Локално SEO за WordPress: Как да оптимизирате уебсайта си (и позоваванията), за да се класирате по-високо в Google Maps и резултатите от локалното търсене

Готови сте да се класирате по-високо в Google Maps и местни резултати от търсенето?


Ще следваме Местните фактори на Google за класиране при търсене които Moz докладва на всеки 2 години. Разбих ги на фактори На и от вашия сайт WordPress. Позоваванията (онлайн директории като Yelp, Superpages и Axciom) са около 11% от местното SEO, така че не би било честно да ги оставяте.

Това ръководство предполага, че използвате Yoast SEO Plugin. Ако нямате Yoast, предлагам да го инсталирате, след което да конфигурирате моя препоръчителни настройки на Yoast. Освен това предполага, че имате физически адрес в целевия си град, който не е задължителен, но е фактор №1 в Карти.

1. Фактори за локално търсене

Тук са Фактори на местното класиране на Google за 2018 г.. Основните фактори са Google My Business, цитати (директории), рецензии, географски насочени страници, мобилна оптимизация и разбира се – връзки.

Фактори за класиране на местно търсене за 2018 г.

Топ 50 фактора за локална опаковка и локализиран органичен …

Топ 50 местни SEO фактори

Поставете Google основните си локални ключови думи и вижте към кои резултати искате да се насочите …

Местна с резултатите от търсенето

2. Локализирани ключови думи

Google Autocomplete
Имам отделен урок за избор на ключови думи за Йоаст фокус + оптимизация на зелена светлина но ще разгледам това накратко. Отидете на google.com и използвайте символа за подчертаване _ навсякъде в израза, за да накарате Google да попълни празното и да научите ключови думи, които хората търсят във вашия град …

Google-функцията за автоматично довършване-попълване на празните места-1

За да намерите още повече ключови думи, опитайте да използвате различни вариации на ключовата дума, като в множествено число

Google-функцията за автоматично довършване-множествено-Ключови думи

употреба различно подреждане на думи за да получите още повече идеи …

Ключови думи за подреждане на думи

Целеви специфични услуги – ако „Чикаго сватбен фотограф“ е основната ви ключова дума, опитайте също да се насочите към индийски и гей сватбен фотограф. Същото нещо с уеб дизайна … можете да се насочите както към Чикаго Уеб Дизайн, така и до Чикаго WordPress Design, които се показват в Автоматично довършване. За зъболекарите може да имате Чикаго зъболекар, Чикагски зъбни импланти, Чикаго спешен зъболекар и др. Разчитането на една единствена ключова дума за ВСИЧКИ вашият трафик никога не е добра идея. Трябва да проучите Google Autocomplete за всичките си услуги, след което да създадете страница за всяка.

Moz Explorer Explorer
След това използвайте Moz Explorer Explorer за да сте сигурни, че не ви липсват ключови думи. Това е подобно на Планировчик на ключови думи в Google само че е напълно безплатно (не е нужно да се регистрирате в AdWords), плюс това можете да групирате свързани ключови думи, за да не разглеждате същите тези.

Moz Explorer Explorer

След като се стартира, щракнете предложения за ключови думи -> вижте всички предложения. Трябва да видите хубав списък с ключови думи и обем (месечни търсения). Забележете фрази, които DIDN няма да намерите в Автоматично довършване.

Предложения за ключови думи в Moz

Оценка на конкуренцията на местните ключови думи
Повече резултати от автоматично довършване + широки фрази = по-конкурентни …
Широка Local-Keyword състезание

По-малко автоматично довършване на резултатите + конкретни фрази = по-малко конкурентни …
Специфична-Local-Keyword състезание

Можете също да използвате Разширение за Chrome на MozBar към Google всяка ключова дума и научете, че е конкуренция. Колкото по-високи са PA (страница орган) и DA (орган на домейна), толкова по-висока е конкуренцията и повече усилия, необходими за класирането. Опитайте се да останете в рамките на собствения си обхват на DA.

Конкурс за ключови думи в Mozbar

3. Ключови думи в блога

Постовете в блогове обикновено привличат най-много връзки към вашия сайт (огромен фактор за класиране), тъй като хората естествено се свързват към ПОЛЕЗНО съдържание (не страници с промоционални услуги), които са от полза за класирането на целия ви сайт в WordPress. Точно както ние изследвахме ключови думи за страници, намерете колкото се може повече информационни, непромоционални блогови ключови думи, след което напишете публикация за всяка тема.

Локални SEO ключови думиЛокални SEO ключови думи

4. Страници, насочени към географска насоченост

Създайте страница за всяка ключова дума – насочете основната си ключова дума към началната си страница, след това създайте отделна страница за Чикаго индийски сватбен фотограф и други специфични услуги. Средна цена на сватбения фотограф в Чикаго би била добра статия във вашия блог.

Оптимизирайте съдържанието с Yoast – можете да получите зелени светлини всичко, което искате, но създаването на хубава (в идеалния случай дълга) страница с страхотни снимки, препоръки, видео и друго полезно съдържание – е сърцето на оптимизацията на съдържанието. Yoast открива само точно съвпадение на ключови думи така че ако използвате „Сватбен фотограф в Чикаго“ вместо „Чикаго сватбен фотограф“ в съдържанието си…, което се счита за ключова дума. Така че дори ако тази специфична светлина не е зелена (напр. Плътност на ключовите думи), можете да я игнорирате, докато a вариация присъства. Синонимите всъщност се насърчават.

Анализ на съдържанието на Yoast

Наличие на NAP – всяка страница на местоположението трябва да има името на вашия бизнес, адрес и телефон някъде на страницата. Ако имате само 1 местоположение, можете да добавите това в джаджа на долния колонтитул или в областта на вашите авторски права в самата дъна на вашия уебсайт (както аз правя), така че да присъства на всяка страница. За няколко места обикновено искате да го добавите някъде в действителното съдържание на тялото.

Кратки препратки  – използвайте кратки постоянни връзки с ключовата си дума в нея.

Плътност на ключовите думи – включете ключовата дума в първите няколко изречения и няколко пъти в съдържанието си (естествено). Поръсете LSI ключови думи (синоними) в съдържанието си, вместо да използвате една и съща ключова дума отново и отново. Това могат да бъдат вторични ключови думи, за които искате да се класирате.

Alt Text – маркирайте вашите изображения, преди да ги качите в WordPress, тъй като визуалният редактор автоматично използва името на файла на изображението като алт текст. Това просто трябва да опише изображението – не поставяйте ключови думи. Изображенията в джаджи и създателите на страници може да не правят това, така че проверете HTML:

alt = “Чикагски сватбен фотограф” ширина = “680” височина = “380” />

Вътрешни / външни връзки – Google следва връзки на страницата ви, за да научи за какво е съдържанието ви. Важното е свързването с полезно съдържание, което посетителите ви всъщност ще намерят полезно (като урок за блога). Свързващи статии / страници в блога също е естествен начин за изграждане на връзки към вашия собствен уебсайт, но изходящите връзки също са добри, тъй като е като цитиране на източници към Google. И накрая, винаги използвайте описателен текст на връзката (наричан текст на котва) … никога не използвайте думи като „щракнете тук“.

SEO заглавие – използвайте модификатор, за да подправите заглавието си, така че повече хора да кликнат върху връзката ви в резултатите от търсенето … „Спечеленият с награда Чикаго сватбен фотограф – Том Дюпуис“ е добър пример. Уверете се също, че вашето SEO заглавие има прилична дължина (баровете в Yoast трябва да са зелени).

Мета Описание – основната цел на метаописанието да накара хората да кликнат върху вашата връзка. Това и SEO заглавието са първото нещо, което хората виждат в резултатите от търсенето, затова отделете време за писането им. Тя трябва да включва вашата ключова дума Yoast фокус, както и вторична ключова дума, ако имате такава.

Публикуване на дълго съдържание – Google измерва „средното време на страницата“, поради което видеоклиповете и другото ангажиращо съдържание са от ключово значение. Дългото организирано съдържание обикновено се нарежда по-високо от краткото.

Оптимизация на социалните медии – това гарантира, че страницата ви ще показва правилно форматирано изображение, когато се споделя във Facebook и Twitter. Кликнете върху връзката „споделяне“ в Yoast и качете персонализирани изображения там, където ви казва. Ако не виждате раздели, проверете вашите социални настройки за Yoast, за да активирате мета данни на Facebook и Twitter. Да, това означава, че трябва да проектирате 2 отделни изображения за Facebook (1200 x 630px) и Twitter (1024 x 512px). Оставям другите полета празни, които ви позволяват да напишете персонализирано заглавие и описание, когато се споделя във Facebook / Twitter.

Yoast-социални медии оптимизация

Богати Snippets – направи вашите фрагменти да се открояват в резултатите от търсенето, като добавяте богати фрагменти към съдържанието си. Можете да направите това със събития, рецензии, рецепти, статии, продукти, организации, ресторанти и видео. Използвам премията Плъгин за WP Rich Snippets който поддържа всички видове богати фрагменти с изключение на събития (използвайте Всичко в едно Schema.org) и видеоклипове (използвайте Приставка за схема. Ако обаче правите друг тип богати фрагменти, WP Rich Snippets изглежда много по-добре и има повече опции, плюс те имат страхотни добавки. Ето моята Преглед на WP Rich Snippets което определено си струва парите, ако имате съдържание на вашия сайт, което може да бъде маркиран.

Богати Snippets

Примерна целева страница, насочена по географски начин …

Локализирана целева страница

5. Google My Business

Оптимизиране на страницата ви в Google My Business

* Google все повече взема под внимание активирането на собствениците на фирми, които: публикуват в Google Posts, отговарят на отзиви, поддържат специални часове актуализирани, отговарят на въпроси, правят удобно клиентите да предприемат директни действия по GMB, използвайки бизнес URL адреси.

Лого на Google My Business

6. Moz Local

Тъй като цитирането е 11% от местното SEO, тази стъпка ще ви помогне да създадете и поправите вашия топ 15 цитата. Точно както направихте с Google My Business, вие ще се уверите, че профилите са пълни на 100%, дублиращите се изтриват и гарантират наличието на постоянна информация. Пуснете уебсайта си + пощенски код през Moz Local и погледнете под „изберете най-точния списък“. Прегледайте всяка от тях и вижте техните препоръки. Да, ще ви трябва информация за вход за всеки профил.

Локални профили на Moz

Правилно непълни, непоследователни, дублирани цитати
След като щракнете върху вашата обява, ще видите непълни, непоследователни и дублирани раздели. Преминете през всяка от тях и оправете всички елементи. непълен профилите често се фиксират чрез качване на повече снимки или добавяне на категории. несъответствия може да бъде толкова лесно, колкото да коригирате версията на уебсайта www или да използвате „st“ вместо „street“ в адреса. Дубликати са фиксирани чрез изтриването им. Moz Local включва връзки към вашите профили, което улеснява фиксирането, изтриването и отчитането на профилите.

Понякога ще имате само 1-2 категории (напр. Фотограф + сватбен фотограф), така че не винаги е възможно профилите ви да бъдат пълни 100%. Просто направете всичко, което можете.

Моз Лока

7. Whitespark

За да завладеем тези фактори за класиране №2, №5 и №14 в Google Maps (последователност на цитиране, количество и качество), трябва да изградим дори повече цитати. Колкото по-конкурентни са вашите ключови думи (напр. Chicago Wedding Photographer), толкова повече цитати трябва да изградите.

местно SEO-цитиране ранг-факторицитати по град

Whitespark има списъци с най-добрите цитати от град, страна, и категория, или използвайте техните услуга за изграждане на цитати за 4-5 долара за цитат, което спестява много време. Google ‘Whitespark КанадаИ ще видите, че имат над 120 отзива с оценка 4,9 звезди. Инвестирах над 2000 долара в услугата им за изграждане на цитати и скочих от №8 до №3 в Google Maps. Прочетете моите Преглед на сградата за цитиране на Whitespark за да научите процеса, но по принцип попълвате прием, след което изчакайте 2-3 седмици, за да изпратят доклад за новите цитиращи URL адреси и 1 универсален вход.

Безплатните цитати могат да причинят спам имейли и понякога спам телефонни обаждания. Те подобряват класирането, но това е компромис. Ето отговор, който получих от Дарън Шоу, собственик на Whitespark:

@TheDupMan Когато създавате цитати, ще получавате имейли за продажби и обаждания. Няма как да го заобиколите. Списъкът е безплатен за причина.

– Дарън Шоу (@DarrenShaw_) 25 август 2016 г.

8. Мобилна отзивчивост

Най-добрият начин да проверите за мобилни грешки е да настроите Google Search Console и да използвате мобилна използваемост секция. Това проверява за ВСИЧКИ грешки на вашия WordPress сайт (вместо само 1 страница), което е само това Google инструмент за тестване на мобилни устройства прави. Дори ако използвате a отзивчива тема на WordPress все още можете да имате грешки в мобилния телефон! Така че определено е добра идея да проверите.

Google-мобилни използваемост-грешки

9. Мобилна оптимизация на скоростта

Повечето фирми, които правят местен SEO, имат много мобилни посетители (можете да проверите в Google Analytics под аудитория -> Подвижен -> Преглед). Ако не сте прочели моя урок за общия кеш на W3, който ви показва как да конфигурирате раздели за производителност, Cloudflare и MaxCDN, аз бих започнал с това. След това можете да оптимизирате изображения и да направите други оптимизации от моето ръководство за скорост на WordPress. Това ви помага да коригирате елементи във вашия GTmetrix отчет (инструментът за тестване на скоростта, който препоръчвам да използвате) и подобрява времето за зареждане на страниците както за настолни, така и за мобилни устройства.

За да накарате вашия сайт WordPress да се зарежда по-бързо, конкретно на мобилни устройства, можете да използвате AMP страници (ускорени мобилни страници) с помощта на AMP плъгин и Лепило за Yoast SEO & AMP. Можеш да четеш Урокът на Йоаст за AMP но това основно ще добави знак “AMP” към резултатите от търсенето ви с мобилни устройства …

ампер страници

Хостинг
използвам SiteGround и има 200ms пъти за отговор със 100% GTmetrix резултати и .4s Пъти за зареждане на Pingdom. Направете хостинг проверка, пуснете собствени тестове или кликнете върху моите страници, за да видите колко бързо се зареждат. Те бяха класирани като домакин №1 в 26 анкети във Facebook и са светове по-добри от тях EIG (Bluehost, HostGator), Godaddy, и лоши хостове, които пакетират твърде много хора на един и същ сървър. Те са препоръчани от WordPress, правя безплатни миграции, и аз използвам техните полу-посветен план.

Преминаване към SiteGround

Миграция на времето за зареждане на SiteGround

Bluehost към SiteGround GTmetrix

HostGator към SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Статистика на Google

100 перфектен резултат на сайта

SiteGround Genesis

Скорост, доставена от SiteGround

SiteGround GTmetrix Report

Намалено време за натоварване с SiteGround

Нови времена за реакция на SiteGround

HostGator към SiteGround миграция

Време за реакция на SiteGround на Joomla

Превключва към хостинг на сайта

SiteGround Rocket Представете комбо

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

SiteGround Намалено време за натоварване

Ускорен хостинг на SiteGround

Нови резултати от Pingdom на SiteGround

Ново време за реакция на SiteGround

Подобряване на времето за реакция на SiteGround

2019 хостинг анкета

2017-WordPress-хостинг-FB-Poll

Препоръки за хостинг на Elementor

Юли 2019 г. Хостинг Препоръка

WordPress-домакин-Poll-Aug-2018

Споделено-хостинг-анкета на 2017 г.

2019-хостинг-Poll

Go-To-хостинг-компания

WordPress-хостинг-анкета на 2017 г.

Сайтът се поддържа хостинг-Poll

WooCommerce-хостинг-FB-Poll

2016-уеб-хостинг-Poll

Best-WordPress-хостинг-доставчик-Poll

Най-добър Уеб хостинг-2019-Poll

WP приятелски хостинг анкета

2016-WordPress-хостинг-FB-Poll

Любим хостинг за Elementor

2018 хостинг препоръки

Сайтът се поддържа-WordPress-хостинг-анкета на 2017 г.

2019-домакин-Poll-1

Хостинг-Анкета-за-Speed

WordPress-хостинг-Анкета на юни-1

SiteGround-Препоръка

2014-Управляван WordPress-хостинг-FB-Poll

Най-добър Уеб хостинг-доставчик-Poll

Хостинг-Poll-Feb-2019

Хостинг Препоръки-Poll

Bluehost срещу SiteGround

Анкета на уеб хоста на WordPress

10. Отзиви

Това сте чували и преди, така че няма да заявя очевидното. Но трябва да знаете това Google My Business обикновено е най-доброто място за получаване на отзиви тъй като те се появяват директно в резултатите от търсенето и ви трябват около 5 от тях, за да стартирате показването на звездите за преглед …

Google Отзиви за SEO

Избягване на филтъра за преглед на Yelp – Yelp прегледите може да получите филтриран дори да са законни. Можете да избегнете това, като направите търсене в Google с „име на бизнес Yelp” и им изпратите тази връзка. Ако им изпратите директната връзка към вашия профил в Yelp, Yelp ще знае и може да го филтрира. В идеалния случай бихте поискали съществуващите Yelpers, тъй като е по-вероятно да публикувате прегледа си (друг фактор е, ако профилът им е попълнен и Facebook е свързан). Трябва да се приятел с вашите рецензенти също.

11. Местно изграждане на връзки

Знаете, че връзките са супер важни за вашата класация и не е необходимо да се болите в задника. Но да, ще трябва да се свържете с хората, за да получите тези връзки. Ето няколко съвета …

 • Помолете партньорите да се свържат с вас
 • Помолете спонсорите да се свържат с вас
 • Помолете доставчиците да се свържат с вас
 • Бъдете публикувани от местните вестници
 • Включете се в статии от списъка (напр. Най-добрата пица в Чикаго)
 • Уверете се, че тези статии включват връзка към вашия сайт
 • Намерете бизнес директории и организации, които популяризират зеления бизнес
 • Превърнете бизнес отношенията си в връзки, за това става въпрос

12. Насочване към няколко локации

Създайте множество страници за местоположение на вашия сайт – понякога трябва да създадете 1 страница на град (ако в този град се търси само 1 ключова дума) или няколко страници на град (ако се търсят множество ключови думи). Зависи от това колко ключови думи търсят хората и дали се нуждаете от съдържание за различни услуги (зъбни импланти от маями срещу зъби от Майами е отделна страница).

Добавете специфично за местоположението съдържание към тези страници – на страницата ви в Чикаго може да има снимки от офиса ви в Чикаго. Или отзиви от вашите клиенти в Чикаго. Или карта на Google, показваща вашето местоположение в Чикаго. Избягвайте да създавате страници „търсене и замяна“ (идентични страници само вие просто променяте името на града), тъй като те са дублирано съдържание и няма да класират.

Ако искате да разгледате страхотен пример за локализирани целеви страници, разгледайте Seda Dental.

местните кацане страници множествен места

Създайте цитати за всяко местоположение – всяко местоположение трябва да има собствена страница на Google My Business, Yelp, Facebook и други профили за цитиране, които можете да използвате Moz Local и Whitespark за създаване (вижте стъпки 4, 5 и 6). Услугата за изграждане на цитати на Whitespark ще ви спести много време. Ако направите това сами, посочете страницата за конкретно местоположение (website.com/locations/chicago), когато посочвате вашия уебсайт. Снимките и бизнес информацията трябва да са уникални за това местоположение.

13. Измерете класификацията на ключовите думи

Анализ за търсене на конзолата на Google – вижте ключови думи (заявки), по които се класирате. Това САМО измерва органичните класирания на Google, а не Google Maps или други търсачки. Така че, ако Google Maps се появят, когато търсите ключовите си думи, трябва да измерите и тях (вижте по-долу). Все още можете да получите много полезни данни в Search Analytics, като използвате филтри: честота на кликване, импресии, водещи страници, използвани устройства, държави и сравнете класирането си с последните 28 предишни дни.

Google-търсенето на конзола търсенето анализ-заявки

Whitespark Local Rank Tracker – класиране на песни в Google Maps, Bing pack, Google organic, Bing organic и др. Сортиране по имена на градове в много места. Лесен за употреба дизайн и започва от $ 20 / месец за измерване до 100 местни ключови думи. Най-лесен начин за измерване на локални ключови думи.

whitespark-местен ранг-тракер

14. Бонусни съвети

Google конзола за търсене – Споменах го няколко пъти в това местно ръководство за SEO на WordPress, но наистина трябва да се възползвате от този инструмент. Моето видео и Урок за Google Search Console да ви покажем как да го настроите, да изпратите на Google своята Sitemap за Yoast XML, да поправите грешки при обхождане (счупени URL адреси) и доста други оптимизации на сайта. Можете да го използвате за тестване на AMP страници, богати фрагменти и намиране на проблеми с индексирането, мобилните устройства и сигурността. Веднъж подписан, ще трябва да изчакате около 1 седмица, за да се попълнят данните. Но определено го прегледайте и се възползвайте от неговите функции.

Мобилен бутон за кликване за обаждане – ако имате уебсайт, на който много хора ви се обаждат (напр. Бизнес с пица), добавяйки a мобилен плъгин за кликване може да подобри реализациите, но е и фактор за класиране, ако погледнете „Поведение / мобилни сигнали“ в местните фактори за класиране на Google.

Сигурност – стартирайте вашия сайт чрез Проверка за сигурност на Sucuri и на раздел за сигурност на Google Search Console, за да сте сигурни, че нямате грешки. Така или иначе най-доброто 2 неща, които можете да направите, е да промените общото потребителско име „Админ“ във вашия вход в WordPress, след което инсталирайте WordFence.

Sucuri Security Scan

Социална медия – просто се уверете, че сте активни в социалните медии, това е 2,8% от местното SEO.

Време е за работа

Да се ​​надяваме, че това ръководство за SEO в WordPress ви дава някои идеи! Само не забравяйте, че не всичко е свързано с оптимизирането на вашия WordPress сайт – има много фактори извън страни, които са също толкова важни като Google My Business, цитати и отзиви. Започнете да извличате част от това и в рамките на няколко месеца се надяваме, че вашите органични търсения нарастват (уведомете ме в коментарите)!

SEO Google Analytics

Нужда от помощ? Пусни ми ред. Търсите да наемете някой, който всъщност знае какво прави? Вижте моите WordPress SEO консултантски услуги. Обичам, когато хората четат уроците ми, така че ако имате въпрос относно WordPress и местното SEO, ще се радвам да изясня вашите въпроси.

често задавани въпроси

&# X2705; Какви са факторите за локално търсене на Google за търсене?

Moz отчита местните фактори за класиране на търсенето с Google на всеки 2 години. Те наблягат на гео-насочените страници, директории (цитати), връзки и рецензии.

&# X2705; Как оптимизирате уебсайтове за локално SEO?

Изследвайте локални ключови думи с помощта на инструменти като Google Autocomplete, създавайте гео-насочено съдържание около тези ключови думи, накарайте мобилния си сайт да се зарежда бързо, да получите подходящи връзки и да показвате NAP на локализирани страници.

&# X2705; Какво е NAP и защо е важно?

NAP означава име, адрес и телефонен номер на фирмата. Това трябва да е в съответствие с целия ви уебсайт и цитати. Google използва консистенцията на NAP като фактор за класиране.

&# X2705; Къде трябва да създавам повече директории (цитати)?

Moz Local анализира 15 най-добри цитата и ви показва кои от тях са непълни, непоследователни или дублирани. Whitespark също има списъци с най-добрите цитати за различни индустрии и места. Google My Busienss, Yelp и Facebook са едни от най-важните, но трябва да изградите повече, използвайки Moz Local или Whitespark.

&# X2705; Как да оптимизирам своята GMB страница?

Попълнете всичко, включително NAP, категории, описания, снимки, категории, атрибути, часове, меню, услуги и др. Потвърдете страницата си и отговаряйте на въпроси на клиентите + отговаряйте на отзиви. Вземете персонализиран URL адрес и публикувайте актуализации на страницата си в GMB.

Вижте също:
Как оптимизирах моя WordPress сайт за зареждане на .2s (100% GTmetrix / Pingdom резултати)

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map