оценил това.

Наздраве,

Подпис на Том

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map